Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
< Poruku je uredio malena27 RR -- 21.10.2010 23:00:22 >
I IVF - menopur+gonal, nisam reagovala. II IVF - klomifen+gonal, punkcija, nema jajnih stanica. III ICSI femara,gonal-jedna jajna stanica,neoplođena. IV AIH, beta 0 V ICSI-femara,vraćena dva embrija,beta 0
I ja sam navijala ali nije , ali idemo dalje U ponedjeljak vadim betu da i ja vidim kako se to radi jbg E sada mi je pravo mrsko razmisljajti kako, kamo dalje pih z Moramo odrzati jedan kolektivni sastanak , vise glava je pametnije
neka ti je sa srećom, i treba tako pa ako se već daju pare onda da se ide gdje se radi i zaleđivanje, ali i gdje je kvalitetnija aparatura za postupak IVF-a, ja doduše nism uspjela u Mb, ali nije njihova greška bila što sam slabo reagovala, ali mislim da je postupak kod Balića stvarno skup4000, pa lijekovi pa put i opet oko 6000-7000 hiljada potrošiš, a mi smo sve troškove u MB izašli oko 7000 sa svim i lijekovi pa i šopinga malo
ciao svima dugo me nije bilo menopur -kod inseminacije sam ja dobila subkutano-u kožu pred postupak jedan jednu veće , drugi za 24h opet navečer , ne idu oba u 24 h nažalost inseminacija br.1 nije uspjela
Menopur se prima sv odjednom jedino ako dr nije rekao drugacije, bitno je da se svaki dan prima u isto vrijeme , odstupanje max 1 sat . Kada sam radila inseminacije u Sarajevu primala sam u debelo meso , a kod vantjelesne sam sama sebi davala pod kozu nekada u rame nekada u stomak
Da,svi menopuri idu odjednom bez obzira dali se radi o 2,3,ili vise. Sabas,neznam gdje si ti radila vantjelesnu?Mi koje smo bile u postupku kod Balica nama je svima receno da ide u guzu iskljucivo,barem je kod njih tako.
Ja sam VTO radila u Ljubljani pomejsa se dvije otopine i 3 menopura, potkozno Kao sto sam rekla kada sam radila UIU u Sarajevu dr je uvijek pisao da ide u debelo meso Vjerovatno dr znaju samo je pitanje metodologije rada , cak sam i stopericu sam sebi davala Pregnyl potkozno
Kao sto sam vec napisala tamo gdje sam ja radila IVF menopur se daje u guzu. Jedna forumasica(necu imenovati) koja je sada u postupku za novembar ne zelim da pisem u tudje ime ,nadam se da ce sama to napisati je prije 3-4 dana zvala Balice jer je i ona htjela u stomak da sama sebi daje,pitala je dali ce u stomak ili guzu,ali su joj rekli iskljucivo u -guzu. Barem je kod njih procedura takva. Zato je najbolje da se svaka posavjetuje sa dr.tamo gdje namjerava raditi IVF gdje da daje menopur da nebi doslo do zabune.
< Poruku je uredio malena27 RR -- 21.11.2010 19:17:11 >
A kada smo vec kod stoperice ja sam koristila ovitrelle 6500ij ili 250 micrograma koja je namjenjena iskljucivo za podkoznu upotrebu. Dakle,moja je isla u stomak ili rame,ja sam je dobila u stomak.
meni je dr rekao isključivo u guzu menopur i ti obadva odjednom u jednu stranu guze a u drugu Diphereline od 0,1 bocanje je poćelo sretno svim ženicama
Sad mi stvarno nije jasno kako je ispravno za Menopur.I meni su rekli u guzu,a ovo sto sam gledala na ovom filmicu sto je Aidica postavila ide u stomak.Ne znam u cemu je razlika.Diferelin ja sebi dajem u stomak,a u proslom postupku sam koristila Gonal-f koji sam takodje davala u stomak,Iskreno voljela bih i Menopur da dajem sama sebi u stomak,ali zvacu opet dr.da pitam.
hej cure blago se vama kad imate hrabrosti same sebe bockati ja nesmijem pa nesmijem,,a i ambulanta mi nije blicu,,kod mene citava procedura,neznam ni samaa kako cu ovo izgurati a ima bas podosta boca ,,stacu kad sam
Više o plodnosti, neplodnosti, zatrudnjivanju i postupku van
Anketa
Da li su vam menstruacije bolne? пеперутка16
U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.