Zabica27
|
Anza, pakuj kofere i pravac more...Ma kakva ba anks. kad dodjes dole zaboravis na sve sto te mucilo.Ja prije putovanja nocima nisam spavala, a kad sam otisla na put, ma bilo mi super, jos plovim brodom i pitam se sta ako me sad scepa, i nista, mislim u principu, pa sta i ako te scepa, spucalo te i do sada hiljadu puta, pa ti nista od toga lose se nije desilo, samo strah i pn,i ja planiram na more aBd i cinjenica jeste da ni meni nije bas svejedno, ali ja jednostavno ZNAM da mi se nista lose nece desiti, jedino sto mi se moze desiti je pn koji traje pa zavisi kako kome meni 5-10min i nista vise i to je to...A eto na moru mi uvijek bude predobro tako da nemam kad razmisljati o anks. A jos jedna stvar sto se tice pn jeste da su najjaci pn i najgori oni dozivljeni na pocetku, jer ne znas ni sta je to ni sta tio bi, poslije naucis sta je pa im smanjis intenzitet ako nista drugo, bar tako je kod mene bilo. Mirex, cinjenica jeste da je ovo duga borba i da ne prolazi preko noci, zato se ne predaji i naoruzaj se stpljenjem.Takodje usponi i padovi su normalna pojava tokom oporavka, pa ja i sada nekad znam imati losih dana, al prihvatim to kao nesto normalno i ne sekiram se previse oko toga.Samo moras da shvatis jednu stvar, tvoj dr te nece izlijeciti, on ce ti samo pomoci u tome, puno toga zavisi od tebe, da ne kazem sve.Pa je pitanje sta TI radis da bi poboljsao svoje stanje, osim sto ides kod dr?Jer ne mozes sjediti kod kuce i cekati da to prodje da te ljekovi i dr izlijece.Moras sam raditi na svom oporavku, pocevsi od malih koraka ka sve vecima.Ako ne smijes van, sidji prvo jedan sprat iz stana, tako radi ako treba mjesec dana sve po 1 sprat, pa povecavaj po 2-3 sve dok ne stignes pred zgradu, pa do granapa i sl.Jednostavno moras sebe natjerati na to, znam da nece biti lako jer evo ja sam recimo kad sam bila najlosija izlazila van sa drustvom.Mislis da sam uzivala i da mi je bilo lako?Ni najmanje, bilo je to mucenje i jedva sam cekala da dodjem kuci da se "odmorim".Pitala sam se zasto uopce izlaziti kad ne uzivam u tome i kad se mucim?ALI u tome i jeste stvar ,moras izlaziti, ne smijes se zatvoriti u 4 zida.Jer ja nisam recimo uzivala mjesec dva ,tri, pet,ne znam, al vremenom nekako se taj srah od izlazaka "otopi" i pocnes uzivati kao nekad, i tako mic po mic pocnes da uzivas u stvarima u kojima si uzivao i prije ovoga. Uh sto se i ja raspisa, ne zamjerite, glavu gore i radite sve ono sto ste i prije ovoga.Jer i meni je moj dr kao i Novoj rekao da ne dozvolim da me anks. sprijeci u bilo cemu sto zelim uraditi, i mogu vam reci da i nije,jer JA joj nisam to dozvolila.Pa necu da mi neko da prostite sranje oduzme sve stvari u kojima uzivam i voli...Jaca sam od toga i ja , ai svi vi,zato samo ravno naprijed mars... Ljubim vas puno sve od reda,a ovima koji putuju zelim sretan put i lijep provod i naravno zelim kompletan izvjestaj kad se vratite... Pusaaaa...I jos da dodam "svoj" zastitni znak,he he...
|