Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
moja jos ne zna sta znaci ne, a ni NE nego bas sto joj branıs ona to hoce ı bunı se nego evo opet ima blagu temperaturu, nos joj curı ı ız lıjevog oka joj lıju suze a ne place iman odmaraj se dok mozes moja sara je bla dobro prva 2-3mjeseca tako spavala....da te ne plasm Odmaraj se maksmalno spavaj sto vse mozes
< Poruku je uredio amela2208 -- 22.11.2010 12:19:07 >
moja jos ne zna sta znaci ne, a ni NE nego bas sto joj branıs ona to hoce ı bunı se nego evo opet ima blagu temperaturu, nos joj curı ı ız lıjevog oka joj lıju suze a ne place iman odmaraj se dok mozes moja sara je bla dobro prva 2-3mjeseca tako spavala....da te ne plasm Odmaraj se maksmalno spavaj sto vse mozes
Mama ja sam mali trdoglavko eh tako ti je kako ti je..smo znaj da jabuka ne pada daleko od jabukovog stabla Samo se odmaraj, sve dok se ne mogu pomjeriti s mjesta gdje ih polegnes a kasnije nastaje ludiloooo
Za vikend smo bili kod majke i dede i bila je ludnica..djete nije htjelo nikako spavati, jer puno ljudi, novi ambijent..svi trckaraju oko nje....ona se smije dok ne padne s nogu doslovno Ali najveci lom je bio jer moji imaju malog maltezera....ah to je tek prica za sebe...ganja se sa njim otima za igracke...kad je cuko tu svi su ostali na ignore I sinoc su pali njeni prvi koraci
Pa sta je ovo sa svim bebicama idacha tako sam se nasekirala sad kad procita sta ti se sve desava bas mi je zao Imija... Nadam se da ce ubrzo bit sve ok... Amela... i ti jos uvijek deveras i kod Erola jutros na obrazu nesto crveno, al ne vidim da je ujed, bas ko osip, samo na obrazu pa sta je ovo zavladalo opet Zbog vremena ovog osjecam se ovako a i zbog djecice koja su bolesna...
BAr jedna lijepa vijest od Niine... cestitamo na koracima
Pa sta je ovo sa svim bebicama idacha tako sam se nasekirala sad kad procita sta ti se sve desava bas mi je zao Imija... Nadam se da ce ubrzo bit sve ok... Amela... i ti jos uvijek deveras i kod Erola jutros na obrazu nesto crveno, al ne vidim da je ujed, bas ko osip, samo na obrazu pa sta je ovo zavladalo opet Zbog vremena ovog osjecam se ovako a i zbog djecice koja su bolesna...
BAr jedna lijepa vijest od Niine... cestitamo na koracima
Isto se osjecam i ja...bjakkkkk, hvala na cestitkama.... A sta je to s bebicama, nisam nista procitala ...sad cu da vidim
Aida da nece Erolu zubi, posto su meni rekli da hoce da se obrazi zacrvene od zubica. Kod nas hvala Bogu stanje dosta bolje, guza gotovo mirna, a i oko takodje . Maloprije joj izvadim neku crnu trunku iz oka, izgleda da nije bio ni konjuktivitis, ni propuh, vec dusi maloj upalo nesto pa je zato krmeljalo i suzilo. Za svaki slucaj stavljacu joj ove kapi, ne mogu da odmognu
Ovo vrijeme ubiiiiiiiiiii , ni do prodavnice mi se ne mili, a ne negdje drugo.
Ne znam, jelena, moguce da ce gornje jedinice... kad su nam donji nicali guza se crvenila... uzasno.... i to dr kaze da nije opip bio, bas samo crveno ko sad na obrazu i to samo lijevom ... cudno mi... drago mi je da je ljepotici uho bolje
vratili se mi s kontrole.sve ok al nosic i dalje zacepljen pa da sutra radimo bris a ja vec unaprijed znam da je u potanju bakterija streptokoka. uzv kukova ok,moj mis ima 8100gr joj sta sam se svega nagledala,pa stvarno su neki roditelji grozni mog miska muce zubici i trazi moju paznju 100%.bas mi ga zao al et.unace je veseo al stalno ga moras necim zainteresovat da on malo zaboravi taj bol.dusa moja nasao sebi dvije cure u Domu Zdravlja. kasniju cu citat sta se pisala pa cu opet pisat zovu obaveze
Evo i mene,bas mije zao bolesne djecice Mi cemo sutra aBd na kontrolu,i trebali bi na vakcinu ali cisto sumnjam da cemo je primiti. Toliko me je strah sutra kontrole da mi je grc u zelucu cijeli dan,bas imam jaku tremu. Ovo vrijeme fuj,joj kako je bilo jutros lijepo kad sam posla u grad,ma milina,topao vjetric,kad odjednom prolom oblaka
Idacha,Leena cestitamo male rockase Niina prve koracice I naravno LEeni cestitamo useljenje u stan Brzo cete se svi navici ne sumnjam!!!
Bebacha,de nam mmalo istracaj sta si to vidjela u DZ? Mashallah Alen velika momcina,joj vjerujte mi ja molim Boga da sutra na vaganju vaga nekim cudom pokaze 7kg a cisto sumnjam,u zadnje vrijeme mi svi govore da je smrsala a ja ludiiiiim,evo vec 3 dana opet nece mlijeko,jedva joj utrpam dvije flasice dnevno,to mi je bas ono katastrofalno malo....
Odoh sad malo preletiti po temama,imam nekog posla pa ne smijem dugo biti na RR
Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25 Prohodala 6.6.2011.<3 Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45
samedi nemoj se toliko brinuto oko kg jel bebce dobro, jel ona vesela, sretna pa nisu kg najvazniji evo moja cura je rodjena sa 2,5 kg sa pola godine imala sest kg, sa godinu nije imala ni 10 kg ali je ona zvrk pravi, vesela, stalno negdje trci, zanovjeta, ma kaze dr. sva je ona ko sigra ali jednostavno je sitna tako da se ne brini za kilazu za vas
Samedi joj da mogu posla bi ti Alenovu judnu kg.bas mi je zao sto si toliko opterecena tim,al razumijem te.bitno je da je ona zdrava.mi smo trebali u petak na vakcinu al i ova nasa se ne daje do daljneg,mislim da je tetra.
ma na uz kukova zena donjela malog,ima nupuni 6 mjesci.zena ga fino uhvatila ispod pazuha i voda djete gore-dole po cekaonici.a on jadan nezna stat na noge nego sve noge izvce unutra a naravno korake da napravi ni pod razno.jos ga dize i spusta,ono ko da skace.meni dusa zabilila gledajuci ono djete.ja stvarno ne pretjerujem ni u cemu i ne drzim se striktno neki pravila.recimo moja Ajla je sa 6 mjesci stojalaq u onod drvenom dubku al on je svjesno stojala i jos skakala umjestu.a ovo bebce jadno nema pojma cemu noge sluze a i neinteresuje ga stvarno nemogu skontat kako ljudima nije jasno da djecu netreba forsisat.jos ona djetetu govori hajdi hodaj,hajdi,nemogu te samo ja pomjerat
Iman nisam radila nit radim bebi vježbe ni sa nogama ni sa rukama, jer nema potrebe (pogotovo te sa kruženjem, nekad može biti više štete, jer da bi pravilno uradila vježbu trebaš poznavati pravila kineziterapije tj nauke o pokretu) nema potrebe jer to što i radiš je pasivna vježba koja se radi samo kod smanjene pokretljivosti u patološkim stanjima, a ne mogu se tim ojačati mišići (beba jača mišiće aktivnim vježbama tj kad sama pokreće ruke i noge jedino kad je muče gasovi, onda joj savijam noge prema trbuhu da lakše prne
sad vidjeh da sam pogrešno napisala, trebala sam napisati kineziologije - nauke o pokretu (kineziterapija je terapija pokretom tj vježbama) prije su savjetovali vježbe radi kukova, ali su prestali jer su roditelji većinom pogrešno radili vježbe
Ja sam u nekoj odvratnoj depresiji, sastavio mi se i pms i bas sam nikakva Erol je nesnosljiv danas samo sto ne vristim... Ne mogu da se saberem, samo kenjka, nikakav je i evo place on sebi ja sebi ko govno sam....
mi samo da se malo javimo,mucimo se sa temp. 38-39 od jucer,zub samo sto nije a uzasni smo ,sad smo stavljali senf i malo se tusirali i malo je pomoglo,veseliji je,ne spavamo,ne jedemo i tako,vidim da nismo ni jedini,bas mi je zao svih bolesnih bebica brzo nam ozdravite
aida. i rose znam kako vam je mi smo slicni, i ovo moje malo je kenjkavo skroz rose dajes li cepice Ja sam sinoc morala davat valjda da cu i nocas, vruca je dosta ali da vidim kako ce se dalje ponasat evo mı je u narucje ruke mi odpadose. Svim bebicama brzo ozdravljenje zelimo
Ja sam u nekoj odvratnoj depresiji, sastavio mi se i pms i bas sam nikakva Erol je nesnosljiv danas samo sto ne vristim... Ne mogu da se saberem, samo kenjka, nikakav je i evo place on sebi ja sebi ko govno sam....
Evo da se pridruzim klubu ista situacija je i kod mene...glava me boli...uhhh...dal je do vremena, zubi, ma nemam pojam, nece da jede, ni da se nosa, ni da lezi....ama nista pod milim bogom...jedva sam ja nju nekako nahranila...i onda je mm nosao i nosao, i nosaooooooo...dok nije zaspala.. on ode na kafu a ja evo s glavom ko bure...i nadams e na ce mi cokolada barem popraviti raspolozenje...KO JE ZA COKOLADU BUJRUM
Evo da se pridruzim klubu ista situacija je i kod mene...glava me boli...uhhh...dal je do vremena, zubi, ma nemam pojam, nece da jede, ni da se nosa, ni da lezi....ama nista pod milim bogom...jedva sam ja nju nekako nahranila...i onda je mm nosao i nosao, i nosaooooooo...dok nije zaspala.. on ode na kafu a ja evo s glavom ko bure...i nadams e na ce mi cokolada barem popraviti raspolozenje...KO JE ZA COKOLADU BUJRUM
cokolada daaaj malooo..
meni se samo a i dijete mi je istog raspolozenja...
Idaca, kod tem preko 39C definitivno se ide sa antibiotikom jer rast zubi slabi imunitet kod djeteta pa moze doci i do nekih dr inf. a taj osip...ne skontah najbolje jel od antibiotika ili?? U svakom slucaju zelim bebici sto brzi oporavak.
Samedi i ja sam tako bila opterecena kg bebe a u sustini najbitnije je da dijete ne gubi na kilazi a dal ce dobiti propisanih grama ili ne to je stvarno individualno. A kada beba naglo naraste, a imaju cesto te faze ubrzanog rasta, beba se doslovno izduzi i moze izgledati da je smrsala a u sustini je samo porasla.
Iman nema potrebe za tim vjezbama jer kao sto ti je vjestica rekla, moras poznavati to sto radis a ne samo onako vjezbati dijete. Sem toga pampers pelena je cak dovoljna za razvoj kukica a i bebe nisu vise u onim povojima tako da one same vjezbaju dok leze i mrdaju nogicama i rukicama.
Rose i Amela t smo negdje na istom samo sto moja nema temp, hvala bogu a i vasim zelim da sto prije izrastu ti zubici i da bebe budu ponovo vesele