Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: sta koristite kao zastitu ?? 13.5.2010 20:52:49
škorpija
sarajčice to je uobičajeno kod nas da te niko ništa ne pita i daju ti pilule , pročitaj ti uputstvo i sama skontaj sniješ li ili ne, tamo je detalno opisano
RE: sta koristite kao zastitu ?? 31.5.2010 22:43:48
Visnja RR
to nikako...doktor ti mora odrediti da li mozes i koje... postoje mnogi razlozi zbog kojih neke zene ne smiju koristiti pilule.... na svoju ruku moze biti jako opasno pravi dr. ce prvo dati da uradite potrebne nalaze... neko ko ima problema sa venama, hormonima, ..., ne smije da ih koristi
< Poruku je uredio Visnja RR -- 31.5.2010 22:45:51 >
RE: sta koristite kao zastitu ?? 20.6.2010 10:28:01
dada23vk
IZVORNA PORUKA: Gigana
Dojilje i nedojilje, imate na tržištu kupiti kontracepciju u obliku vaginaleta koja se pretvara u pjenu. Koristi se direktno pred sami odnos i potpuno je bezopasna. Zove se "PATENTEX oval", a možete ga kupiti za 80 kuna, sad kad budete išli na more u Hrvatsku. Kod nas ga nisam još našla. Više informacija na www.patentex.com
a ja sam opet cula da se taj gel koristi kao dodatna zastita uz onu kapicu(neznam kako se zove)
RE: sta koristite kao zastitu ?? 20.6.2010 11:06:51
delly
nikad nisam bila na pilulama i posljednji posjet dok kad sam pricala jer imam jako velike probleme sa menstruacijom , jako je obilna ali jako i jako je bolna, nijedna tableta mi nije pomogla i sad sam dobila pilule tj prije 4 dana i nisam pocela piti , neznam nekako me strah poceti ,osoba sam koja nevoli medicinu tj tablete i te pomocna pomagala ali moram jer ovo sto mi se desava za vrjeme menge je boze sacuvaj . strah mme .....
RE: sta koristite kao zastitu ?? 21.6.2010 17:50:20
škorpija
delly nemaš razloga za strah, ako nikad prije nisi pila pilule, ja sma ih pila pet godina i prezadovoljan sma bila,stvarno menstruacije nisma ni osjećala, i sad bih nastavila ali dr. mi reče da sam već ispucala svoj limit
RE: sta koristite kao zastitu ?? 21.6.2010 20:58:26
selina
IZVORNA PORUKA: škorpija
delly nemaš razloga za strah, ako nikad prije nisi pila pilule, ja sma ih pila pet godina i prezadovoljan sma bila,stvarno menstruacije nisma ni osjećala, i sad bih nastavila ali dr. mi reče da sam već ispucala svoj limit
RE: sta koristite kao zastitu ?? 21.6.2010 21:50:59
škorpija
e pa meni je dr.ginekolog rekla da je limti otrpilike sedam godina koliko je za zdravlje popruno bezopasno pitii pilule, , i kao eto ja mogla bih još malo, ali pošto sam prešla 30 da nije preporučljivo da pretjerujem, pa sam odustala
RE: sta koristite kao zastitu ?? 21.6.2010 22:03:02
Medić*
nama ce uskoro tri godine braka, ne koristim nikakvu zastitu, cuvamo se prirodnim putem, nekada se i omakne pa zaboravimo na cuvanje , uspjevalo je, ali jos samo malkice pa hocemo bebu aBg
RE: sta koristite kao zastitu ?? 6.7.2010 11:47:32
Esmeralda
A evo vec sam pet godina u braku...cuvali smo se tako sto je moj muz pazio i uspjevalo je kad smo htjeli prvog bebca odmah sam zatrudnila...i sad kad sam rodila drugog opet je upalilo nakon prvog necuvanja... a posto nemislim vise radjati stavljam spiralu krajem godine definitivno
RE: sta koristite kao zastitu ?? 11.7.2010 15:14:19
amela2208
evo i ja nesto da pıtam one koje znaju. Cula sam da imaju neke vakcine-injekcije koje djeluju kao tablete za zastitu_? Jeli imala neka od vas kakvo pozitiivno ili negativno iskustvo sa njima i koliko su sigurne ako tako nesto i postoji u BiH?
RE: sta koristite kao zastitu ?? 11.7.2010 23:16:19
Husic10
Jedna sto je radila samnom je primala tu inekciju, naime zove se "Depo" shot i prima se ja mislim svaka tri mjeseca....njoj eto odgovara dok nije ... sori nije puno informacije ali ja toliko znam o tome....ako hoces googliraj Depo shot i vidi sta pronadjes....a isto za Bosnu neznam ima li je tamo, sigurno da ima...
A i jetrva mi je primala tu inekciju jedno vrijeme i meni se cini omaklo joj se pa i rodila ovu malu najmladju...bas cu je pitati
Pusa cure
RE: sta koristite kao zastitu ?? 12.7.2010 15:56:21
amela2208
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
Amela da ti posudim moju Lajlu
neka hvala imam ja svoju Saru sad za sad mi je dovoljna Plasim se da ne ostanem trudna ponovo (pobudalila bih)zato se raspitujem sta se smije a sta ne smıje Husic10 hvala na informacijama, a i ja sam od jedne drugarice cula da ni njoj nije pomogla i da je i ona ostala trudna i ako je primila tu bocu.