Elmasa
|
IZVORNA PORUKA: jaca76 Elmasa ja sam sad totalno zbunjena,zaista..ja zapravo nemam PN vec odavno,ali kad sam ih imala bili su strasnog intenziteta,trajali su dugo,mozda pola sata i tresla se ko da sam prikopcana u struju...a imala sam konvulzije kao djete od 3 god i to je bilo mozda svega par puta,pa sam zato zabrinuta.. Jesu ti napadi panike nastajali iznenada? kad kazem iznenada, mislim bez nekog velikog razloga, tipa : potresa glave, naglog trzaja, velikog stresa, konzumiranja alkohola, premorenosti i fizicke i psihicke? meni se sad ova zadnja 2-3 mjeseca, i jedan i drugi desio zbog tih nekih razloga ( prvi, naglo sam zapela i trzla glavom, malo je falilo da padnem, i momentalno me zaboljela glava, boljela me cijeli dan, kad je prestala pojavili su se panicni napadi koji su trajali 3 dana sa intervalima smanjivanja i rasta ), onda drugi napad panike, desio se zbog konzumiranja alkohola i brzog nekog tempa ( u 3 dana, svadba, alkohol, lumpovanje, smaranje pricom 12h sati, koncert odmah sutradan, trka, frka, hronici zamor, al ''mogu ja to sve izdurat '', lafo )...al ne, posto je moj mozak, a i vas, puno osjetljiviji nego kod zdravih ljudi, onda se to tako manifestuje, u vidu nekog praznjenja u mozgu sa tim strasnim simptomima. e sad, kad nemas napade panike , nemam ih ni ja ovih dana, kako se osjecas psihicki? ja vrlo lose...depresivno uglavnom... :/ i u tom stanju, samo se sjecam sebe od prije...imala sam naravno faze neraspolozenja, al me vrlo brzo prodje....recimo dijete mi se u busu nasmije, ja odmah nekako bolja...a sad............................... malo sta da me moze razveseliti, dati mi nadu, SMISAO.... eee draga jaco76, ako nisi kasnije, narocito u periodu puberteta ili ranoj adolescenciji imala tipicne napade epilepsije, nadam se da znas koje, ako ne reci cu ti kratko : kriza svijeti, nesto slicno dejavu, samo jace, pljuvacka ti pocinje curiti, oci idu gore, padas, gubis svijet i sjecanje kasnije kad se probudis, trzaji i grcenje misica, kocenje ruku i nogu, grizenje jezika usljed napada, ...nakon napada bolesnik nastavlja da se ponasa normalno, nesvjestan sta se desilo... ako ovo nisi nikad ovako imala, tj. ovakve napade, ne moras da brines, jer nemas epilepsiju, mozda samo osjetljiv mozak na podrazaje i manifestuju se tako kako se manifestuju...a napadi panike kao takvi zavise i od osobe do osobe...kod nekoga su ocito jaceg intenziteta... a ako bas toliko brines, mozes se naruciti za EEG, al slazi :D, da imas sve ove simptome, kako bi ti uradili EEG,....ako EEG bilo sta cudno pokaze, mozda imas epilepsiju sa nekom vrstom napada.... mada ja ne vjerujem,. i nemoj se smarati i brinuti
|