Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Veliki pozdrav za sve vas a one, koje su u postupku puno sreće i da ubrzo vide svoje , ja sam svoje vidjela iz prvog pokušaja ali ta sreća nije dugo trajala jer sam imala spontani u desetoj sedmici trudnoće. Ova dešavanja su me ostavila bez snage i volje ali ipak se nadam 1% da ću sa vama ipak jednog dana podjeliti i radosnu vijest.
1.ICSI-2010-mis.ab. u 11. 4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690 Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica" 16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3
Draga malena, odmarala bih ja da ne moram na posao Ma ja sad ovo sve lakse podnosim kad znam da je to normala. Neki dan sam preplakala , al kad znam od cega mi je, dobro sam, jedino mi bed objasnjavati ljudima oko mene sta mi je
Sto se tice simptoma, malo mi je u glavi lakse(zehricu), al se stomak napuhao , smijesna sam sama sebi. Al bice to aBd sve ok, jos samo par dana i gotovo!!!!
veda, leva, sabas, hvala za odgovore.
Elice, hvala za ovalo lijepe rijeci, glavu gore, idemo dalje!
orange 00 neznam dali će ti šta pomoći ali evo da ti kažem moje iskustvo. I mene je glava boljela ali ništa strašno, a što se tiče stomaka ja sam dok. zvala i pitala ga dali je normalno da me stomak boli i da se užasno napuhao on je na to rekao " Super to znači da folikule rastu i da ih je više jer kada je jedna ti nju i ne osjetiš a kad ih je više onda je tjeskoba u stomaku", to me još više ohrabrilo da sam tu bol tako prihvatila da mislim da me više nije ni boljelo od nekakve sreće što to ide sve kako treba, i tako je i bilo imala sam 7 folikula ali se samo jedna oplodila ali je bila ona prava.
1.ICSI-2010-mis.ab. u 11. 4.Fet-2012, 2 blaste 19.10.2012.g. Beta 11 dan 452, 14 dan 2092,16 dan 4690 Adna mamina "Ceza" tajina "Kruškica" 16.06.2013 - 29.08.2013 Znam da si Cezo moja sad na puno ljepšem mjestu,ali znam da i meni fališ puno <3
orange, sto se tice osjecaja napuhanosti, to je ok....samim tim sto je stimulirani ciklus, proizvodi se vise folikula na jajnicima i zato se i javlja napuhanost. kod mene je stomak u prvom postupku bio kao da sam u 4. mjesecu trudnoce, imala sam 16 jajnih stanica....kad sam spustala stopalo na pod, imala sam osjecaj kao da ce sve iz mene sva jajasca ispasti
kad sam spustala stopalo na pod, imala sam osjecaj kao da ce sve iz mene sva jajasca ispasti __________________________________
e sto se ismijah, morala sam i kolegici s posla procitati ovaj fazon.
Elice, zabrinu ti mene, mene stomak nis ne boli, samo mi je malo napuhan, i to podnosljivo. Zene treba li mene stomak jace boliti s obzirom da mi je tek 5 dan stimulacije, tek sam 4 menopura primila, danas poslije posla 5.
Jest se ono meni tibo napuho, al znala sam ja trpiti i gore, godinama sam imala problema sa upalama jajnika pa sam deverala sa tim napuhnutostima i bolovima, u odnosu na to, ovo je zasad jako blago.
Draga bbina, i ja tako skontah. Kako se boris s bocama, jesi li se navikla, po koliko ti menopura primas?
Zenice zelim vam svu srecu ovog sveta i da vam svima uspe VTO Srecno sa bocama I ja se polako blizim postupku, verovatno ce biti u januaru akb U sredu idem doktoru pa cu znati tacno koji mesec ce biti, ali posto je privatno bice ubrzo. Ima li jos koja zenica za postupak u januaru?
*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce *** 14.05.2016. pozitivan test***
Evo da se i ja ukljucim! Za par dana idem na punkciju i vec sam jako nervozna! Moja pocetna doza Menopura bila je 4 ,,a sada sam na 3, stomak napuhan, nervoza , glavobolja...malo mi je lakse kada vidim da je i vama isto...znaci da je to ok :) Zelim vam svima puno srece i da ubrzo docekamo svoje aBd!!!
Esperanca sretno Cure sto visevode pijte jer su to simptomi moguće hiperstimulacije(ne mora biti) a voda pomaze tekućina uopće . Malena i ja sam imala 16JS a 13 oplođenih nas čeka za 4/2011.
luna, mojih 13 su bacene budala, isla u italiju gdje je zabranjeno zamrzavanje embriona..... ali sta je tu je....sad se nadam da cu imati opet isti broj ili vise, pa da se onda razrahatim i iskoristim embrione za 2. aBd....
Pazi u BiH nije dozvoljeno zamrzavanje ,a ni u RH(zametaka) a JS kads e odmrznu nisu bas neke kvalitete . Imas izbor SLO ili Prag sad kad ukinu vize ....ili akose izborimo za zakon u BIH u koji se neće mjesati vjerske institucije(kao u RH) nego samo stručnjaci
ja sam luna vec u postupku.... 2. pokusaj ICSI je u KC Ljubljana... trenutno pod suprefactom....za par dana idem na 1. uzv i odmah sam pitala rade li zamrzavanje embriona, rade hvala na savjetu koliko sam shvatila i ti uskoro ides po embrione? gdje?
Drage moje cure, evo da se i ja javim sa još jednim ne uspjehom. Puna nade krenula sam u 6 pokušaj, na folikometriji dva folikula, odlična. Ja sva presretna do punkcije. Punkcija - šok, nema jajnih stanica. Koliki šok sam doživjela počela sam da vrištim. Mislim da mi srce umalo nije puklo. Ni doktori ne mogu da vjeruju da nije bilo baš ni jedne jajne stanice. Zašto ja kao i ostale žene ne mogu da osjetim čari transfera. Užas. Idući dan sam se smirila i nastavila da živim kao da se ništa nije desilo, da se smijem s ljudima na poslu, familijom i prijateljima. Ali moja duša toliko pati da vam to ne mogu opisati. Odustajem od Cita, šta dalje ne znam. Ne znam ali osječam se kao da mi je djete umrlo, osječam samo jedan veliki prazan prostor. Od šest pokušaja samo smo jednom uspjeli doći do transfera. Ne mogu da vjerujem, da mi se ovo događa. Izvinite ali moram negdje ovo da kažem, moram da vrisnem, užasno sam prazna.
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
Starka žao mi je Evo ti nekoliko veeeeelikih zagrljaja
Mnogo mi je zao,ali nemoj se predati,kad si vec toliko vremena,para i zivaca dala za sve to,i ja sam prosli mjesec trebala ici na insemenaciju pa mi se desilo isto,popucali folikuli,kako zasto,ni mojoj doktorici nije jasno,pa sam mjesec imala pauzu,iduci mjesec idem opet sa klomifenom i inekcijama,i meni je bilo tesko,ja sam dva dana bila ok,ali sam treci dan se isplakala
starkic moj ne mogu reci da znam kako se osjecas, ali znam da ti je tesko ne znam kako da umanjim tvoju bol i kako da te utjesim , jednostavno nemam rijeci..... znas da sam tu ako ti bilo sta treba...
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.