Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
melly, ja sam 0+, esma 0-, ali džaba, isto:(... A o krvnim grupama imam jednu priču zanimljivu baš... Ukratko, kad je Esma ležala u bolnici zbog žutila, morali je poslije voditi na kontrolu i mm uoči da na otpusnom piše da nam je dijete ab-... Mm darivalac krvi 0- je 100%, ja primala transfuziju 0+ sam 100%, naše dijete može biti samo 0, a ni moje ni njegovo nikako ne može biti ab... Panika opšta nastala, u bolnici prvo tvrdili da nije naše dijete... a tek nakon više od sat vremena agonije rekli da je njihova sestra pogresno upisala Esmi krvnu grupu i da je ona 0-... Na moje pitanje da li to znači da bi oni mom djetetu dali ab da joj je, ne do Bog, trebalo dok je ležala nisu rekli ništa, osim:"Dobro je da ste na vrijeme to uočili, zbog takvih grešaka se raspadaju brakovi, ali eto, mi smo grešku sada ISPRAVILI"... Ali, to je još jedna priča o našem zdravstvu. .. Mamica, sretno, bice to dobro, vidjet ces!
Boze sacuvaj ma kod nas je zaista zdravstvo katastrofa kako je to mogla pogrijesiti,svasta a njihova reakcija je jos gora sve blesavo..
felix, Amela je u pravu, samo nek su živi i zdravi:). Ja sam doduse i zeljela vise , mada ne bi ni nista manje voljela, mm je bio u prvi mah malo razocaran, ali zato sveki, koja ima 2 sina presretna :). Zna Iman koliko , ona je baš luda za curicama, a nekako kod mm u porodici u njegovoj generaciji svi imaju djecake, zato su sada svi oni dobili kcerkice . A moji imaju 2 i jednog , pa je njima bilo bas svejedno.
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
Melly, mislim da ne smije ni nosic biti zacepljen, osim ako vam nije suh zrak u stanu, pa mu samo to smeta. Iman, a jooooj, pa sto je muci pupa? Jesi je masirala? Malo stavis beby ulja na dlan i kruznim pokretima je masiras u smijeru kazaljke na satu, bice joj lakse, sigurno:)
ja imam malo problema s hapom, koristimo hipp1, bebi je 40 dana i par dana, i ne znam kad preci na vecu mjeru, sad joj dajem 110 ml na 3 mjerice, ne znam kad preci na 4 mjerice, da li je uopste taj omjer dobar, tako sam procitala na kutiji hippa, ne znam imate li slicna iskustva i moze li mi ko pomoci??
melly sta bilo drugu malom..moj Alen prije 7 dana nije dobi vakcinu jer je imao sluzavu kakicu.a to nam je bilo zbog nosica...
Pa gdje ste vi drugari nesto vas nema nikako,slabo se javljate Ma nesto smrca malo,nista strasno ali kontam da li ce mu htjeti dati tu vakcinu radi toga a sto se tice stolice,njemu je neki dan zelena bila ima li to veze kakve sta nam radi Alonica ljepotica..pussa i za vas troje
ja kad sam saznala da sam ı da nosım ı kad sam to rekla mm on me prıjatno ıznenadıo. Bio je presrecan i kaze neka je curica, i kaze curice vıse vole oceve nego majke ı puko od smıjeha a felıx ja se bas ne bı usudıla sad ponova da zatrudnım nı pod kojım uslovom. Cak ı ızbjegavam neke stvarı od straha da ponovo ne zatrudnım İmam ja jos hıljadu nekıh stavı koje bı trebala da uradım, recımo da dıplomıram, da polozım ıspıt za master da pocnem sa masterom.....ohooo kad bı nabrajala do sjutra ne bı zavrsıla
ja imam malo problema s hapom, koristimo hipp1, bebi je 40 dana i par dana, i ne znam kad preci na vecu mjeru, sad joj dajem 110 ml na 3 mjerice, ne znam kad preci na 4 mjerice, da li je uopste taj omjer dobar, tako sam procitala na kutiji hippa, ne znam imate li slicna iskustva i moze li mi ko pomoci??
zahvalna
Ja mislim da joj je to sasvim dovoljno,mom djecaku ce sad 4 mjeseca i tek sad mu pravim 4 "mjerice" pozz... A kakva je stolica kod mi smo imali problema sa Hipp 1 pa smo koristili Hipp -pre dok se nije normalizovala stolica
Kolacic, ja mislim da trebas preci na jednu mjericu vise onda kada osjetis da kada popije cijelu flasicu nije sita beba. Moja ima skoro 6 mjeseci i jede samo 120ml (4 mjerice po obroku), ali od moje prijateljice beba od 20 dana (koja je rođena sa malo većom porođajnom težinom) jede 150(5 mjerica), sve je to individualno i bebe najbolje odrede koliko im je dosta, ja bar tako mislim.
Usput, Lejla, mazem ja i svoje meme sa Nystatinom, danas mi usta u I izgledaju puno bolje, al mene bas nesto probada u bradavicama i u memama... Al, eto, moracu se i slatka odreci,iako mi tesko pada,poguzija sam ja...al sve za nju.
Ništa, samo onda nastavi sa terapijom, makar 7 dana, Zapravo dok ne potrošiš sav rastvor Nistatina. Ako se to desi prije 7 dana, traži još. Gljivice su strašno dosadne i tvrdoglave. Probada te od soora, ali bi vrlo brzo trebalo biti bolje.
zahvalna
Ja mislim da joj je to sasvim dovoljno,mom djecaku ce sad 4 mjeseca i tek sad mu pravim 4 "mjerice" pozz... A kakva je stolica kod mi smo imali problema sa Hipp 1 pa smo koristili Hipp -pre dok se nije normalizovala stolica
stolica je super, zuta, nema nikakvih problema, hipp1 joj super odgovara, sve popapa, udebljala se kg za mjesec dana...
evo nas,ma...pozelim vas sve a nemam puno ni vremena za tipkanje pa mi bude muka da ne napisem svima koji redak i tako odustanem dobro smo svi..i Alen je evo 2 dana imao zelenu kakicu a sutra trebamo na bocu a danas zovem cijeli dan da kazem dr da opet ne odem dzabe i nikako je dobit Alona samo vriska po cijeli dan i neda mu odspavat nimalo,a on pravi mali lopovcic samo bi da se nosa i da mu se prica...ma otpadaju mi i ruke i noge i leda..glava mi trni od pjevusenja i pricanja... ljubnemo i mi vas puuunoo
zahvalna
stolica je super, zuta, nema nikakvih problema, hipp1 joj super odgovara, sve popapa, udebljala se kg za mjesec dana...
Slažem se sa Melly.Moj sin i doji i jede AD, doktorica mi je rekla da je za njegov uzrast 100 ml do 120 ml maksimalno a njemu je dva i pol mjeseca, tako da mislim da je tvojoj bebici to dovoljno
eh kad bi se moglo odmorit danju ..ma ja ti jedva cekam osam sati tad znam da cu malo odmorit do jutra jer vise nedam da Alona spava po danu..zaspe oko 7,malo posle i Alen i onda imam vece za odmor ili radit stan ljubni mi najsladu kosicu puuuno a i tebi vala jedan veeelili
Duša moja draga . I ja tebe volim ovdje vidjeti Dobro je moja mala maza,evo ga na krilu, nešto izvodi, malo vrišti,malo mi kao nešto"priča" ali čim vidi da mu se ne obraćam počne sve glasnije i glasnije . A šta nam je to sa Alenom, ja baš danas nešto mislim kako će ga sutra bocnuti a njemu se baš nešto ne da. Ljubi ih oboje za nas
bas smo ze pozelile neka drugar skrece paznju..ja cim spustim Alena u krevetic on ceka hocul mu pricat ili otici pa pocne kmecat ako se udaljavam a onda mu seka nesto izvodi sakrije oci pa je kao nema..onda se on treba smijat a on zaplace jace pa bi ga ona uzela malo i pronosala.. ne znam bil ga vodila danas je malo svjetlija kakica ali nije zlatno-zuta
zeze draga nije naida debela nego je ova moja maja svrca, tata kaze da je prava manekenka. ne brini se ti plaho bebe ne mogu bit debele. mugdu znam a sigurno znam i merimu iz vidjenja kokad nas je bilo ko pljeve