|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...
3.7.2010 9:41:31   
Mya_81 RR
Gvendi, meni su to rekli za mast user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1426
3.7.2010 16:48:20   
škorpija
ma ja mislim da oni dovoljno tog šećera a i masnoće jedu u keksu, pudingu i drugim kerefekama da nema potrebe za dodatnim.

ajdin neće nikakvo voće da jede, ne znam šta da radim, prije je barem babanu jeo sad neće ni to, on bi živio od jami kiflica i plazme, samo da mu dozvolimuser posted image user posted image user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1427
3.7.2010 17:35:35   
Mya_81 RR
Škorpija, je li jede bar povrće? A ako ne želi svježe da jede, možda da mu pravite sokiće? I je li mu daješ voće da jede sam?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1428
3.7.2010 18:02:49   
Anoniman
jesi li mu probala dati u komadu? moj A. nece da jede nista ispasirano (sem hippa) al zato uzme fino komad jabuke pa posnjafa...tako i bananu...jagode citave zgura...

Neposredna veza do poruke: 1429
3.7.2010 18:37:07   
Hanady RR
ma samo operi i na hranilicu poredaj umjesto bilo čega drugog...sve pojedu...kod mene farah jede dvije jabuke, jednu bananu, jagode i lubenicu sve isti dan u ogromnim količinama...i sve samauser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1430
3.7.2010 20:21:26   
škorpija
 jede povrće, ali u supici ili ispasirano, sok neće nikakav , pije samo vodu, voće neće ni pasirano, ni sa plazmom,  ni u komadu, nema šanse, pravi face kao da će povratiti, probala sma mu umoćiti prvi komadić u šećer, ma neće usta da otvori ni da lizne. prije je volio barem bananu, e sad neće ni touser posted image  user posted image user posted image   

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1431
3.7.2010 20:35:51   
Mya_81 RR
A ja nam zeznutog momka...moram ja Minju pripremiti dobro da zna s kim ima posla user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1432
3.7.2010 21:34:23   
martajay
ovo za secer i mast su tipicne "babske price".
secer razgradjuje kalcijum, a o masti necu ni da pisem.

skorpijo, a je l jede vocne kasice (hipp, ili neke druge)?

7.4.2009.

Neposredna veza do poruke: 1433
4.7.2010 19:22:56   
škorpija

IZVORNA PORUKA: martajay

ovo za secer i mast su tipicne "babske price".
secer razgradjuje kalcijum, a o masti necu ni da pisem.

skorpijo, a je l jede vocne kasice (hipp, ili neke druge)?

prije je jeo, ali sad pošto ima voća u izobilju nisam ih ni kupovala odavno, fakat ne znamuser posted image , možda bi jeo njihove kašice, ali on je već veliki i glupo mi da jede kašice kad može voće grickati svojim zubićima, ma njemus egadi voće u ruci da drži a kamo li da ga u usta staviuser posted image

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 1434
5.7.2010 9:49:45   
martajay
ni moj bas ne voli voce nesto posebno (ne voli nista nesto posebno), pa mu ja u neku hippovu kasicu ubacim zitarice (proso/zob/bulgur) i neku svezu vocku... kombinacija user posted image

7.4.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1435
5.7.2010 12:53:55   
mojbebac
moja sve hoce da jede sama.... sve joj poredam na hranilicu i ona to sama jede... imamo problema sa supicom i corbicama, jer ne da da je hranim, a hoce sama tako da joj na silu ubacim dvije tri kasike, voce i povrce jede super, mlijeka pola litra popije, i sada pravim razne domace sokove koje razblazujem sa vodom, tako da i njih dosta pije .....ne jede kolicinski bas nesto puno, ali jede cesto, pa se nadam da joj je dovoljno, obicno kazu kad beba pocne sama jesti da ona zna koliko joj je dovoljno, pa ako je vjerovati tome ....

mamina i tatina princeza stigla na svijet 14.05.2009

Nas mali princ stigao 07.10.2015. 54cm,4300 gr

(odgovor članu martajay)
Neposredna veza do poruke: 1436
7.7.2010 11:52:28   
megi
mamice da vas pitam kad ste dali djeci smokve
kad se daju uopste
ja ih pravo volim pa bih dala i curici, a nesto ne znam da bebe ne smiju user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu mojbebac)
Neposredna veza do poruke: 1437
7.7.2010 11:56:54   
Lejla Ka
Daj joj da proba, ako joj se svide daj. Vidjet ćeš reakciju (smokve otvaraju, koliko se sječam), samo nemojte previše za prvi put.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1438
7.7.2010 14:56:17   
Mya_81 RR
Mi smo probali tunjevinu i ne svidja nam se...sama je jela i smiješna mi je bila jer ne prestaje da uzima s tacnice male komadiće, ali svejedno ih pljuje van user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1439
7.7.2010 15:01:02   
Lejla Ka
Tuna ti je osjetljivo područje. Trudnicama se ne preporučuje zbog taloženja otrova iz mora u njenom mesu. Pogotovo ako se radi o konzerviranoj. I ovi sa Jadrana preporučuju samo svoju svježu.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

Neposredna veza do poruke: 1440
7.7.2010 15:05:20   
shejla
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Mi smo probali tunjevinu i ne svidja nam se...sama je jela i smiješna mi je bila jer ne prestaje da uzima s tacnice male komadiće, ali svejedno ih pljuje van user posted image

i Lamija isto ovako hehehe. Stavi usta, a onda skroz zine i isplazi jezik i sve poispada iz usta.

Inace u zadnje vrijeme smo probali maline, visnje - to joj se svidja, a lubenica, breskva, kajsija joj se ne svidja. Kajsiju uzme sama cijelu pa ko fol nesto glodje, pa kad sta zagrize ispljune :)

Od slanih obroka sad vec jede sve sto i mi... Nisam odavno bila na ovoj temi, pa ne znam sta sam pisala...uglavnom jede rucak kao i mi, osim sto joj ponekad napravim corbicu samo za nju. (Danas, npr. rucala je spagete milaneze, jucer musaku...) Tokom dana jede voce, kekse, hljeb, ribice, smoki, monte.... za dorucak puru, ABC sir i hljeb, jaje (sve se dere dok ja pecem: "jaja...jaja..."), bananu, griz, voce sa mladim sirom... zapravo mi je vazda tegoba smisliti dorucak user posted image

< Poruku je uredio shejla -- 7.7.2010 15:16:52 >

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

Neposredna veza do poruke: 1441
7.7.2010 15:19:21   
shejla
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka

Tuna ti je osjetljivo područje. Trudnicama se ne preporučuje zbog taloženja otrova iz mora u njenom mesu. Pogotovo ako se radi o konzerviranoj. I ovi sa Jadrana preporučuju samo svoju svježu.

pa nekako meni onda logicnije da je ispravna ova konzervirana, nju sigurno pregledaju i imaju nekakve kriterije i standarde za uvoz/izvoz... Ovu svjezu upecaju i bace na rostilj - nit ko gleda ni pregledauser posted image

mada, znam za to, ali eto po malo...ne jedemo je sad bas svaki dan kilama...user posted image

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 1442
7.7.2010 15:24:57   
megi
probacemo malo smokvica onda red je user posted image
mi nismo tunu probali, ali i adna jede skoro sve kao i mi
danas mahune na supi od telece koljenice, jela cokolino, jabuke sa prosom, pila caja, soka, bar mi tako kaze mama

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu shejla)
Neposredna veza do poruke: 1443
7.7.2010 15:43:22   
Mya_81 RR
Lejla, znam to za tunu...u trudnoći je nisam jela...i nije baš da svaki dan jedemo konzervirane stvari...ipak, ne mogu baš sve izbjegavati, a sad sve više hoće sama da jede i to prstima tako da više ne znam šta da joj dajem za doručak i večeru...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1444
8.7.2010 17:57:31   
ivanak
Moj još uvijek nije pokazao želju da ako mu ja dam neko voće ili komadić kruha da jede sam. On se igra s time, uopće ne stavlja u usta, ni ti jede. A sve ostalo stavlja u usta. Malo čudno...
Ono što treba neće, a ono što ne treba, stavlja....

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

Neposredna veza do poruke: 1445
8.7.2010 18:35:32   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: ivanak

Moj još uvijek nije pokazao želju da ako mu ja dam neko voće ili komadić kruha da jede sam. On se igra s time, uopće ne stavlja u usta, ni ti jede. A sve ostalo stavlja u usta. Malo čudno...
Ono što treba neće, a ono što ne treba, stavlja....

vjerovatno je glupo pitanje...da li ti uzmes isto komad pa pojedes pred njim? ili probaj da on tebe hrani pa ce i sebe

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 1446
8.7.2010 18:45:55   
ivanak
više mljackam, mmmm ispred njega. Ne jedem.... ali ću pokušati to pa javim rezultate

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1447
9.7.2010 9:24:43   
ivanak
Mi naravno opet imamo muku sa slanom hranicom....
ABd pojest ćemo danas:
8h -  200 ml mlijeka sa malo kraš expresa,
oko 9.30h  -  200-250 ml čokolina
spavanje
svakako od 14 malo mrkvice i patate ćemo danas sa malo masla
ako ne bude to htio onda ću mu dati malo griza i voća
između obroka, prije spavanja ču mu pokušati dati dječiji keksić da pokuša grickati
oko 18h - standardno voće
trebalo bi biti spavanje
oko 21 do 22h keksolino za laku noć oko 250 ml

Nakon svakog kašastom obroka popijemo minimalno 50 do 70 ml čaja od komorača, sve zavisi što se jede. Max je oko 120 ml.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1448
9.7.2010 9:29:34   
hanabanana
Ivana, ja bih na tvom mjestu izbacila čokolina, medolina i ostala lina.
Time samo unosi mlijeko i šećer.
Nije onda ni čudo što odbija ostalu hranu.
Ako sam dobro upratila malenom je godina dana?!
on bi trebao imati: doručak, ručak i večeru. Plus dvije užine i mlijeko koje pije pred spavanje.

Ja bih recimo, primjer navodim, umjesto čokolina, za dorukač napravila puru - palentu, ili kiflu sa pavlakom, ili jaje....

Zašto će mu čokolino za doručak ako je prije toga popio mlijeko sa krašom?!

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1449
9.7.2010 10:23:33   
gvendolina
potpisujem hanabanu trebao bi imati prave obroke

Mi oko 7:30 pijemo mlijeko
oko 10 h dorucak:mladi sir sa pavlakom i caj
mlijeko i spavanjac
rucak:supica od koljenice sa tikvicom,mrkvom i brokulom
uzina :maline i jagode
mlijeko i spavanjac

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1450
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  56 57 [58] 59 60   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *