Elmasa
|
Draga jaco76, nemoj da se smatras ludom, vjeruj mi i naucna dokazivanja su dokazala onu ludo-smijesnu, al tacnu izjavu ''pravi ludjak ( psihicki bolestan covjek ), ce uvijek to negirati ili uopste nece biti toga svjestan...Dakle, mi smo mozda samo, grubo receno, previse - opsjednute sobom...Koja li ironija Ma niko ti nije stavio pecat, vec si kao i ja, i kao vecina ovdje sigurno, previse opterecena ( previse primijetis i cujes ) sta drugi govore...Pa onda pocnes razmisljati, analizirati sebe, i vec sama sebe dovodis u stanje koje je lose...znaci -sama sebe... pusti price, pa i roditelja...ja sam skoro shvatila ( al necu naravno generalizovati ): roditelji jesu sigurno najbriznije osobe pored nas ( samo sto neke vrste brige znaju biti kobne za psihu djeteta i razovj, samopouzdanje i puno stvari ), ali najveci prijatelji - ipak nam nisu! naravno, opet kazem, ne generalizujem...ima majki i oceva, divnih pedagoga i divnih roditelja... najveci prijatelj si ipak sama sebi....pusti price ;) ja sam nova u svemu ovome, u napadima panike ( jos radim nalaze razne ), al sam vec krenula kod psihologa, i evo nakon 2 puta, shvatila sam da ne vrijedi govoriti ''voli sebe'', vec to poceti raditi....a da se razumijemo, nije nimalo lako : kulturno gledati sebe i biti sebi najveci prijatelj.... Nemoj se smarati molim te...kazes nemas godinu dana napad panike, budi sretna i ne opterecuj se da ce se vratiti, i ne opterecuj se ni ljudima, ni roditeljima, gledaj sebe da nesto radis sto te zanima, da uzivas...nemoj se gledati u smislu da si previse opterecena i opsjednuta sobom :D znam, i ja sam takva, al treba se trznuti....ma ko ih sisa sve... i moja mama me gleda zabrinuto, cak se i poredi samnom ili mi pomaze tako sto kaze ''pa i mene koljeno boli'' meni je ta izjava prvo bila bolna i bezobrazna, sad mi je smijesna....sta ja njoj imam objasnjavati nesto sto, hvala Bogu nije dozivila i nadam se da nikad nece!!!!! tesko je biti anksiozan i imati takve napade u drustvu koje to ne razumije...nadji par ili jednog dobrog, blagog prijatelja koji ce te razumijeti, i nece osudjivati, i dobrog neuropsihijatra...i naravno nas... ostali, neka ih gdje jesu....al ....distanca sto se tice tvog poremecaja i strahova... pozzzz veliki i drzi se, samo ti navrati i pricaj vidim ostale su bolje, pa ih nema...hvala Bogu :) a sto se tice posta, ja postim....danas nisam jer sam morala raditi jedan nalaz.... pa mogu ti reci jaco, da je meni post jako pomogao...ali nemoj postiti i lezati...probaj se kretati, setati ali bez nekog forsiranja... recimo ja sam neki dan, dok sam postila, cijeli dan mislila o VODI, kako je divna, kako se izliva, kako je hladna, kako je lijepa, kako je krasna , ta voda, kako mi se slijeva niz grlo, :D :D :D hahaha..jednostavno mi je voda preokupirala misli, taj najljepsi dar od Boga, tako da mi je post, kao post, jako lijepo odgovarao...nakon iftara, zahvalila sam Bogu sto imamo vodu
|