Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 12:27:42
mala20
Zeljela bih vas pitati da li je ikome radjen PAPA test u trudnoci? Meni je uradjen krajem 4/pocetkom 5 mjeseca, i sad sam cula da je to strogo zabranjeno u trudnoci i da ga nitko ne radi pozz svima
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 12:36:51
palachinken
I meni je dr htio raditi PAPA na prvom pregledu, ali ja sam imala od oktobra 2010, tako da nije bilo potrebe. Kontam, zar bi ti radili da je zabranjeno? U svakom slucaju, ako su ti već uradili test i nije bilo komplikacija poslije, nemaš šta birnuti. Nadam se da će ti rezultati biti dobri.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 12:44:41
lepetetka
mala20 i ja sam radila papa test u 12. sedmici trudnoće, nije ništa opasno jer se on uzima sa grlića....ako sex nije opasan zašto bi bio papa Nemoj se brinuti, meni je veća briga bila hoće li biti uredan a HB jeste, poslije toga sam bila opuštena što se toga tiče
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 12:52:33
Rimljankaa
I meni je radjen papa test u trudnoci,jer prije toga ga nisam radila godinu dana...
23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... 11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu... Ja sam najbogat
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 13:01:56
lepetetka
sunce čestitan ulazak u 9. vilo neka te ne zabrinjava tolika voda, no sikiriki i ja je volim, ai u prošloj trudnoći sam je pila nemilice a jela i slano, noge mi nikako nisu oticale osim baš kada duuuugo šetam ili radim nešto isto ono po cijeli dan, ali vjeruj da nisam do poroda promijenila broj cipela niti sam imala povišen pritisak meni uvijek nizak...120/80 plafooooon...Sve ti je to individualno kao i sve ostalo neke se udebljaju 10 neke 30 kg .. Čak ti tolika tečnost ima i svoju dobru stranu, čestim izmokravanjem imamo manju šansu za urinarnim infekcijama jer se bešika stalno prazni nema ustajale tečnost usljed čega često i dolazi do baja...Meni je doktor čak i savjetovao da pijem što više tečnosti čaja, vode...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 13:15:01
malena27 RR
jelena ipak je samo 1 i mozda je bolje da je tako... jer bi onda bila visoko rizicna trudnoca i bas bih morala strogo da mirujem... a druga bebaca nas ceka da dodjemo po nju u sloveniju dok se mama malo oporavi od 1. poroda aBd....
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 14:52:01
gagach
Dobar dan krofnice:)
Ja sam opet danas skitala...kilometre predjem...a svi me nesto napadaju da sad u osmom moram da se smirim itd...a ja sad najvise energije imam...jest da me sve boli ali sam zuca prava:)
Danas idem kupiti krevetiiiiiiiiic!!! Jupiiiii...brine me malo da li cu potrefiti dusek da valja...jer pojma nemam kakav treba da bude...osim antialergijski...?!
Malena27 tako te je lijepo vidjeti na ovoj temi!!!! Presretna sam sto sve ide po planu i sto graskic napreduje...kako se ti osjecas?
Medi mozda se i sretnemo negdje u zanosu trosenja para;)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 16:32:35
Simran
Trudnice moje drage vidim da ste sve već pri kraju i želim vam ako Bog da brz i lak porod i zdravu bebu Meni je druga trudnoća i ali svaka se razlikuje,moj problem je da sam na početku imala krvarenje i napukli hematom jedna beba nije tu druga jeste hdB,ja iskreno tada nisam ni znala da sam trudna i krvarila sam neka 3 dana a po pravilu mi tra je 5 dana,mislila sam da je prehlada .Sada sam po tom posljednjem krvarenju trudna 14 punih sedmica na ultrazvuku koji je bio 31.1 bila sam trudna 12+6,a po veličini bebe doktorica je rekla da bi trebala biti tada 14+4....Znači sada sam po UZ trudna 17+4 ,ali moja doktorica i dalje vodi trudnoću po posljednjoj mengi ali...Opet ali već dva dana ja lijepo osjetim bebu da me udari,a nekao mi se čini rano po PM da osjetim bebu u 15 sedmici ili ipak nije rano. Brine me jer mi je planiran CR,pa me zanima da li ima slični situacija i kada ste osjetile svioje bebe ali ne kao škakiljanje već blagi udarac ja sam prvu bebu sa 21 nedelju..Izvineite na dugom postu i nadam se da je ovo makar malo razmno napisano.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 16:42:30
gagach
meni iako je prva trudnoca ja sam je osjetila pravo rano i to bas u 15 sedmici i 100% sam sigurna a je to bila beba...jer sam je stalno osjecala poslje toga..tako da vjerovatno jeste i kod tebe:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 17:07:40
Anoniman
Simran sasvim je normalno da osjetis bebu, ja sam u prvoj trudnoci imala slican slucaj kao tvoj, bila blizanacka, jedna "otisla" druga beba hB evo za dva dana puni godinu dana. Sasvim je nebitno koja si sedmica, bitno je da je sve uredu sa bebom. Kod mene npr sada po UZ sam 12+3, a po poslednjoj menstruaciji sam preko 14 nedjelja, neki dr bi rekli slabo napreduje beba, a ustvari kasnije mi je bila ovulacija. U prvoj trudnoci sam prvi put osjetila bebu tacno sa tri mjeseca i sedam dana.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 17:18:32
ena23
Da se i ja javim ponovo na ovu temu... kao prvo, pozdrav svim trudnicama dragim. davnooooooo, tj. prije dvije godine, sam visila na ovoj temi u iscekivanju svog zlata. sada je zlatu godina i pol i hvala Bogu napredan je mali lopovcic, a ja sam ponovo u iscekivanju i to u 14toj sedmici.... ovaj put se nadam maloj lopovki, ali samo nek je zivo i zdravo...
vezano za trenutnu temu: ja sam neko vecer osjetila kao neke leptirice u stomaku i mislim da je to-to ali nisam sigurna, iako sve ovo prolazim drugi put, kao da je prvi prosli put sam osjetila u 17toj sedmici leptirice, a ovaj put je mozda i ranije? i veceras cu da osluskujem, nadam se da ce se tackica javiti...
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 17:35:15
Simran
Čestitam novopečenim trudnicama na prvoj ili drugoj trudnoći ,da bebe budu zdrave i trudnoće lahka Meni je čudno jer prvu bebicu sam osjetila 21 sedmici što je normalno za prvrotke malo kasnije da ih čuju.Meni trudnoću vodi Amela.A i ona je potvrdila da je krvarenje bilo od hematoma pa sam morala ponovo ROgan inekciju primiti jer sam 0- ali mi je čudno zašto u trudničkoj knjižici vodi dan PM kao to krvarenje od hematoma je bilo menga što je meni jako čudno,a ja se nažalost ne sjećam u 10 mjesecu kojeg sam imala znam da je na poočetku ali datum tačan sam preskočila upisati .A kada mi je dr.Balić radio UZ on je potvrdio da je trudnoća starija jer dužina bebine butne kosti,obim stomaka,obim glave sve odgovara sedmicama 14+4 a meni se vodilo 12+6. Ma totalno sam zbunjena i prvi bebač je bio krupan ali je uvjek se makar nešto na UZ podudaralo PM i uvijek je bježao samo do 5 dana ali su govorili da je krupan i tako je i bilo. Joj žene shvatit ćete me sigurna sam,prvo mi je bilo važno da sačuvam ovu trudnoću, ali sada se javljaju bubuce i crvići u glavi.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 18:12:05
neda 30
Veče dembeliceee
evo da i ja pozdravim nove (stare) članice našeg foruma , želim vam laku trudnoću ! Ja sam Vam trenutno u fazi razgledanja i kupnje krupnijih stvari, Ima li neko pri ruci spisak potrebnih stvari za bebu i bolnicu, dobro bi mi došao jer nemogu da nadjem, a znam da ste o tome već pisale
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 18:32:37
stefania
zdravo
majko moja sta sam sve danas pojela...strasno je bilo a mislim da cu za koji sat ponovo u pustosenje frizidera...odoh sutra doktoru na kontrolu, malo me strah, ali valjda ce biti ok i radujem se da vidim bebacha na uz...
pozz
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 19:12:32
gagach
Nema me par sati a vi se razmahalate:)
Ja sam isla na rucak sa dragim i bas sam zenstveno jela hahahhaha:)
Kupili smo kreveeeetiiiiic! Me happy!
Neda30 sad cu i jaaaa u osmi znaci...neka neka...i mi se priblizavamo cilju:) Kod mene je beba hiperaktivna samo se prevrce...a neko mi rece da sada nema prostora i da ce se smiriti malo...ne mogu ga uhvatiti na ctg-u...koji ce to mali belaj da bude;) Kako se ti osjecas...imam ja spisak saljem na pp
Stefania hahahha ooo znam taj osjecaj samo bih ja mogla provoditi vrijeeme u slasticarnoj:)
Ena 23 dobro dosla opet:) kazu da zene u drugoj trudnoci puno prije osjete bebicu:)
Idacha gdjeeeeeeee siiiiiiiiiiiiiii...jel to spijuniras negdje:)
Medi hoces sa nama na vjezbe sutra?
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 8.2.2011 19:22:21
neda 30
Hihii i ja uzivam u aktivnosti bebe, nekada malo i dobije prstićem po guzi kada baš pravi cirkus ! Inače sam ok, nemam nekih većih problema hvala Bogu , već sam naučila da slušam svoje tijelo i bude ok, kad pretjeram onda u horizontalu i tako u krug