Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 9:51:54
palachinken
Jelena, ti već osjetiš bebče? Ja željno iščekujem da osjetim koji leptirić, ali još ništa. Doduše, prva je trudnoća, a kazu oko 18-20 sedmice je normalno da počne tući mater. Joj jedva čekam!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 10:08:16
Anoniman
I ja sam kasnije osjetila prvu bebu, kazu tako to ide. Ja se sinoc iznenadih, nekako nisam jos ocekivala, kad prvi put osjetih reko ucinilo mi se, ali kad drugi put poce leptiric skakutati joooj miline, tako lijep i blazen osjecaj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 10:59:47
neda 30
pomalo izlazim sunce me mami sa sinom kupujem stvarcice za bebaca, al bi se trebale pricuvati u ovom 8 mjesecu posebno zene sa problematicnom trudnocom. Vidim da zene idu na vjezbe ja sam u prvoj trudnoci isla u MHs super bilo dok nisam prokrvarila u 7 mjesecu pa me morali podvezati i onda mi bilo strogo mirovanje, al sve proslo ok rodila sina koji sad ima 8 godina.
Ja baš nikako da povežem zašto je 8.mjesec tako rizičan, mislim rizičniji od 7-og Sve nešto kontam valjda je bolje što je bebica duže u tibi bolje je, pa mi taj 8.-mi misterija
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 11:19:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neda 30
pomalo izlazim sunce me mami sa sinom kupujem stvarcice za bebaca, al bi se trebale pricuvati u ovom 8 mjesecu posebno zene sa problematicnom trudnocom. Vidim da zene idu na vjezbe ja sam u prvoj trudnoci isla u MHs super bilo dok nisam prokrvarila u 7 mjesecu pa me morali podvezati i onda mi bilo strogo mirovanje, al sve proslo ok rodila sina koji sad ima 8 godina.
Ja baš nikako da povežem zašto je 8.mjesec tako rizičan, mislim rizičniji od 7-og Sve nešto kontam valjda je bolje što je bebica duže u tibi bolje je, pa mi taj 8.-mi misterija
tako su i meni govorili jer se vise moras kao cuvat u 8mom mjes.nego u 7mom jer kao sedmance moze prezivjet a osmance ne... Svasta glupe price vjeruj Ja zivi dokaz anela rodila krejem osmog mjeseca 35. sedmica na uzv imao 2.500kg kako sam dan i noc bolovala bolovima nisam bila otvorena a cekali dva dana samo da udjem u 9ti mjes. nisam mogla bolove trpit,podnositi ja rodila sutra dan navecer sa 2240gr. nisam jela nista pa opao u tezini Beba je razvijenija u 8mom mjes nego u 7mom. Sa 7 mjes. beba se rodi max sa 2 kg a vise nize...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 11:26:19
elmicha
Pozzzic drage trudnice i naravno mamice,mi jutros bili na ctg-u i...pravo smo sretni... kako je lijep osjecaj cuti to malo srculence kako kuca sve je uredu HB...dogovorila se sa dr.Nikulin-om da mi on od sada vodi trudnocu do poroda... et toliko od nas...cmokich
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 11:27:12
neda 30
U 32.sedmici piše da se završava proces sazrijvanja pluća, tako da bi bio problem mala porodjajna težina kod beba rodjenih u 8.mjesecu, a u 7.-om i to i pluća...baš sam , taman sam se malo opustila...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 11:33:29
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neda 30
U 32.sedmici piše da se završava proces sazrijvanja pluća, tako da bi bio problem mala porodjajna težina kod beba rodjenih u 8.mjesecu, a u 7.-om i to i pluća...baš sam , taman sam se malo opustila...
nekonta zasto razmisljas o tome Ma pluca se najkasnije razvijaju , sve ostalo je razvijeno sem pluca potpuno ja sam taj dan dobijala boce neke za bebeino razvijanje pluca u guzu bole ko djavo. Anel je samo 4. dana bio u inkubatoru dok nije mogao sam disat bez kisika. Evo ga ziv zdrav hb. Tezina je mala 2.500kg max al odhrane se anel je dosao kuci sa 2130gr mrva nemoze biti manja al evo ga sad momcina mamin hrabrica mala.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 11:37:09
RICI
tako su i meni govorili jer se vise moras kao cuvat u 8mom mjes.nego u 7mom jer kao sedmance moze prezivjet a osmance ne... Svasta glupe price vjeruj Ja zivi dokaz anela rodila krejem osmog mjeseca 35. sedmica na uzv imao 2.500kg kako sam dan i noc bolovala bolovima nisam bila otvorena a cekali dva dana samo da udjem u 9ti mjes. nisam mogla bolove trpit,podnositi ja rodila sutra dan navecer sa 2240gr. nisam jela nista pa opao u tezini Beba je razvijenija u 8mom mjes nego u 7mom. Sa 7 mjes. beba se rodi max sa 2 kg a vise nize...
felix draga ja sam naglasila za problematicne trudnoce da se treba picuvati i osmi mj da prodje, ja imam serklaz i jos nisko nosim pa imam veci rizik da krene ranije, i zato se cuvam, a ti si rodila u 35 to je dobro al sigurno nije isto kad zena rodi u 32 nedjelji, sto vise se priblizis kraju odnosno 9 mj to bolje i za bebu i za mamu ugodan ostatak dana
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 11:46:45
Anoniman
IZVORNA PORUKA: RICI
felix draga ja sam naglasila za problematicne trudnoce da se treba picuvati i osmi mj da prodje, ja imam serklaz i jos nisko nosim pa imam veci rizik da krene ranije, i zato se cuvam, a ti si rodila u 35 to je dobro al sigurno nije isto kad zena rodi u 32 nedjelji, sto vise se priblizis kraju odnosno 9 mj to bolje i za bebu i za mamu ugodan ostatak dana
pa naravno da je ovo istina cuvajte se nebrinite i nerazmisljajte puno o tome sta bi bilo kad bi bilo?!! Sretno svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 11:50:36
neda 30
nekonta zasto razmisljas o tomeuser posted image user posted image Ma pluca se najkasnije razvijaju , sve ostalo je razvijeno sem pluca potpuno ja sam taj dan dobijala boce neke za bebeino razvijanje pluca u guzu bole ko djavo. Anel je samo 4. dana bio u inkubatoruuser posted image dok nije mogao sam disat bez kisika. Evo ga ziv zdrav hb. Tezina je mala 2.500kg max al odhrane se anel je dosao kuci sa 2130gr mrva nemoze biti manja al evo ga sad momcina mamin hrabrica mala.
Ma neću više ni razmišljati iš, iš negativne misli... čuvaću se kao i do sada i ako Bog da biće to sve u redu, samo da nam naše bebice budu zdrave i sretne
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 11:50:51
Anoniman
IZVORNA PORUKA: RICI
evo tek sad vidi tvoj post Ja sam imala problematicnu trudnocu nisko nosila ,vazda problema neki po bolnicama stalno se vukla imala bakt u trudnoci samo sam smjela do wc otic nidje vise imala kontrakcije od 4 tog mjes. apaurini dabraston,gynipral .. Pa posle inf. gynipral cuvala se niko kao ja ....nigdje mrdnila nisam pa ni do svoje mame Cuvala se ko niko,i eto Bog je htejo da rodim u 8mom mjes ... Naravno da se treba vise pripaziti i cuvat al da znas da su meni rekli: da su babske price djete od 8mog mjes. ne moze prezivjet lazu, Djete od 8mog mjes je punooooo razvijenije pa djeca se i sa 9mjes rode neka sa 2.500kg. Eto cuvaj se pusa
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 12:44:00
blur 77
E da vas pitam kako vi odnosno vasi dr racunaju ulazak u naredni mjesec, da li je to prvi dan poslednje menst ili prvi dan +7, mene to uvijek buni. Pozdrav za sve trudnice
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 13:26:01
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: lepetetka
sunce čestitan ulazak u 9. vilo neka te ne zabrinjava tolika voda, no sikiriki i ja je volim, ai u prošloj trudnoći sam je pila nemilice a jela i slano, noge mi nikako nisu oticale osim baš kada duuuugo šetam ili radim nešto isto ono po cijeli dan, ali vjeruj da nisam do poroda promijenila broj cipela niti sam imala povišen pritisak meni uvijek nizak...120/80 plafooooon...Sve ti je to individualno kao i sve ostalo neke se udebljaju 10 neke 30 kg .. Čak ti tolika tečnost ima i svoju dobru stranu, čestim izmokravanjem imamo manju šansu za urinarnim infekcijama jer se bešika stalno prazni nema ustajale tečnost usljed čega često i dolazi do baja...Meni je doktor čak i savjetovao da pijem što više tečnosti čaja, vode...
zato je moj nalaz urina savršen pijem 4 litra vode dnevno..piškim 20 x dnevno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 13:34:20
mala20
IZVORNA PORUKA: lejla80
IZVORNA PORUKA: mala20
Zeljela bih vas pitati da li je ikome radjen PAPA test u trudnoci? Meni je uradjen krajem 4/pocetkom 5 mjeseca, i sad sam cula da je to strogo zabranjeno u trudnoci i da ga nitko ne radi pozz svima
Ja sam radila dva papa testa u trudnoći.Prvi mi je pokazao upalu pa sam poslije terapije morala raditi još jedan. Koliko sam ja informisana papa test je poželjan u trudnoći i dr. ga rade mnogo nježnije i pažljivije nego obično..
hehe to malo njeznije i pazljivije je kod mene zavrsilo da se 7 dana nisam mogla pomjeriti od boli dole, kao da me netko razderao i poslije toga odem preporuceno i promjenim doktora( na GAK, koji bi me trebao i poroditi) i on mi kaze kako je kriticna trudnoca i kako nosim pravo nisko i kaze mirovanje i da me ne smije ginekoloski pregledat da ne bi izazvao porod ili povrijedio bebu jer joj je glava dole. i ja sam se toliko sokirala da sam mu i zaborav ila reci da sam 7 dana prije toga radila PAPA. zato sam se isprepadala
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 13:39:38
vila.vilica
sarah...ja cu veceras u Kumrovec na vjezbe..imam prepjesacit 5 minuta juce sam hodala 2 sata i kao posljedicu sam imala jaukanje do jutros...jer mi se sve to odrazilo na moja rebarca trebam naruciti neki kran da me podigne svih 20_x_ koliko idem piškit
konacno mogu i ja da spakujem svoju torbu...kupila sam papuce i to sam ih vec i zamijenila jednom..kupila za jedna broj vece...naravno jedva nogu nagurala..reko neka hvala i uzmem za jos jedan broj vece...nista strasno..a mocicu ih aBd na ljeto nosat jer nisu one ruzne nasla ih u Astri
čestitam svim novim trudnicama i želim im što manje stresa u narednom periodu
< Poruku je uredio vila.vilica -- 9.2.2011 13:40:59 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 13:51:41
gagach
Dobro jutro zeeene:)
Evo mene danas sam cvrsto odlucila da necu skitati iako je fantazija dan vani...svaki dan se ko ludjak smorim... Bebica lupa i lupa stomak skace a ja vecinu vremena provodim na wc solji:)
Malena27 e pa pravo vrijeme za mucnine:) sve je dobro dok ne pocnes imati napade po ulici pa te ljudi gledaju kao da si zarazna ili pijana hehehhe Tako su i mene bolila ledja uzasno i kuk isto...ali meni su zabranili masaze kao zbog kontrakcija bla bla odnosno mora biti neko specijalizovan za masazu trudnica...
Palachinken pazi da se ne prehladis sada dobro se utopli
Jelena suti moram prvo proviriti ima li idache pa se onda na brzinu pozaliti ako sta boli:) evo jutros mi npr zastopalo koljeno hahahahha tu „bolest“ jos nisam imala hahahahaha Ma ne opterecujem se kilazom ali mi sve to slatko istrazivati...mislim najvaznije je da bude zdrav ali eto ne bih bas volila da nabije 5 kila:)
Neda30 i ja sam to pitanje postavila dr i ona kaze da su to stare prica i da je naravno bolje sto je beba duze u tibi...sto znaci da se bolje poroditi u osmom nego u sedmom...
Ja sam jucer trazila spavacice i sta je ono mili Boze sve strahoticno skuuuupooooo isto da su od zlata....a ja kontala to sve baciti nakon bolnice svakako...bas mi se ne daje 40km Gdje ste kupile spavacice???? Ima li na pijaci kakvih al da bas nisu bapske?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 13:53:37
gagach
IZVORNA PORUKA: vila.vilica
sarah...ja cu veceras u Kumrovec na vjezbe..imam prepjesacit 5 minuta juce sam hodala 2 sata i kao posljedicu sam imala jaukanje do jutros...jer mi se sve to odrazilo na moja rebarca trebam naruciti neki kran da me podigne svih 20_x_ koliko idem piškit
ti si bas zlocesta sto si se prestala druziti sa nama
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 13:55:32
lejla80
IZVORNA PORUKA: lejla80
Zeljela bih vas pitati da li je ikome radjen PAPA test u trudnoci? Meni je uradjen krajem 4/pocetkom 5 mjeseca, i sad sam cula da je to strogo zabranjeno u trudnoci i da ga nitko ne radi pozz svima
Ja sam radila dva papa testa u trudnoći.Prvi mi je pokazao upalu pa sam poslije terapije morala raditi još jedan. Koliko sam ja informisana papa test je poželjan u trudnoći i dr. ga rade mnogo nježnije i pažljivije nego obično..
hehe to malo njeznije i pazljivije je kod mene zavrsilo da se 7 dana nisam mogla pomjeriti od boli dole, kao da me netko razderao i poslije toga odem preporuceno i promjenim doktora( na GAK, koji bi me trebao i poroditi) i on mi kaze kako je kriticna trudnoca i kako nosim pravo nisko i kaze mirovanje i da me ne smije ginekoloski pregledat da ne bi izazvao porod ili povrijedio bebu jer joj je glava dole. i ja sam se toliko sokirala da sam mu i zaborav ila reci da sam 7 dana prije toga radila PAPA. zato sam se isprepadala
Ah..da zaboravila sam reći da bi trebali biti nježniji..uvijek,ne samo u trudnoći al eto nažalost nije baš tako... Uhhhh..kad se samosjetim pojedinih pregleda
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 13:57:28
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: gagach
pa nisaaaaaaaaaaaaam dosta mi je sto sam haman svaki drugi dan u skerlicevoj...sad cu jos i na jezero...nemrem vise stalno da se toliko vozikam ja hocu na kafu da odemo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 14:00:24
gagach
IZVORNA PORUKA: gagach
pa nisaaaaaaaaaaaaam dosta mi je sto sam haman svaki drugi dan u skerlicevoj...sad cu jos i na jezero...nemrem vise stalno da se toliko vozikam ja hocu na kafu da odemo
pa ja sam ti reeeekla sve je do teeeeebeee;)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 14:00:26
malena27 RR
IZVORNA PORUKA: gagach Malena27 e pa pravo vrijeme za mucnine:) sve je dobro dok ne pocnes imati napade po ulici pa te ljudi gledaju kao da si zarazna ili pijana hehehhe Tako su i mene bolila ledja uzasno i kuk isto...ali meni su zabranili masaze kao zbog kontrakcija bla bla odnosno mora biti neko specijalizovan za masazu trudnica...
ma nikad nije pravo vrijeme za mucnine imala sam ih ja vec... pa se smirilo i evo opet... ali hB nije nista strasno i neizdrzivo... vise neugodan osjecaj u grlu.... osjetljiva sam posebno na mirise....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 14:02:05
gagach
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
IZVORNA PORUKA: gagach Malena27 e pa pravo vrijeme za mucnine:) sve je dobro dok ne pocnes imati napade po ulici pa te ljudi gledaju kao da si zarazna ili pijana hehehhe Tako su i mene bolila ledja uzasno i kuk isto...ali meni su zabranili masaze kao zbog kontrakcija bla bla odnosno mora biti neko specijalizovan za masazu trudnica...
ma nikad nije pravo vrijeme za mucnine imala sam ih ja vec... pa se smirilo i evo opet... ali hB nije nista strasno i neizdrzivo... vise neugodan osjecaj u grlu.... osjetljiva sam posebno na mirise....
to sto sto spomenuh pravo vrijeme je vise ironicno bilo:) ja sam samo imala nagone i gadjenje rijetko sam povracala...uvijek sam kontala da bi mi lakse bilo ispovracati se:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 9.2.2011 14:05:46
malena27 RR
ja povratila svega 3 puta, od cega jucer pravo-jutarnje na pastu za zube... a da mi je dobro da se ispovracam i da nemam vise mucnine - dosadne su pravo...