Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: sta koristite kao zastitu ?? 12.7.2010 16:03:18
emy24
od prvog dana se cuvamo prirodno i sad za sad je ok,mada bi voljela da se nekad omakne jer me se strah usuditi na novu bebu,pa bi mi bilo lakse da se omakne
RE: sta koristite kao zastitu ?? 12.7.2010 22:40:38
amela2208
IZVORNA PORUKA: Bambi09
ma prezervative brate mili... evo maloprije uzela novo paklo, pa sta ja znam sta ce biti veceras...
bambi ma dosadla mi je vise j a guma. Sto rece neka od forumasica guma je guma Nesto mi se apetit otvorio u zadnje vrijeme plasim se da sta ne "zakacim"
RE: sta koristite kao zastitu ?? 12.7.2010 22:42:50
selina
IZVORNA PORUKA: Bambi09
ma prezervative brate mili... evo maloprije uzela novo paklo, pa sta ja znam sta ce biti veceras...
to treba imati uvjek u kuci hehehheheh kao sto kazes nikad se nezna
zene drage ja se nikad nisam cuvala posto nisam lako ni ostala trudna pa sam danas sebi uzela kontracepcijske pilule diane 35 da pijem i radi same menstruacije i radi cuvanja,eh sad me interesuje jel se ja i muz pored njih moramo cuvati ili sad mozemo raditi one stvari bez razmisljanja????????
RE: sta koristite kao zastitu ?? 12.7.2010 22:52:08
selina
IZVORNA PORUKA: tajra
Selina, dok ne popijes prvu dozu, znaci do prve pauze zbog menstruacije, morate...
znaci moram da cekam da popijem ovaj 21 dan pa da dobijem i tek u drugoj dozi to jeste sledeci mjesec onda mogu da nebrinem ili jesam li te pravilno shvatila??????
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:39:21
zvecka
Zene drage ako neka ima iskustva sa Diana 35 neka mi sta napise,,,ja sam pocela s njima po prvi put,,inace nikad do sada nista nisam koristila osim prirodnog cuvanja,,,, pijem ih neke dvije sedmice,,od prvog dana menge i jos uvijek imam nekakav iscjedan smedi,,,znal neka od vas zasto se to desava,,jel imala neka takvo iskustvo,,,,i jos mio se cini da od njih dobijem svaki dan glavobolje,,,
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:40:58
anidla
IZVORNA PORUKA: zvecka
Zene drage ako neka ima iskustva sa Diana 35 neka mi sta napise,,,ja sam pocela s njima po prvi put,,inace nikad do sada nista nisam koristila osim prirodnog cuvanja,,,, pijem ih neke dvije sedmice,,od prvog dana menge i jos uvijek imam nekakav iscjedan smedi,,,znal neka od vas zasto se to desava,,jel imala neka takvo iskustvo,,,,i jos mio se cini da od njih dobijem svaki dan glavobolje,,,
da tebi nije trece na putu?
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:44:09
zvecka
Jedino ako sam ga sinoc sklepala u neznaju onda je na putu ,,,,ja pijem bone da ne postanem debeli Bogami pijem ih i opustim se ko da su 100%sigurne,,,ako se sta zametne,,,,hebacu proizvodacu mater
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:46:15
Skvo RR
Jesi li ih dobila od ginekologa? Ja sam strasno lose reagovala na kontracepciju, glavobolja i visok pritisak. Odmah sam ih morala prekinuti.Kod mene su bile yasmin.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:46:51
anidla
Jedino ako sam ga sinoc sklepala u neznaju onda je na putu ,,,,ja pijem bone da ne postanem debeli Bogami pijem ih i opustim se ko da su 100%sigurne,,,ako se sta zametne,,,,hebacu proizvodacu mater
budalo, ne radi se to tako, nego ih tuzis i dobijes puno puno para i jos jednu
odoh u krevet, sutra mi dan pocinje od 06.00 i traje opet do ovo doba
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:49:55
anidla
ja sam isto pila yasmin, preporuka ginekologa radi terpaije zbog hormonalnog poremecaja, pila sam ih 4 godine dok hrmoni nisu dosli u granice normale... tad me je ginekolog pitao, zelim li raditi na bebi ili cu dalje piti tablete, ali ne vise kao terpaiju nego kao zastitu, reko hocu bebuuuu, i ostanem trudna za mjesec dan....evo ga paja pored mene
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:50:18
maja78 RR
zvecka od svih tih tableta treba proci period prilagodbe koji obicno traje oko dva mjeseca ceste su mucnine, glavobolje, pospanost, pa ih cak i preporucuju da bude navika uzimanja pred spavanje
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:50:26
zvecka
Ja sam ih dobila od kucnog doktora,,,al cojek me fino pito koje cu i ja kazem naj bolje koje postoje,,nebi da budem pokusni kunic,,inace to ovdje osiguranje placa i oni gledaju da uture naj jeftinije,,,a cula sam i od prijateljice da su navodno te Diana 35 naj bolje,,,al kontam vjerojatno djeluju na svakog razlicito,,,moracu opet doktoru,,
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:53:05
zvecka
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
zvecka od svih tih tableta treba proci period prilagodbe koji obicno traje oko dva mjeseca ceste su mucnine, glavobolje, pospanost, pa ih cak i preporucuju da bude navika uzimanja pred spavanje
Ej ja ih uzimam kad perem zube pred spavanje i na mene dijuju bas primjetno,,imam glavobolje i meni se ne spava,,,ja ne mogu da spavam,,probudim se u neka doba noci i gluharim,,i danas citav dan imam gadenje na hranu,,isto ko trudna,,,fuj sam,,,nadam se da ce prestati,,,inace odo u vraga
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 22:55:16
zvecka
Da i te yasmin sam citala da nisu lose,,,,ako ove stvarno ne budem mogla onda cu probat yasmin pa ne bil mi odgovarale te,,,nemogu se zezati sa kondomima,,,ja pobenavim i sve pukne,,,aj majko si moja
RE: sta koristite kao zastitu ?? 29.9.2010 23:03:49
zvecka
Ah,,,staaaa bome ja se nisam cuvala,,,aj nane moja,,,ev pijem ih od 20.09 i sinoc zena scorlala na cojka sva vazna,,kazem radi kako hoces i sta hoces,,,tvoja sam ,,da meni nebi bilo da opet ninam za 9 mjeseca,,ihaj
RE: sta koristite kao zastitu ?? 30.9.2010 6:26:08
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
Ej ja ih uzimam kad perem zube pred spavanje i na mene dijuju bas primjetno,,imam glavobolje i meni se ne spava,,,ja ne mogu da spavam,,probudim se u neka doba noci i gluharim,,i danas citav dan imam gadenje na hranu,,isto ko trudna,,,fuj sam,,,nadam se da ce prestati,,,inace odo u vraga
ja sam prije pila yasmin i bolovala dva mjeeca dok se nisam navikla, mislila prestati kaze ginko jok i kasnije kad sam se navikla sve super
RE: sta koristite kao zastitu ?? 30.9.2010 9:52:35
mamina princeza
Ja pijem jasmin dvije godine. I dalje imam glavobolje pocetkom svake kutije. Jednostavno nikad nisu mogle proci. Trebalo mi je dosta vremena da shavtaim da su od yasmina dok nisam primjetila da se javljaju otprilike uvijek istih dana u ciklusu. Prvih mjeseci uzimanja nisam ih za cudo imala. Al sam zato prvi mjesec dana stalno pomalo krvarila - ustvari ono smedjkasto crno.
glavobolje su najvece bile negdje oko pola godine nakon pocetka koristenja onda su se pocele smanjivati. Sad su jos uvijek prisutne al dosta slabije i mogu ih podnositi. Krvni nalazi koje vadim svakih pola godine upravo zbog kontracepcije su svi ok. moj doktor kaze da se ove glavobolje od jasmina rjetko javljaju al ipak se javljaju. Kaze da puno vise zena ima glavobolje od diane. I da , pila sma jasmin u jos jednoj turi, jos dosta prije trudnoce . Tad sam ga pila nesto manje od godinu dan ai nisam imala nikakve nus pojave pa mi je sad bas cudno.
Ja jasmin ne pijem samo kao kontracepciju nego zbog vrlo bolnih ( oduvijek ) i obilnih ( poslije poroda) menstruacija s kojim se nisam mogla nositi pogotovo s malom bebom. Sad sam odlucila prestati i nadam se da ce biti bolje. Djelom i zbog tih glavobolja a i djelom zato sto je vrijeme da pocnem ozbiljno planirati drugu bebu:) Kad opet nekad budem zeljela djelotvornu kontracepciju zaista ne znam da lic u se usuditi ponovo piti yasmin .... bas zbog glavobolja. Kad se sjetim koliko mi je lose bilo proslog ljeta zlo mi j ei sada.....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 30.9.2010 10:09:24
Nedi
Pila sam kontracepciju kao terapiju u konbinaciji sa drugim lijekovima i grozno sam ih podnosila. Glavobolja, mučnina, povraćanje, nekakvo čudno znojenje, vrtoglavica...hb pa sam prošla taj prvi ciklus terpaije i više ih ne pijem. Ne znam kako bi normalno funkcionisala da sad opet trebam piti.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 30.9.2010 10:16:29
mamina princeza
vesela ima tableta i super stvari. posebno a nas koje imamo bolne menstruacije. znas kako je super kad nakon sto te godinama boli stomak kad dobijes ono da padas u nesvjest nista te ne boli. Imam atakve menstrualne bolove da onaj dan kad dobijem ne mogu na niogama stajati, znala sam piti i po 5-6 tableta, padala sam nekoliko puta u nesvjest ....
tako da sad me pravo strah na sta ce sve to liciti kad ih prestanem piti....
meni su glavobolje jedno vrijeme bile jake kao sto rekoh bas uzas nisam mogla spavati al sve je to u poredjenju sa ovim bolovima nula. Meni su inace tablete super zastita. Kondomi ako se mora mora al vala, ni spiral ami se ne cini nesto privlacnim, prirodno cuvanje posebno.... onda bih cini mis e bila sva u grcu i onda bih apstinirala radje. Zato su tablete moj izbor kad je kontracepcj apotrebna.
Samo naracno naglasavam ko pije tablete s vremena na vrijeme provjeriti krv i one stavke koje su bitnr( ono nesto o zgrusavanju krvi i slicno, doktori znaju sta treba)