Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Noa koja ti je doktorica bila??? nama dr.Sandrk uvijek objasno o cemu se radi i uvijek je dosad bila u pravu Samo njoj idemo... E sad ivancice ti mene pravo zbuni: Kakav prirox, jesi li ti to privatno kupovala??? Moja malena je primila mo pa ru, a ne priorix, nisam cula da su kod nas u dz dosle nove vakcine... ti mene pravo zbuni??
slobodno se nasmijite dijagnozi i ja sam al eto bitno mi je da je grlo u redu a temperatura i simptomi su isti kao kad su joj nicale trice uglavnom sam zbunjena
Mi smo u isto zvrijeme kad smo primili MMR imali i nicanje zuba pa kad to dvoje sastavis zato sad jedemo i previse,izgladnili od MMR 15 ak dana nas to sve drzalo
za vas vi pregurali sve ja sam sve ubjedjenija da su zubi u pitanju budi se i place a cuclu razguli...e sad 5-ice su u pitanju,temperature nema od danas ali rekla nam je doktorica da stavljamo cepic svako 6 sati
evo rekla ti je skorpija..to je vrsta te vakcine..kao bolja..prociscena, manje reakcija...a koliko vidim sve je to isto... kad sam ja nedavno primila anti tetanus- ma ruka me bolila 5 dana, nisam je mogla skroz dignuti..i bila nervozna ko pas..i imala malo ture..a zamisli njih pilici mali
kako su nam b ebace danas.... noa- tako tipicno, i sve mi je to poznato....da nisam citala i bila upucena, crkla bi od muke..ovako sam bar malo mirnija bila znajuci da moj macak nije kriv, vec da se bori sa silom ubrizganim bajama
< Poruku je uredio iv@ncica -- 24.8.2010 23:01:00 >
evo samo da javim mamama da mi nismo imali reakciju na vakcinu nego trodnevni virus...iako o tome postoji druga tema pa mogu tamo napisati kako je bilo..uglavnom za mame iz MO inf.na pedijatriji stazira moj prijatelj iz djetinstva koji je odlican pedijatar i hvalaaaaaaaaa mu do neba na pregledu,tocnoj dijagnozi i ljudskom odnosu prema zabrinutoj majci.
evo samo da javim mamama da mi nismo imali reakciju na vakcinu nego trodnevni virus...iako o tome postoji druga tema pa mogu tamo napisati kako je bilo..uglavnom za mame iz MO inf.na pedijatriji stazira moj prijatelj iz djetinstva koji je odlican pedijatar i hvalaaaaaaaaa mu do neba na pregledu,tocnoj dijagnozi i ljudskom odnosu prema zabrinutoj majci.
Sva sreca da postoje i takvi!!! Malo ih je, ali vrijede...
ufffffff onda jos gore znam pokusala sve al kad mi prijateljica rece da ce njen sin sa 2 godine morati primiti sve vakcine ponovo jer mu je izasla alergija na jaje nisam htjela jos to da joj priustim al evo hB kod nas sve u redu bez reakcije osim sto nista ne jede
Malo je OT, ali je vezano za vakcine..Mi smo u cetrvrtak bile na vakcini (one za 18 mjeseci) - za neupucene..Umi je radi "neidentifikovanig osipa zabranjeno davati vakcine do 2 godine, elem ja sam je odvela na ovu za 18 mjeseci kontam.revakcinacija je i eto...sta ja znam moze smrkati i slicno kada napuni dvije godine i nije mi se odgadjalo..dali su joj na "jedvite" jade...nije mi jasno sta se mjenja ako sam otisla mjesec i po ranije od druge godine , ali nebitno.. Uglavnom, ostala nam je ova i MMR i doktorica nas je narucila sredinom oktobra, pitala sam je kakav je njen stav o ovoj vakcini, rekla mi je da koliko radi, poznatno joj je mali broj slucajeva djece sa "tezom reakcijom na vakcinu", ali da ona nije za davanje ove vakcine od juna do septembra. A to se poklopilo sa mojim "nedavnim istrazivanjem" uputstva za MMR vakcinu gdje ista stvar pise".
Malo je OT, ali je vezano za vakcine..Mi smo u cetrvrtak bile na vakcini (one za 18 mjeseci) - za neupucene..Umi je radi "neidentifikovanig osipa zabranjeno davati vakcine do 2 godine, elem ja sam je odvela na ovu za 18 mjeseci kontam.revakcinacija je i eto...sta ja znam moze smrkati i slicno kada napuni dvije godine i nije mi se odgadjalo..dali su joj na "jedvite" jade...nije mi jasno sta se mjenja ako sam otisla mjesec i po ranije od druge godine , ali nebitno.. Uglavnom, ostala nam je ova i MMR i doktorica nas je narucila sredinom oktobra, pitala sam je kakav je njen stav o ovoj vakcini, rekla mi je da koliko radi, poznatno joj je mali broj slucajeva djece sa "tezom reakcijom na vakcinu", ali da ona nije za davanje ove vakcine od juna do septembra. A to se poklopilo sa mojim "nedavnim istrazivanjem" uputstva za MMR vakcinu gdje ista stvar pise".
Skvo moja rodica u Norveskoj je dobila knjizicu vakcinacije kad je rodila i sve al bas sve ima navedeno,svaka reakcija,svaki slucaj autizma,sve tuzbe roditelja itd...pitala me da mi posalje prevod ma reko jok zeno draga i ovako sam za ludnice
Skvo moja rodica u Norveskoj je dobila knjizicu vakcinacije kad je rodila i sve al bas sve ima navedeno,svaka reakcija,svaki slucaj autizma,sve tuzbe roditelja itd...pitala me da mi posalje prevod ma reko jok zeno draga i ovako sam za ludnice
Ma jok..bjezi...sta ce ti to....
To je vise iza vas.....
proslo je 13 dana od nase vakcine, do sad nikakvih reakcija nije bilo hvala Bogu... kupala sam je u onim kupkama od gline i stavila joj oblogu od gline cim smo dosli kuci,pa ne znam je li to razlog ili je u pitanju sreca... a toliko sam bila zabrinuta boze sacuvaj...
proslo je 13 dana od nase vakcine, do sad nikakvih reakcija nije bilo hvala Bogu... kupala sam je u onim kupkama od gline i stavila joj oblogu od gline cim smo dosli kuci,pa ne znam je li to razlog ili je u pitanju sreca... a toliko sam bila zabrinuta boze sacuvaj...
gdje se moze nabaviti ta glina napisi ako mozes zbog ostalih mama