Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 19:22:37
sunce27
Boga mi vilo, medi i naidice vama se bas priblizilo, jos samo malo, malo. Ja danas citav dan lezim ledja me pomalo bole i stomak ali nije nista posebno, reko da i ova moja malena me ne zezne i ne krene ranije.
< Poruku je uredio sunce27 -- 10.2.2011 19:25:13 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 19:38:08
palachinken
Medi87, nemoj da se sikiraš, svi ti fajlovi se mogu vratiti. Ima način da vratiš sve svoje podatke sa formatiranog usb-a. Javi mi se privatnom porukom da ti objasnim postupak. Nemoj da nam bebicu sikiraš
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 20:00:01
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken
Medi87, nemoj da se sikiraš, svi ti fajlovi se mogu vratiti. Ima način da vratiš sve svoje podatke sa formatiranog usb-a. Javi mi se privatnom porukom da ti objasnim postupak. Nemoj da nam bebicu sikiraš
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 20:21:17
rose
IZVORNA PORUKA: Medi_87
Pozdravcic drage moje, evo ja s pregleda, au jesam se i nacekala al hajd gotovo je i to, uglavnom danas je na redu bio samo ginekološki pregled i nisam otvorena-kaze Nikulin zatvoreno, pa se ti sad pitaj je li to udure ili ne slijedeci put za 7 dana mi rekao da dodjem prvo ctg pa cemo onda vidjeti sta dalje gagach mila rado bih ja na vjezbe pa bilo gdje ali otkako mi je svekar rahmetli preminuo haman svaki dan puna kuca, pa i ne idem nigdje osim sto sam otisla do faksa jedan dan, s muzem u kupovinu i danas na pregled Mincek kako mala bebara uglavnom da vas obavjestim u BBi je u Bimbusu sniženje odjeće za bebe svih uzrasta, kad sam prosle sedmice gledala jedno odijelce koje mi je za oči zapalo kopča se sa ledja sve male pucaljke bilo je 29 danas odem i naravno kupim a cijena 18km, kupila sam i jednu malenu jaknicu koja je bila 39km a ja je platila 29 danas kupili smo i ogradicu u onoj prodavnici iznad katedrale 88km zelenu Također u Amku na Mojmilu mi je nekako najkvalitetnija odjeća pamuk je san snova, naša proizvodnja a nije uopšte skupo kad budem imala vremena stavicu sličice Spavacica ima lijepih u Alma Rasu u BBI sam danas vidjela koliko sam zapamtila oko 29 su cijene A i ima i za trudnice lijepih pidžama, nisma vidjela cijene Ja sam sebi kupila lično dvije na pijaci po 12 km imaju prorez za dojenje i jednu u Robotu u Rajlovcu isto negdje oko 12-13 km Usput pitanje za skorasnje mamice, u čemu ste iznijele bebaru, sta ste sve spakovale( ali bas sve )
ja svoju iznjela u korpi...ona kao platnena al onaj dio iznad glave plitak skroz...nema veliki luk...a od ja pripremila i obukli joj body koji se veze sa strane (obavezno tekvih nabavi jer se lakse oblace...ova moja mrzi kad joj nesto preko glave navlacim...a kad je bila manja nisam se ni usudjivala), narandjaste gegice i jaknica, carapice i bijela pamucna kapica...sad cu postaviti jednu slicicu...ove prve su sve s moba..ja u behutu zaboravila aparat a i kad sam kuci dosla nije mi palo na pamet da ga trazim
evo sad vidim i rukavice...iskreno nepotrebne su jer se beba jos ne grebe, em su noktici ko perje em ne grana puno oko lica
< Poruku je uredio rose -- 10.2.2011 20:31:30 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 20:43:41
ladyblue RR
rose, moja se grebala od dana 1. ja sam morala rukavice držati na rukama do puna 2 mjeseca jer čim ih skinem sva se "izranjava". sada već bolje kontroliše ruke pa se ne glebe iako joj se zna omaknuti kada pokušava da stavi prst u usta.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 20:46:29
rose
zaboravih ti napisati da poneses i pelenicu da joj presvuku i dekicu ili vec cime ces je pokriti...moja je od sveki uz korpu dobila set tanki jorgancic i podlogu (prije su to bili oni jastuci a ona meni nabavila odvojeno) pa sam to ubacila u korpu i pokrila je jorgancicem pa je dekica bila nepotrebna...naravno zavisi od vremena...14. novembar je bio izuzetno topao dan pa je ovo bilo dovoljno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 20:48:59
rose
IZVORNA PORUKA: ladyblue
rose, moja se grebala od dana 1. ja sam morala rukavice držati na rukama do puna 2 mjeseca jer čim ih skinem sva se "izranjava". sada već bolje kontroliše ruke pa se ne glebe iako joj se zna omaknuti kada pokušava da stavi prst u usta.
ja ih nisam stavljala prvih 15-ak dana jer je imala kratke noktice (uz sam rub jagodice i mekane), cim su malo narasli nosila ih je i cekala sam 40 dana da prodje da ih skratim ...rekli mi ne valja prije 40snice pa ja poslusala a i da ti pravo kazem prava mi je drama bila skratiti joj noktice pa mi nije bilo mrsko cekati...moja se isto sada grebe...bas pri pokusaju da stavi prst u usta
usput meni se svi ibrete sto po kuci nosim pelenu oko vrata...a ja imam par mladeza pa bolje da nosim pelenu neg da me cupne gdje ne treba
< Poruku je uredio rose -- 10.2.2011 20:50:27 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 20:50:59
Emica_sa
Da vas pitam gdje ste kupili ovu platnenu nosiljku za iznijeti bebu,ja sam gledala kod katedrale fine su,ali skupe,gdje ima jos pogledati,svakako ja to necu iskoristiti nikako,samo tada
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 20:57:06
ladyblue RR
elmice, meni se nisu bacale pare na te nosiljke. uzela sam od sestre jastučić od njene djece a da ga nije imala iznjela bih je ili u onoj autosjedalici za bebe ili bi je zamotala u dekicu. to su stvari koje se nikada više ne koriste pa ne vidim svrhu davanja para za iste.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 21:09:30
rose
IZVORNA PORUKA: Emica_sa
Da vas pitam gdje ste kupili ovu platnenu nosiljku za iznijeti bebu,ja sam gledala kod katedrale fine su,ali skupe,gdje ima jos pogledati,svakako ja to necu iskoristiti nikako,samo tada
imas u sam shopu (onaj veliki u titovoj) pa na spratu prodaju stvari za bebe (iste koje mozes naci i u fis vitez) i tu ima korpa...mislim da je jeftinija od onih kod katedrale ili u cicibanu...meni je sveki narucila od neke svoje poznanice, koristili je nekoliko puta (iznjeli bebu, na pedijatriju, s pedijatrije i na prvu bocu)...sad smo presli na AS kad idemo doktoru
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 21:29:46
rose
e to ne znam zaista...svrati pa pogledaj...ja nisam nikad pitala jer nisam planirala da je kupim (dobila polovnu) a sveki mi kupila na svoju ruku tako da sam je iznjela u toj novoj
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 21:35:21
Medi_87
E Rose hajd od odjece sam skontala sta bih to odijelce sto sam danas kupila, kapicu, rukavice cu staviti za svaki slucaj, e sad ne znam bi li stavila i jaknicu malenu sto sam isto danas uzela jer sam mislila da bebu prvo stavim u onaj jastuk u kojem je i moja mama mene i seku iznijela i onda u nosiljku, da li mi je onda potrebna i dekica da stavim ja cisto sumnjam ali eto opet da pitam
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 22:05:43
rose
ma dovoljno joj je odjelce bilo jednodijelno ili dvodijelno kao kod mene, kapica, carapice...dodatno zagrijavanje postizes dekicama...sto kaze lady mala je ona za jaknice...ja i sada kad joj obucem jaknicu polomim se dok joj rukice provucem jos ako su rukavi dugi
da te ne zbuni sto je kod mene "jaknica"...ove gegice su do struka, nisu klasicne tregerace ili s rukavima...pa je jaknica neophodna bilakao gornji dio
< Poruku je uredio rose -- 10.2.2011 22:09:22 >
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 22:19:11
vila.vilica
draga Nejra ti nisi svako.... imas milion prica i pricica...kazu najjaci bol koji se najbrze zaboravi...a kako ja skontah taj bol se haman veze za onaj nesrecni rez pri porodu tj njegovo sivanje...al to ce ti bolje rec ove zenice sto su se porodile...
mene je strah npr. sad da mi krenu trudovi, a ja vako bolnih rebara ne bih se ni mogla namjestiti u onaj porodjajni polozaj a kamo li sta drugo
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 22:22:44
taurus
nejra normalno je da se čovjek boji nepoznatog ali važno je da ne slušaš priče o porodima, jer svaka priča je za sebe i neće biti ista kao i tvoja porod jeste bolno ali istovremeno i prelijepo iskustvo bitno je da si psihički spremna, da dišeš za vrijeme kontrakcija i tako sačuvaš snagu za sami porod uvijek pomisli da je svaka kontrakcija zapravo korak bliže ka tvojoj bebi i da će kontrakcija proći, pauzu iskoristi da se opustiš i pripremiš za slijedeću jedina produktivna bol u životu je bol tokom poroda, a produk toga ja na kraju najmilije stvorenje na svijetu koje ćeš držati u naručju sretno
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 22:23:15
rose
IZVORNA PORUKA: NejraS
cure, mene je jako strah poroda.... koga god sretnem svi kazu napatili se na porodu ovo ono...bas me neki strah uhvatio....
nista se ne boj...disi bolove...ako su prirodni sami ti navikavaju tijelo na bol i na napone...ja svima kazem da porod ne boli ali da boli oporavak...samo hrabro i sampionski
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 22:29:08
ladyblue RR
Nejra draga , nije to tako strašno kao što žene pričaju. Ma i ne skontaš šta ti se dešava jer ti je to novo i nepoznato. Na kraju je malo teže ali taj dio brzo prođe. Kao što rose kaže, navikne se tijelo na bol, adrenalin skoči, podnošljivo je to sve. Samo hrabro. Ja sam svoje trudove prehodala i tako mi je bilo lakše. evo slušaj rose, diši (ja ti to ne mogu reći jer nisam išla na vježbe) i brzo će to proći.
Sretno mila i da to što brže i lakše prođe
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 22:34:08
gagach
Vecer curice!
Evo i mene na mahalsku malo:) danas sam sva bljak bljak...depresija udara sa svih strana...ovi hormoni su bas teski:) u jednom trenutku sam sva happy i gusim se od sege u drugom bih nekoga napenalila nogom a u trecem placem kao da sutra ne postoji...bojim se same sebe:) Bebi je na vrhuncu zaigranosti i premjestanja izmjestanja preokretanja udaranja...sve je to slatko ali bas pisonja zna biti strog prema mami:)
Naidice neka te bona...gdje ces preko reda hehehhe :) kao da je malom lafcu vise preko glave skucenog prostora:) Sjecam se kada smo zajedno ganjale trudnocu a vidi nas sada:) ustvari vidi tebe:)
Animagical bravo za veliku bebicu:) neka samo napreduje:) uh koji je to mali graskic!
Medi i kod tebe jos 12 dana:) aaaaaaa sada cete mi sve otpiliti u isto vrijeme zloce jedne:) Ma one u almi ras spavacice su bas skupe...preslatke su ali su mi vise za po kuci varijantu...da budem lijepa dok dojim bebacha hehehhe Ma i ja cu sutra na pijacu da vidim sta ima:)
Vilo dobra si ja vise ne znam da li bi prepoznala menstrualne bolove:) ima li uzbudjenja...?:)
Nejra a viiidiii nje opet:) nego sretno po 100-ti put heheheheh...cmoook
Sunce meni je neka pticica sapnula da tebi bas i ne bi smetalo da bebi krene ranije:)
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 10.2.2011 22:35:44
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: NejraS
cure, mene je jako strah poroda.... koga god sretnem svi kazu napatili se na porodu ovo ono...bas me neki strah uhvatio....
ma ko te plaši glupost... nemoj da se plašiš... ništa ne boli kao porod istina ali draga moja niti jednu bol brže zaboraviti nećeš. svi nešto pirčaju...dobro je da pričaju svoje priče a ne prepričavaju tuđe... svaka rodila, svaku bolilo i svaka sada živa i zdrava šeta sa bebom svojom.... hajde što spremnija i bez straha budeš psiha će ti lakše porod podnijeti...vjeruj sad ovoga trenurk aja bih išla da rodim...neka boli i više kao prošla dav puta ako je moguće više da boli al kad mi zatrepti okama ono žuto malo moje iz one bijele pelene jojjjj nema ljepšeg osjećaja.
RE: Razgovori u ocekivanju bebe (januar-mart) 11.2.2011 0:08:07
Anoniman
MI evo ispratismo goste, slavljenica bila sva happy kao da ona malena zna da joj je rodjendan, cijelo vece djuskala
Nejra draga, slobodno nazovi gorana da ti preporuci dr doktora, to ce on uraditi i nazvati ga da te najavi. Dobro ga poznajem i znam da je to njegova praksa. Ja navijam da ti preporuci Almu, moju doktoricu sa kojom je on u timu, sto je i najvjerovatnije, a ona je extra. Meni su njih dvoje bili na porodu, majka rodjena mi ne bi pomogla koliko su mi oni. Nemoj da se brines i slusas price, ja sam imala tezak porod i evo me opet trudna i ako Bog da i treće ću odmah itd . To se zaboravi za tren, juce cijeli dan mi prolaze scene iz bolnice, bolovi, kontrakcije koje su tacno prije godinu dana bile, kada sam vristala i mislila da ziva necu ostati , a ja se sjecam i smijem. Vjeruj mi sjecam se i tih najbolnijih trenutaka kao nesto vroma vrijedno i lijepo u mome zivotu. Ljubimo mi tebe i zelimo sve ok da prodje