Elmasa
|
IZVORNA PORUKA: jaca76 vjeruj da se i ja nekad pitam da mozda kod mene nesto drugo i tome slicno..reci mi elmasa jesi li se izljecila od epilepsije? Hvala Bogu jesam...niti jedan napad nisam vise imala, a imala sam samo jedan, sa krizom svijesti...postepeno mi je doktorica iskljucivala Tegrebos, EEG, MG, CT sve uredno...to je bilo prije nekih 2 godine.... od tada se super osjecam, nisam imala nikakvih ozbiljnijih smetnji...kao npr. ovo sad.... vodila sam normalan zivot, doduse jesam po prirodi, kao sto sam rekla, osjetljivija, guram duboko u sebi sve, lako me sve povrijedi i onda na to znam ponekada impulsivno reagirati... isto tako mislim da neke stvari iz proslosti nisam do kraja rijesila ( previse sam bila mentalno i emocionalno iscrpljena u posljednoj vezi, zatim izgubila sam 2 godine na faxu zbog tih nekih trauma i depresija, zatim stalni pritisak roditelja ''trebao bi ovo, trebao bi ono, nisi za ovo, nisi za ono'' )....i to na mene sve utice.... normalan covjek kad dobije kritiku, nekako je primi racionalno, ja to primim previse emotivno i duboko u sebi fkt pomislim da je ipak mozda sve do mene..... al ja opet ne mogu da vjerujem da su svi ti simptomi na psiha bazi?! a mozda je ipak i moguce? citala sam nakon ovih napada, simptome koje ima jedan ''potpuni'' napad panike... To su ovi : Anksiozno-depresivni poremećaj Raznovrsni su simptomi psihičke (osjećaj strepnje, unutarnjeg nemira, tjeskobe, zabrinutosti, napetosti, nervoze, neugodnog iščekivanja) i somatske anksioznosti i straha što se javljaju u anksioznim poremećajima u vrlo različitim kombinacijama vegetativnih ili autonomnih: 01. palpitacije, lupanje srca ili tahikardija, 02. znojenje, 03. drhtanje ili osjećaj treperenja, 04. suha usta kad nisu posljedica uzimanja lijekova ili dehidracije; abdominalnih i torakalnih: 05. teškoće u disanju, 06. osjećaj nedostatka zraka ili otežanog disanja; 07. bol u prsima ili nelagoda, 08. mučnina ili abdominalni distres (npr. kruljenje crijeva), mentalnih: 09. osjećaj vrtoglavice, nestabilnosti, omaglice ili gubitka kontrole, 10. osjećaj derealizacije ili depersonalizacije, 11. strah od gubitka kontrole, ludila ili nestanka, 12. strah od smrti; općih: 13. napadaji topline ili hladnoće, 14. osjećaj obamrlosti ili bockanja po tijelu, mišićno-tenzionih: 15. napetost ili bol u mišićima, 16. nemir ili nemogućnost opuštanja, 17. osjećaj kao da je na rubu, 18. osjećaj knedle u grlu ili otežanog gutanja; i drugih nespecifičnih simptoma: 19. pretjerane reakcije ili prepasti na mala iznenađenja, 20. poteškoće koncentracije ili osjećaj praznine u glavi zbog briga i anksioznosti, 21. perzistentna razdražljivost, 22. otežano usnivanje zbog briga. Anksioznost može biti povezana i s neugodnim, neželjenim i samonametajućim mislima i prisilnim radnjama i ritualima kao što je to slučaj u obuzeto-prisilnom poremećaju. Prisilna zamišljanja zastrašujućih scena (ubojstva, samoubojstva, bizarni seksualni odnosi i druge radnje) mogu izluđivati oboljele. Najčešće prisilne radnje koje su usmjerene na smanjenje ili neutraliziranje tjeskobe koje izazivaju prisilne misli su čišćenje i pranje, provjeravanje nečega, brojanje, skupljanje i gomilanje različitih predmeta, dodirivanje, itd. JA SAM IMALA SVE DO JEDNOG SIMPTOMA! jednom sve, jednom neke....al sam sve imala a jaco76 zasto pitas za epilepsiju? mislis li da ima neke veze s tim? ja sam to odmah pomislila...al ako je sve ok, zasto onda? mah... p.s. meni jedino pomazu bliski ljudi, i razgovor...imam nenornalnu potrebu blebetati o tome... vas cu postediti, mozda neko ne voli
|