malena27 RR
|
prenos postova: mama to be: Drage buduce mame, Nedavno smo imali vantjelesnu oplodnju ICSI/TESE metodom. Do sada je sve dobro proteklo, sada sam u 4 sedmici. Za 5-6 dana cu raditi kucni test da vidimo jel se plod uspio zakaciti. Vec osjetim neke simptome, tako da sam zaista puna nade i optimizma . Molim sve vas koje ste prosle ili prolazite kroz ovo da podijelite svoja iskustva. Pozdrav svima lady blue: Cestitam ...i zelim ti da ostatk trudnoce i porod budi laki !!! Nadam se da ce se javiti buduce mame koje su uspjele...a i da se uskoro pridruze cure koje iscekuju rezultete vantjelesne, naravno kao trudnice !!! malena27 RR: mama to be, malo me zbunio tvoj post... kazes da si u 4. sedmici i da ces raditi kucni test moje iskustvo govori da se vec 15 dana nakon embriotransfera trebas raditi Beta HCG nalaz iz krvi.... ne znam zasto cekas 4 sedmice? u svakom slucaju sretno i nadam se da cu ti se uskoro pridruziti! mama to be: kada sam unijela podatke u kalkulatore, izbacilo mi je da je 4 sedmica trudnoce. tj.broji se od prvog dana ciklusa, a embriotransfer je bio prosli petak, dakle danas osmi dan. p.s. trebala sam betu raditi, medjutim u mom malom mjestu to ne rade, tako da cu prvo uraditi kucni test, a nakon toga cu ici kod mehmedbasica kod kojeg sam i radila umjetnu. vjerovato ce mi tamo onda napraviti betu. malena27 zelim ti puno srece, da mi se sto prije pridruzis. malena27 RR: nadam se da ce beta biti visoka....ne zelim da te obeshrabrim, ali nemoj se zanositi da si dok ne uradis Beta HCG... jer sama oplodnja se desi ICSI metodom, ali to ne znaci da ce se embrioni odrzati... u svakom slucaju, trebas biti pozitivna, mirovati i zdravo se hraniti, ne pusiti, piti dosta tecnosti i nadati se visokoj beti! mama to be: donekle sam se pripremila na to...ali eto, imala sam u startu dobre predispozicije, tako da sam jako optimisticna. ja sam mlada, 21 godina, potpuno zdrava, mm ima zacepljene sjemenovode i to je razlog zasto smo isli na ICSI. ...naravno, sve je u Bozijim rukama...ali eto, imam razlog za optimizam balasgirl: IZVORNA PORUKA: mama to be kada sam unijela podatke u kalkulatore, izbacilo mi je da je 4 sedmica trudnoce. tj.broji se od prvog dana ciklusa, a embriotransfer je bio prosli petak, dakle danas osmi dan. Znam, mama to be, ali ne bi to trebala tako računati dok ne provjeriš, ili beta ili test. balasgirl: Mama to be, ja sam kod Mehmedbašića radila sve tri inseminacije, uvijek sam vadila betu prije kućnog testa, ali na žalost... mama to be: koje si metode radila? i koji je problem kod vas? kod nas je zacepljenje sjemenovoda uzrokovano klamidijom.