|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
13.10.2010 16:04:53   
dzeni_nl
hvala kolacic, njoj ce sutra biti 40 dana ako Bog da u dobar cas user posted image

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2826
13.10.2010 16:08:37   
kolacic
koji je to datum rodjenja..

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2827
13.10.2010 16:11:23   
kolacic
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl

hvala kolacic, njoj ce sutra biti 40 dana ako Bog da u dobar cas user posted image

koliko je teska, koliko je duga, moja je na prvoj vakcini bila 54cm i 4kg i 50 gr, a bila je nakon porod a 3100 i 51... kako je kod tebe bilo na prvoj vakcini ?

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2828
13.10.2010 16:34:38   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: kolacic

koliko je teska, koliko je duga, moja je na prvoj vakcini bila 54cm i 4kg i 50 gr, a bila je nakon porod a 3100 i 51... kako je kod tebe bilo na prvoj vakcini ?

kako prvoj vakcini u kojem mjesecu  ???

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2829
13.10.2010 16:36:33   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Iman83

Uh, a ja sam negdje procitala da temperatura u prostoriji gdje bude dijete mora biti 21-22 stepena, a Dr pedijatar mi je rekla cak 26-27 stepeni-e to mi se vec cini previse! Ja se drzim ovog prvog...
E ne znam vala ni ko se moze drzati te ceteresnice, jer ipak treba oko djeteta, pa po kuci, sto obaveza, a ja nesto nisam tip koji voli da mu drugi pomazu, ne volim ljude zahmetiti, jedino mi muz pomaze kad dodje s posla.
A u subotu idemo van, jedino ako nas kisa ne zezne...danas je tako tmurno, samo sto nije pocela padati!

meni je djeciji doktor u bolnici i od mog malog rekao 18 maximum i to sam cula od dosta osoba

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2830
13.10.2010 16:36:39   
dzeni_nl

[/quote

moja je rodjena 4.9. sa 3150 i 47 duga. sa tri sedmice i 5 dana smo bile zadnji put na kontroli i imala je 4 kg i 51,5 duga.
mi nismo jos primili vakcinu, ovdje vakcine daju tek sa 2 mjeseca

< Poruku je uredio dzeni_nl -- 13.10.2010 16:38:15 >

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2831
13.10.2010 16:37:38   
dzeni_nl
IZVORNA PORUKA: Mirkica

Uh, a ja sam negdje procitala da temperatura u prostoriji gdje bude dijete mora biti 21-22 stepena, a Dr pedijatar mi je rekla cak 26-27 stepeni-e to mi se vec cini previse! Ja se drzim ovog prvog...
E ne znam vala ni ko se moze drzati te ceteresnice, jer ipak treba oko djeteta, pa po kuci, sto obaveza, a ja nesto nisam tip koji voli da mu drugi pomazu, ne volim ljude zahmetiti, jedino mi muz pomaze kad dodje s posla.
A u subotu idemo van, jedino ako nas kisa ne zezne...danas je tako tmurno, samo sto nije pocela padati!

meni je djeciji doktor u bolnici i od mog malog rekao 18 maximum i to sam cula od dosta osoba

i nama 17 - 18.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2832
13.10.2010 16:37:42   
Mirkica
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

jel treba izvoditi bebu na svjez zrak tek rodjenu? ima joj 40 i par dana i savjetuje mi da dijete izvodim na zrak, dok recimo druga prijateljica mi kaze da dijete moze dobiti virus po ovoj hladnoci pa ne znam koga da poslusam ???user posted image user posted image

brzo savjet ja bih je sad izvela malo na balkon ako smijem...user posted image

Virusi se raznose od ljudi, a ne od hladnoće (ne mogu virusi živjeti na hladnoći). Ako nije previše hladno (ne znam gdje si), lijepo obuci bebicu i slobodno na balkon. A ako si u prilici, i u šetnjicu, samo izbjegavaj gdje je zatvoren prostor i puno ljudi.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2833
13.10.2010 16:39:29   
Mirkica

[/quote

moja je rodjena 4.9. sa 3150 i 47 duga. sa tri sedmice i 5 dana smo bile zadnji put na kontroli i imala je 4 kg i 51,5 duga.
mi nismo jos primili vakcinu, ovdje vakcine daju tek sa 2 mjeseca

isto i ja mmoj je bio 4300 i 54 dug juce sam ga vagala ima 4700 pa mi malo puno za 5 dana 400 grama al sta cu neka je zdrav kad place moram ga nahraniti.

BA 13.12.2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2834
13.10.2010 16:43:49   
dzeni_nl
ma samo neka jede dusa draga. ja svoju vise nisam vagala. 4.11 idemo na vakcinu pa ce je i vagati.
a i ja njoj dajem da jede kad god trazi, mada joj bude previse pa iz usta lije mlijeko, sto hanady kaze izbaciva nijagarine vodopade, samo je presvlacim. ali ta neodbija da jede, kada god joj ponudis ona ce jesti.

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2835
13.10.2010 16:55:35   
Mirkica

ma samo neka jede dusa draga. ja svoju vise nisam vagala. 4.11 idemo na vakcinu pa ce je i vagati.
a i ja njoj dajem da jede kad god trazi, mada joj bude previse pa iz usta lije mlijeko, sto hanady kaze izbaciva nijagarine vodopade, samo je presvlacim. ali ta neodbija da jede, kada god joj ponudis ona ce jesti.

maSAla ona je super uznapredovala svaka cast :))) neka neka jede moj je bio prve dvije sedmice slab za 5 dana dobio samo  50 grama eh posle je krenulo kako treba , ovaj moj jede dok ne povrati e kad povrati onda se usuti user posted image user posted image user posted image user posted image

BA 13.12.2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2836
13.10.2010 17:20:28   
sara.at
Evo mene dosla iz BEca ljuta Kö ris,hebo Ga zivot Koje seljake zaposljavaju Pa kulturniji ovce cuvaju i onu kravu Cu Jos sutra Sa informacija da nazovem Pa da joj ja neke stvari objasnim. Ostavljam djete kod kuce vozim 200km da bi mi rekli nemozes napraviti pasos ako nemas novu licnu meni se nebo srusilo. I nemozes im objasniti da mi je "ljupka" dama Sa informacija rekla da mogu Sa starom licnom tj Sa licnom Sa starim prezimenom. Onda odemo jesti parking im Sranje telefonski se placa Al moras imati ugovor Sa zastupnikom svoje mreze user posted image reko idemo u garazu Pa neka Kosta koliko kosta,kad se kreten parkirao pred sami ulaz i niko nemoze izaci sacekamo malo reko mozda ce doci kad mi neki deda kaze pukla cjev od gasa nista od Te garaze,mm parkira odmah do puko Film ako ce nalijepiti Kaznu neka ce idemo jesti. Udjemo u restoran Sa nasim poslovnim kolegom,u restoranu nestalo struje i nijedan im kompijuter neradi i nesluze goste dok sistem ne podigne,predjemo u drugi restoran jeli kao da i nismo. Krenuli kuci nismo Kaznu
dobili izlazimo iz grada a Ono tipicni Bec nemozes maknuti od guzve kao da niko nigdje neradi vec svi su na cestiuser posted image evo sad kuci stigli,Arian dusa moja spava a ja sviju ispratila i kafu napravila da malo dodjem sebi.
Sutra moram Arianu pasos da napravim srecam Pa mi je djete svabo i u ponedjeljak je gotovuser posted image mm sad otisao da stavi Zimske gume na Auto i u sljedeci petak moramo za bosnu i Dole moram ostati dok mi licna i pasos nebudu gotovi. U hebem mu kako mi dan poceo. Danas Sam opsovala i austriju i bosnu,mm se smije kaze kaze psujes ti to internacijonalnouser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2837
13.10.2010 17:24:31   
Mirkica
Saro ja sam pre dvi godine mjenjala pasos u nasoj ambasadi u Becu i moja licna je istekla prije iha haaa nisam je ni pokazala vec samo stari pasos ja nisam imala problema nije mi niko ni trazio licnu.

BA 13.12.2008

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2838
13.10.2010 17:32:08   
sara.at
Mirkice hebu oni izgleda kako koga stignuuser posted image unutra sjedi dama dabogda crkla kao da je iz bordela ispala,mini je tu a sminku joj mozes spahtlom strugati fuj,ostala Sam iznenadjena Pa ljubazniji su Dole u BiH.
Nebi ja Ni zurila Sa Tim Al moram vizu da prduzim sredinom novembra a nemogu bez novog pasosa Sa Novim prezimenom,e reko Jos mi samo fali da mi istekne viza Pa da onda moram za Sarajevo zapalila bi im ambasaduuser posted image
Mm vidio koliko Sam ljuta i kad Sam planula na njih on samo izisao na vrata i zapalio cigaru user posted image kaze znao Sam ja da nece to tako lako ici i njega Sam usput marsnula user posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2839
13.10.2010 17:45:52   
Teacherka
Joj nikako da stignem sve pročitat, uvijek u zaostatku bar 10 stranica..
Bekir se muči s kakicom, smori i nas, samo se napinje i prduca, grči, vrišti....ja sve kontala grčevi će stat u prva 3 mjeseca, a nama skoro 4 a čini mi se da ga još više muči..user posted image

Pitanje za majke koje doje: Kad ste počele uvoditi sokiće u ishranu bebe?

Nama pedijatrica rekla da od navršena 4 mjeseca možemo početi...mada sam i ja upoznata sa onim pravilom o isključivom dojenju prvih 6 mjeseci (doduše, kod nas nije samo dojenje-dajemo vodu i čaj ponekad, al eto..)
Odoh vas sad čitata , dok Bekir spava u mm naručju..Ljubim vas

18.06.2010. na svijet je došao mali Bekir, moje malo sunce

(odgovor članu sara.at)
Neposredna veza do poruke: 2840
13.10.2010 17:48:30   
Mona Mohamed

ja imam malo problema s hapom, koristimo hipp1, bebi je 40 dana i par dana,  i ne znam kad preci na vecu mjeru,  sad joj dajem 110 ml na 3 mjerice, ne znam kad preci na 4 mjerice, da li je uopste taj omjer dobar, tako sam procitala na kutiji hippa, ne znam imate li slicna iskustva i moze li mi ko pomoci??

zahvalna

Kolacicu, doktor mi je rekao da slucaju prelaska na AD mlijeko ide 1 kasikica na svakih 30 ml..A tako mi pise i na kutiji.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu kolacic)
Neposredna veza do poruke: 2841
13.10.2010 19:13:03   
dzeni_nl

Saro ja sam pre dvi godine mjenjala pasos u nasoj ambasadi u Becu i moja licna je istekla prije iha haaa nisam je ni pokazala vec samo stari pasos ja nisam imala problema nije mi niko ni trazio licnu.

uhh jest vam ta Austrija zafrkana. ja sam ovdje sve papire napravila sa pasosem koji je na moje prezime, a papiri ovdje svi na vjencano prezime bez ikakvih problema.

Mirkice ja sam sad zbunjena, jel ti zivis u Austriji ili u Njemackoj?

(odgovor članu Mirkica)
Neposredna veza do poruke: 2842
13.10.2010 19:23:21   
melly__
Iman 83 imas pp

17.06.

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2843
13.10.2010 19:29:50   
melly__
Vidim opet rijec o izlazenju u 40-sniciuser posted image
Mi setamo otkako je Mirzi bilo 15 dana,isli na vakcinu i produzili u grad user posted image i od tad smo stalno napoljuuser posted image user posted image mozda par dana da smo preskociliuser posted image
I nista nam ne fali...malo smrca na nos doduse...a od prijatelja mali izasao na zrak tek 40 i neki danuser posted image i to na prozor i sad kad god izadje razboli seuser posted image ne daj Boze nikom ali vala ne treba pretjerivati...i svi su imali nesto za prokomentarisati o tom izlazenju a mene bas brigauser posted image misljenja sam da svako zna sta je za njegovo djete najboljeuser posted image pozz

17.06.

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2844
   [Obrisana poruka]
13.10.2010 19:42:05   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu melly__)
  Neposredna veza do poruke: 2845
13.10.2010 19:52:48   
melly__

Melly, dusho, vidjela sam danas PP, al nisam ti stigla odgovoriti! Pokusacu i to, jer me pravo boli, al proce i to! Sinoc kazem muzu: Sad bih isla ponovo roditi samo da ne dobijem ponovo he...... , vraga im!

Evo ja nagovaram muza da idemo u subotu vanka:D!!!

Pusa

user posted image user posted image user posted image dobro si..i meni su bili za izluditiuser posted image

17.06.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2846
13.10.2010 20:49:49   
aida.
mi smo od pocetka svaki dan izlazili po par dana na zrak, ja sam hodala i po gradu i po dernecima al sam bebija ostavljala s nekim i to je sve bilo nakratko... on je izasao posteno 40-i dan ali ipak je bio mart kad sam se porodila i bilo je hladno... ali na balkon, ili onako malo izvesti sto da ne... ja nisam za to da se bas beba izvodi u guzvu kad je jos mala ali treba na zrak pa kako god hladno bilo... user posted image
nisam oka sklopila ne pamtim od kad a nista mi se ne spava user posted image svasta...cudno za mene... user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu melly__)
Neposredna veza do poruke: 2847
13.10.2010 21:18:40   
Mirkica

uhh jest vam ta Austrija zafrkana. ja sam ovdje sve papire napravila sa pasosem koji je na moje prezime, a papiri ovdje svi na vjencano prezime bez ikakvih problema.

Mirkice ja sam sad zbunjena, jel ti zivis u Austriji ili u Njemackoj?

pre udaje u becu sada u njemackoj

BA 13.12.2008

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2848
13.10.2010 22:02:12   
Anoniman
Kako su nam bebice danas?
Vidim nikome nismo nedostajali user posted image user posted image  mi se borimo s tjemenjacom, guza bolje hvala bogu kao i lice mama super zadovoljna, pomogla nam bademova krema za lice, a za guzu neka kremica sto nam je doktor dao, samo smo namazali tri put i crvenila nema ali moramo mazati 7 dana da se nebi povratilo.. Moja N doji ali mama joj doda AD mlijeka kad vidi da joj je malo jer nekad posle podoja place a i ja osjetim kad ima manje mlijeka..
Mirkice mila kako mali princ, kako je samo sladak mashAllah...
Nemam kad svima pisati, odoh staavit Dz da spava, da se malo odmorim, pozelila sam s mm sjesti i malo pricati u miru (ko zna, mozda i sta vise)user posted image user posted image user posted image

Ljubimo sve malisane nase..user posted image user posted image

(odgovor članu Mirkica)
  Neposredna veza do poruke: 2849
13.10.2010 22:07:34   
Mirkica
Malena mi smo dobro super :)) i tvoja curica je masallah ma obe su :))) nego koju si kremicu koristila za lice i moj malac od juce ima neki osip po licu , malo sam mlijekom zaljevala ali nista.

BA 13.12.2008

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  112 113 [114] 115 116   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *