Sulty
|
Jutro drage, Sinoc je Vega kasljala pravo puno kad je tek zaspala. Ja se tacno prepala, ne znam sta da radim. Al sreca, prestade. Valjda joj je promjena polozaja (iz stojeceg u lezeci) to prouzrokovala. Onda nije kasljala ostatak noci, hvala Bogu. Mi i dalje stavljamo obloge i ispiremo nosic, antibiotike necemo jos ukljucivati. Evo je sad spava i ne cujem da kaslje, pa se nadam da ce to ako bog da ubrzo biti u redu. Ukljucila sam joj sirup, Prospan, na biljnoj je bazi i rekla mi je dr. da bebe mogu taj sirup piti. Mjeseceva pratilja, hvala na podrsci. Felix, moju su ti Vegicu povrijedili prilikom poroda . Slomili joj kljucnu kost i povrijedili vratni misic. Kljucna kost je hvala bogu zarasla sama od sebe super, ali vratic nije. Ima hematom (krvni ugrusak) i drzi glavicu malo na stranu. Nama su sve do sada davali vremena da mi to sami ispravljamo forsirajuci je igrackama da okrece glavicu na desno (jer na tu stranu ne moze do kraja okrenuti glavu), ali nismo uspjeli do kraja to korigovati. Sad moramo na fizikalne. Idemo na kontrolu za desetak dana, pa cemo vidjeti sta ce biti, ali ova mi je fizioterapeutkinja rekla da ne ocekujem bas da se to popravi tako brzo. Trebace vremena. Mi idemo svaki dan. Vegici je to pomalo neugodno, ali ova fizioterapeutkinja je jako strpljiva i voli Vegicu, pa joj bas pomaze. I meni i njoj, jer nije lako gledati svoju malu princezu kako place i zbunjeno te gleda ko da pita: Mama, sto me ne uzimas i ne mazis. Ali izdrzat cemo mi to. Samo da njoj vratic bude dobro. Jelena, hvala na savjetu za jastuk. Nije ti to losa ideja, ispod duseka. Probacu tako veceras, jer ja sam sada stavila neki tanji ispod posteljine, ali mislim da si u pravu, bolje ispod duseka. Ma ne mislim ja koristiti taj jastuk inace, nego samo da joj malo pomogne dok mi ne ozdravi. Iman, moguce je da ti noga naraste za broj ili dva nakon trudnoce, cula sam to vec od drugih zena. Steta para!!!! Al nek su te cizme tebe cuvale kad je bebica bila u pupi, pa su se ipak isplatile. Ah da, zaboravih vam reci da mi se i muz razbolio. Tako da sam sinoc kuburila i oko Vege i oko njega. Toliko sam bila umorna da sam zaspala u sred Veginog kasljanja, vjerovali ili ne. Sve sam bila zabrinuta sto kaslje, ustajala se, pipala je i najednom zaspah. Ne znam ni kako. Al sam zato vecinu noci probdjela, sve sam se budila i osluskivala je. E da mi se vise naspavat . Kaze moj muz nekidan: Naraste nam ovo dijete, a mi se jos posteno nismo naspavali. Eto drage moje, ljubimo vas sve. I javimo se opet.