|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
11.10.2010 13:34:19   
aida.

IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

ali primjetim kada se ona unervozi i on se odmah unervoziuser posted image a bude mi zao kada mi kaze da je ljubomoran i kada vidi da se ona meni smije, ja stvarno ne bih voljela da ona vise bude naklonjena meni, a da se on osjeca zapostavljeno

Beba je najnormalnije u ovom uzrastu, do nekih 4-5 mjeseci okrenuta isključivo majci, naročito kad doji, jer majka miriše na sigurnost, na hranu. Nema potrebe da se i tata tu ne uključi, ali sa drugih aspekata. I treba ih ohrabrivati, jer se tate zapravo malo plaše šta će sa bebom kad zaplače. A ima puno načina da se beba zaokupi (ako nije gladna i plač je tad samo radi gladi). I treba im reči da bebe na plaču samo kad su gladne, nekad im je i dosadno. A tu su tate nezamjenjive :)

kod nas je obrnuta situacija, kad place (mada rijetko) samo gleda u mm ja nisam tad zanimljiva ni najmanje... i kad je nervozan cim njega ugleda pocne da mu se smije.. U tim trenutcima srce hoce da mi pukne... draze mi kad vidim da se njemu obraduje nego kad meni jer to su moja najdraza dva bica na planeti user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2701
11.10.2010 14:19:10   
amela2208
pozdrav i od nas

İ mi smo lumpovali cijelu noc, ne znam ni kad smo zaspali mozda je bilo 3 ili 4 u zoruuser posted image user posted image poslije se svakih pola sata budila i nesto hoce. Al je najsmjesnija probudi se i ustane na noge nedje hoce da ideuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ludica mamina cak je i malo temperaturu imala. Eto je sad spava. Ja sam uzas umorna jos imala sinoc goste na veceri uhhh.
aida. draga neka vam je sa srecom prvi zubic bez brige sad ce i drugi  odmahuser posted image user posted image user posted image Kod nas je obicaj da se kup, poklon user posted image ko vidi prvi zubic pa reko da te napomenemuser posted image user posted image
ostaleuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image odoh da vidim sta mi rade moje mahaluse pa da ucim

Sara&Mohammad

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2702
11.10.2010 14:41:53   
rose 87
aida cestitamo zubicuser posted image user posted image user posted image user posted image
uh mi smo nervozni danas,maloprije zaspao i dodje neka zena nesto prodaje i probudi gauser posted image user posted image user posted image

Mamino sunce - 26.12.2009
Mamin smjesko - 20.01.2015

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 2703
11.10.2010 15:01:42   
MaminaBeba
Aidaaaa čestitamo biserčić maleniiiii!!! user posted image Zato je E bio malo prehlađen! Eh miš maleni, lijepi!user posted image Ljubimo male zubiće biserčiće!

Nama su sada gosti otišli, a došli u pola 12. Nisam NIKAKO zaspala. On se od pola 5 jutros budio svakih sat i po, a u pola 10 me nazvala drugarica, poslije dok sam usisala i raspremila kuću, pristalo mi nije da se na ogledalo pogledam..

Proći će i pomirila sam se sa tim.. I ako ne prođe Bože moj, on je moj sin i volim ga najviše na svijetu, pa ću mu se prilagođavati kako on želi. Tu smo da im sve želje ispunimo..

Rose87 kad sam pročitala tvoj post na temi gdje se poručuje nekom nešto, crkla sam od smijeha. Baš si me slatko nasmijala! Ljubimo malenog nestaška!user posted image

Amela2208 ahahahahhahahahahahahaha joj super je ona meni! Hoće cura u šetnju, ccc! user posted image Baš se slatko nasmijah.. Sve mi slika ispred očiju, zamišljam kako to slatko i smiješno izgleda!user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2704
11.10.2010 15:04:11   
Anoniman
Aida, cstitamo maleni zubic..i da ostali sto bezbolnije izadjuuser posted image user posted image

(odgovor članu MaminaBeba)
  Neposredna veza do poruke: 2705
11.10.2010 15:05:48   
Mona Mohamed
Erol, cestitke za zubic, medu.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

Neposredna veza do poruke: 2706
   [Obrisana poruka]
11.10.2010 15:08:47   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu rose 87)
  Neposredna veza do poruke: 2707
11.10.2010 15:14:17   
amela2208
IZVORNA PORUKA: MaminaBeba
Amela2208 ahahahahhahahahahahahaha joj super je ona meni! Hoće cura u šetnju, ccc! user posted image Baš se slatko nasmijah.. Sve mi slika ispred očiju, zamišljam kako to slatko i smiješno izgleda!user posted image user posted image

u zadnjih par noci tako zenska hoce nedje da ide, cupa me za kosu da joj se sklonim sa "puta". pravo smijesno i slatko izgleda pa makar bilo i u 3-4 u zoruuser posted image user posted image  Polako nek tvojauser posted image  jos malo poraste pa ces vidjet kakve pokrete nove ce praviti jednostavno zaboravis na sav umor kad ih vidis takve kakve suuser posted image
iman jesi li sigurna da je to soor bebici ti??? Zar nije jos ona mala za soor??? A sto se tice boce i pregleda nemoj se plasiti nece puno da je boli samo par sekundi mozda bude plakala. Pise ti u upustvu to kolko treba put da koristis mislim da je 3-4 put na dan i mi smo jednom koristili

< Poruku je uredio amela2208 -- 11.10.2010 15:17:54 >

Sara&Mohammad

Neposredna veza do poruke: 2708
11.10.2010 15:14:27   
Mona Mohamed
Iman83, Aisha ima taj osip oko vrata..Njoj je od vrucine i podbradka. Ne mazem joj vec samo lagano vaticu namocim u cistu vodu i prebrisem je. Poslije kupanja je obavezno polijem kamilicom i sve 5.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2709
11.10.2010 15:16:29   
Mona Mohamed
Ah zaboravih..
Iman..Ne bih te zeljela uplasiti ali i moja AIsha je tako spavala dugo na pocetku i kada smo joj izvadili krv, nivo bilirubina je bio povisen sto dodatno uspavljuje bebice.
Provjeri boju njene koze, pokusaj joj prstom tapkati po ledima (ako ostavlja zute krugove to je to), pogledaj bjeloocnice..Jesu li bijele ili zuckaste..Ne boj se. Zaista te ne zelim uplasiti ali super radis kad je budis da rucki. Samo naprijed. Big h
ug.

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2710
11.10.2010 15:18:46   
Lejla Ka
Iman83, otopinom nistatina bi najbolje bilo namazati iza svakog podoja, tako da djeluje neko vrijeme, a da se ne sapere. I OBAVEZNO i ti da mažeš bradavice. Soor je uvijek i kod mame i kod bebe, bez obzira koja ima simptome. Terapija najmanje 7 dana.
Nisam upratila, kako si ustanovila da ima soor?

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2711
11.10.2010 15:47:21   
dzeni_nl
aida cestitamo zubicuser posted image user posted image user posted image

evo mi se vratile iz set_njeuser posted image kod nas bas vruce, evo obe se raspremile i uzivamo

a lagala bih kada bih rekla da mm neucestvuje oko malene. on nju bas pozeli dok je na poslu, pa kad dodje samo oko nje. i kada je treba presvuc odnese je usobu, raspremi, ocisti i onda mene zove da joj stvim pelenu. pitam ga sto sam i nezavrsi kaze ma ja sam smotan u stavljnju pelene samo je namucim i unervozim. znaci sve je uredu dok se ona neunervozi onda odmah meni daje da je ja umirimuser posted image

Lejla vezano za soor, moja je malena imala vec sam ti pisala o tome, mi smo potrosili dvije doze nistatina i jos sam joj cistila gazom, ali jos uvijek joj je jezik bijel. kada ocistim gazom nema nista, al dok opet jede bude bijel. da li jos uvijek ima soor ili je to normano?

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2712
11.10.2010 15:53:36   
bebacha
ja mislim da je to mlijeko,samo joj malo prebrisi gazom

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2713
11.10.2010 16:12:28   
samedi
IZVORNA PORUKA: aida.

DOBILI SMO ZUUUBIICCC user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image  bravoooo heeej jest mi drago,al stvaaarno!!!! eto zbog cega ti je bio onakav!!!!!!!!

bebacha,kakvo je stanje?

mi smo dobro,hB,danas pijemo mlijeko pravo,i cak smo imali zlatno-zutu kakicu,sto se nije nikada desilo prije,nisam ni znala kakva je to kakica! Tako sam bila sretna,mogla sam vristati na sav glas "imamo zlatno-zutu kakicuuu" i sad hoce puno vise mlijeka da popije,do skora je 150ml bilo jedva da popije,a sinoc mi je popila 210ml u 6h odjednom pa opet u 10h trazila da papa i popila 150ml,ma ja sam ostala ono paffff. Tako mi je drago,danas sam ko u oblacima,nista ne vidim i ne cujem,samo je gledam i mazim!!!! Juce nam je bila mala rodica Belma koja je mladja od moje Nejre samo 4 sata,i tako nam je bilo lijepo,bebice se smijale jedna drugoj,drzale se za rucice,ma prelijepo! 1000 puta sam rekla "joooj kolko mi je krivo sto sad nemam aparat da ih slikam",na mobu je vec puna memorija a zao mi bilo izbrisati Nejrine slike koje jos nisam izradila. Sad mi je samo u glavi "digic" da kupim,skupljam pare polako user posted image user posted image user posted image

Nadam se da ste mi sve dobro i bebice takodje! user posted image user posted image user posted image

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2714
   [Obrisana poruka]
11.10.2010 18:25:00   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu samedi)
  Neposredna veza do poruke: 2715
11.10.2010 18:49:45   
alman
pozdrav drage mame, evo da se i ja javim nakon mnogo vremena user posted image user posted image
amela ljubi mi malu Saru od mene i Hruna

09.02. 2010. H mamin prvacic
26.06. 2015. A veliki nestasko

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 2716
11.10.2010 19:57:49   
amela2208
IZVORNA PORUKA: alman
pozdrav drage mame, evo da se i ja javim nakon mnogo vremena user posted image user posted image
amela ljubi mi malu Saru od mene i Hruna

joooj alman dobro nam dosla ponovo, bas smo vas se pozeleliuser posted image user posted image user posted image pusa i od nas za vas dvoje

Sara&Mohammad

(odgovor članu alman)
Neposredna veza do poruke: 2717
11.10.2010 21:12:46   
Anoniman
Kako su nam mamice i bebice drage-?

Aida cestitamo zubic, ljubimo malog drugara!!user posted image
Danas nam nesto i niste aktivne vidim, ja  citav dan u nekoj frci, vodila N doktoru zbog lica i guze,dusha mamina se objela malo,pa mama odma trcala sa njom doktoru,bademova krema ne pomaze, kupovala sam jos neke 3 kreme sto nam je patronazna dala nisu nam pomogle, eh sad nam je doktor propisao neku cetvrtu pa nadamo se da ce pomoci aBd..Sto se tice lica, rekao mi je da joj mazem masnom kremom bez parfema, ako ne prodze za 7 dana, da odem ponovo onda ce nas poslati koznom dok. al ipak misli da ce to proci aBd ubrzo..

Kanita gdje si nam ti dusice, kako mali krpeljovi? Ljubi nam ih puno, kako su oni meni samo medeni..user posted image

Mirkice i tebe nema nesto? Kako mali drugar`?
Sara sto nam se ti nejavljas, nije valjda da je Arian toliko zahtjevan pa mame nema da se javi user posted image  ljubni nam ga..
Samedi kako nam je imenjakinja?
Ostale sve vas puno user posted image user posted image user posted image user posted image  ja i moje cure..

Mi isli malo u goste moja N se necuje, ljubi je mama, pravo je dobrica, (da je neureknem)user posted image user posted image ,na povratku kuci smo se pocastili sa jednom pizzom mmm, bas sam se najelauser posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 2718
11.10.2010 21:14:10   
bebacha
bem ti zivot.alen odjednom dobio temp,isla je do 38,4,tusirala ga,dala mu paracetamol i brzo je spala.sad spava.nemam pojma od cega.sutra cu ga odvest pedijatru,nadam se da veceras nece vise rast

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

Neposredna veza do poruke: 2719
11.10.2010 22:59:46   
lejlašh
Pozzzz mamice i bebice, evo malo i mene na ovoj temi. Mom pišonji se baš neda da dobije drugu vakcinu, taman se ja nakanim da ga vodim - Merjem se prehladi i već sljedeći dan pređe i njemu. Eto takve sam sreće već drugi put, al nema veze, lakše će je podnijeti što bude veći. Sad je sve Ok, samo šmrče na nosić, i nikada da mu prođe. Inače je jako mirna i vesela beba, ne zaplače dok ga ne uhvati velika muka, grčeve smo izgleda, hB, prošli, sada plače sam da ga presvučem ili nahranim. Guguče uveliko, maše rukicama i nogicama, odguruje se nogicama kada leži na leđima i užbir jedan voli da razgleda po kući, samo bi da ga nosamo.Dobro odspava po noći, od 12-6h ne mrdne, a spava na stomaku.
Pusa malim drugarima i drugaricama

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2720
11.10.2010 23:00:29   
lejlašh
Bebacha nadam se da će mali braco biti dobro, čuvam vam fige da sve bude Ok

Merjem, 11.11.2007.
mamina sultanija
Arman, 23.07.2010.
mamin pasha

(odgovor članu lejlašh)
Neposredna veza do poruke: 2721
11.10.2010 23:06:00   
danijela27
samo nabrzaka da uletim i javim kako je prosla zica. sve ok. "malo" smo plakali, toliko da smo digli bolnicu na noge user posted image user posted image user posted image . mama je uzela med svoj maji i brzo prestala. nema ture i eno je spava, sve je super proslo. dr kaze da je manekenka prava. prije dr sestrica me pravo prepala. izmjeri je i kaze da nije mnogo narasla. ja kazem sta nije u redu. kaze ona tako, pa nesto se poremetilo. user posted image user posted image user posted image user posted image dodje dr i kaze dobila 750 g i sada tezi 6.100 a nema jos ni 4 mjeseca. ma prava je kaze. mjere su joj bile 40/39 a sada 41/42. e sad ne znam sta je glava sta prsa. ona je u drugom mjesecu bas pravo napredovala i narasla je 14 cm. pa kontam boze moj ne moze svaki mjesec rast po 5 il 10 cm i dobivat 1.200 kao do sada. u glavnom dr je zadovoljan a i ja jer vidim da mi djete lijepo izgleda i sto je najvaznjie da je zdrava.

samo sam vas malo preletila pa vas citam sutra detaljnije.
ljubimo vas sve redom puno punooooo

aida cestitamo zubic user posted image user posted image user posted image user posted image . ljubi ga mama i ejla

od 19.06.2010. u 21 i 35 poceli se druzit sa nasom princezom

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2722
11.10.2010 23:21:05   
zeze
Eh evo i mene user posted image
Ja sam veceras ostavila Naidu sa njenim babom da se igraju, a mama se dotjerala nakon puna 2mjeseca konacno sam se okupala i sredila ono pravo, pravouser posted image user posted image . Naida slusa, mackica moja, jest danas malo bljuckala ali je i jela stalno. Kod nas zimaa brrrr, hladno.
Bebacha stvarno mi je zao, pa bas vas ne popusta. Ja se cijelo vrijeme pitam kako cu kad Naida dobije temperaturu, luda sam i ovako za njom. Bit ce oni dobro aBd user posted image
Aida cestitamo zubic user posted image user posted image user posted image
MaminaBebo joj danas me mm pita jel spavao tvoj Jaman, jesam se ismijala. Proce aBd i to, sve za nasu djecicu. Cuvaj se user posted image
Danijelaa, jel to Ejla ima 6,100kg? Joj moja Naida je bas onda debela, ona ima 6,5 kg, a tek joj 2mjesecauser posted image . Ih sve zaboravim napisati, Mugdina djevojka Merima i ona je studirala pravo je bila moja cimerka, inace su oboje iz Bug, pa tako. Ljubimo cure user posted image
Felix moje debele none user posted image , ja ih zovem hurmasice. user posted image
Odoh sad na spavanje, drage moje jedan velkacki zagrljaj.user posted image user posted image user posted image .. Sutra nastavljam dalje sa postom user posted image user posted image user posted image user posted image

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu danijela27)
Neposredna veza do poruke: 2723
12.10.2010 11:03:49   
Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl
Lejla vezano za soor, moja je malena imala vec sam ti pisala o tome, mi smo potrosili dvije doze nistatina i jos sam joj cistila gazom, ali jos uvijek joj je jezik bijel. kada ocistim gazom nema nista, al dok opet jede bude bijel. da li jos uvijek ima soor ili je to normano?

Nakon podoja, bebi na jeziku ostaje mlijeko. Ako to možeš obrisati, npr. štapičem za uši, onda nije soor. Soor se ne skida, osim nečim grubljim kao što je gaza.

IZVORNA PORUKA: Iman83
Lejla, pojavile su joj se bijele flekice unutar usta, ali se ne daju skinuti...ali kad brišem nystatinom i gazom, skida se!
Joj, Mona, sad me zabrinu....pa nije valjda da još uvijek trebam brinuti za žutilo, ja sam mislila da je to samo u početku poslije rođenja....meni je 7 dan po rodjenju bila patronazna i rekla da ne brinem, da beba nije zuta!A ona tako pajki samo navecer, po danu samo jedanput odspava 1-2, 3 ako je bas raspolozena:)!
Al eto u ponedeljak nam je kontrola, pa vidjecu i sa Dr. A kontam da nebi ovako fino dobijala na kilazi da ima zutilo, jer vec sa 20 dana je bila dobila 915 gr, sunce mamino!
Jooooj, zene drage, ja muku mucim sa hem....idima, u pomoc! Ako imate kakav savjet kako ste se s tim izborile(nije valjda da sam ih ja jedina fasovala na porodu) u pomoc!!! Ja skoro pa ne mogu sjediti nakon sto idem u wc....dobila sam u apoteci neku mast na bazi propolisa, al ne pomaze ... 

To je najvjerovatnije soor, nastavi terapiju, ako ne bi primjetila poboljšanje u nekih 4-5 dana, traži da ti prepišu neki oralni gel protiv gljivica (ne znam gdje živiš, u BiH se daje Dakterin ili Daktanol). I OBAVEZNO i ti i beba pod terapijom, nema svrhe da se jedna liječi, dok joj druga vraća gljivice. Ti možeš napraviti male oblogice od gaze natopljene nistatinom i držati na bradavicama između podoja. Još ću ti preporučiti anti-gljivičnu dijetu: šećer na 0 (maksimalno moguće), hrana sa kvascem na minimum minimuma, puno, puno jogurta sa laktobacilusima i acidofilima (1l i više dnevno).

Ja mislim da je Mona spomenula žutilo jer je izgubila iz vida koliko je beba stara. Sigurna sam da njeno lijepo noćno spavanje nema nikakve veze sa žutilom, i sigurna sam da nije nikakav problem, već si ti jedna sretna mama dobre noćne spavalice. Ne brini.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu dzeni_nl)
Neposredna veza do poruke: 2724
12.10.2010 11:21:38   
dzeni_nl
pa ja njoj skidam gazom. nadam se da nije ponovo soor. sada spava, pa kada se probudi pokusat cu sa stapicem da ocistim.

jos samo da pitam da li joj poslije svakog podoja trebam da cistim to bjelilo sa jezika?

Ima nade za bolje sutra...
04.09.2010 rodila se Marisa mamina radost najveca.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2725
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  107 108 [109] 110 111   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Dominantnost u braku
veeseelaa

da li ste dominantni u braku?

Da (55%)

Ne (45%)

Broj svih glasova: 122

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *