|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
9.2.2011 17:09:18   
Rimljankaa
A ovaj forum mi dodje kao izlazak,hahaha....

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1426
9.2.2011 17:12:34   
animagical
evo i meneuser posted image sad sam se prepala ko blesavauser posted image izasao mi herpes na usni, doduse nije prva infekcija ve recidiv, na torchu ljetos mi je bio herpes simpleks 1 igg pozitivan. sutra idem kod dr, a ne mogu da cekam, pa da vas pima-je li ga ko imao u prvom tromjesecju? i sta  vam je rekao dr koliko je opasno? pravo sa se prepala pa ako iko zna ista pametno??user posted image help

(odgovor članu belmica)
Neposredna veza do poruke: 1427
9.2.2011 17:19:48   
ena23

rimljanko, u pravu si draga ,sve bude i prodje a sto jeste jeste- onaj njihov lopovski osmjeh koji nama mami suze radosnice je vrjedan svega.

i tek si na pocetku a vidjet ces, ne mozes da vjerujes da stvarno svaki dan koji prodje ti samo jos vise i vise volis svoje djete, toliko da se pitas "do kad vise" user posted image

animagical- draga ja stvarno nikada nisam imala herpes niti iko meni blizi zato zaista ne znam nista pametno odgovoriti, smao vjerujem da nije toliko strasno kao sto ti se sada cini, bice to sve u redu aBd user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1428
9.2.2011 17:20:27   
Simran
Ja sam doskora ludila zbog tog herpesa i na usni i na nosu ali ispostavilo se da ga imam i dole samo ja nisam znala niti sam ga vidjela moj ginekolog kaže da je sa unutrašnje strane...Radila TORCH već 3 puta a trudna sam tek 15 sedmica tako da sa tim deveram od početka trudnoće...Nije opasan što se tiče trudnoće ali je zafrkan ako ga imaš u trećem tromjesečju jer onda bez razmišljanja šalju na CR jer je opasan po bebu ako dodje do kontakta dok izlazi kroz porođajni kanal...Tako da ne sikiriki,meni nije dala ništa za to samo mi daje uputnice svaki 40 dana da radim Torch i to je to...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 1429
9.2.2011 17:28:18   
animagical
ma ja sam imala jedan spontani pa sam iza njega radila torch i bila poz tj prebolovala hsv 1 to je za usne a hsv2 negativna to je valjda genitalni? pa ne bi trebalo da ga imam dole... al ko ce ga znatiuser posted image brinem da ne bude nesto ne daj Boze opet... nemam jos ni punih 10 sedmica

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 1430
9.2.2011 20:25:24   
rose
IZVORNA PORUKA: gagach

hahahhaha vidim sve smo odusevljene spavacicama...stvarno im ne vidim funkciju:) pogotovo one do ispod koljena osjecam se ko onaj vuk iz shrekauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
volila bih naci dugih rukava na kopcanje a da nisu ni preduge nedje do koljena...joj sto kakimuser posted image user posted image user posted image user posted image

pogledaj u almi ras

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1431
9.2.2011 20:46:46   
blur 77
Animagical, nista ne brini, herpes na usni nije opasan, meni se on uvijek javlja kao znak trudnoce i vucem ga dosta dugo. Opasan je vaginalni, ali ti ga nemas. Mazi ga medom, nemoj melemima za herpes. Ja sam panicila kao i ti, i radila analize, sve je bilo ok. Ne briniiiiiiiiiii

Van mene dosta boja zivi, Van mene katkad sve i posivi, ili se smraci i naoblaci. Dobro je zato sto postoje i ove moje lepse boje. I neki osmeh suncan i plah. I vetar necujan kao dah.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1432
9.2.2011 22:06:28   
m.i.n.a.
Vece....
Nejrice vjerujem da si dosad vec mama i da se uspjesno oporavljas..cestitam ko je tako..ako nije jos onda jos malo>:)
Vidim ganjate se oko spavacica..ne volim ih ni ja,sva se zapetljam i hladno mi i ne osjecam se lijepo..ali u porodilistu vam trebaju itekako,ja ponijela tri,i sve sam iskoristila,bar meni je zacas prelazilo na spavacicu a jednu sam naravno za sam porod upropastila..tako da te sminkerse (heheheh)ostavite za u kucu a gore..meni je poslije svega bilo svejedno..evo sad sam u kuci u pidjami jos uvijek jer mi je najrahatnije..imam pidjamu za dan i noc..:))ugodno mi vala kako god da se namjestim..
svima zelim da sto prije dodjete na moje mjesto,da imate svoje bebice,da vam zaspu na rukama (iako ste rekle i obecale nema nosanja )uhh...:))
Pusa svima...jos uvijek ne mogu sve dobro pohvatat dokle je ko ali najvaznije vidim da ste sve dobro sto mi je jako drago...:))

(odgovor članu blur 77)
Neposredna veza do poruke: 1433
9.2.2011 22:24:13   
animagical
hvala bluruser posted image user posted image user posted image lakse disem

(odgovor članu m.i.n.a.)
Neposredna veza do poruke: 1434
10.2.2011 11:03:30   
palachinken
Ma šta ste se sve uspavale?
Dobro jutro, prelijepo sunce napolju. Ja jedva čekam to proljeće, pa da stomak izvedem u šetnju, a bez štrampli, hlača, čarapa, tri džemper, jaknetine, kape, šala od dva metra... Jedva se sa ovom silnom odjecom popnem do stana, doda mi 15 kila user posted image

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

Neposredna veza do poruke: 1435
10.2.2011 11:36:00   
sunce27
Trudnjace gdje ste? Nigdje nikoga? Mora da vas je ovo lijepo vrijeme odvojilo od foruma?

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 1436
10.2.2011 11:44:40   
vila.vilica
ja danas ne mrdam nikuda...osim do videoteke da vrnem filmove...
dva dana sam lunjala i zgubidanila...konacno je vrijeme da se nesto i uradi u ovoj kuciuser posted image user posted image user posted image
sinoc me dijete vlastito pretuklo user posted image
ne zna uopste za pojam njeznosti user posted image user posted image user posted image
sad je mirna pa da iskoristim da uradim sta...ionako sjediti na mogu kad me bole moja draga rebarcaduser posted image

juce na vjezbicama na otoci je bila super teta....ismijale smo joj se ko lude user posted image user posted image user posted image
ma legenda...!

cmoka debele mojeuser posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1437
10.2.2011 11:53:27   
Aldijanaa
kod mene su pocele pripreme za dolazak bebe. Krevetic namjesten, dj.odjeca se pere i pegla...a ovo sunce daje mi jos vise energije za sve poslove koji me jos cekaju.
eh da, i lijepo je biti na bolovanju :)

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1438
10.2.2011 12:49:28   
stefania
how do you do all the pretty ladies?

evo ja pokusavam pisati magistarski, a sve mi se cini da ona tzv "trudnicka glupoca" kod mene itekako uzima maha...sva sam nezainteresovana za akademski rad...
bila ja kod doktora juce, ziva frka na jezeru bilo nas je valjda 100 trudnica, a jest sega kad se sve poredamo u red da udjemo na uz, izgleda ko defile tenkova user posted image ...helem neise, malo sam happy jer mi je dok rekao da je onaj hematom valjda konacno otisao to jest rekao mi je da sad tamo nema nista..to mi je jupi, ali kontam nekako mi on to sve na brzinu izadjem otamo i skontam da nisam pitala stotinu stvari koje sam kao trebala da pitam..inace ne znam za vas, ja sam se malo ko sjebala kad sam vidjela da je ovo dijete za dvije sedmice vece nego sto sam ja trudna, to jest ja kao u 22 sedmici a on za 23-24 sedmicu..tako mi je rekao doktor, a ja kad sam dosla kuci nadjem fino na internetu one tabele razvoja i ustanovim da je moj sincic haman glavat pravo...glava mu u 24 sedmici, femur u 23, a ja u 22???wtf? tu se ko zabrinem...moram povaditi krv i urin again...eh da, jos mi je doktor rekao, citiram"jao kolika ti je glava, ama duplo je veca nego prosli put" i "nikad ne bih rekao da ces se ti s takvom konstrukcijom tako udebljati"..reko, fala lijepo....
odoh pokusati napisati neku andricevsku recenicu u moj magistarski rad...by trudnjache

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu Aldijanaa)
Neposredna veza do poruke: 1439
10.2.2011 16:19:23   
naidica
pozdravcic drage moje !!! kako ste mi???
evo ja samo da se malkice javim!! danas sam bila ponovo na uz,,i sve je masala ok!!! samo kad sam vidjela da sam vec otvorena 2.45 cm nije mi nesto bilo dobrouser posted image kad prije ni sama ne znam!!! rekao mi je dr da moram da mirujem jer bi bolje bilo sto duze da je bebi u menii,,mada je zreo i sve...ali kaze bolje mu je jos koji dan unutra!!! eto toliko,,,mala me uhvatio nekakv strah...od kud znam kako ce to ici otvaranje kad je vec ovako user posted image user posted image user posted image da li je imao ko slicno iskustvo!!!
uglavnom abd u ponedeljak opet na kontrolu pa nadam se da ce biti sve ok!!!inace termin mi je 26. ali izgleda da ce to biti prije!!! ne znam sta da vam kazem,,samo abd da bude sve ok,,mada me iznenadilo!!! sad cu malo vise da mirujem...rekao mi je makar da docekam do 15 i onda sam rahat skroz!!!
ljubim vas sve i cuvajte se!!!

< Poruku je uredio naidica -- 10.2.2011 16:21:11 >

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1440
10.2.2011 16:28:23   
animagical
cao svim user posted image od mene i bebija koji ima 3 cm:) hvala Bogu sve je ok. trebam raditi kombinirani screening ( double test?) u 11-12 sedmici, pitala sam i na toj rtemi ali ovdje vas ima vise, pa ako ko zna gdje mi je najbolje/najlakse/najbrze/najjeftinije? ako imate br tel ili stagod? cmokim sviju, narocito ove pred porod-vama je najpreceuser posted image sretno i da se sto prije pomaziteuser posted image

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 1441
10.2.2011 16:42:23   
Medi_87
Pozdravcic drage moje, evo ja s pregleda, au jesam se i nacekala al hajd gotovo je i to, uglavnom danas je na redu bio samo ginekološki pregled i nisam otvorena-kaze Nikulin zatvoreno, pa se ti sad pitaj je li to udure ili neuser posted image slijedeci put za 7 dana mi rekao da dodjem prvo ctg pa cemo onda vidjeti sta dalje
gagach mila rado bih ja na vjezbe pa  bilo gdje ali otkako mi je svekar rahmetli preminuo haman svaki dan puna kuca, pa i ne idem nigdje osim sto sam otisla do faksa jedan dan, s muzem u kupovinu i danas na pregled
Mincek kako mala bebara user posted image user posted image user posted image user posted image
uglavnom da vas obavjestim u BBi je u Bimbusu sniženje odjeće za bebe svih uzrasta, kad sam prosle sedmice gledala jedno odijelce koje mi je za oči zapalo kopča se sa ledja sve male pucaljke bilo je 29 danas odem i naravno kupim a cijena 18km, kupila sam i jednu malenu jaknicu koja je bila 39km a ja je platila 29user posted image danas
kupili smo i ogradicu u onoj prodavnici iznad katedrale 88km zelenuuser posted image
Također u Amku na Mojmilu mi je nekako najkvalitetnija odjeća pamuk je san snova, naša proizvodnja a nije uopšte skupo
kad budem imala vremena stavicu sličice
Spavacica ima lijepih u Alma Rasu u BBI sam danas vidjela koliko sam zapamtila oko 29 su cijene
A i ima i za trudnice lijepih pidžama, nisma vidjela cijene
Ja sam sebi kupila lično dvije na pijaci po 12 km imaju prorez za dojenje  i jednu u Robotu u Rajlovcu isto negdje oko 12-13 kmuser posted image
Usput pitanje za skorasnje mamice, u čemu ste iznijele bebaru, sta ste sve spakovale( ali bas sveuser posted image user posted image user posted image )

< Poruku je uredio Medi_87 -- 10.2.2011 16:50:09 >

Neposredna veza do poruke: 1442
10.2.2011 17:08:39   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: animagical

cao svim user posted image od mene i bebija koji ima 3 cm:) hvala Bogu sve je ok. trebam raditi kombinirani screening ( double test?) u 11-12 sedmici, pitala sam i na toj rtemi ali ovdje vas ima vise, pa ako ko zna gdje mi je najbolje/najlakse/najbrze/najjeftinije? ako imate br tel ili stagod? cmokim sviju, narocito ove pred porod-vama je najpreceuser posted image sretno i da se sto prije pomaziteuser posted image

Najjeftinije ti je na DIP-u, tj besplatno je, ali ti treba dosta papirologije, tj taj dan prije vadjenja krvi treba da odes kod svog ginekologa da izmjeri ti visinu i tezinu, visinu, tezinu, sve obime bebe i sve ostale mjere moguce pa sa tim papirom odes i izvadis. Zatim u Clarusu ti je 100KM, a za ostalo nemam pojma. meni isto bila rekla da radim, ali kako su mi tih papira trazili na dipu, a u clarusu nisu radili nesto tu sedmicu dublle, onda mi rekla da i ne radim, jer kao to ona htjela cisto onako, nuhalni je odlican. Nadam se da sam pomogla user posted image

Neposredna veza do poruke: 1443
10.2.2011 17:18:53   
animagical
hvala ti puno user posted image kada si ovo ti zvala je li nedavno? 100 km je daleko manje nego kod mehmedbasica

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1444
10.2.2011 17:22:23   
vila.vilica
naidice draga kud si poletila user posted image user posted image user posted image hajde ti fino lezi i miruj i cekaj svoj red..ne meres preko mene i medi hihihih
medi..ti znaci zakoFcana..user posted image sta li je sa mnom da mi je znati..mozda doznam u subotu, mozda ne..Bog zna :D
Pokusavam pratiti promjene kod sebe..jedino sto sam uocila za razliku do prije 5 dana je da mi se povremeno javi onaj nagovjestaj tete mece...ko u neka vremena user posted image user posted image user posted image ili kratko žiganje i naravno da je beba puno grublja prema meni...
ostalo vala nista kod mene nemauser posted image

02.03.2011.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1445
10.2.2011 18:00:49   
NejraS
cao cure...da vam se javim,... isla sma u bolnicu, rekli su mi da biram hocu li ostati ili otici, nisam puno otvorena ali moze krenuti to sve kad god, ja sam izabrala da idem kuci svojoj, pa kad krene do bolnice imam 10 minuta...ljepse mi je kuci lezati gledati tv nego u bolnici slusati strasne price da me isprepadaju...maksimalno sam uzbudjena...
a smijali su mi se u bolnici koliku sam trudnicku torbu ponijela....ogromnu...bolje i da ne govorim sta je sve u njoj hehehehe :)
bebac se bas primirio kazu da se smiri pred porod....p.s. izasle su mi 4 strije, malo manje, na boku....i usput, moj doktor odjednom uzeo godisnji 7 dana od jucer, tako da strahujem da me kakv strasni doktor nece poroditi bas mi je odgovarao ovaj moj...

HVALA VAM SVIMA NA PODRSCI :) i ostanite tako vesele nasmijane i sretne user posted image user posted image

< Poruku je uredio NejraS -- 10.2.2011 18:01:48 >

Neposredna veza do poruke: 1446
10.2.2011 18:14:14   
sanela.asja
Sretno Nejra i da nam se konacno javis sa ljepim vjestima...
I budi opustena neboj se.user posted image user posted image

Asja mamin zivot dragi...25.04.08
Dzenan bubica ..14.09.2011

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1447
10.2.2011 18:40:09   
Medi_87
Sretno Nejra
Ja sam malo razocarana sad, dodje mi smao da sjednem i plačem
Prije dva dana nam je pao sistem na racunaru, la helem nejse nisma se puno ni nasikirala jer sam sve slike i dokumnete imala na usb - u
Sad krenem da sve prebacim na racunar s usb-kad ono usb se formatirao, samo bih plakala mada znam da nem afajde, ode moj trud i magistarski oko 100 strana, ali mi vise zao slika mene i mog muza s mora jer te nismo izradili user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sanela.asja)
Neposredna veza do poruke: 1448
10.2.2011 19:13:05   
naidica
vilice user posted image user posted image pa i ja bih vise voljela posle vas,,ali izgleda ovaj moj maleni nece da ceka!!!user posted image user posted image em me ubi unutra,,em hoce sto prije napolje,,bas je lopovcic pravi!!! ma samo abd da bude sve ok,,pa kad god,,mada i ja bih voljela nesto malo kasnije,,,nesto me sad uhvatio strah,,neka ga jos koji dan unutra user posted image user posted image !!!
jos cekamo u subotu da vidimo tvoju situaciju!!! i kod mene nema nekih promjena osim sto ponekad me malo zaboli stomak kao da cu dobiti,,ali skroz malo,,i naravno ziga me dole skroz,,ali i to ponekad!!!
medi bas mi je zao zbog tog usb-a i slika,,,ali sta cesuser posted image nemoj se nervirati i cuvaj se!!!
nejra sretno,pa kad god da se desi,i abd da sve prodje u najboljemmm redu!!!
pozdrav za ostale user posted image

< Poruku je uredio naidica -- 10.2.2011 19:15:15 >

Neposredna veza do poruke: 1449
10.2.2011 19:22:27   
vila.vilica
e medi bas mi je zao...meni su tako ukrali laptop, ali skoro sve sam slike vec imala na drugim mjestima tipa DVD, usb..sad imam i externi hard disc pa jos i kod muza...za svaku slucaj ne daj Boze..plus sto sam vec drugu godinu ponovo uvela izradjivanje slika probranih naravno...pa nek se nadje user posted image

naidice...kod mene ti se isto tako javlja taj osjecaj samo 1-2x dnevno ima 5 dana...a ne znam hoce li mi u subotu radit ginekoloski, reko je tek 18.2. ako ga ne bude imao kakv prenos pa to uradi u subotu..a bas me zanima jesam li zabetonirana jos il nisam hahaha

nejra..jos nisi draga user posted image haj sa srecom...a u koju si bolnicu krenula sa tom torbom, moja je tako mala da mogu u nju stavit 6 stvari i ostalo onako u rukama..prosto od straha sam je uzela da ne padnu u nesvjest i ne vrate me...ali sam zato pripremila i extra large kesu u koliko me presretnu sa idejom da prebacim u kesu..onda torbu mogu komotno u nju stavit user posted image user posted image user posted image

02.03.2011.

(odgovor članu naidica)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *