|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
7.2.2011 17:04:03   
sunce27
Hvala vam drage moje za cestitke, bas je brzo proslo. gagach ides li sutra na vjezbice? vilo jesi li uspjela naci papuce? naidice, bravo za tvog bebaca. elmicha sada ce to jos malo i kod tebe. Sta nam je ovo sa Larom? Medi duso kako si ti, kako se osjecas?Ja sam danas bila kod dr na kontroli opet radila ctg i super je, pritisak 120/80 kaze da je dobro i da je zadovoljna, opet u ponedjeljak kontrola.

< Poruku je uredio sunce27 -- 7.2.2011 17:08:28 >

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1301
7.2.2011 17:14:14   
vila.vilica
sunce...usla sam u apoteku i nasla neke od 30 KM DrLuigi© pa reko ako cu ih vec platiti tako onda nek mogu i za kasnije..al bile samo neke crne ruzne..odem u Planiku tamo snizenje ima svakakvih tako od 17 do 29 ali naravno brojevi minijaturni...i eto ostadoh opet bRez papucauser posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1302
7.2.2011 17:24:23   
gagach
viloo zato i jesi otekla tooolikoooo nemoj pretjerivati sa vodom toliko pleaseeee)

sunce ja kontala u srijedu na vjezbe, stoooo?

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1303
7.2.2011 17:41:23   
sunce27
U kojem terminu su srijedom vjezbe? Pa kontala sam sutra ici na njih.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1304
7.2.2011 18:08:58   
vila.vilica
suncana..u pola 5 user posted image

02.03.2011.

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1305
7.2.2011 18:09:35   
vila.vilica
gagach...ali kad vidim česmu znaš kako se obradujem...i kad krenem pit..nema gutljaj dva..odmah klipača ode user posted image

02.03.2011.

Neposredna veza do poruke: 1306
7.2.2011 18:21:15   
stefania
hahahauser posted image sto me nasmija ovo za cesmu i vodu..Vilo ja mislim da ne treba da brines, ja isto toliko vode pijem, ne znam ispod dvije pune case odjednom eksirati, ali i prije trudnoce sam uvijek puno, bas puno pila vodu i cak sam kontrolisala secer da vidmi jel to ok, a ako ti je to u redu onda nema da brines, samo cugaj, to je doktori kazu zdravo...jedino ne znam za oticanje, ali i to ce proci cim bebac dodje tako da nije ni to strasno user posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

Neposredna veza do poruke: 1307
7.2.2011 19:05:38   
animagical
vilo draga ja tek pocela  a pijem vode 5 litara majke mi, ja casu vise i ne koristim, pijem iz bokala od litar. uz jedno jelo litar gotov.a kad s mm gledam flm(svako vece movie date) popijem bar po 2 litra i odem u wc svako 20-25 min...stalno pauzu pritiscemo. a secer mi 4.4, znaci nije to. neki dan brojala isla pi-pi preko 20 putauser posted image ja sam negdje citala da natecene ne treba da sebi uskracuju vodu jer sto vise pijes vise pospjesujes izlazak tecnosti,a organizam kad je trudan ako je zedan zadrzava vodu u sebi. sad ne znam, kako ti dr kaze? ipak,na netu svasta pise.

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1308
7.2.2011 20:17:13   
Rimljankaa
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

jel ima ijedna od vas ovdje da pije 3-4 litra vode na dan?
bez obzira jel gladna sita, jela slano slatko...samo voda i voda...i uz to piskenje oko 20x dnevnouser posted image user posted image user posted image

Vilo,ja sam uzasno puno pila vode... Kao kamila...Sve je to normalno...Nikad  mi nije bilo dosta...I sad isto puno tecnosti pijem,trazi organizam zbog dojenja...

A posle samog porda bila sam uzasno zedna,a nisam bila gladna..I tokom samog radjanja molila sam ih da mi daju vode-nisu smjeli,a umirala sma od zedji.Samo mi je sestra gutljaj dala vode,jer sam je skoro pa preklinjala...

Posle poroda,sam popila 2l soka od jabuke u roku od pola sata

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 1309
7.2.2011 21:10:40   
sarah
Hello trudnjace, sta se radi?
Mene muci kiselina user posted image  
Sutra trebam na pregled...
Sunce, pa hajde onda i ti s nama u srijedu na vjezbice, pocinju u 16.30, jedinstvena prilika da i tebe upoznamo user posted image
Palachinken, mene je u prvom tromjesecju znala cesto glava boliti, ali kasnije hvala Bogu prestalo samo od sebe i evo do danas nemam s  tim problema, nadam se da ce i kod tebe biti tako. Ja nisam nista pila, cak ni paracetamol, a ti se ipak posavjetuj sa doktorom ako su glavobolje bas jake i ceste.

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1310
7.2.2011 21:32:07   
rose
vilo smanji unos soli...so veze vodu...a vodu pij koliko ti organizam trazi user posted image

< Poruku je uredio rose -- 7.2.2011 21:33:13 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1311
7.2.2011 22:08:05   
vila.vilica
rose..animagical...nema moja potreba za vodom veze sa soli...rekla sam vec...jedem normalno sve...samo sto u posljednje vrijeme strasno puno vode pijem...uvijek prije sam pila puno vise vode neko sto se preporucuje i naravno uvijek sam visila u wc-u..samo sto se to sad upeterostrucilo user posted image
i ja sam priej stalno radila nalaz krvi radi secera...i znalo mi je pokazat hipoglikemiju..i sad u trudnoci radila onaj neki hemoglobin na dipu..sve regularno a ja ko kamila user posted image
luda za vodom...sokovi nula bodova..

a ti animagical me nasmija sa filmovima...ista stvar i kod mene hahaha
ili taman legnem u krevet, dok namjestim sve rekvizite oko sebe skontam da moram u wc hahaha

rimljanko,,,ja cu na porodu jedan slaufcic nevidljivi ubacit u usta haha

02.03.2011.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1312
7.2.2011 22:10:32   
vila.vilica
sarah...e mene je kiselina malo popustila...samo malo..kupila sam one rennie tablete pa sam ovako pred spavanje znala uzeti po tri da se zavaram i zaspim...po danu me nije peglala..vec oko 16-17 je pocinjalo user posted image

02.03.2011.

Neposredna veza do poruke: 1313
7.2.2011 22:20:44   
Rimljankaa
Ja sam prije trudnoce slabo pila vodu..Ali u toku trudnoce,kako rekoh,narucito pred kraj sma pila kao kamila. I nista mi nije smetalo. I to sam halapljivo pila,sve na ex...

Ne volim inace slanu hranu,nisam je ni jela,tako da to nema veze...Isto tako,secer,pritisak sve mi je bilo uredu...

Sad isto puno tecnosti pijem,to mi organizam trazi,a i radi mlijeka je dobro...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

Neposredna veza do poruke: 1314
7.2.2011 22:33:38   
gagach
i ja sam u zadnje vrijeme pocela piti vode puno ali mi je doktorica striktno zabranila da pretjerujem..2l vode dnevno je neka normala eto do 3...i naravno slazem se sa slanu hranu...a ja bas volim slanoooooouser posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1315
8.2.2011 8:55:51   
rose
IZVORNA PORUKA: vila.vilica

rose..animagical...nema moja potreba za vodom veze sa soli...rekla sam vec...jedem normalno sve...samo sto u posljednje vrijeme strasno puno vode pijem...uvijek prije sam pila puno vise vode neko sto se preporucuje i naravno uvijek sam visila u wc-u..samo sto se to sad upeterostrucilo user posted image
i ja sam priej stalno radila nalaz krvi radi secera...i znalo mi je pokazat hipoglikemiju..i sad u trudnoci radila onaj neki hemoglobin na dipu..sve regularno a ja ko kamila user posted image
luda za vodom...sokovi nula bodova..

a ti animagical me nasmija sa filmovima...ista stvar i kod mene hahaha
ili taman legnem u krevet, dok namjestim sve rekvizite oko sebe skontam da moram u wc hahaha

rimljanko,,,ja cu na porodu jedan slaufcic nevidljivi ubacit u usta haha

nisam ni rekla da pijenje vode ima veze sa solju vec da trebas jesti neslano da bi manje oticala user posted image pa valjda znam sta su mi govorili od 17 nedjelje...inace ja nikad nisam pila puno tecnosti a ko buhtla bila vise od polovine trudnoce...odi na moj fb...ima par slika od ljeta...ja u 22 sedmici a none ko balvani user posted image i svi su mi givorili da trebam jesti neslano jer i ono malo soli sto unesem veze ono malo vode i nikad se ne izmokri dovoljno bez obzira sto sto puta odem u wc a citavu trudnocu sam bez pauze isla u wc...u noci najmanje 5 puta ustajala a tek sam tu vodu izbacila 5 dana nakon poroda tj. tek sam nakon 5 dana od poroda ponovo ugledala svoje zglobove

< Poruku je uredio rose -- 8.2.2011 8:59:14 >

Neposredna veza do poruke: 1316
8.2.2011 9:05:05   
palachinken
IZVORNA PORUKA: rose

nisam ni rekla da pijenje vode ima veze sa solju vec da trebas jesti neslano da bi manje oticala user posted image pa valjda znam sta su mi govorili od 17 nedjelje...inace ja nikad nisam pila puno tecnosti a ko buhtla bila vise od polovine trudnoce

Uh, znaci ja već trebam smanjiti so....a tako volim slano! Najdraže mi kad vidim dno kesi pereca ili štapića, onu krupnu so s dna popapat, to mi je od djetinjstva :)

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1317
8.2.2011 9:18:07   
rose
suzdrzi se...to oticanje, so koju sam unosila u minimalnoj kolicini me je dovelo do toga da sam pred porod pila po 5 tableta methildope za snizavanje pritiska koji je kod mene bio 150/95 a visok pritisak u trudnoci je opasan

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1318
8.2.2011 9:27:20   
sunce27
Ja ne jedem nista slano a ni masno jer mi je na pocetku trudnoce pritisak bio 145/90 ali bez obzira na to pijem puno vode, bojala sam se da mi nije slucajno secer ali hvala Bogu nije, ne mora da znaci da se voda pije ako se jede dosta slana hrana. rose, ja mislim da vecina zena ima visociji pritisak pred porod, sto je vjerovatno normalno, jer su vece brige, strah od poroda, sve to utice da se pritisak povisi. Meni je pritisak vecinom 120/80 i moja dr. kaze da je to ok, ali prije par dana kada su mi rekli da mi ctg nije ok moj pritisak je vrisnuo na 145/100.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1319
8.2.2011 9:40:59   
rose
ja vec drugi put govorima da slana hrana nema veze s pijenjem vode a vi opet o tome...nisam rekla da se zedni vec da i minimalno soli koju uneses veze vodui...kod mene je bio i manji unos tecnosti jer inace ne pijem puno...a jela sam jedva s par zrna soli i opet su mi stalno govorili da trebam jesti neslano, leso kuhano...mada priznajem nisam se mogla uzdrzati od cevapa i przene hrane ...od leso kuhane sam bila gladna user posted image

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1320
8.2.2011 10:20:28   
malena27 RR
evo i mene ako me primate u drustvo user posted image  
jucer sam bila kod ginica i sad mogu biti opustena, rizicno razdoblje je proslo user posted image  
user posted image sam 10+5, user posted image duga 36 mm i termin je 01.09.2011. aBd....

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1321
8.2.2011 11:01:55   
palachinken
malena27, baš mi je drago da sve ide kako treba. Jel da koji je rahatluk kad prodje tih prvih 10-12 sedmica i pročitaš na okalendaru trudnoće, rizik od ovog ili onog drastično smanjen user posted image user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1322
8.2.2011 11:09:10   
malena27 RR
bila sam prestrasena...posebno jer je dr rekao strogo mirovanje a ja isla na posao user posted image user posted image user posted image  
i jos je ova beba plod VTO, pa je jos veci strah...ali eto, sad je malo lakse... user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1323
8.2.2011 11:46:51   
Anoniman
Malena cestitke od srca sto si pregurala ovaj rizicni period user posted image . Biće to aBd sve ok user posted image
Nisam bas u toku je li jedna bebica ili blizanci, sad iz tvojih postova kontam da je jedna, a negdje kao da sam prije citala da su blizanci?

Mi smo vam tu i tamo, malo se kontrahujemo, malo opustamo user posted image . Sve ove rakete i tablete stavljamo i pijemo, malo mirujemo, malo skakućemo. Anci mi ne dozvoljava, a ni moji crvi u guzi da mirujem, jednostavno kad i mogu da odmorim mene kao da nesto probada nema sanse da mogu lezati user posted image , ali hvala Bogu naucila sam jos sa prvom trudnocom da pratim svoje tijelo, pa cim vidim da krecu kontrakcije odmirujem i prodje, pokusavam da budem aktivna ali da se ne preforsiram. Nama prekosutra prvi rodjendan pa smo u fazi spremanja, mama jedva ceka da duva svjećicu sa svojom princezicom cupavom user posted image

Neposredna veza do poruke: 1324
8.2.2011 12:11:07   
Medi_87
Malenice drugarice super da si ovdjeuser posted image user posted image user posted image
Za malenu mrvicuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Ja se evo spremam na ispit, da ne moram zbog potpisa ne bih ni otisla vec znam da necu poloiziti, ali hajd da guza vidi malo sunca danasuser posted image user posted image user posted image a nakon ispita s muzicem u kupovinu, opeljusat cu gauser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1325
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *