|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Bebe od 0 -1 godine
14.10.2010 11:40:52   
Anoniman
Kod mene svekar neki dan uzeo ugalj skup je uhhh al ima ga hb.ima i drva to smo ljeti uzeli....
Nelozimo odma ujutro vec tamo oko 11.nalozimo .
Pa dok se nenalozi ja upalim radijator u dnevnoj da se zagrije bude hladno.
Sad evo radi grijenje i lijepo je.
Ja sam user posted image user posted image nisam spavala cekam rucak da buse gotov i odo se opruziti mada bozijeg cuda kad A.spava meni nece san na okouser posted image user posted image jel on usto meni se spava ja jedva gledam

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 2876
14.10.2010 11:47:12   
aida.

IZVORNA PORUKA: felix

Kod mene svekar neki dan uzeo ugalj skup je uhhh al ima ga hb.ima i drva to smo ljeti uzeli....
Nelozimo odma ujutro vec tamo oko 11.nalozimo .
Pa dok se nenalozi ja upalim radijator u dnevnoj da se zagrije bude hladno.
Sad evo radi grijenje i lijepo je.
Ja sam user posted image user posted image nisam spavala cekam rucak da buse gotov i odo se opruziti mada bozijeg cuda kad A.spava meni nece san na okouser posted image user posted image jel on usto meni se spava ja jedva gledam

ista sam, nema sanse da zaspim kad i on... ma ja sam se sinoc naspavala , jest se budio ali dam mu caja, napise se i nastai... nije plako ko prethodne dvije noci... sigurna sam da je od stomacica plako... jer sinoc se iskakio i zaspo, lijepo spavo, jutros opet kakio ko vel'ki user posted image user posted image i sad opet drinja... dala mu malo caja od bijelog sljeza, i jucer sam al ne povrati mi opet user posted image jojj meni se nista ne mili radit...eno sudja puna kuhinja... sve je haos a meni se neda..
a imali smo mi nesto drva od prosle godine i jucer nam je jos doslo ali nema sanse samo drva lozit, samo zgori.. al hajd ima struja user posted image sad ti procitah u potpisu zar vec 4 zubica Anel ima user posted image sunce drago toliko ih nije bilo i sad osulo user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2877
   [Obrisana poruka]
14.10.2010 11:48:37   
Brisani uporabnik
[Sadržaj poruke je obrisan]

(odgovor članu dzeni_nl)
  Neposredna veza do poruke: 2878
14.10.2010 11:51:52   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: MaminaBeba

Drage moje ljepotice ja sam vam večeras tako slomljena i tužna. Toliko sam se prepala.. user posted image Mm već par dana ima proljev da mi prostite, ali večeras je toliko krvi u stolici bilo da je to nevjerovatno.. user posted image
Kad sam pogledala u šolju mogla sam da se onesvijestim. Sama krv! user posted image user posted image user posted image
Oduzela sam se sva.. Šta je uzrok? Sutra sam rekla da odmah ide doktoru, ali on jednostavno odbija, kaže nije to ništa.. Ma šta nije ništa, nije on uredu. Duša me moja boli.. user posted image user posted image user posted image Od svih ovih dana danas sam se osjećala najumornije..

Aida jesam li otjerala tu ružnu kaku i sline?user posted image Šta nam radi ljepotan? Kako si ti? Mi sutra imamo vakcinu, pa me tako strah. Jadna djeca samo ih muče da primaju i u ruku i u nogu!

Malena i ja osjetim da nema mlijeka kao prije, a sve radim da nadođe, ali nije to to. user posted image Ja mu uvela jedan obrok AD navečer, da sačuvam mlijeko za rane jutarnje sate kada J zaspi.

Grlim vas sve user posted image

Duso draga, mozda su unutarnji hemeroidi..Bilo bi dobro da muz ode doktoru. Ako odbija, ti nazovi i pitaj..
Mlijeko..I ja primjetim kao da ga je manje ali samo onda kad ne uzimam tecnosti dovoljno. Kompopt od jabuka je dusu dao za nadolazenje mlijeka pa pokusaj..I opusti se..Vazi? Big h
ug.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu MaminaBeba)
Neposredna veza do poruke: 2879
14.10.2010 11:56:41   
Anoniman
da aida ima 4 i idu jos dva mama sinoc vidjelauser posted image krenili su krenili...
Joj zene drage meni tako fali  malauser posted image user posted image user posted image user posted image ozbiljno hormoni me pucaju pred pms svasta mi na um pada user posted image .
Cesto pogledam anelove dv imam ih 10 od rodjenja do 14 mjes.do sad znaci ja gledam do 8mjeseci kad je bio mali skroz ,tako vrijeme brzoo ide rastu djeca sve mi fali ,ono malo .....
Jos anel se neda maziti samo bjeziuser posted image user posted image uzivajte uuser posted image dok su mali,sto vise mozete falt ce vam puno poslije

(odgovor članu Mona Mohamed)
  Neposredna veza do poruke: 2880
14.10.2010 12:00:55   
aida.

da aida ima 4 i idu jos dva mama sinoc vidjelauser posted image krenili su krenili...
Joj zene drage meni tako fali  malauser posted image user posted image user posted image user posted image ozbiljno hormoni me pucaju pred pms svasta mi na um pada user posted image .
Cesto pogledam anelove dv imam ih 10 od rodjenja do 14 mjes.do sad znaci ja gledam do 8mjeseci kad je bio mali skroz ,tako vrijeme brzoo ide rastu djeca sve mi fali ,ono malo .....
Jos anel se neda maziti samo bjeziuser posted image user posted image uzivajte uuser posted image dok su mali,sto vise mozete falt ce vam puno poslije

baci ne poso user posted image user posted image user posted image ehhehehheheh user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2881
14.10.2010 12:04:10   
Anoniman
baci ne poso user posted image user posted image user posted image ehhehehheheh user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image ........
ne jos ne.......
Al rado bi da mi tko da malu bebu na dan da ju izgnjavimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 2882
14.10.2010 12:05:33   
aida.
ma idi nekom pa izgnjavi, ne budali zeno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image nisam sigurna....ali mislim da mene jos dugo nece bit iscil user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2883
14.10.2010 12:09:27   
Anoniman
hoce kad poraste napuni 1.god pa dodje do 15mjes.pa kad vidis da samostalno hoda sve zna ko veliki uzeljet ces se odmora i rahatluka sa malomuser posted image nekazu dzaba
"mala djeca piju mlijeko,velika krv"user posted image
Iako se anel neda gnjaviti ja njega uzmem pa ga izgnjavim izmazim,pa makar me scupo kao sto znauser posted image

(odgovor članu aida.)
  Neposredna veza do poruke: 2884
14.10.2010 12:13:23   
aida.

hoce kad poraste napuni 1.god pa dodje do 15mjes.pa kad vidis da samostalno hoda sve zna ko veliki uzeljet ces se odmora i rahatluka sa malomuser posted image nekazu dzaba
"mala djeca piju mlijeko,velika krv"user posted image
Iako se anel neda gnjaviti ja njega uzmem pa ga izgnjavim izmazim,pa makar me scupo kao sto znauser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 2885
14.10.2010 12:17:09   
samedi
Joj drage moje nemam vas kad cfitati,nadam se da su bebare dobro i zdravo kao i vi. Mi smo jutros bili na pregledu i vakcini, dobila je dvije vakcine i evoj e sad place pretpostavljam da je bolim,ture jos HB nema,ali pratim je. Teska je 6700gr,abs mi nesto malo,prije mjesec je bila 6050 znaci dobila samo 650gr. Dr.kaze da je to u redu,i rekao mi je da joj je cuo sum na srcu i prosli put i sada,pa ako za mjesec dana opet na kontroli bude cuo taj sum,uputit ce nas u Tuzlu u bolnicu user posted image  joj kako sam se nasekirala. A juce sam joj dala 3 kasicice pokvarene kasice od jabuke i mrkve,kad sam skontala da je pokvarena uhhhh ma mislim da sam najsmotanija i najgora majka,tolko sam se bila prepala,isplakala dusu,dala s=joj caj od kamilice i dmah se pokakila,bem ti kasice rekla sam nikad vise nikakvu kupovnu. Nije mi jasno kako se pokvarila,ma joj samo me je dragi Allah spasio pa joj nije nista bilo,nije povracala niti imala proljev,evo je place sad odoh

Moja ljubicica-bubicica N. 5.5.2010. 2850gr 51cm 18:25
Prohodala 6.6.2011.<3
Bubamara A. je stigla 15.11.2012. 3400gr 55 cm 02:45

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2886
14.10.2010 12:19:01   
aida.

IZVORNA PORUKA: samedi

Joj drage moje nemam vas kad cfitati,nadam se da su bebare dobro i zdravo kao i vi. Mi smo jutros bili na pregledu i vakcini, dobila je dvije vakcine i evoj e sad place pretpostavljam da je bolim,ture jos HB nema,ali pratim je. Teska je 6700gr,abs mi nesto malo,prije mjesec je bila 6050 znaci dobila samo 650gr. Dr.kaze da je to u redu,i rekao mi je da joj je cuo sum na srcu i prosli put i sada,pa ako za mjesec dana opet na kontroli bude cuo taj sum,uputit ce nas u Tuzlu u bolnicu user posted image  joj kako sam se nasekirala. A juce sam joj dala 3 kasicice pokvarene kasice od jabuke i mrkve,kad sam skontala da je pokvarena uhhhh ma mislim da sam najsmotanija i najgora majka,tolko sam se bila prepala,isplakala dusu,dala s=joj caj od kamilice i dmah se pokakila,bem ti kasice rekla sam nikad vise nikakvu kupovnu. Nije mi jasno kako se pokvarila,ma joj samo me je dragi Allah spasio pa joj nije nista bilo,nije povracala niti imala proljev,evo je place sad odoh

draga nadam se da ce sve biti ok, zato UVIJEK prvo ti probaj i sok i hapicu i sve sto dajes bebiju... ali nemo jse brinuti nece to biti nista... a odakle si ti???

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 2887
14.10.2010 13:21:57   
vjestica
cijeli dan kiša pada pa  ne možemo ići vani user posted image
Mamina bebo šalji muža ljekaru, najvjerovatnije su hemoroidi
a kako vidite da vam nestaje mlijeka user posted image
i meni su sike mekše, i ne nadolazi tako ko prije, da odjednom procuri, ali to je zato što se regulisala ponuda i potražnja i sad se stvara samo koliko bebi treba
i beba sad ima jači cug, pa začas posiše
i moja isto kad neće više da jede, buni se
a s obzirom da mašala fino napreduje, fino kaki i piški, ima zlatnnožutu stolicu, znači da je sita i da joj je dovoljno
i nama je pedijatrica rekla da dojenim bebama ne treba ništa dodavati prije 6 mjeseci

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2888
14.10.2010 14:35:10   
aida.
Ja nisam normalna sta sam sad uradila... pravim corbu i vec sam je povegetila i uzela vegetu iz pakovanja da pretresem u kutijicu u kojoj je drzim i pravo kesu u onu corbu user posted image user posted image mislim vegetu iz kese u corbu user posted image ne da sam luda, nego sam pukla skroz naskroz user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2889
14.10.2010 14:59:16   
bebacha
Samo da se malo zalim i idem daljeuser posted image user posted image
vrijeme je fujjjjjj
Ajla i dalje neizbacuje slajm,al valjda bude bolje.inace je grozno raspolozena,kmezi i bas je postala pravo bezobrazna a najgore od svega je sto cemo je vjerovatno morat ispasat iz vrtica.dusa me moja boli i nemam pojma kako ce to prihvatit jer je nevjerovatno koliko je vazana za vrtic.
Alen je 4 dana imao 3-4 puta dnevno proljev pa smo marali uvest linexuser posted image user posted image nadam se da vise nece trebat. nervozan je uzasno,samo kmezi,izleda da su zubi al sreca vise nema temp.sinoc je bas zezo cjelu noc a to nije jos nikad do sad.
Muz nije otisao na posao,ev ga lezi,ima temp,grlo ga boliuser posted image user posted image
kuca mi je ko apoteka.naravno ne cistauser posted image user posted image nego puna lijekova.

ludim,ima kucu punuuu bolesnika i nervozniuser posted image user posted image user posted image user posted image

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu aida.)
Neposredna veza do poruke: 2890
14.10.2010 15:11:29   
malena.
eh sada jos malo da vas morim...kazete mi da idem na veci broj pelena.al ona jos nema 4 kg.a jedinica je od 2-5-pa neznam da li da predjem na dvicu????user posted image
ehh svi misle da je mostar topal...a bogami ja vec nekoliko dana lozim....nekako mi klima nije za bebu.a u sobi obavezno grijalica.ma meni hladno ne njoj...
user posted image user posted image user posted image

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2891
14.10.2010 15:16:41   
Lejla Ka
Mame dojilice (Mona i Mama i beba) što osjećaju "da je manje mlijeka", brzo mi recite zašto to mislite? Po čemu možete to zaključiti?

Mama i beba, mužu je 90% od proljeva oštećen neki unutašnji hemoroid. Ako nastavi krvariti morat će ljekaru, ali ne bi trebalo biti ništa opasno.Svježa krv u stolici upućuje na neku svježu ranu, pogotovo ako je imao proljev, sluznica se lako ošteti. Veći je problem ako se u stolici javlja tamna, ugrušana ili skorena krv.

< Poruku je uredio Lejla Ka -- 14.10.2010 15:17:51 >

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 2892
14.10.2010 15:19:42   
sara.at
Arian je samo imao 4.200g kad smo presli na 2-Cu a od skoro i na 3-Cu jer sam primjetila da sve izidje i Jos stisne Ga okolo nogu da Bude crveno zato Sam uzela veci broj....
Vjestice jel to tebi nestaje mlijekauser posted image

Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo
Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce
Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 2893
14.10.2010 15:19:59   
Nedi
IZVORNA PORUKA: bebacha

vrijeme je fujjjjjj
Ajla i dalje neizbacuje slajm,al valjda bude bolje.inace je grozno raspolozena,kmezi i bas je postala pravo bezobrazna a najgore od svega je sto cemo je vjerovatno morat ispasat iz vrtica.dusa me moja boli i nemam pojma kako ce to prihvatit jer je nevjerovatno koliko je vazana za vrtic.
Alen je 4 dana imao 3-4 puta dnevno proljev pa smo marali uvest linexuser posted image user posted image nadam se da vise nece trebat. nervozan je uzasno,samo kmezi,izleda da su zubi al sreca vise nema temp.sinoc je bas zezo cjelu noc a to nije jos nikad do sad.
Muz nije otisao na posao,ev ga lezi,ima temp,grlo ga boliuser posted image user posted image
kuca mi je ko apoteka.naravno ne cistauser posted image user posted image nego puna lijekova.

ludim,ima kucu punuuu bolesnika i nervozniuser posted image user posted image user posted image user posted image

Nedi i mama ljube veliku i malu bebu, da nam ozdrave što prijeuser posted image user posted image

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2894
14.10.2010 15:29:07   
ziki
IZVORNA PORUKA: bebacha

vrijeme je fujjjjjj

morala sam da zvirnem kako su nam drugari, baš mi je žao što ste svi bolesni, mi veliki smo prošle hefte fasovali. Da izmahalm, što ispisuješ Ajlu drugaricu zbog prehlada i prenošenja na Alena ili nešto drugo. Otvara se novo obdanište poslaću ti pp

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu bebacha)
Neposredna veza do poruke: 2895
14.10.2010 15:47:22   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: samedi

Draga Samedi, nisi najgora majka- nemoj tako, molim te. Svima se moze desiti da ne vide rok trajanja ili uopce ne pogledaju. Hvala Bogu pa nije bilo nista i da je djevojcica dobro, zdravo. Neka to samo bude lekcija i pouka za dr put: provjeri rok trajanja.
Bice mozda bolje da joj ti sama napravis kasicu..izribas voce, povrce..I super. Cista petica. Kada izribas, mozes i u gazu staviti pa iscjediti i eto ti sokica..Ne moze biti zdravije i bolje za djevojcicu. Cuvaj mi se. Big h
ug.

Čovjeka kojeg se naopako vodi, postaje duševno i duhovno sve bolesniji… Odstupi li previše od svojih osnovnih pretpostavki, od uslova za vlastiti razvoj, od plana po kojem je skiciran, naći ce se u nevolji i doživjeće slom.
Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu samedi)
Neposredna veza do poruke: 2896
14.10.2010 15:49:41   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: vjestica

cijeli dan kiša pada pa  ne možemo ići vani user posted image
Mamina bebo šalji muža ljekaru, najvjerovatnije su hemoroidi
a kako vidite da vam nestaje mlijeka user posted image
i meni su sike mekše, i ne nadolazi tako ko prije, da odjednom procuri, ali to je zato što se regulisala ponuda i potražnja i sad se stvara samo koliko bebi treba
i beba sad ima jači cug, pa začas posiše
i moja isto kad neće više da jede, buni se
a s obzirom da mašala fino napreduje, fino kaki i piški, ima zlatnnožutu stolicu, znači da je sita i da joj je dovoljno
i nama je pedijatrica rekla da dojenim bebama ne treba ništa dodavati prije 6 mjeseci

Ah..Lahko..Ona krene vuci..jednom, dva puta pa stane..Pode plakati..Pritisnem i nista..A znam da sam malo tecnosti uzimala..Kada pijem otprilike 1.5-2 dnevno onda mlijeko ide bas bas..

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 2897
14.10.2010 15:51:49   
Mona Mohamed

IZVORNA PORUKA: malena.

eh sada jos malo da vas morim...kazete mi da idem na veci broj pelena.al ona jos nema 4 kg.a jedinica je od 2-5-pa neznam da li da predjem na dvicu????user posted image
ehh svi misle da je mostar topal...a bogami ja vec nekoliko dana lozim....nekako mi klima nije za bebu.a u sobi obavezno grijalica.ma meni hladno ne njoj...
user posted image user posted image user posted image

Malena, i mi smo do prije sedam dana koristili 2-5 ali small..Sada sam nasla 2-5 middle i super joj odgovara. Pogledaj u trgovini..

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu malena.)
Neposredna veza do poruke: 2898
14.10.2010 15:54:03   
MaminaBeba
Lejla_Ka sike su mi toliko mekane! Ja tek kada dobro natisnem vidim mlijeko izlazi i to pomalo. Ja ne želim da izgubim mlijeko, pa pijem i divku kafu i čajeve za doilje i sokove.. Bojim se da nije od stresa ili nespavanja.. Moja beba doji i samo želi sikom da se hrani, jer on ne zna ni na flašicu da pije, a već mu ima 2 mjeseca i 7 dana. Hvala na savjetima. Bojim se da kod mm nije ulkus ne daj mi Bože. Tako mi je sve to teško palo.

Aida kako mi je E? Ima li tebe na fb da te dodam?

Monice dušo hvala na savjetima. Ljubi mi pahuljicu lijepu! Puno vas grlim!

Oj bebacha jest mi te žao dušo draga, sve te nešto sastalo. Daj da otjeramo tu bolest išššššššššššššš!!!!!!

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 2899
14.10.2010 15:55:20   
Mona Mohamed
Lejlo, evo vec napisah..Zbog manjka tecnosti..I onda mi se desi kada naglo krenem piti vodu, kompot, sok..mlijeko krene da ide u velikim vodoskocima i malenoj to ne odgovara.
Dakako, moja je krivica. Bilo bi mozda bolje da pomalo pijem tecnosti ali cesto nego odjednom a mnogo..Evo danas je hvala Bogu vec bolje. Od jucer poslije svakog dojenja popijem po casu tecnosti i danas ide kao *podmazano*. Meni je fol u tom
e. user posted image

Aisha..30.7.2010.

(odgovor članu Mona Mohamed)
Neposredna veza do poruke: 2900
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  114 115 [116] 117 118   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *