Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
Meni je sve otislo.Posljednji mjesec dva sam se malo ubucila (1-2 kg)...ali sredit cu ja to vec.
A sto li? nesto nam cesto svracas tamo na razgovore u iscekivanju
Jos je meni rano za to,pa beba mi nije ni god.napunila.Al' svaki put kad me neko zeza na taj racun ja odmah skocim s mjesta,i sad kad sam procitala tvoj post otisla sam k'o fol vidjet sta beba radi.
Jos je meni rano za to,pa beba mi nije ni god.napunila.Al' svaki put kad me neko zeza na taj racun ja odmah skocim s mjesta,i sad kad sam procitala tvoj post otisla sam k'o fol vidjet sta beba radi.
Ja sam u 19-toj sedmici a tezina jos uvijek ista kao prije trudnoce, ni + a ni - Izgleda da sam ja prava sretnica po pitanju kilograma, lucky me
ja sam 27. sedmica i još uvijek na kilaži kao prije trudnoće
Ja mislim da nije ni to bas uredu.Osim ako si bila malo deblja pa dio kilaze prebacila na bebu. Mislim da je najbolje da se dobije desetak kg.
Nisam ja deblja nego sam visoka 180cm. Moja težina je još uvijek 73 kg što je na ovu visinu dobra kilaža. Doktor kaže da je do sada bilo ok što se nisam debljala ali da bi sada već trebalo da krenem sa dobivanjem kilograma.
Apetit mi je bio samo malo pojačan u periodu od 20-25 sedmice sada jedem skoro isto kao i prije T. Ja bih voljela dobiti još koji kg. da mi malo ostane zalihe i energije jer sada smo 1,70 i 65 kg.
Meni je sve otislo.Posljednji mjesec dva sam se malo ubucila (1-2 kg)...ali sredit cu ja to vec.
A sto li? nesto nam cesto svracas tamo na razgovore u iscekivanju
I sta beba radi?
Spavala je beba,zbog toga i jeste cudno sto sam isla provjeravat.
Nisam ja deblja nego sam visoka 180cm. Moja težina je još uvijek 73 kg što je na ovu visinu dobra kilaža. Doktor kaže da je do sada bilo ok što se nisam debljala ali da bi sada već trebalo da krenem sa dobivanjem kilograma.
Eh..ako doktor kaze da je ok onda super. Ja sam kontala po sebi,imala 55 kg.prije trudnoce (172 cm),pa stvarno bi izgledala bolesno da sam ostala na toj kilazi do 27. sedmice.
Jedes li ti ista,kako si uspjela sacuvat kilazu??
Eh..ako doktor kaze da je ok onda super. Ja sam kontala po sebi,imala 55 kg.prije trudnoce (172 cm),pa stvarno bi izgledala bolesno da sam ostala na toj kilazi do 27. sedmice.
Jedes li ti ista,kako si uspjela sacuvat kilazu??
Jedem isto kao što sam jela i prije trudnoće. Niakda nisam imala one "napade" da mi se jede nešto posebno ili da mi je jede više nego inače. Jedina razlika u ishrani je ta što sam uključila voće u ishranu koje prije nisam jela.
Da biste sto je moguce lakse a bezbolnije skinuli trudnicke kilograme poslije poroda, samo sto vise hodajte sa svojom bebom, manje gledajte TV i ogranicite obroke masne hrane izvan kuce - uz dojenje, to se pokazalo zaista uspjesnim!
< Poruku je uredio Skvo RR -- 10.8.2010 11:32:53 >
Ja sam u prvoj trudnoći nosila blizance i dobila čitavih 40 kg, sa kilaže 60 kg, na porodu sam imala 100 kg.... Pretpostavljam i da je masa primljenih progesterona utjecala na moju kilažu. Nažalost rodila sam samo jednu bebu, a jednu izgubila. Sada mi sin ima 4 godine, a ja imam 80 kg. 20 kilograma izgubila sam odmah u prvoj godini njegovog života. Ali sa 80 kilograma ne mičem već 3 godine. Ma šta god radila uvijek ista kilaža. Niti jedem puno, niti puno spavam, ali kilaža je na začaranih 80 kg. Ne usuđujem se ostati trudna ponovo dok bar ne smršam još 10 kg. Bojim se iz zdravstvenih razloga, jer mi je kilaža utjecala na kičmu i vene. Ako ima neko neki savjet, rado ću ga poslušati....
ciao cure, evo mene nova sam. reci u vam jednu stvar samo. uvijek sam bila mrsavica. zatrudnila sa nekih 49 kg, kad sam saznala da sam trudna imala sam 53 ( nakon mjesec dana ), do kraja trudnoce 68 a mozda i vise. sve sam tamanila, deset_ godina prije trudnoce bila sam vegetarijanac, kad sam saznala da sam trudna odmah sam pocela jest meso, prestala sam pusit, sve ful ful uzorno. nikad u zivotu si nisam bila ljepsa nego u trudnoci, imala sam ogroman trbuh. rodila sam tjedan dana prije termina zdravu djevojcicu tesku samo 2960. mislim ako to sve izracunam da sam dobila oko 20 kila, mozda i vise. sada, 2 i pol mjeseca posle imam opet 52 kile i samo padaju, bez ikakve dijete bez iceg, dapace uz monstruozno prezderavanje. ok, ja nemam na koga bit debela, svi u familiji su mi neke srednje gradje, al uopce se nisam pilala. sve se vratilo, isto komotno na cesti mogu se ufurat medju srednjoskolke kada idu po gablec hehe. tako da to kolko ste dobile, kolko cete izgubit, sve je to individualno, bitno je da je vasa bebica sretna i zdrava i da fino raste i papa i da je sve ok. sigurna sam da ste sve prekrasne. super je bit trudna. ja bi opet. pusa svima
< Poruku je uredio tuljanka -- 30.8.2010 13:58:28 >
Cao cure, sto se tice kilaze prije na mjesec trudnoce vagala sam se i imala 74 kg. Sada sam 17 sedmica i kad su me izvagali sada imam 71 kg. Ne mogu da vjerujem samo kod mene izgleda ide obrnuto... Haha, al mislim da vjerovatno jedna vaga nije dobro pokazivala. Jel to je nemoguce da sam smrsala a guzica mi da prostite svakim danom sve veca ....