|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Anksioznost?
4.8.2010 22:13:32   
maj 67
user posted image pozzz svima,u pravu je koka,covjek sam sebi jedino moze pomoci.Draga Strijelac u meni su tudji komentari budili prkos i snagu da se borim i izadjem iz ovog stanja,za moje stanje je znalo samo par osoba,ali ja sam bila jako puno omrsavila i ko god me od mojih nazovi prijateljica vidio prvi komentar bi bio jao al si omrsavila,jedna mi je cak rekla da sam nikakva,bez sisa,dupeta,da ni na sta ne licim.U stanju u kom sam bila na momenat bih se osjecala jos jadnije ali bi onda rekla samoj sebi e vidjecete vi ko je nikakav.Ja sam se ponovo udebljala,vratila svoje kile,sad opet imam i dupe i sise i mislis da sad komentarisu,ne kad me vide samo me mjerkaju,ne mogu prevaliti preko usta da kazu da dobro izgledam.To mi govore drugi ali moje prijateljice ne.Tako da nemoj da se opterecujes sto te neko ne razumije,sto te ne postuje kao nekad,nego ti dokazi da si vrijedna postovanja,pobijedi anks.Pusa svima

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1276
4.8.2010 22:13:37   
nova_
Hello drage moje, kako ste mi? Strijelac samo guraj naprijed, dva dana si pregurala i vidjeces aBd da ce biti bolje. Ne razmisljaji na taj nacin na koji razmisljas, nisi ti nikakav psihicki bolesnik.
Nijedna od nas to nije, ovo je trenutno stanje i moze se uz puno truda prevazici, vjeruj u to. Meni je sad godina dana od pojave prvih simptoma i mogu slobodno reci da sam skoro pa kao i prije. Nekad sam razmisljala kao sto ti sada razmisljas ali sad vjerujem da je ovo prolazno. Mozda se vrati nekad, pa sta. Imamo tablete. Budi sigurna da se moze jer samo tako ces uspjeti prevazici sadasnje stanje. I nemoj da te obeshrabre krize kojih ce biti, jer vremenom ce i one blijediti.
Jano srce drago, mani te tvoje lude misliuser posted image . Znas da su iracionalne i bas te briga, ignorisi ih i proci ce, vidjeces.

Pusa svima!!!

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1277
5.8.2010 22:36:58   
Strijelac79
POZZ drage moje,vidim da nikoga nema na forumu,još bolje,nadam se da sve negdje šetate,družite se,smijete i sve druge lijepe stvari kioje su meni još uskraćene,ja sam danas jedva izdržala povećala na ćitavu tabletu,tako ću ćitavu sedmicu pa opet povećati na tabletu i po,valjda i ove promjene pa mi se manta i sve kao da negdje propadam ,kao da će mi pozliti,ali dođe noć pa sa njom i olakšanje,eto nikada mi nisu promjene vremena smetale ali sad me slomiše,nadm se da ću pergurati ovaj prvi mjesec i konaćno osjetiti bar malenu promjenu na bolje,toliko se nadam,i u najvećem očajanju ja se još nadam onom nekom starom životu,onoj ljepoti o života sa svojom djecom,još se nadam da će se iz naše kuće opet ćuti smjeh i pjesma umjesto ove nervoze,pusa svima ,uživajte,ne mislite o anksioznosti,samo uživajte......

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1278
5.8.2010 22:40:34   
Strijelac79
I naravno zahvaljujem svima na ogromnoj podršci,i koki i po na divnim riječima,peočitala sam tone knjiga,ali nigdje još ljepše proze nije bilo od njenih rijeći podrške,baš čovjeku suze da krenu

(odgovor članu Strijelac79)
Neposredna veza do poruke: 1279
6.8.2010 10:32:02   
mirex
Strijelac,kako mi te je zao,vjeruj sve sam to prosao ,trajalo je dva mjeseca ako ne ivise,ma isusove muke,i ja sam zelio da zaspim i da se neprobudim,al sam nekako izdurao,pijo sam tablete,nazor,imao sam i nus pojave,al eto svi su mi govorili da treba dugo da djeluju,i cekao sam i ceako,pa povecao dozu,i sad sam puno bolje,al nije jos sve gotovo,hvata me povremeno,preporucujem ti da pocnes sa lijekovima sto prije,,moras se naviknuti na njih,izdrzi,u tebe je pravi panicni poremecaj kao sto je kod mene,tako mi je doktor rekao!!!!moras piti lijekove,da malo dodjes sebi,ja nisam mogao dijete svoje pogledati,po citav dan u krevetu,ma strasno,strasno,neponovilo se,al eto hvala bogu proslo je,ne skroz,dodje i meni nekad,svega dosta,pa kad se sve ovo proci,al et,opet drugi dan nova nafaka i tako,al uglavnom probaj sa lijekovima,neznam sta pijes,pozzzzzzzz,javi se,da vidim kako si,pusssaa!!!!!

Neposredna veza do poruke: 1280
6.8.2010 20:39:42   
Strijelac79
pa gdje ste svi,svi ozdravili!!!!!!!!,šalim se,daj bože da ste svi dobro,mirexe hvala na podršci,ja ti nisam paničar ja sam dinosaurus,trba me malo maljem u glavu,znaš zbog čega,zato što sam trpila 8mjeseci,tri mjeseca nisam znala šta mi je,pa dva mjeseca na tterapiji kod psihologa a stanje se pogoršavalo,tek šesti mjesec dobila lijekove,pa se mjesec dana dvoumila,pa poćela piti pa mi nije odgovarao pa sad dobila dugi pa vidjet ćemo,a svih ovih mjeseci sam zatvorena,ne mogu vani ni do prodavnice,a sad se stanje pogoršalo pa ni u kući ne mogu sama,ja sam i paničar,i anksiozna,i depresivna,sama sam kriva,trebala sam ranije tražiti lijekove a ne patit se ovoliko,od 30 novembra prošle godine nisam izašla sama,a sad ne mogu ni u pratnji.Sad čisto sumnjam da će mi serotaks pomoći,stanje se tako pogoršalo,mislim da će mi sada trbati i nešto jače,baš mi u glavi nije dobro od ove tablete ali neću kukati,svi ste izdržali pa ću i ja valjda,strašno sam gladna,od mučnine ne mogu jesti,spala sam na 49 kg,i sve me boli od stalnih napada ,gora sam od jeremije iz alan forda,valjda se neko sjeća tog sripa,danas sam morala ostati sama sat vremena u kući i naravno dobila sam napad tako jak da sam jedva izržala,popila sam i xanax ali nije popuštalo,jedno dva sata poslije napada šake su mi bile ukoćene,valjda će pomoći lijekovi,nadam se,molim se

(odgovor članu mirex)
Neposredna veza do poruke: 1281
6.8.2010 21:25:26   
koka i po
IZVORNA PORUKA: Strijelac79

I naravno zahvaljujem svima na ogromnoj podršci,i koki i po na divnim riječima,peočitala sam tone knjiga,ali nigdje još ljepše proze nije bilo od njenih rijeći podrške,baš čovjeku suze da krenu

Čovjek čovjeka najbolje razumije ako je prošao isti ili sličan pakao.One beskonačne borbe sa samim sobom i pokušaji da drugi to ne primjete.A vjeruj sve dok se stidiš oporavka nema ,prihvati samu sebe i bori se.U životu samo najjači opstaju.Ti to možeš i moraš.

Neposredna veza do poruke: 1282
   RE: Anksioznost??
7.8.2010 10:52:59   
Elmasa
Dragi moji,

citajuci neke vase komentare, tako sam se jako rasplakala, mada vas uopste ne znam, doslo mi je da vas sve pronadjem i zagrlim... Ja imam 25 god, a prvi napad panike sam dobila prije mjesec dana, mislila sam da ludim, da sam tesko bolesna, uzasan osjecaj beznadja, teske depresije i ni mrve svjetla user posted image to je trajalo 3 dana, i popustilo me hvala Bogu, vratila sam se u normalu i bila presretna...
al prije par noci, opet se desi...
nicim izazvano, cak sta vise, mogu reci da sam u periodu zivota kad sam zadovoljna, manje opterecena, sretna, al sam u proslosi dozivjela razne traume za koje sam mislila da sam ih prebrodila, al izgleda mozda tek to sad izlazi iz mene
user posted image
inace sam po prirodi jako emocionalna, mogu reci slobodno i previse hipersenzibilna, sve analiziram, previse sam empaticna, a drzim koliko toliko hladnu i odbojnu fasadu....kad bi ljudi samo znali kakva sam......user posted image
evo ovo sto mi se opet desava, uzasno se osjecam zbog svojih najblizih, koji su prestravljeni, zabrinuti...zao mi ih je sto se brinu i sekiraju, a ja tacno ne mogu ni da im opisem ni da im kazem sta mi je ...user posted image
pomaze mi razgovor recimo...
i evo sad u ponedjeljak cu ici izvaditi osnovne nalaze : krv, urin, secer. a naravno trazit cu i uputnicu za neurologa, i svakako cu ici psihologu na terapije...uopste se ne libim i ne bojim da sve uradim kako bih sama sebi pomogla...
drago mi je sto sam saznala za ovaj forum, svaka podrska i sugestija i preporuka mi je dobro dosla...

Volim vas sve i ne dajte se...
Drzimo se zajedno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1283
7.8.2010 16:23:40   
Strijelac79
POZDRAV TEBI ELMASA I SAMO TAKO,SVE TO IZVADI TE NALAZE I PRAVAC PSIHOLOGU,TI ĆEŠ TO DOBRO I LAKO PREVLADATI,JER JE SVE SVJEŽE,SAMO TRBA RADITI I U SVAJATI SAVJETE I OD DOKTORA I OD ONIH KOJI SU TO PROŠLI,JA NISM,TRPILA SAM PREDUGO PA SAD SVE TEŽE IDE,NIŠTA SE NE BOJ ,RAZGOVORI KOD PSIHOLOGA MOGU U TOLIKOJ MJERI POMOĆI DA PANIKA NESTANE KAO RUKOM ODNEŠENA,SAMO NE TREBA PUSTITI DA IDE DALJE,KAO KOD MENE,SUPER JE ŠTO SI NAŠLA OVAJ FORUM.jA SAM TRI MJ. LUTALA OD DR. DO DR. NE ZNAJUĆI ŠTA MI JE I GDJE TREBAM,TEK TADA SU ME POSLALI NEUROPSIHIJATRU I PSIHOLOGU,KAD SU ME VEĆ PANIĆNI NAPADI ZAROBILI U KUĆU,NISAM U POĆETKU NI POLA LEKSILIJUMA POPITI,GROZILA SAM SE LIJEKOVA ZA SMIRENJE A SAD IH KO VODU PIJEM,SVE JE TO KOD TEBE SVJEŽE,LAKO ĆEŠ TI TO PREBRODITI.POZZ,A VI OSTALI GDJE STE,ZNA LI IKO JE LI NAM SE ANDAE PORODILA,KAKO LI JE ANKSIOZNA PREDEVERALA POROD,NADAM SE DOBRO

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1284
7.8.2010 16:34:38   
Strijelac79
Zna li neko od raje što piju ad da li se id njega migu tresti ruke,ima dva dana kako se baš trsu,prije nisu,znam imati trnce u rukama i nigama i lagano koćenje prstiju ali to znam da je od anksioznosti,ali sad mi se tresu,baš se primjeti,hoću li paničiti ili je to normala,od lijekova mislim

Neposredna veza do poruke: 1285
7.8.2010 22:49:20   
nova_
Cao cure moje, kako ste mi! Evo ja cijeli dan hodala, bas sam se umorila.
Pozdrav novoj clanici i kao sto sam rekla no sikirikiuser posted image  (ja sam ona sto te uputila na ovaj forum). Vidjeces kako su ove cure i zenice super. Kad ti bude tesko ti  samo svrati ovdje, uvijek ima nekog da saslusa i pomogne savjetom.

Strijelac duso, to sto ti se ruke tresu je od AD-a, to ce proci, ne plasi se. Meni su se isto tresle na pocetku terapije i brzo je proslo, mada to hoce i od anksioznosti. Uglavnom ne brigaj, nije za paniku.

Ljubim vas sve!!!

Neposredna veza do poruke: 1286
8.8.2010 0:16:38   
taraG
Ej zene moje gdje ste mi, kako ste mi? Jeste pobjegle od anks. ili je ona pobjegla od vas? :P :)
Ja nikako da se narucim kod psihijatra, sutra mu saljem mail, jer stalno nadjem nesto da ga ne nazovem, a ni sama ne znam zasto! Kao da mi je mrsko! A stanje mi trenutno i nije bajno, momak mi nije tu vec 20tak dana, trebam dobiti, a na more idem sljedece sedmice (a prije god. dana na moru mi je pocela ova paklena borba). Ja se svejedno radujem moru, nadam se da ce aBd biti dobro sve kao sto je vama bilo! Crne misli me izludise i ovaj OKP i kao da sanjam i jos mi nestalo rivotrila ima duuugooo pa mi se vratile nocne more hahah! Sve mi se moje vi sastavilo! Ali nekako se trudim, drzim se jos uvijek, i molim samo da se ti moji strahovi ne ostvare, nekako cu se valja uz Boziju pomoc uspjeti izboriti, kao i sve vi!
Novoj clanici dobrodoslica, i u dijelu posta sto je sebe opisala sam se i ja bas pronasla, a vjerujem i mnoge ovdje! I ja isto krijem emocije, psihijatar mi je to prvo rekao, a jako sam osjecajna, ali nikada to ne bi dopustila da vidi neko! Valjda zato ona popucamo po savovima!
Pusaaa svima!

(odgovor članu nova_)
Neposredna veza do poruke: 1287
8.8.2010 0:19:38   
taraG
Update: Poslala evo mail da zakazem psihijatru! user posted image

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1288
8.8.2010 1:14:04   
Elmasa
joj ja sam napisala sad toliki post i nekako mi se obrisao user posted image
steta...
pozdravlja vas puno nova clanica, ove divne djevojke i zene...Strijelac 79 hvala na savjetima i sugestiji...bacila sam se na citanje i proucavanje ovog fenomena, a nekako mislim da ce mi ipak najvise pomoci ovaj forum...jer sam na par procitanih postova dobila tako ugodan osjecaj, i kazem vam : zelju da vas nadjem i zagrlim...kao da sam vasa, a vi moji...razumijemo se...
meni je danas dan prosao poprilicno dobro...jutro jeste bilo malo tesko ( pocelo me hvatati, mozak radi ko lud, iscekuje novi napad ) , a onda sam samo ustala , ukljucila komp, i bacila se na citanje i proucavanje...utom me moj divni momak zovnuo, nesto me nasmijao, predlozio izlazak, i onda neko drustvo za mene...tu je bila jedna djevojka koja je prije 2 godine imala identicna stanja i napade...na kraju me samo jako stisla za ruku i dala mi pogled pun podrske...oci su mi se samo ispunile suzama....
vjeruj te, hipersenzibilnost jeste velika vrlina, ali i jos vece prokletstvo!
i plus moja osobina da sam i previse tolerantna...puno stvari, tj, osoba i situacija ( mogu reci slobodno - izopacenih i bolesnih ), ja prihvatim, a moj mozak to sigurno odbija kao nesto negativno! znaci ja to sve prihvatim, a mozak odbija...i onda, naravno da nastane haos...
treba samo izbjegavati takve i ljude i situacije, i otici jednostavno...
najbitniji su vam vasi najblizi i pozitivni , vedri ljudi...znate oni koji zrace onom nekom energijom da naprosto se osjecate ugodno i lijepo dok ste sa tom osobom...
ja se ne predajem, ma koliko me ona stanja i izmore i prestrave...
danas sam citala da klasicni napad panike ima ukupno 13 simptoma, s tim sto se takav napad naziva ''potpuni'' i najtezi...ja sam imala svih 13 simptoma i to prvi put u zivotu! to se desilo prije 4 dana! uzas, pakao, strava...
nikad u zivotu nista losije i teze mi se nije desilo...
kazu da se prvi put i pojave bez povoda i uzroa, jednostavno - kao iz vedra neba...a tek kasnije se mogu javljati sa povodima i razlozima...
elem, da ne duljim, bit ce prilika user posted image
puno vas pozdravljam drage i dragi moji....svaka vasa rijec podrske mi naprosti izazove suze...
juce i danas kad sam citala postove, plakala sam tako jako...i pitala se ''sta smo zgrijesili? ''
cuvajte se, i laku noc

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1289
8.8.2010 11:26:13   
taraG
Draga moja nemoj ti previse citati po netu o ovmome, to ce ti reci i ostale clanice! Mene je na pocetku isto dosta rasteretilo kada sam naucila stosta o tom poremecaju, ali s vremenom ces naletiti na sve vise strasnih stvari koje ce te samo uznemiriti! Ides li ti psihijatru, ne sjecam se jesi li napisala? Nedaj se! ;)
Hvala Bogu da nemamo neku strasniju bolest, i aBd da polako naucimo zivjeti s ovim stanjem, ako nista drugo, ja bih bila prezadovoljna! Samo da se crne misli ne dese! Evo ja sada ustala, kao osamucena sam, sve kao ne znam gdje sam, ne znam jesam ziva pu pu pu daleko bilo! Ali evo trudim se, valjda ce proci i biti malo bolje! Pusaaaaa zeneeeee!

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1290
8.8.2010 11:58:13   
Elmasa
Ne idem, trebam tek ove sedmice dogovoriti kod psihijatra...sutra cu vaditi osnovne nalaze...jer se meni ovo pocelo prvi put desavati prije mjesec dana, tako da mi je sve novo i neobicno, al svakako cu potraziti pomoc psihologa, psihijatra...
Hvala na savjetu user posted image necu pretjerivati :D
Ma da, to jeste tako, bude ti lakse, al ako pretjeras u citanju i informacijama, mozak se opet prepadne od previse informacija, i eto ti ga opet....
Ma lagano...
Fino sam spavala, cak i sanjala....jutro mi je malo teze, ono kad tek ustane, pa mi prvo to na pameti i neko iscekivanje...al samo pokusam usmjeriti misli na nesto konkretnije ili pocnem nesto raditi ili pricati o necemu s nekim...
mah...
EE znam taraG, nema nista strasnije kad te preplave crne misli, uh.....prestrasno...

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1291
9.8.2010 0:39:39   
AnzA
....pozdav i jedan  veliki veliki najveci zagrlaj za moje najboolje priajteljice bez mita i ljubomore heheheh. poseban  pozdrav novoj clanici Elmasi,dobro dosla,sa nama se ne brini vidjeces kako ce ti bit bolje. sve sto si opisala kakva si ,ko da smo sestre blizankinje user posted image user posted image user posted image stavrno ja sam  hipersenzibilna ,zato sam i anksiozna ,kad sve uzimam k srcu. Samo se ne brini vidjet ces kako ces bit dobro,jer ti je svjeze ,i  brze ce proc,pozzzzzzzzzzzz

sto se mene tice da kucnem u drvo ,zlato ,gdje god da kucnem I FEEL GOOD user posted image user posted image eh neznam do kad,moram malo i crnjaka ubacit,sta bi ja bez svojih crnjaka heheh. Mogo sam bolje ovih par dana ,nekako sam zaboravila na anksioznsot,cak kao da nisam niakd ni bila,dok se ne prisjetim,al eto nadam se tako vremenmom cu je i skroz zaboravit.

Stijelac drzi se ,istrpi mjesec vidjeces kako ce ti  Ad djelovat,cini mi se da si pocela pit seroxat,to je extra ad stavrno meni je pomogao za mjesec dana,medjutim imala sam sexualnu disfunkc pa sam ga prestala pit. Imala sam naravno neke nus pojave,sto je normalno,tebe samo sta god uhavti reci sebi da su to nus pojave koje ce vremneom nestat,i ako Bog da za mjesec ces ti ,a daj Boze sto prije nama pisat da si sve bolje i bolje,pa ces izac i iz kuce ,uzivat u svemu sto volisuser posted image

tara ma ja se tebi divim ,kako si ti opustena ,vesela,i  nadam se sve ces to prebrodit,jer vidim koliko se boris,i kad ti je tako tesko nekad neku salu kazes i smijes se ,samo tako nastavi, cure ljubim vas sve maj 67,stijralc koka i po svaka cast na tovjim rijecima,stavrno svaka cast....jana moja kako si ti ,,,sta je sa ostalima koje se dugo ne javljau....ljubom vas najviseeeeeeeeeeeeeeeee moje drageeeeeeeuser posted image

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1292
9.8.2010 12:34:50   
taraG
Joj draga Anza lijepo je tako nesto cuti, hvala ti! Ali daleko sam ja od divljenja! Evo sinoc me bas spucalo kao skoro nikada do sada, kao luda, sve placem, mislim da ce se nesto desiti, da i roditelji znaju, a da me lazu, uzas, neka paranoja totalna! Psih. se jos ne javlja, mozda je na godisnjem! Ali valjda nije tako, daj Boze da bude dobro! Sta ces, odoh kupiti kakav kupaci pa da idem na to more malo ga umociti, valjda ce se anks. malo istopiti u slanoj vodi! Pusaaa!

(odgovor članu AnzA)
Neposredna veza do poruke: 1293
9.8.2010 17:48:34   
jaca76
zdravo drage moje,kako ste mi?..mene nema jer mi je vise dosadilo da se stalno zalim i ponavljam kako sam sad dobro pa opet nisam i sve u krug?vise samu sebe ne mogu podnjeti ni prepoznati..cudno se osjecam,kao da to vise nisam ja...ma ni psiholog ni tablete nista ne pomaze,samo visa sila ako nam se smiluje i izbavi iz ovog stanja..znam da ce te se iznenaditi sto odjednom pisem ovako depresivno,ali ne mogu nekad i ja popustim boreci se toliko dugo sa samom sobom..puno vas volim i mislim na vas i gdje nam je to zabica i bambi?

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1294
9.8.2010 20:48:15   
Elmasa
jaca76, zao mi je zbog tebe, ali nisam nista bolja user posted image
ja jos ne znam sta je meni tacno...tako mi se place od te neizvjestnosti...
danas sam vadila krvi i urin, sutra cu vidjeti rezultate nalaza...
bila sam kod neuropsihijatra, onaj studentski gore, znate sta : nije samnom pricao ni 5 min, kunem vam se, samo me pitao sta je bilo, ja rekla opet dozivljavam 3 dana napade panike, i onda prestane...kao i prosli mjesec...
i on meni, bez dalje price ikakve, samo propisa lijek Fluoksetin, kao pola lijeka prije podne da uzmem...kaze slabo djeluje, tek nakon 4,5 dana...pa da opet u pon dodjem njemu...ja kad sam procitala o lijeku, sva sam se zaledila....opisuje nuspojave strasne...plus sto oni koji su lijeceni od epilepsije, kao sto sam ja prije 3 godine, ni slucajno ne smiju to uzimati...a ja jos njemu rekla da sam 3 godine bila na uspjesnoj terapiji Tegrebosom kod dr. Suljic, i on meni to propise! samo sam ih bacila u kantu!
kako ga nije Boga strah!
Ljudi moji, nastojim misliti da cu sve rijesiti, ali ne mogu...tako mi se place user posted image sta mi je...user posted image
da li mi se desava isto kao i vama ili je kod mene nesto drugo?
ja ne mogu da vjerujem da je to sve na psihickoj bazi ili je napad panike simptom necega? user posted image
pomozite mi svojim misljenjem molim vas ........user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1295
9.8.2010 21:33:53   
jaca76
vjeruj da se i ja nekad pitam da mozda kod mene nesto drugo i tome slicno..reci mi elmasa jesi li se izljecila od epilepsije?

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1296
9.8.2010 23:18:55   
Elmasa

IZVORNA PORUKA: jaca76

vjeruj da se i ja nekad pitam da mozda kod mene nesto drugo i tome slicno..reci mi elmasa jesi li se izljecila od epilepsije?

Hvala Bogu jesam...niti jedan napad nisam vise imala, a imala sam samo jedan, sa krizom svijesti...postepeno mi je doktorica iskljucivala Tegrebos, EEG, MG, CT sve uredno...to je bilo prije nekih 2 godine....
od tada se super osjecam, nisam imala nikakvih ozbiljnijih smetnji...kao npr. ovo sad....
vodila sam normalan zivot, doduse jesam po prirodi, kao sto sam rekla, osjetljivija, guram duboko u sebi sve, lako me sve povrijedi i onda na to znam ponekada impulsivno reagirati...
isto tako mislim da neke stvari iz proslosti nisam do kraja rijesila ( previse sam bila mentalno i emocionalno iscrpljena u posljednoj vezi, zatim izgubila sam 2 godine na faxu zbog tih nekih trauma i depresija, zatim stalni pritisak roditelja ''trebao bi ovo, trebao bi ono, nisi za ovo, nisi za ono'' )....i to na mene sve utice....
normalan covjek kad dobije kritiku, nekako je primi racionalno, ja to primim previse emotivno i duboko u sebi fkt pomislim da je ipak mozda sve do mene.....
al ja opet ne mogu da vjerujem da su svi ti simptomi na psiha bazi?!
a mozda je ipak i moguce?
citala sam nakon ovih napada, simptome koje ima jedan ''potpuni'' napad panike...
To su ovi :

Anksiozno-depresivni poremećaj

Raznovrsni su simptomi psihičke (osjećaj strepnje, unutarnjeg nemira, tjeskobe, zabrinutosti, napetosti, nervoze, neugodnog iščekivanja) i somatske anksioznosti i straha što se javljaju u anksioznim poremećajima u vrlo različitim kombinacijama

vegetativnih ili autonomnih:
01. palpitacije, lupanje srca ili tahikardija,
02. znojenje,
03. drhtanje ili osjećaj treperenja,
04. suha usta kad nisu posljedica uzimanja lijekova ili dehidracije;
abdominalnih i torakalnih:
05. teškoće u disanju,
06. osjećaj nedostatka zraka ili otežanog disanja;
07. bol u prsima ili nelagoda,
08. mučnina ili abdominalni distres (npr. kruljenje crijeva),

mentalnih:
09. osjećaj vrtoglavice, nestabilnosti, omaglice ili gubitka kontrole,
10. osjećaj derealizacije ili depersonalizacije,
11. strah od gubitka kontrole, ludila ili nestanka,
12. strah od smrti;

općih:
13. napadaji topline ili hladnoće,
14. osjećaj obamrlosti ili bockanja po tijelu,

mišićno-tenzionih:
15. napetost ili bol u mišićima,
16. nemir ili nemogućnost opuštanja,
17. osjećaj kao da je na rubu,
18. osjećaj knedle u grlu ili otežanog gutanja;

i drugih nespecifičnih simptoma:
19. pretjerane reakcije ili prepasti na mala iznenađenja,
20. poteškoće koncentracije ili osjećaj praznine u glavi zbog briga i anksioznosti,
21. perzistentna razdražljivost,
22. otežano usnivanje zbog briga.

Anksioznost može biti povezana i s neugodnim, neželjenim i samonametajućim mislima i prisilnim radnjama i ritualima kao što je to slučaj u obuzeto-prisilnom poremećaju. Prisilna zamišljanja zastrašujućih scena (ubojstva, samoubojstva, bizarni seksualni odnosi i druge radnje) mogu izluđivati oboljele. Najčešće prisilne radnje koje su usmjerene na smanjenje ili neutraliziranje tjeskobe koje izazivaju prisilne misli su čišćenje i pranje, provjeravanje nečega, brojanje, skupljanje i gomilanje različitih predmeta, dodirivanje, itd.

JA SAM IMALA SVE DO JEDNOG SIMPTOMA!
jednom sve, jednom neke....al sam sve imala

a jaco76 zasto pitas za epilepsiju? mislis li da ima neke veze s tim? ja sam to odmah pomislila...al ako je sve ok, zasto onda?
mah...
p.s. meni jedino pomazu bliski ljudi, i razgovor...imam nenornalnu potrebu blebetati o tome...
vas cu postediti, mozda neko ne voli user posted image

(odgovor članu jaca76)
Neposredna veza do poruke: 1297
10.8.2010 0:27:35   
dinaa
IZVORNA PORUKA: Elmasa

IZVORNA PORUKA: jaca76

Hvala Bogu jesam...niti jedan napad nisam vise imala, a imala sam samo jedan, sa krizom svijesti...postepeno mi je doktorica iskljucivala Tegrebos, EEG, MG, CT sve uredno...to je bilo prije nekih 2 godine....
od tada se super osjecam, nisam imala nikakvih ozbiljnijih smetnji...kao npr. ovo sad....
vodila sam normalan zivot, doduse jesam po prirodi, kao sto sam rekla, osjetljivija, guram duboko u sebi sve, lako me sve povrijedi i onda na to znam ponekada impulsivno reagirati...
isto tako mislim da neke stvari iz proslosti nisam do kraja rijesila ( previse sam bila mentalno i emocionalno iscrpljena u posljednoj vezi, zatim izgubila sam 2 godine na faxu zbog tih nekih trauma i depresija, zatim stalni pritisak roditelja ''trebao bi ovo, trebao bi ono, nisi za ovo, nisi za ono'' )....i to na mene sve utice....
normalan covjek kad dobije kritiku, nekako je primi racionalno, ja to primim previse emotivno i duboko u sebi fkt pomislim da je ipak mozda sve do mene.....
al ja opet ne mogu da vjerujem da su svi ti simptomi na psiha bazi?!
a mozda je ipak i moguce?
citala sam nakon ovih napada, simptome koje ima jedan ''potpuni'' napad panike...
To su ovi :

Anksiozno-depresivni poremećaj

Raznovrsni su simptomi psihičke (osjećaj strepnje, unutarnjeg nemira, tjeskobe, zabrinutosti, napetosti, nervoze, neugodnog iščekivanja) i somatske anksioznosti i straha što se javljaju u anksioznim poremećajima u vrlo različitim kombinacijama

vegetativnih ili autonomnih:
01. palpitacije, lupanje srca ili tahikardija,
02. znojenje,
03. drhtanje ili osjećaj treperenja,
04. suha usta kad nisu posljedica uzimanja lijekova ili dehidracije;
abdominalnih i torakalnih:
05. teškoće u disanju,
06. osjećaj nedostatka zraka ili otežanog disanja;
07. bol u prsima ili nelagoda,
08. mučnina ili abdominalni distres (npr. kruljenje crijeva),

mentalnih:
09. osjećaj vrtoglavice, nestabilnosti, omaglice ili gubitka kontrole,
10. osjećaj derealizacije ili depersonalizacije,
11. strah od gubitka kontrole, ludila ili nestanka,
12. strah od smrti;

općih:
13. napadaji topline ili hladnoće,
14. osjećaj obamrlosti ili bockanja po tijelu,

mišićno-tenzionih:
15. napetost ili bol u mišićima,
16. nemir ili nemogućnost opuštanja,
17. osjećaj kao da je na rubu,
18. osjećaj knedle u grlu ili otežanog gutanja;

i drugih nespecifičnih simptoma:
19. pretjerane reakcije ili prepasti na mala iznenađenja,
20. poteškoće koncentracije ili osjećaj praznine u glavi zbog briga i anksioznosti,
21. perzistentna razdražljivost,
22. otežano usnivanje zbog briga.

Anksioznost može biti povezana i s neugodnim, neželjenim i samonametajućim mislima i prisilnim radnjama i ritualima kao što je to slučaj u obuzeto-prisilnom poremećaju. Prisilna zamišljanja zastrašujućih scena (ubojstva, samoubojstva, bizarni seksualni odnosi i druge radnje) mogu izluđivati oboljele. Najčešće prisilne radnje koje su usmjerene na smanjenje ili neutraliziranje tjeskobe koje izazivaju prisilne misli su čišćenje i pranje, provjeravanje nečega, brojanje, skupljanje i gomilanje različitih predmeta, dodirivanje, itd.

JA SAM IMALA SVE DO JEDNOG SIMPTOMA!
jednom sve, jednom neke....al sam sve imala

I ja isto!!!Citajuci ovo pronasla sam se skoro u svemu.
Pozz cure drage,ja se ne javljam cesto ovdje ali redovno vas citam.Saljem vam veliki zagrljaj podrske i zelim vam da sto prije budete bolje!

Moja djeca su moje najvece blago!!!

(odgovor članu Elmasa)
Neposredna veza do poruke: 1298
10.8.2010 1:37:48   
taraG
Evo narucila sam se sutra kod psihijatra! Joooj kao da treba zubaru ici, sve me neka trema, ne ide mi se! Valjda dugo nisam bila, pa kontam da ce mi tesko biti otvoriti se da mu ispricam sta me muci! Ja cu njemu copy paste svoje postove sa ovoga foruma haha!

(odgovor članu dinaa)
Neposredna veza do poruke: 1299
10.8.2010 1:42:15   
taraG
Elmasa ne se brines pretjerano! Ja ti imam skoro sve, ako ne i sve te simptome, a nemam panicne napade, plus imam i taj opsesivno-kompulsivni poremecaj, a jos ne pijem ni tablete! Tako draga ne brini ti previse, idi psihijatru i polako, to ti je tek na pocetku! Ja sam nakon par mj. saznala sta mi je i sve odugovlacila da odem psih., da sam otisla odmah sve bi bilo brze siguruno! Evo sada se vec god. dana borim, ali polako, nedaj se! Pusaaa!

(odgovor članu taraG)
Neposredna veza do poruke: 1300
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  50 51 [52] 53 54   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *