|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
1.11.2010 21:50:06   
ljubava
SMARIJA,sjetila sam se tebe,pa reko da vidim kako je prosao tvoj prvi IVF???

Nadam se da su bila fina iskustva!
Jesi dobila rezultate?

LP

(odgovor članu smarija)
Neposredna veza do poruke: 1076
1.11.2010 21:53:50   
ljubava
Malena ze,koliko ja znam da ustvari neigra ulogu dali je ruka,stomak,guza ili but-meni su rekli da je to stvar gdje doktor misli da ce te najmanje boliti. jedino bitno je da ne pogodis u venu.

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 1077
1.11.2010 22:01:52   
bbina
e bas i meni nije vise nista jasno  za taj menopur,jedni kazu ovako drugi onako ,
sve izgleda  zavisi  do dokt.,
ali  eto  nama je da poslusamo one kod kojih idemouser posted image

(odgovor članu ljubava)
Neposredna veza do poruke: 1078
1.11.2010 22:35:07   
malena ze
Ljubava,hvala na odgovoru.Ma zbunjuje me zato sto neko kaze ovako ,neko onako.user posted image

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu bbina)
Neposredna veza do poruke: 1079
1.11.2010 22:39:38   
snowrose
Draga,tačno kad odeš na prvu folikulometriju pitaćeš doktora,tako da ne razbijaš glavu time,a i ja ću pitati frendicu koja je primala Menopure.

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

Neposredna veza do poruke: 1080
1.11.2010 22:43:30   
malena ze
U pravu si Snow,iskreno voljela bih da mogu sama sebi davatiuser posted image user posted image

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1081
2.11.2010 19:21:17   
Esperanca
Drage moje bitno je da li se  određene injekcije daju subkutano ili intramuskularno, znaci na njima pise i ne mogu se drugacije primjenjivati. Meni su naravno draze kad ih primam intramuskularno jer tada ne moram sama sebe bockati toga me malo strah, ali ja to ipak radim kada moram, interesantno je kada nesto zaista zelis nicega te vise nije strah , zato bbina ohrabri se i kreni kad bocnes prvu sve ce biti lakse, zene su najjaca i najhrabrija stvorenja vjeruj mi!!!

Neposredna veza do poruke: 1082
2.11.2010 19:32:58   
balasgirl
Izgleda da svaki doktor drugačije radi. Ja sam konkretno i menopur i pregnyl dobijala u guzu, a ovitrelle u pupu.

... pronašli su Ameri šifru za to: take it easy, lutko lijepa...

<3 Ali Khan <3

(odgovor članu Esperanca)
Neposredna veza do poruke: 1083
2.11.2010 22:40:21   
bbina
Draga Esperanca ja kad vidim onu iglu meni dodje zlo i mislim kad bih i pokusala da bi u po posla  se zaustavila,,nesmijem ni pokusati

sto se tice boca nula sam , ali hajd predeveracu nekako.

(odgovor članu balasgirl)
Neposredna veza do poruke: 1084
4.11.2010 16:16:15   
EMA 80
drage moje
vezano za davanje menopura,gonala itd.. ja sam u braku 10 god a tek sam rodila prije 10 mjeseci svoga sincica (ivf prag ima sve na forumu) i primala sam samo u stomak.dr koji me je vodio u pragu se izgubio kada sam mu pricala da sam u bosni i sloveniji primala u guzu.tako da vam savjetujem da porazgovarate sa svojim dr.puno srece vam zelim svima i glavu gore jer nada i uspijeh uvijek pobijede.pussa

(odgovor članu bbina)
Neposredna veza do poruke: 1085
4.11.2010 22:34:07   
Dragička
moje bocanje je bilo uzaludno na folikumetriji je se samo pokazala jedna velika cista  i dr. je ostao šokiran
sad pravimo pauzu bar do proljeća više nemamo ni snage ni živaca da krenemo dalje
ostalim ženicama nek je sa srećom i da što prije ugledaju svoje user posted image   user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

(odgovor članu EMA 80)
Neposredna veza do poruke: 1086
5.11.2010 7:19:04   
snowrose
drage moje,vidim da se sekirate oko boca.

Merional se daje u guzu i Pregnil štoperica.

Gonal se daje potkožno-rame ili pupa ( tako piše i u uputstvu ).

Decapeptyl ili Diphereline ta koer potkono - rame ili pupo.

Jedino ne znam za Menopur 100% jer nisam ga primala,ali ću provjeriti i javiti vam.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 5.11.2010 8:33:59 >

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu EMA 80)
Neposredna veza do poruke: 1087
5.11.2010 21:03:17   
malena ze
Danas sam u uputstvu za Menopur procitala da moze i subkutano i intramuskularno.

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1088
10.11.2010 17:31:28   
luna77
IZVORNA PORUKA: luna77

menopur ide da se svi prašci pomjesaju s jednom otopinom a ja sma ga davala sama sebi u stomak.
stoperica ide u stražnjicu user posted image

choragon sam uzimala kao štopericu i ide u debelo meso ovitrele ide u stomak a menopur...ja sam ga davala u stomak i postupak je uspio ..mislim da je dovoljan primjer da je ispravno

Kao sto sam vec napisala tamo gdje sam ja radila IVF menopur se daje u guzu.
Jedna forumasica(necu imenovati) koja je sada u postupku za novembar ne zelim da pisem u tudje ime ,nadam se da ce sama to napisatiuser posted image je prije 3-4 dana zvala Balice jer je i ona htjela u stomak da sama sebi daje,pitala je dali ce u stomak ili guzu,ali su joj rekli iskljucivo u -guzu. Barem je kod njih procedura takva. Zato je najbolje da se svaka posavjetuje sa dr.tamo gdje namjerava raditi IVF gdje da daje menopur da nebi doslo do zabune.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.11.2010 8:41:48 >

(odgovor članu veda)
Neposredna veza do poruke: 1089
10.11.2010 17:34:40   
luna77
ja iza sebe imam uspjesan  ICSI i curicu od 15mjeseci a menopur sam davala u stomak.stopericu ali Choragon u guzu  stim sto znam da se ovitrelle daje u stomak

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 1090
16.11.2010 14:44:41   
orange 00
Drage moje,

Molim za vasa iskustva u procesu stimulacije (ko je bio).

Ja trenutno primam decapeptyl i menopur i imam svakodnevne glavobolje, blagu vrtoglavicu (imam osjecaj da mi je glava ogromna), slabost i jako sam osjetljiva.

Negdje sam procitala da trebam piti dosta tecnosti, ako je to istina, interesuje me zasto?

Svima pozdrav i BSMOuser posted image

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 1091
16.11.2010 16:30:10   
sabas
i ja sam imala strasne glavobolje kada sam primala zajedno Suprafact i Menour ali to je bilo samo prvih dana , kasnije je proslo Nista nisam poduzimala

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

(odgovor članu orange 00)
Neposredna veza do poruke: 1092
16.11.2010 22:47:30   
Dragička
i kod mene su bile glavobolje i stomak me je razvaljivao kao kad treba da dode user posted image  al već je treći dan sve prestalo
Sretno

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1093
17.11.2010 8:43:21   
malena27 RR
orange, obzirom da si pod uticajem hormona, normalno je da imas glavobolje i vrtoglavice. bar sam ih ja imala u proslom postupku.
trenutno sam pod supresijom suprefactom i prva 3 dana sam bila jako lose, imala sam mucnine, sad je vec bolje.
a pije se dosta tecnosti kad si u postupku da bi se izbjegla hiperstimulacija. user posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.11.2010 8:45:06 >

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Dragička)
Neposredna veza do poruke: 1094
17.11.2010 9:57:41   
orange 00
Hej cure hvala vam, sad mi je malo lakse (nije da uzivam u tudjoj boliuser posted image , vec me hrabri spoznaja da je to normalno).

Ocekivala sam da cu se jace znojiti, da cu biti nervozna, osjetljiva, da ce me boliti stomak, da ce mi stomak biti napuhan, al ovo sa vrtoglavicom i glavoboljom me je pravo iznenadilo i prepalo, to do sada niko nije spominjao. Eto sad ja ispadoh najveci pekmezuser posted image , sve zene ok, samo ja nesto kukam. Mozda ja to nesto jace osjetim jer mi je dr. krenula terapiju sa 3 Menopura, a vidim da je drugima davala i manje, ko zna.

Svejedno izdrzat ce se nekako, znaci puno tekucine i saburuser posted image

< Poruku je uredio orange 00 -- 17.11.2010 9:58:36 >

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1095
17.11.2010 18:57:01   
sabas
orange 00 , ja sam ndavno bila u postupku pa ako imas nedomuica pitanja -na raspolaganju sam

ja 73 mm OK MM 67 OAT 7g u braku,dijagnoza: primarni sterilitet
4 ins -0 , 1 ICSI-beta o; 2 ICSI beta 19 biohem

Neposredna veza do poruke: 1096
17.11.2010 19:04:06   
veda
Orange,i ja sam prva 3 dana bila na 3 menopura,kasnije sam do samog kraja bila na 2.
Sto se tice mucnina i vrtoglavice isto mi je bilo,imala sam uzasne glavobolje,a meni je psihicki bilo najgore zbog hormona.Menopur moze izazvati te nuspojave-mislim da se psihicki osjecas lose kao sto je meni bilo.Dr. mi je rekla da su te nuspojave rijetke ali se znaju desiti,kao sto je eto meni bilo,ali nisam bas pisala o tome.
Tako da ti nisi najveci pekmezuser posted image user posted image

Strpljenje je oruzje mudrih!

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1097
17.11.2010 19:06:39   
Leva
Orange ja sam negdje pisala da imam glavobolje od Menopura koje traju danima i prestanu tek kada stoperica pocne djelovati. Ako sam dobro razumjela tek si pocela sa stimulacijom. Nista se ne sekiraj osjetices i napuhanost i tezinu i bolove u jajnicima, cak i onu histericnu glad koja te tjera da jedes i jedes ako ne prije onda kada pocnes sa Utrogestanom user posted image Sretno!!

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu sabas)
Neposredna veza do poruke: 1098
17.11.2010 19:11:25   
orange 00
Hvala cure na odgovorimauser posted image Interesuje me da li se ovi simptomi pogorsavaju ili smiruju kako primas terapiju . Vidjela sam da je zenama bilo bolje nakon 3 dana, prestale su im glavobolje i vrtoglavice. Nekad ranije sam citala da kako koji dan odmice da stomak vise boli i napuhan je, pa me interesuje sta je od svega istina. Jel s vremenom bolje ili gore.

Inace dr. mi je napisala terapiju prva 3 dana 3 menopura, a naredne po 2.

(odgovor članu veda)
Neposredna veza do poruke: 1099
17.11.2010 22:30:39   
malena ze
Orange mila i ja imam glavobolje od juce i blage bolove po dnu stomaka.U prvom postupku sam koristila gonal i nisam imala ovakve tegobe sve skoro do punkcije.Cini mi se da teze podnosim menopur,ili to i psiha radi svoje.U svakom slucaju proci ce sve,samo da mi abd uspijemouser posted image user posted image user posted image user posted image .Cuvaj se koliko mozes ,citaj nesto,odmaraj.Ljubi te tvoja Malena...

1.ICSI=0 2.ICSI=0

Neposredna veza do poruke: 1100
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  42 43 [44] 45 46   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *