Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: sta koristite kao zastitu ?? 6.12.2010 15:46:41
š t a
Felix ja imam Meybe beby mini mikroskop i jako sam zadovoljna rezultatom uvjek jasno pokaže plodne dane, a meni su plodni odmah prvi poslije menge tako da mogu sačekati da prođu a i ne moramo to čuveno iskakanje je dobro za prvi put al............... brena je brena, al dvaput je dvaput
RE: sta koristite kao zastitu ?? 6.12.2010 16:07:14
amela2208
felix draga ja da sam na tvom mjestu ne bih vjerovala plodnım ı ne plodnım danima vidis kako je to ziki fino izracunala i ostala nego nesto si mi sumnjıva u zadnje vrıjeme puno sı na ovım temama zastıta-trudnoca....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 6.12.2010 17:32:13
ena23
IZVORNA PORUKA: ziki
ismijah se ja na tvoje probleme. Samo primjer iz prakse ja sam u septembru sračunala plodne dane i opustila se ko sigurna, sad sam u 12 sedmici trudnoće pa ti vidi
i ja i ja. samo kod mene ovo u oktobru...
RE: sta koristite kao zastitu ?? 6.12.2010 17:36:38
maja78 RR
IZVORNA PORUKA: ena23
ismijah se ja na tvoje probleme. Samo primjer iz prakse ja sam u septembru sračunala plodne dane i opustila se ko sigurna, sad sam u 12 sedmici trudnoće pa ti vidi
hehehe jel to znaci da si ti bila na druzenju trudna?
ja ne znam jeli ti rekoh da si mi bas slatkica
RE: sta koristite kao zastitu ?? 6.12.2010 17:54:59
leona81
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
prekinuti snošaj ja koristim, kad smo željeli tad sam ostala trudna Nisam u grču, maximalno sam opuštena jer kod nas to fercera godinama, tako da se ne zamaram a i da ostanem trudna opet ok Bolne mjesečnice sam imala i ja prije poroda, do duše nisam padala u nesvijest ali definitivno taj dan nisam mogla raditi, morala sam preležati, znala sam povraćati, noga bi mi utrnula .... ako ti tablete pomažu u tome onda ok, mislila sam da trpiš bol u glavi samo zbog zaštite pa mi ne bi jasno Sa takvom glavoboljom se ovjek i ne moe sexati
i kod nas je ovako;)
RE: sta koristite kao zastitu ?? 6.12.2010 18:53:33
Anoniman
IZVORNA PORUKA: amela2208
felix draga ja da sam na tvom mjestu ne bih vjerovala plodnım ı ne plodnım danima vidis kako je to ziki fino izracunala i ostala nego nesto si mi sumnjıva u zadnje vrıjeme puno sı na ovım temama zastıta-trudnoca....
jedino da sam trudna sa mengom jer mi je trenutno 2.dan curka tako da nemoguce to,ovaj mjesec i nepricaj nebuloze ajd sutii tamo .....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 7.12.2010 8:28:53
ena23
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
IZVORNA PORUKA: ena23
hehehe jel to znaci da si ti bila na druzenju trudna?
ja ne znam jeli ti rekoh da si mi bas slatkica
ma nesto kontam dugo sam sjedila pored taurus, da mi nije od nje preslo? jer po mom racunanju nemoguce da sam trudna znaci ili je do taurus ili moje matematike... hm hm... inace, hvala na komplimentu, jako mi puno znaci u ovim burnim danima a i ti si meni premedena, uopste ne kakvom sam te zamisljala ali ipak preslatka
RE: sta koristite kao zastitu ?? 15.1.2011 14:01:09
bojana86
Drage forumasice, Ja imam djecaka 15mjeseci,i mm i ja se cuvamo malo prirodno,al nekada i sa gumicom-sto je sigurno sigurno je...... ipak mi jos prerano za drugu ...... Prvi put sam ostala trudna cim smo krenuli u pohod na malog , a vjerovatno bi to i sada bilo tako samo da ne pazim. pozdrav za sve vas
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 13:56:04
Hanady RR
postoje različiti nazivi za nazivanje imenom različitih kontrecepcija...ono što ja zovem prekinutim snošajem moja kolegica iz sresnje škole na kafi nedavno naziva ovako ''...ja za kontracepciju koristim muža'''
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 14:06:05
škorpija
već sma jedno pisala na ovpj temi, al hajde bogati opet neka mi neko objasni kako uživate u sex-u sa prekinutim snošajem , to nikako da skontam, na šta to liči ,
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 22:17:43
Anoniman
Eh,jedino da te pozovem u goste pa se uvjeravaj
Fakat,ne znam šta se tu ima objašnjavati,svi smo različiti i ono što je nekom užitak,drugom je bezveze,i obratno,pa tako i ovo,neko može,neko ne...mislim uživati
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 22:24:53
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: škorpija
već sma jedno pisala na ovpj temi, al hajde bogati opet neka mi neko objasni kako uživate u sex-u sa prekinutim snošajem , to nikako da skontam, na šta to liči ,
ne možeš znati ako nisi probala...
sa normalnim muškarecm koji vodi računa o tvojim potrebama koliko i svojim to izgleda savršeno... on ne žuri da obavi posao nego čeka tebe....i trudi se oko tebe.... imaš u njega povjerenje, planirate porodicu i maksimalno si opuštena...
ja se ne bojim trudnoće...ne bojim se ni trećeg ni četvrtog djeteta i mogu da budem spontana i opuštena ali moj muškarac nikada ne griješi
ono što je zajedničko mom muškarcu i meni je...da sa gumom nećemo jer meni se gadi, da tablete nedamo u moj organizam jer štete zdravlju, da spiralu neću jer ne vjerujem kako bi je podnio moj organizam ovakvi hormoni kakve sada imama savršeni su za sve igre u društvu moga muškarca...
nadam se malo sma ti pojasnila...sve i da nisi shvatila nema veze ti očito ne radiš ovako.
Ali garantujem ti da sa ovom vrstom kontraceprije ja nemam problema godinama a ni on.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 22:29:07
N_N
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Ali garantujem ti da sa ovom vrstom kontraceprije ja nemam problema godinama a ni on.
Mada je i ovo naša metoda i godinama je uspješna više joj ne vjerujem mada je i dalje koristimo Ja još uvijek, nakon 19 mj. ne znam koju kontracepciju da izaberem - pilule ili spiralu. Ni jedna ni druga mi se ne sviđa......
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 22:33:06
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: N_N
Mada je i ovo naša metoda i godinama je uspješna više joj ne vjerujem mada je i dalje koristimo Ja još uvijek, nakon 19 mj. ne znam koju kontracepciju da izaberem - pilule ili spiralu. Ni jedna ni druga mi se ne sviđa......
pa vidi nešto... sa ove tačke gledišta da imama strah sada u trenutku za slučajno da mi se desi treća beba...što upotpunosti razumijem određene parove...ja bih birala mirena spiralu. ona je hormonska i nije štetan koliko tablete jesu uvijek i biće....
o svemu sam se super raspitala al ne za sebe već moja zaova bira najbolje rješenje za sebe jer ona je oba puta slučajno zatrudnila...da nebi bilo više desilo se ona se odlučila...mirena je njen 1 izbor.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 22:37:47
N_N
Mi smo 6 godina koristili prekinuti snošaj, i još uvijek ga praktikujemo. Nije da nismo planirali još jednu ali, recimo, B se desio taj mjesec kad nismo planirali tako da više nisam 100% sigurna u tu "metodu" Sad za sad ne planiramo još jednu tako da...... Ma ja sam inače lijena što se odlazaka ginekolozima tiče, nekad bi samu sebe nalupala, al definitivno se i ovo mora u naredna 2,3 mj. okončati.
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 22:56:50
Anoniman
A ja opet vjerujem kad je nekom suđeno da se rodi i postoji na ovom svijetu,onda će se i roditi,bez obzira na koji način se štitili...a to taman dođe onaj 1% (ili više,ne znam) za koji se ne garantuje da je siguran,a opet naravno to ne znači da se ne trebamo nikako štititi,jer i čovjek u nekim procentima kroji svoju sudbinu.
Moja mlađa se desila,ali nisam niti planiram mijenjati kontracepciju
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:01:31
Hanady RR
ja sam obe planirala
prvu sam zanijela 17.septembra 2005.godine. rođena 25.06.2006.godine
drugu sam zanijela 17.maja 2008. godine , rođena 12.02.2009.godine CR bila bi ona još koji dan unztra al CR ide prije
N-N...otiđi...nemoj sebi stavrati presiju...lako je i brzo. i ja glasam za mirenu a ne tablete...iz milion razloga kao prijatelj sugerišem...a opet sa ginekologom znat ćeš najbolje o svemu odlučiti...ali zapamti i onome giniću kojem ideš na ovu vrstu dogovora moraš 100% vjeravati kao svome doktoru
RE: sta koristite kao zastitu ?? 16.1.2011 23:06:53
Lady26
sa normalnim muskarecm koji vodi racuna o tvojim potrebama koliko i svojim to izgleda savrseno... on ne zuri da obavi posao nego ceka tebe....i trudi se oko tebe.... imas u njega povjerenje, planirate porodicu i maksimalno si opustena...
Slazem se 100%, kod nas "pali" vec skoro 10 godina...a bebu smo planirali i uspjeli tek 4ti mjesec, sto ne znaci da drugi put nece iz prve , ali to ce malo sacekati nadam se... A ovdje bih dodala ili obavi (ne moze cekati ) a onda slijedi nastavak