|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Vantjelesna oplodnja
24.11.2010 19:41:46   
lamama
Starka draga sada tek pročitah, nema riječi utjeheuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image kako sam se rastužela, ja te mila razumijem svim srcem, šljem ti veliki poljubacuser posted image user posted image user posted image , odmori se od svega, baš baš mi je žaouser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 24.11.2010 19:44:11 >

dijagnoza sekundarni sterilitet, dvije vanmaterične, jedna trudnoća-plod se nije razvijao, odstranjen jajovod, drugi prohodan
1. IVF Mb -0
2. IVF Mb -0

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 1126
24.11.2010 20:31:27   
luna77
IZVORNA PORUKA: malena27 RR
koliko sam shvatila i ti uskoro ides po embrione? gdje?

Vuk vrhovec ali ih prebacujem kod mog dr koji radi sad privatno Dr lucinger .sretno na prvom UZV i da dobijes bar 15 zrelih JS i isto toliko blastica, neka bar 2 ostanu kod mame...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.11.2010 16:33:46 >

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1127
24.11.2010 20:33:46   
luna77
Starka gdje ides na postupak??
koliki je FSH i  LH jeste probali sa mixom femara+menopur+centroide..moja frendica je imala isti slučaj i sa ovom kombinacijom uspjela..
nevidim da ste pokusavali s Menopurom ?? mozda ako ti je LH nizi da je u tome kvaka...samo nagaam

ako zelis javi se na pp zivimo blizu pa mozemo na kavu

< Poruku je uredio malena27 RR -- 25.11.2010 16:34:51 >

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 1128
24.11.2010 20:35:26   
vjestica
Starka mila sad tek vidjeh, baš mi je žao user posted image user posted image

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu luna77)
Neposredna veza do poruke: 1129
24.11.2010 22:22:44   
malena ze
Starka mila zao mi jeuser posted image user posted image user posted image ,kad ovo citam suze same krenu....

1.ICSI=0 2.ICSI=0

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 1130
24.11.2010 22:26:35   
mina minka
starka zao mi jeuser posted image user posted image ne znam sta da ti kazem, osim da je Bog milostiv i da ce  cuti i primiti tvoje molbe abd za koje se i mi sve molimo

Šansa se uvijek pojavljuje u najnepovoljnijem trenutku

(odgovor članu malena ze)
Neposredna veza do poruke: 1131
25.11.2010 9:32:20   
Dragička
Starka user posted image user posted image user posted image   zao mi je znam kako ti je srce jednostavno hoce da pukne od boli
al i ovo će proci  kao sto jedna forumasica rece  jednom ce se sve ovo zvati jucer
saljem ti mali milion user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

2x AIH=0
3x IVF=0
nada umire zadnja

(odgovor članu mina minka)
Neposredna veza do poruke: 1132
25.11.2010 10:17:48   
tanananka
Starkice user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
jako mi je zao mila,isplaci se dobro izbaci sve i z tebe
znam kako ti je, ali proci ce,nadam se da ces uskoro prevazici svoj bol

(odgovor članu Dragička)
Neposredna veza do poruke: 1133
25.11.2010 10:42:18   
Leva
Starkic ljubi te tvoja Leva puno user posted image user posted image user posted image

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu tanananka)
Neposredna veza do poruke: 1134
25.11.2010 18:18:00   
aidicaa
Starka user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  nemam reci koje bi ublazile tvoju tugu user posted image .
Jako mi je zao user posted image  user posted image  user posted image
Nemoj da gubis nadu user posted image

*** 11.01.2013. u 11:47h Rodilo se nase Sunasce ***
14.05.2016. pozitivan test***

(odgovor članu Leva)
Neposredna veza do poruke: 1135
26.11.2010 14:14:57   
Starka
Aidicaa, Leva, Tanananka, Dragička, Mina minka, Malena ze, Vještica, Luna 77, Lamama, Snowrose, Malena 27, Pdada, klemzi, puno vam hvala drage moje curice.
Luna, išla sam na postupke u Cito – Split, prvi put smo pokušali sa Menopurom 3x1) kasnije dodali gonale (1x2) ali nije bilo reakcije, poslije smo femara+gonal, ali rezultat samo jedan transfer. Kažu da su mi loše rezerve jajnih stanica bez obzira što su mi hormoni i ciklusi uredni. Doktor mi je preporučio Prag, da idem po donirane jajne stanice s obzirom na moje godine (39) i rezerve. Ja nemam ništa protiv te solucije ali muž se plaši, kaže on bi djete s mojim genetskim materijalom. Ne znam, sad ću se odmoriti i skupiti pare, pa ćemo vidjeti.
Mojoj Snowrose puno poljubaca.
Tanananka i Dragička, kad vidim vaše potpise naježim se. Dragi Bože, šta je iza vas.

I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala.
II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica.
III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena.
IV AIH, beta 0
V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0

(odgovor članu aidicaa)
Neposredna veza do poruke: 1136
26.11.2010 20:01:28   
luna77
pa mozda da pokusas viditi s Poljakom kombinaciju femara+menopur+centroide prije Praga:)

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 1137
26.11.2010 22:07:25   
snowrose
IZVORNA PORUKA: Starka

Mojoj Snowrose puno poljubaca.

Ljubi te tvoja Snow !!!

Tu sam uvijek za tebe da znaš- na svaki način mila moja.

Pozitivne misli privlače samo pozitivne stvari!!!

(odgovor članu Starka)
Neposredna veza do poruke: 1138
26.11.2010 22:17:33   
nella
draga moja Starkic, znam da ti je neopisivo tesko, pokusaj malo odmoriti od svega, ako ti neko treba znaj da sam ti jako blizu, ljubim te i zapamti sta kaze moj potpis!!!user posted image user posted image user posted image

sve ce se ovo jednom zvati juce

(odgovor članu snowrose)
Neposredna veza do poruke: 1139
26.11.2010 23:02:32   
enna
Drage moje evo vec par dana iscitavam vase postove nisam bas puno znala o VTO i nemogu da vam se nadivim koliku snagu imate stvarno ste heroji.Nisam jedna od vas ali me uvijke rastuze postovi kao vasi jednostavno neznma sta da vam kazem osim da vam posaljem jedan velikiuser posted image utjehe i da se uzdate u Boga ljubim vas sve redom i zelim da sto prije drite svoje bebare u rukamauser posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu nella)
Neposredna veza do poruke: 1140
27.11.2010 8:22:29   
riba78
Starka ne daj se user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To je prokletstvo želje koja se ne gasi, ali se ne ostvaruje."
Meša Selimović

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 1141
27.11.2010 9:32:23   
Anoniman
Vec dugo vremena me zanima nesto pa ako bi mi mogle odgovoriti molim vas.
Tice se cijena za vantjelesnu oplodnju.Kod dr.Mehmedbasica je koliko znam 2000km,kod Suade Tinjic 10000km kod dr.Balic 4000km.Znam da je uspjesnost i kod dr Mehmedbasica dobra kao i kod dr Balica.O Suadi Tinjic sam citala samo negativno,ali sad to nema veze.Mene zanima zasto je razlika u cijeni tolika? I zasto se neke odlucuju recimo ici kod dr.Balica a ne kod dr.Mehmedbasica,a i obratno?

(odgovor članu riba78)
  Neposredna veza do poruke: 1142
28.11.2010 0:04:22   
Leva
Anonimna kod Balica se punkcija jajnih stanica radi u potpunoj anesteziji i dolazi im biolog iz Maribora a kod Mehmedbasica se punkcija radi u lokalnoj anesteziji (Voltaren + Apaurin). Molekularni biolog je dio stalne postave koja radi kod njega. Djevojka je dosta strucna i iz pouzdanih izvora znam da je Mehmedbasic salje na sve moguce edukacije. U osnovi se sve svodi na onaj element srece i cinjenicu da li je bas taj postupak bilo zapisano da uspije...

.-..-.
`·.·´ nakon 5 IUI i 5 ICSI su došla dva sunašca...
?/
/? "Uspjeti znači prihvatati neuspjeh za neuspjehom ne
/ \ gubeći entuzijazam"...
http://sunasce.blogger.ba/

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1143
28.11.2010 6:22:15   
Anoniman
Leva,koliko sam shvatila ti si sve radila kod dr.Mehmedbasica? Meni je ta cijena prihvatljiva,jedino me zanima dali boli jako puno kada se punkcija radi bez anastezije? I molim te,dali on priznaje nalaze koji su se radili na drugom mjestu ako se kod njega zeli ici na postupak,ili se iskljucivo sve radi kod njega. I kada se pocinje sa stimulacijom,dali se mora prije koristiti kontracepcija? Hvala unaprijed.

(odgovor članu Leva)
  Neposredna veza do poruke: 1144
28.11.2010 16:13:35   
tanananka
Anonimna priznaju se nalazi koje imas,pripreme pocinju jedan ciklus sa kontracepcijom a sledeci pocinje sa stimulacijom drugog ili treceg dana ciklusa.Sto se tice bolova to sve zavisi od zene do zene,mene licno nikad nije puno boljelo al znam zena kojima je pozlilo tokom punkcije.Jos jedna dobra stvar kod njega je sto ima odvojenu salu za postupke,prije se radilo sve na istom stolu gdje se rade pregledi i ostalo.Bar ako nista zene imaju malo privatnosti,biolog ostaje svo vrijeme s pacijenticom dok ne izade iz sale,i moze se sa njom razgovarat i pitat sve sto te interesuje

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1145
1.12.2010 9:50:18   
dita 76
Zdravo svima, ja sam nova forumašica i želim podijeliti moje iskustvo s vama.  U braku sam 7 godina, radila laparaskopiju, hsg, bezbroj ciljanih odnosa, 6 x inseminacija,.. i nikad ništa. U oktobru sam radila IVF u Mariboru po prvi put, postupak je prošao pozitivno, ali na žalost  u 5-6 sedmici sam imala spontani. Odlučili smo da opet pokušamo, ali ovaj put u Pragu, budući da se manje čeka. Ako Bog da idemo u januaru. Dr. S Lazarovska mi je predložila protokol koji uključuje cetrotide. U apoteci "Dina" košta 0,25 ml 150 KM. Znate li gdje se može naći jeftiniji? Da li je neko od vas bio u Pragu? Kakva su vam iskustva? Kako naći jeftin smještaj i koja je opcija za prevoz najbolja?

(odgovor članu tanananka)
Neposredna veza do poruke: 1146
1.12.2010 9:55:14   
malena27 RR
Dita dobro dosla na forum.
Nadam se da ces dobiti informacije koje trazis! Mislim da nasa clanica veda ide uskoro u postupak u Pragu. Mozes je kontaktirati na pp user posted image a javice se ona i na ovoj temi sigurno user posted image

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu dita 76)
Neposredna veza do poruke: 1147
4.12.2010 11:42:47   
orange 00
Drage cure, opet ja da nesto pitam:

Danas mi je 6 dan od ET. U zadnja 2-3 dana malo teze disem, ko kratak mi dah, stalno uzdisem ono da nadoknadim zrak. Sinoc mi je bas bilo lose, ko da imam vodu u plucima. Jel se ovokome desavalo i mislite li da je zabrinjavajuce? Sta da radim?

(odgovor članu malena27 RR)
Neposredna veza do poruke: 1148
4.12.2010 12:00:12   
Banana
orange mila, meni ovo na prvi pogled zvuči kao da si se previše opteretila i da si pod pritiskom, pokušaj naći izduvni ventil i malo se opustiti (čaj, masaža, filmić, ma ne znam ni ja). nadam se da će brzo proći ali evo, neka još neka napiše ako zna nešto više. 

Ja Hadi, Ja Mudžibu...

3 IUI -

user posted image došlo samo

i drugo user posted image došlo samo

(odgovor članu orange 00)
Neposredna veza do poruke: 1149
4.12.2010 13:41:43   
malena27 RR
lici na anskioznost ili napad panike...a hoce i od dekapeptila... pokusaj ne misliti na VTO user posted image znam da je jace od tebe, ali pokusaj se zabaviti necim...

Beta 05.02.2010. 12,79
Beta 29.12.10. 557,93
Beta 31.12.10 1771,92
09.08.2011. rođen moj dunjaluk
Beta 09.06.15. <5
Beta 12.05.16. 504 i 16.06.16. spontani
27.01.17. vanmatericna

(odgovor članu Banana)
Neposredna veza do poruke: 1150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  44 45 [46] 47 48   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *