|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
24.11.2010 1:29:27   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: aida.

Ja sam u nekoj odvratnoj depresiji, sastavio mi se i pms i bas sam nikakva user posted image Erol je nesnosljiv danas samo sto ne vristim... Ne mogu da se saberem, samo kenjka, nikakav je i evo place on sebi ja sebi user posted image ko govno sam....

Da prosti g.... na poredenju. user posted image  Sorry. user posted image
Big hug u nadi da ces se vec sutra, ako vec nisi, osjecati bolje.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 4401
24.11.2010 1:45:54   
Mjeseceva Pratilja
IZVORNA PORUKA: Iman83

Joooj, nas muci trba, nismo kakili od subote,evo 3 dana, pa se sunce mamino nateze i plače! Evo je na meni pokusava pajkiti sunce malo! MAlo sam joj masirala pupu, all jos nista! Misa mu malog...

Aida, ja ove NG ostajem doma sa Iman, ipak je ona skroz mala, ne da mi ju se nigdje ostavljati, a i ne smeta mi nesto ovu NG provesti doma s njom! Malo za promjenu!!!
Zelimo vam laku noc, za mame i bebe!
Iman, malo ulja na prste i masiraj joj guzu..Analni otvor. Poslije toga je drzi uspravno i u roku 15-20 min ces cuti prasak. Moja curica nema redovnu stolicu. Svaka 3 dana i bas se tako napreze, zacrveni..Ovo mi pomaze mnogo.

A 30.7.2010.

My Ovulation Chart

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4402
24.11.2010 8:00:27   
amela2208
mjeseceva pratilja znamo li seuser posted image user posted image user posted image user posted image ostalım dobro jutro, ja sam se malo naspavala

Sara&Mohammad

(odgovor članu Mjeseceva Pratilja)
Neposredna veza do poruke: 4403
24.11.2010 8:05:51   
Anoniman
Pa Amelice kad si zakuntala u deset user posted image , salim se. Kako nam je Sara, je li se sinoc smirila malo?
Moja princeza ustala u pola pet, ja joj napravila da jede i nahranila je i ja sad kontam sta sam joj pravila, toliko sam bila bunovna da ne znam user posted image

(odgovor članu amela2208)
  Neposredna veza do poruke: 4404
24.11.2010 8:10:12   
amela2208
stvarno sam legla u 10 jer vıse nısam mogla na noge, ni muza nısam mogla cekat s posla da dodje, komirala sam se tako da ne znam jel se budila, jel me cupala, jel plakala pojma nemamuser posted image user posted image user posted image user posted image samo znam da sam se malo prıje ja probudılauser posted image user posted image user posted image sara ızgleda dobro, ne slını trenutno, nema temperature...
Anuska malı lopov znacıuser posted image user posted image Asta si joj stavljala da jedeuser posted image user posted image user posted image
Odoh ja da spremim dorucak pa se cujemo kasnijeuser posted image user posted image user posted image user posted image

< Poruku je uredio amela2208 -- 24.11.2010 8:12:37 >

Sara&Mohammad

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4405
24.11.2010 8:33:19   
Anoniman
Nesto od ovih "instant" mlijecnih kašica,a koju nemam pojma. Anci evo sad zavrsila i drugi obrok, dala joj Milupinu rižu sa breskvom i sad cekam "alarm", tj da pocne da vristi i kida pelenu da kaki da je stavim na tutuuser posted image , ko me natjera da je naucim i tome, nocas je u pola dva stavljala na tutu user posted image

(odgovor članu amela2208)
  Neposredna veza do poruke: 4406
24.11.2010 8:57:51   
bebacha
Jelena svaka cast sto je vec ucis na tutu,to ti je super.
sto se tice tih instant kasica,mlijecni,ja sam Alenu kupila rizu,onu iz Dm-a,al sam vidjela da ima i riza sa vanilijom od 4 mjesca.buni me ta vanilija.uh nama je sutra puni 5 mjesci.a on meni i dalje ko da ima mjesecuser posted image user posted image
S prvim djetetom sam sve nesto isla unaprijed i sve jedva cekala da pocne jest,sjedit,hodat a njega sad pustila i uzivam maximalno,pa i neprimjetim kako vrijeme brzo prolazi.
ja imam jedam problem.Alem vec duzi perid se budi 2 ili 1 puta u toku noci da jede,medutim zadnje 4 noci doji svaki sat vremena,mene to smori.al bas sam skontala da je gladan jer jede.pocela sam mu davat kasicu,oko podne jede al nije to nesto puno.kontam damu stvarno dojenje nije dovoljno jer i pred spavanje mora dojit punoooo i stalno se budi,iscjedi me svu,a mlijeka ima,bar po mojoj procjeni.e sad ja sam i starijoj curici uvela flasicu sa 5,5 jer se ponasala isto kao i on sad.al njemu bas nebi uvodila flasicu jer zelim jos dugooo dojit.kontam samo da mu dam nku mlijecnu kasicu pred spavanja al mozda mu nece godit tako kasnouser posted image user posted image user posted image user posted image uhhhh koliko pitanja

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4407
24.11.2010 9:15:12   
aida.
Dobro jutro i od nas user posted image Mi poranili sad evo (za nas rano) user posted image user posted image user posted image user posted image
Samo da vam mahnemo user posted image
Mjeseceva pratilja jucer sam bila bolja nego prekuce, a danas evo jos bolja... Naspavala se user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4408
24.11.2010 9:16:00   
samedi
Jutro drage zenice,mi smo imali groznu noc,ne sjecam se kada se toliko budila,svakih pola sata nesto kmezi,kenjka,nece mlijeko,nece caj,vodu sok ma nece nista a kenjka... NEmam pojma sta joj je bilo sinoc,mozda se juce istraumirala pa zbog toga,prvo je pocela jako plakati u sred noci jedva sam je smirila i nakon toga se budila svakih pola sata,ma sva sam user posted image user posted image Jutros je popila 120ml mlijeka i pojela malo kasice i sad evo hoce da pajki... Vidim i kod vas nije nista bolje ...

Ni mi necemo nigdje za NG,nemam nesto volje,a cisto sumnjam da ce se sta promijeniti za mjesec dana,i proslu NG smo bili kod kuce,a sad pogotovo,jos imamo nekih troskova stalno pa i to je problem user posted image Odoh,eno sirnica se pece za dorucak...

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4409
24.11.2010 9:21:03   
aida.

IZVORNA PORUKA: samedi

Jutro drage zenice,mi smo imali groznu noc,ne sjecam se kada se toliko budila,svakih pola sata nesto kmezi,kenjka,nece mlijeko,nece caj,vodu sok ma nece nista a kenjka... NEmam pojma sta joj je bilo sinoc,mozda se juce istraumirala pa zbog toga,prvo je pocela jako plakati u sred noci jedva sam je smirila i nakon toga se budila svakih pola sata,ma sva sam user posted image user posted image Jutros je popila 120ml mlijeka i pojela malo kasice i sad evo hoce da pajki... Vidim i kod vas nije nista bolje ...

Ni mi necemo nigdje za NG,nemam nesto volje,a cisto sumnjam da ce se sta promijeniti za mjesec dana,i proslu NG smo bili kod kuce,a sad pogotovo,jos imamo nekih troskova stalno pa i to je problem user posted image Odoh,eno sirnica se pece za dorucak...

hmm.. bas mi je zao da ste probdjeli noc... sve mi lici na zubice... Sta mislis, da je nisu posli muciti...? Uh kako su nas izmucili od 2 mjeseca misha im... Saljem vam veeeliki user posted image od Erola i mene user posted image

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 4410
24.11.2010 9:25:29   
rose 87
jutro zenice,da vam se i mi javimo
mi smo u nedelju dobili blagu temp. 37,5 a u ponedeljak i utorak 38,5-39,5 a u jednom trenutku je bila i 40,nista nam nije pomagalo u pocetku sirup,kasnije cepici,tusiranje,obloge
u DZ nam dali antibiotik user posted image user posted image user posted image ,naravno nisam mu dala,vec svoje dijete 50 km i privatniku,ustanovili da je viroza i da kad tura prodje bit ce ili osip ili proljev,sinoc se temp. pocela vracati i jutros smo dobili proljev,ja sam user posted image user posted image user posted image user posted image ,nisam spavala,jela ni pila,grozno mi je bilo,jedina sreca u nesreci je sto doji jer nista nije htio ni pribliziti ustima,ni flasicu ni kasikicu
ali hB mom piletu je bolje
nadam se da su i druga djecica bolje i da ste mi sve dobro,kasnije cu citati

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 4411
24.11.2010 9:29:17   
aida.
rose bas mi je zao zbog ture...user posted image drago mi je da je bolji.. nadam se da se nece vracat tura... a jest zavladalo user posted image

(odgovor članu rose 87)
Neposredna veza do poruke: 4412
24.11.2010 10:03:04   
Anoniman
dobro jutro drugari i drugarice....
vidim ima nas svakakvih... zelimo brzo ozdravljenje svim bolesljivim, a samedi i meni lici na zubice... eto upravo se to desilo i nama preksinoc, Nane nije spavao, u 2 ustao da se igra... nije htio nista da jede, odbijao je i dan prije hranu... a eto sinoc ustanovim da mu je i 8 zubic iznikao... donja dvica... ah ti zubici... user posted image
nama je danas punih 11 mjeseci na zdravlje i na dug vijek... eh, lagano pocinjemo sa odbrojavanjem do 1. rodjendana... user posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 4413
24.11.2010 10:45:03   
samedi
Draga Bambi,jos malo pa eto i prvog rodjendanka user posted image user posted image user posted image

Ne znam sta da ti kazem,ona meni uvijek slabo jede,juce je popila svega tri flasice mlijeka po 120ml i to jedva i pojela malo kasice,mozda 6-7 kasicica,daj Boze da su zubici u pitanju a da nije nesto ozbiljnije,mada ja ih ne vidim jos,nema ih na vidiku jos uvijek.
Dusa moja,pocela je govoriti da-da,da-da i stalno to ponavlja,sveki navija da je to deda deda user posted image a ja mislim da to nije jos ona prava prva rijec user posted image I bali puno,napuci usnice i oponasa auto brrrr,bbbb i sve popljuje user posted image

Rose draga,uh kod vas frka,eto mozda si procitala sta je bilo Idachi i njenom Imiju,ta trodnevna groznica izgleda zavladala pravouser posted image user posted image user posted image Bas mi je zao sto ste se napatili tako,dusa draga,kako je sad,ima li ture?

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4414
24.11.2010 11:26:56   
Leena
Drage moje,
Bas ste mi falile ovih dana... Ja selim jos uvijek, mislim kuci smo, samo neke stvari su mi jos ostale kod mame, a i kuca je jos puna kofera i paketa raznih za otpakovati...
Iman, A. je bolje, ali sam sutradan ja povracala i ne znamo sta je bilo, rucali smo taj dan kod mame, da je do jela, bilo bi i njima svima, a samo nas dvoje, hvala Bogu, Esmi nije preslo sta god da je bilo, a i mi smo se oboje brzo oporavili...
Esma je juce od 3 do 5 popodne samo plakala, ali smo onda otisli na kafu kod mojih i k'o da smo je isljucili... Vjerovatno djetetu i oni fale, ja juce nisam radila, pa ih nije vidjela cijeli dan... Inace, dobro se navikla i na sobicu i krevetic i jos joj mm stavio ljuljasku u sobu, pa je malo ljuljamo i smije se na glas, dusica moja:)
Inace, krepana sam, a posla preko glave i u kuci i na poslu... A i net. mi kuci ne radi nesto, danas bi trebali doci oni iz telecoma (peti put!user posted image ) da poprave...
Iman, ja cu najvjerovatnije morati u decembru na teren 2 dana, nesto snimamo, pogađaj gdjeuser posted image , pa ce i A. uzeti 2 slobodna dana i eto nas sve troje, ako Bog da! Jedva cekam da vidim Imancicu da gnjaviiiim! A posto su meni ta snimanja ponedjeljkom i utorkom, kontam mozda da smo mogli i u petak, pa da budemo 4 dana tu:)

Lilix, ljubi cupu malog puuuuno!

Ostale, pusu vam veliku saljem i nadam se da ce danas napokon taj net srediti, pa da cu se redovno javljati i citatiuser posted image

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 4415
24.11.2010 11:41:37   
Anoniman
Bebacha da pokusaj da das onu nocnu hipp kasicu (samo uzmi onu sto se pravi sa vodom posto dojis) pred spavanje, ima od cetiri mjeseca, samo je potrebno da bi je dijete lakse svarilo da sat vremena prije spavanja das. Mojoj Ani je sa 3,5 mjeseca bilo malo samo mlijeko. Sto se tice te rize sa vanilijom moja Ana je jela i super je podnosila, takodje i onaj griz sa burbon vanilijom, super je. Tko sam ja prvo uvela taj jedan dnevni obrok, onda je pocela da se budi svakih sat da jede i onda joj uvela tu "veceru", obicno joj dam da vecera, pa se malo igramo, okupam je, spremim za spavanje i onda jos flasicu ponudim i od kako smo tako poceli smanjila je budjenje, s tim da mi sad imamo pet-sest  obroka i ni jednu flasicu.

Samedi ne bih stvarno da te prepadam, ali da ti nju povedes da joj pregledaju usi. Imas li blizu kakvog ORL privatno. Nama je bila takva identicna situacija, pa su nam svi govorili zubi, od doktora pa na dalje i ja zapustila dijete. Nama su rekli to naglo nocno plakanje je osnovni simptom usiju, a i ana bi pocela naglo da pije flasicu, par gutljaja povuce i pocne plakati i nece vise, da ne pricam kako nije htjela gutati. Nadam se da me neces pogresno shvatiti, jer mi nije losa namjera  user posted image

ljubac ostalim user posted image

(odgovor članu Leena)
  Neposredna veza do poruke: 4416
24.11.2010 11:43:37   
bebacha
ja sam uzimala tu hipp kad mi Ajla bila beba i napravila po mjeri al bilo rjetko.jel tio ide na flasicuuser posted image user posted image user posted image joj jesam glupavauser posted image user posted image user posted image
a koji je to griz,koji proizvidac

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4417
24.11.2010 11:48:39   
Anoniman
Ja nista po mjeri ne pravim, stavim otprilike vode ili mlijeka i polako dodajem dok ne bude dobra gustina. Imas onu veliko pakovanje hipp kasicu sto ide na flasicu i one su od sest mjeseci, mozda si nju uzimala, ali ima ono 250-300grama to su kasice. A griz imas babylove i nestle, meni je ukusniji bio onaj babylove user posted image , imao je identican ukus kao da ti napravis griz i dodas prutiće vanilije user posted image

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 4418
24.11.2010 11:51:04   
Niina
Dobri vam dannn...moja je evo zaspala pa stigoh tek sad da vam se javim...sta se radi, kako je spavanje navece bilo, jesul bebice ozdravileuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4419
24.11.2010 11:51:46   
bebacha
ova je bila od 4,plava kutija cini mi se.bilo je i s breskovom i neznam koja jos.
a taj griz jel ima gluten

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4420
24.11.2010 11:52:55   
Anoniman
I moja u 11h zaspala, a u pola pet se probudila, djete niti je kenkavo, niti je nervozno, sta vise super raspolozena ali ima pametnijih stvari izgleda od spavanja user posted image

(odgovor članu Niina)
  Neposredna veza do poruke: 4421
24.11.2010 11:54:23   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: bebacha

ova je bila od 4,plava kutija cini mi se.bilo je i s breskovom i neznam koja jos.

Koliko se sjecam nema jer ni ja nisam davala gluten do sest mjeseci.

(odgovor članu bebacha)
  Neposredna veza do poruke: 4422
24.11.2010 11:58:39   
Niina
NANETU cestitam mali rodjak ....jos malo pa ce bti onaj pravi 

Rose, saamedi  zelim da se bebice sto prije oporave saljemo im veeeliki zagrljaj
Jelena i ja sam kontala poceti je uciti na tutu, kupila sam je ali sad za sad sluzi za guraje po parketu ma ova moja nista ne konta ne znam ni kako poceti....kako si ti to skontala?????

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4423
24.11.2010 12:00:30   
Niina
IZVORNA PORUKA: bebacha

Griz se inace pravi od psenice i sadrzi gluten...dobro pogledaj na ambalzi da li pise da je bez glutena a prosto sumnjam da ga nema

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 4424
24.11.2010 12:02:31   
bebacha
http://www.hipp.ba/novosti.html
jelena jel mozes ovdje naci to kasicu

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 4425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  175 176 [177] 178 179   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *