|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart)
11.2.2011 8:16:27   
gagach
juuutrooooo!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
evo ja castim kafom jer smo usli u osmi mjesec:)user posted image
user posted image

05.04.2011 postala mama predivnom djecaku...!

Ruka koja ljulja kolijevku je ruka koja vlada svijetom....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1476
11.2.2011 8:20:54   
mama_aBd
IZVORNA PORUKA: NejraS

cure, mene je jako strah poroda.... koga god sretnem svi kazu napatili se na porodu ovo ono...bas me neki strah uhvatio....user posted image

NejraS, i ja se uzasno bojim porodauser posted image  Cak sam trazila da se porodim na carski rez, da platim samo da se ne patim, medjutim, dr. nije dao progovoriti jer od pocetka imam urednu trudnoci i nikakvih razloga, ama bas nijedan, za carski rez.
Medjutim , kako mi se priblizava termin, tako bukvalno ludim od straha, svaku noc sanjam porod i mislim da sam se bas psihicki opteretila. Opet, s druge strane, pa tolike se zene porode, valjda cu i ja mociuser posted image

(odgovor članu NejraS)
Neposredna veza do poruke: 1477
11.2.2011 8:31:30   
ziki
Jutro cure, kako ste mi. Ne javljam se često na ovoj temi al sd moram. Vidim uplašene trudnice. Toplo preporučujem da odete na temu moja porođajna priča. Ima stvarno divnih priča, prirodan porođaj nije uglavnom strašan. Mene npr prvi porođaj boljeo manje od pojedinih ciklusa. Bitno je samo bez panike, slušat osoblje i disat. I žene sa kojima sam pričala a imale su CR kažu da rana isto boli, samo boli duže. 

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu mama_aBd)
Neposredna veza do poruke: 1478
11.2.2011 8:35:42   
palachinken
Vjerujem da boli, ali ako je to cijena koju moram platiti da bi napokon ugledala to Božije čudo koje je živjelo u meni 9 mjeseci, ja jedva čekam da platim.

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 1479
11.2.2011 8:36:45   
Lara83
IZVORNA PORUKA: gagach

juuutrooooo!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

user posted image user posted image user posted image cestitamo!!

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1480
11.2.2011 8:41:11   
Anoniman
Gagacha cestitamo user posted image

Razmisljam nesto s obzirom da se toliko bojite poroda ima da se smijete posle kad se sve zavrsi, samo polako drage moje nije to nista strasno, sve dodje i prodje. U tom trenutku kad boli imate osjecaj da vise nikad necete pozeljeti biti trudne, naci se u istoj situaciji, ali cim onim svojim malim andjeoskim okicama bebica zatrepti sve se zaboravi, sva bol prodje. Zati posle dolazak kuci i tada panika fata i tada mislite da necete vise nikada, grcevi, plac, nespavanje itd, ali i to brzo dodje i prodje. Uzivajte drage u svakom trenutku i trudnoce i svakom danu zivota vase bebice, sve brzo proleti, dok trepnete dijete veliko, a porod zaboravljen user posted image

(odgovor članu Lara83)
  Neposredna veza do poruke: 1481
11.2.2011 8:41:50   
Lara83
drage trudnjace :)
nisam vam se neko vrijeme javljala ali od danas sam na zasluzenom porodiljnom odsustvu pa cu biti redovnija...
kasnije cu da citam sta se sve desavalo...nadam se da ste sve dobro i da mazite svoje pupe...
puno vas pozdravljam i ljubim user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1482
11.2.2011 8:50:49   
gagach
e pa ja se ne bojim poroda ja jedva cekam....user posted image  cuj mora negdje izaci a od straha nemamo nistauser posted image

laro dobro nam dosla opet...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1483
11.2.2011 9:03:13   
stefania
dobro jutro mile moje

Gagach cestitam drug, uh boli te briga tebi jos malo ostalo :)

Nejra hajde, hajde, ne zezaj nas vise :) samo nas trzas bezze user posted image sace to jos malo

vi ostale sto se bojite poroda, uh kako vas razumijem, ja samo brojim dane i nocu kad odem u wc kad se vratim u krevet ne mogu da spavam nego samo trep-trep-trepcem u mraku i kontam, a majko moja kako cu ja to? Al, haj sto kaze gagach, mora negdje izaci ...ma ja sam se neki dan bas rasplakala mami mojoj i govorila maaamaaa kako cu ja ovo i ja ovo ne mogu a ona mi umire od smjeha i govori ama, sta cu ti ja sad sine moj :)))) i ja skontam, sta ce mi ona, nije zena ni bila tu kad smo ga pravili, pa sta ce sad od mene...niko ga nece za mene roditi..ali valjda je to bas i super...
eto drage moje, vi sto sitno brojite, sa srecom i bez straha eto kao sto kazu novopecene mamice, nema vece sreceuser posted image

svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujemo

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1484
11.2.2011 9:47:28   
bint
samo da ovim uplasenim zenama kazem da porod nije nista STARSNO,vec naprotivuser posted image user posted image
samo da vam kazem hrabro,usttrajno i pozitivno an to gledajte jer kad vasa bebica izađe ojjjjj ljepote ma nista ama bas  nista te en boli a gledas u cedo svojeuser posted image user posted image user posted image
pa kontrakcije su nesto normalno,prirodno kod poroda eh to s emile moje prediseee...i nisu starsne uospste,kao ono menustralni bolovi kod mene te prve kontakcije bile svakih 6-10 minuta a traju 15-20 sekundi..al skroz izdrzljivi boloviiii bili,bas ono menustarlni...a oni pred porod bolovi svakih 3 minute i traje 10 sekundi...eh tada mi i vodenjak puko i sluzni cep..nista starsno..eh onda u salu jer vec je to to i tu slusas babicuuu sve sta ti kaze,meni bas bila kontruser posted image kcija kad su dosli ad me vode u salu a ja im kazem 'cekajte sad imam kontrakciju,cekaj dok prođe' kad babcica 'eh to anm i treba'user posted image user posted image
uglavnom iz 2 napona rodio se moj princ za kojeg su prognozirali da ce biti 2  800g a on bio 3 500guser posted image zato sam i pukla i sivali me al,to rade dok si vruca dadnu ti injekciju i sve ok..kasniej obloge rivanol,analgin,paracetamol koristais..
i et pripaziti tih 7 dana ne sjediti zbog rane...al samo hrabroooo i pozitivno an to gledajteeee...beba mora izaci,pa bilo gdje a doktori ce ti pomoci kakao god,mada ti imas glavnu uloguuu...disite i slusajte baicuuuu....
ljubim vas

(odgovor članu stefania)
Neposredna veza do poruke: 1485
11.2.2011 9:52:28   
vila.vilica
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

.neka boli i više kao prošla dav puta ako je moguće više da boli al kad mi zatrepti okama ono žuto malo moje iz one bijele pelene jojjjj nema ljepšeg osjećaja.user posted image user posted image user posted image user posted image

ma preslatko !!!!user posted image user posted image user posted image

uranile lijepe...ja sam nocas popila 3 paracetamola jer sam juce zaboravila popiti kafurinu do navece kad je vec bilo kasno!
i sad mi je glava sucmurasta i sad necu ni stici na vjezbice u pola 11 user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1486
11.2.2011 11:18:05   
sunce27

user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1487
11.2.2011 11:19:54   
sunce27

IZVORNA PORUKA: Lara83

drage trudnjace :)
nisam vam se neko vrijeme javljala ali od danas sam na zasluzenom porodiljnom odsustvu pa cu biti redovnija...
kasnije cu da citam sta se sve desavalo...nadam se da ste sve dobro i da mazite svoje pupe...
puno vas pozdravljam i ljubim user posted image

Znaci od danas odmaras, eh bas mi je drago znam koliko si prethodnih mjeseci radila, zaista ti je vise i bilo vrijeme da odmoris.

02.03.2011. Emina

(odgovor članu Lara83)
Neposredna veza do poruke: 1488
11.2.2011 11:24:18   
sunce27

Sunce meni je neka pticica sapnula da tebi bas i ne bi smetalo da bebi krene ranije:)

Hehehe pa vidjela si koliki sam insan da si i ti velika kao ja i ti bi pozeljela sto prije da se rijesis, teska sam ko tuc i iskreno jedva cekam bebicu da izadje i nije me nimalo strah user posted image user posted image user posted image

02.03.2011. Emina

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1489
11.2.2011 11:38:29   
elmicha
user posted image user posted image user posted image pozzic i od mene,Sunce gdje se tebi zuri...neka nas jos...dok mi ti odes odmah znam da sam i ja na redu...zato nemoj da se previse zuris...

Moja princeza...zivot moj...ima 14 mjeseci..<3

(odgovor članu sunce27)
Neposredna veza do poruke: 1490
11.2.2011 11:51:53   
m.i.n.a.
Jutric...
Laro bravoza godisnji,itekako znam koliko si brojala dane do njega..uzivaj sada..:)
Gagach...blizi e blizi...izdrzi jos samo malo,tolikosi toga prosla sad je vrijeme sa osmehom da odbrojavamo..jupiii..:))
Sunce kako si ti,kako slusa princeza...
Vilo...sta se desava u tvojim dvorima...jesil sama ili ti ima ko pomoci...
Naidice...lezi,miruj jos malo,sad ce petnaesti...
Nemojte da vas je strah,ja bih svakom preprucila kretanje,hurme i ulje...
Eno se moj hairlija dragi prbudi pa moram ici...pusa velika svima...

(odgovor članu elmicha)
Neposredna veza do poruke: 1491
11.2.2011 12:10:56   
ena23
IZVORNA PORUKA: mama_aBd

IZVORNA PORUKA: NejraS

cure, mene je jako strah poroda.... koga god sretnem svi kazu napatili se na porodu ovo ono...bas me neki strah uhvatio....user posted image

NejraS, i ja se uzasno bojim porodauser posted image  Cak sam trazila da se porodim na carski rez, da platim samo da se ne patim, medjutim, dr. nije dao progovoriti jer od pocetka imam urednu trudnoci i nikakvih razloga, ama bas nijedan, za carski rez.
Medjutim , kako mi se priblizava termin, tako bukvalno ludim od straha, svaku noc sanjam porod i mislim da sam se bas psihicki opteretila. Opet, s druge strane, pa tolike se zene porode, valjda cu i ja mociuser posted image

evo da vas ja utjesim, obicno one zene kojih je strah najbolje prodju user posted image

i da, i ja sanjam svaku noc porod ali da mi je prosao skroooooz lagano i kako govorim "ipak su zene u pravu, drugi porod je laksi" user posted image

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

(odgovor članu mama_aBd)
Neposredna veza do poruke: 1492
11.2.2011 12:26:31   
Simran
Pozz drage moje,danas sam bila na kontroli bebi ok hB samo mi je doktorica dala nalaza da povadim  kaže priprema za Carski rez,a ja se pitam gdje je poranila tek sam na početku user posted image .
Malo sam se zabrinula jer mi je dala da radim toleranciju ili je intoleranciju user posted image  na glukozu OGTT  , ne znam tačno jer mi je šećer bio 6.0 i 5.8 user posted image ,jeli koja od vas to radila kako to ide kod nas,neko mi reče da se pije šećer ili tako nešto user posted image

(odgovor članu ena23)
Neposredna veza do poruke: 1493
11.2.2011 12:38:36   
vila.vilica
gagach...cestitaaaam user posted image
sunce...strpi se malo nemre preko reda user posted image
mino..ja sama mos mislit i radim kucu ko vel'ka..osim pranja pendzera...samo me malo ova glava zeza..sad se moram kafom dopingovat...user posted image

Snježnog dana stigla mi je pahuljica mala...
02.03.2011.

(odgovor članu Simran)
Neposredna veza do poruke: 1494
11.2.2011 14:03:07   
gagach
evo i mene...bila u skitnjiiiiuser posted image kako se brzo umaram to je poezijauser posted image
i da...opet sam trosila pare...user posted image ona prodavnica kod sentade ce me glave dociuser posted image
kupila sam dvije spavacice dugih rukava al sve nesto kontam da bi bolje za porod bilo da uzmem kratki rukavuser posted image
sve kontam da ce mi biti vruce...april je ipak to...sta misliteuser posted image

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1495
11.2.2011 14:03:51   
gagach

IZVORNA PORUKA: vila.vilica

gagach...cestitaaaam user posted image
sunce...strpi se malo nemre preko reda user posted image
mino..ja sama mos mislit i radim kucu ko vel'ka..osim pranja pendzera...samo me malo ova glava zeza..sad se moram kafom dopingovat...user posted image

opet glava...user posted image

(odgovor članu vila.vilica)
Neposredna veza do poruke: 1496
11.2.2011 15:02:12   
Medi_87
Gagach cestitam za 8 mjesec, pratis nas lagano
Joj ne podsjecaj me jos 12 dana ja bih odmah da je sutra ali kako meni prognoziraju tri terminauser posted image user posted image user posted image mogla bih ja i na proljece roditiuser posted image user posted image user posted image
Laro pa dobrodosla opetuser posted image user posted image user posted image
Nejra mila nemoj da se palsis i mene je bio ufatio strah jos kad sam usla u 8 mjesec ali pored sve ove frke i zaboravila sma na strah, sad sam pšocela gluposti sanjatiuser posted image user posted image user posted image dobro sanjala sam i nesto lijepo - jorgovane sinoc pun kamionuser posted image user posted image user posted image
Vilice, Naidice kako gurateuser posted image
Sunce moje kako si mi tiuser posted image

(odgovor članu gagach)
Neposredna veza do poruke: 1497
11.2.2011 15:15:04   
Rimljankaa
Samo da vas pozdravim trudnjace moje...

Nemam vas vremena citati,a i preumorna sam..
Moja mica debelguzica,mamino sunce ima grcice,pa smo bas na patnji.. Uh,kako mi smao bolno jeca,a poguzija voli da jede...

Sad malo zaspala,pa ja uletih na net....

A malorpije mi se fino ispiski u ruku..Ja je skinula d aje presvucem,pa joj tepam,mazim je po guzi..kad nesto vruce...hahahaha...

Uh,kako je ov lijepo...

Blago se vama pa hodate...Ja sma preksinoc s muzem bila u BBI,kupovali nesto..ali sve brzina,da se bebica kuci ne probudi,pa gladna..a pokretna mljekara,tj. ja nisma tu...

Mi cemo jos malo sacekati,pa vala jedva cekam da idemo skupa u setnju...
A bojim je se vjerujte mi...

Gagac,sto se tice spavacice,gore je vruce pa mozes komotno i u kratkim rukavima..Ma draga bice ti svejedno vjeruj mi... Sve sto ti bude smetalo-mozes poderati,kao ja npr. Hahahah. Meni kao smetala oko vrata..ja sam to razderala u sekundi...

I nemojte se bojati poroda... Moj stvarno nije bio lagan,ali ga se vise i nesjecam. Ja sma imala lagane bolove do sale,e onda kad smo dobili infuzijicu bilo je malo teze,ali sve se izdrzi...
A naljeposi prizor na svjetu je,pogled prema svom medjunoziju,a izlazi naljepsa glavica na svjetu..:Cujes najdivniji plac i u to  trenutku svaka bol prestane..A ono malo skvrceno na tvojim rudima..ja sam je ljubila i plakala...

Uh,kad se sjetim te srece..ma opet bi se pordila,hahaha...

Hrabro drage moje...

Jedva cekam da se porodite...

23.01.2011. u 9.45h mama je rodila svoju principesu,svoj najsjajniji dukat,svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
11.01.2016. u 00.20h mama je rodila svoju drugu principesu, svoj drugi najsjajniji dukat, svoj osmjeh i svu svoju ljepotu...
Ja sam najbogat

(odgovor članu Medi_87)
Neposredna veza do poruke: 1498
11.2.2011 15:33:27   
Medi_87
user posted image user posted image user posted image user posted image Rime pusa za tebe i malenu princezicuuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rimljankaa)
Neposredna veza do poruke: 1499
11.2.2011 15:47:36   
Anoniman

evo i mene...bila u skitnjiiiiuser posted image kako se brzo umaram to je poezijauser posted image
i da...opet sam trosila pare...user posted image ona prodavnica kod sentade ce me glave dociuser posted image
kupila sam dvije spavacice dugih rukava al sve nesto kontam da bi bolje za porod bilo da uzmem kratki rukavuser posted image
sve kontam da ce mi biti vruce...april je ipak to...sta misliteuser posted image
uzmi kratki rukav , toplo je u boln. plus imat ces ogrtac.

(odgovor članu gagach)
  Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *