Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Malena ze,koliko ja znam da ustvari neigra ulogu dali je ruka,stomak,guza ili but-meni su rekli da je to stvar gdje doktor misli da ce te najmanje boliti. jedino bitno je da ne pogodis u venu.
e bas i meni nije vise nista jasno za taj menopur,jedni kazu ovako drugi onako , sve izgleda zavisi do dokt., ali eto nama je da poslusamo one kod kojih idemo
Drage moje bitno je da li se određene injekcije daju subkutano ili intramuskularno, znaci na njima pise i ne mogu se drugacije primjenjivati. Meni su naravno draze kad ih primam intramuskularno jer tada ne moram sama sebe bockati toga me malo strah, ali ja to ipak radim kada moram, interesantno je kada nesto zaista zelis nicega te vise nije strah , zato bbina ohrabri se i kreni kad bocnes prvu sve ce biti lakse, zene su najjaca i najhrabrija stvorenja vjeruj mi!!!
drage moje vezano za davanje menopura,gonala itd.. ja sam u braku 10 god a tek sam rodila prije 10 mjeseci svoga sincica (ivf prag ima sve na forumu) i primala sam samo u stomak.dr koji me je vodio u pragu se izgubio kada sam mu pricala da sam u bosni i sloveniji primala u guzu.tako da vam savjetujem da porazgovarate sa svojim dr.puno srece vam zelim svima i glavu gore jer nada i uspijeh uvijek pobijede.pussa
moje bocanje je bilo uzaludno na folikumetriji je se samo pokazala jedna velika cista i dr. je ostao šokiran sad pravimo pauzu bar do proljeća više nemamo ni snage ni živaca da krenemo dalje ostalim ženicama nek je sa srećom i da što prije ugledaju svoje
menopur ide da se svi prašci pomjesaju s jednom otopinom a ja sma ga davala sama sebi u stomak. stoperica ide u stražnjicu
choragon sam uzimala kao štopericu i ide u debelo meso ovitrele ide u stomak a menopur...ja sam ga davala u stomak i postupak je uspio ..mislim da je dovoljan primjer da je ispravno
Kao sto sam vec napisala tamo gdje sam ja radila IVF menopur se daje u guzu. Jedna forumasica(necu imenovati) koja je sada u postupku za novembar ne zelim da pisem u tudje ime ,nadam se da ce sama to napisati je prije 3-4 dana zvala Balice jer je i ona htjela u stomak da sama sebi daje,pitala je dali ce u stomak ili guzu,ali su joj rekli iskljucivo u -guzu. Barem je kod njih procedura takva. Zato je najbolje da se svaka posavjetuje sa dr.tamo gdje namjerava raditi IVF gdje da daje menopur da nebi doslo do zabune.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.11.2010 8:41:48 >
ja iza sebe imam uspjesan ICSI i curicu od 15mjeseci a menopur sam davala u stomak.stopericu ali Choragon u guzu stim sto znam da se ovitrelle daje u stomak
Molim za vasa iskustva u procesu stimulacije (ko je bio).
Ja trenutno primam decapeptyl i menopur i imam svakodnevne glavobolje, blagu vrtoglavicu (imam osjecaj da mi je glava ogromna), slabost i jako sam osjetljiva.
Negdje sam procitala da trebam piti dosta tecnosti, ako je to istina, interesuje me zasto?
i ja sam imala strasne glavobolje kada sam primala zajedno Suprafact i Menour ali to je bilo samo prvih dana , kasnije je proslo Nista nisam poduzimala
orange, obzirom da si pod uticajem hormona, normalno je da imas glavobolje i vrtoglavice. bar sam ih ja imala u proslom postupku. trenutno sam pod supresijom suprefactom i prva 3 dana sam bila jako lose, imala sam mucnine, sad je vec bolje. a pije se dosta tecnosti kad si u postupku da bi se izbjegla hiperstimulacija.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 17.11.2010 8:45:06 >
Hej cure hvala vam, sad mi je malo lakse (nije da uzivam u tudjoj boli , vec me hrabri spoznaja da je to normalno).
Ocekivala sam da cu se jace znojiti, da cu biti nervozna, osjetljiva, da ce me boliti stomak, da ce mi stomak biti napuhan, al ovo sa vrtoglavicom i glavoboljom me je pravo iznenadilo i prepalo, to do sada niko nije spominjao. Eto sad ja ispadoh najveci pekmez , sve zene ok, samo ja nesto kukam. Mozda ja to nesto jace osjetim jer mi je dr. krenula terapiju sa 3 Menopura, a vidim da je drugima davala i manje, ko zna.
Svejedno izdrzat ce se nekako, znaci puno tekucine i sabur
< Poruku je uredio orange 00 -- 17.11.2010 9:58:36 >
Orange,i ja sam prva 3 dana bila na 3 menopura,kasnije sam do samog kraja bila na 2. Sto se tice mucnina i vrtoglavice isto mi je bilo,imala sam uzasne glavobolje,a meni je psihicki bilo najgore zbog hormona.Menopur moze izazvati te nuspojave-mislim da se psihicki osjecas lose kao sto je meni bilo.Dr. mi je rekla da su te nuspojave rijetke ali se znaju desiti,kao sto je eto meni bilo,ali nisam bas pisala o tome. Tako da ti nisi najveci pekmez
Orange ja sam negdje pisala da imam glavobolje od Menopura koje traju danima i prestanu tek kada stoperica pocne djelovati. Ako sam dobro razumjela tek si pocela sa stimulacijom. Nista se ne sekiraj osjetices i napuhanost i tezinu i bolove u jajnicima, cak i onu histericnu glad koja te tjera da jedes i jedes ako ne prije onda kada pocnes sa Utrogestanom Sretno!!
Hvala cure na odgovorima Interesuje me da li se ovi simptomi pogorsavaju ili smiruju kako primas terapiju . Vidjela sam da je zenama bilo bolje nakon 3 dana, prestale su im glavobolje i vrtoglavice. Nekad ranije sam citala da kako koji dan odmice da stomak vise boli i napuhan je, pa me interesuje sta je od svega istina. Jel s vremenom bolje ili gore.
Inace dr. mi je napisala terapiju prva 3 dana 3 menopura, a naredne po 2.
Orange mila i ja imam glavobolje od juce i blage bolove po dnu stomaka.U prvom postupku sam koristila gonal i nisam imala ovakve tegobe sve skoro do punkcije.Cini mi se da teze podnosim menopur,ili to i psiha radi svoje.U svakom slucaju proci ce sve,samo da mi abd uspijemo .Cuvaj se koliko mozes ,citaj nesto,odmaraj.Ljubi te tvoja Malena...
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.