|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...
29.6.2010 16:13:29   
Mya_81 RR
Jučer sam joj dala malo da lizne na kašikicu i nije joj se svidio, mislim na med...mogla bi probati tako u slatkim kašicama...

A kupila sam cveklu, samo ne znam bi li joj tutnula malo u čaj ovako svježu ili da kuham. A opet, nije više tako mala da puno razmišljam o ovome...ipak je cvekla samo povrće...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1401
29.6.2010 21:21:12   
martajay
ja sam rendala sirovu cveklu (oko rodjendana) i bezuspesno pokusavala da mu dam da popije sok.
nije hteo ni pomesan sa jabukom. tri-cetiri kasicice, i to je to.

probacu ovo sa limunom, zvuci bolje nego sa jabukom.

ne znam da li su oni neki 100% cvekla sokovi iz DM-a, ili oni friktalovi ok za nase user posted image
je l neka mama davala?

7.4.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1402
29.6.2010 21:27:12   
martajay
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Jučer sam joj dala malo da lizne na kašikicu i nije joj se svidio, mislim na med...mogla bi probati tako u slatkim kašicama...

nemoj joj davati da lize med, jer moze da se zagrcne
(moja mama samo sto se, bukvalno, nije ugusila uzimajuci med kasikom)
a i citala sam da je med najbolje uzimati razmucen u mlakoj vodi, ili necemu drugom
(da sad ne davim objasnjenima zbog cega).

7.4.2009.

Neposredna veza do poruke: 1403
29.6.2010 21:57:21   
pocahontas

A kupila sam cveklu, samo ne znam bi li joj tutnula malo u čaj ovako svježu ili da kuham. A opet, nije više tako mala da puno razmišljam o ovome...ipak je cvekla samo povrće...

moj Cici kada jede izblendanu cveklu s bananom izgleda kao da je pojeo drugu bebu (uzassss, sav bude crvennnnnn) user posted image user posted image

Bilježim se sa štovanjem

Neposredna veza do poruke: 1404
29.6.2010 22:19:33   
Mya_81 RR
Eh, onda ću joj i med i cveklu povremeno stavljati u čaj (probat ću prvo med u vodu).....naravno, ne zajedno....mislim da će htjeti tako piti, jer ako ovu zelenu pšenicu koju joj stavljam u čaj pije onda s ovim neće biti problema...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1405
29.6.2010 23:26:51   
iv@ncica
user posted image joj  ja  andreju  nisam  jos  davala  cveklu  niti  znam  kako  bi  mu  je  spremila  i dala..a  meda  smo  jelu  u  kasicama  i  medolinu..ali  nisam  jos  pretjerivala s njim..iako  bi  sad  vec  mu ga  mogla  umjesati  u  voce  ili  keks  i  mlijeko  i  slicnooo....i  da  ribu  mu  jos  nisam  davala..nesto  me  strah  bilo  ribace....inace  tamanimo  sve  zivo....e  jos  jedno  pitanje..koliko  mesa vase  bebe  pojedu...ja  njumu  nekako  izreckam  u  juhice  ono  kuhano..ili  neko  mekse npr. piletina  ako  je  ispod folije  iz  pekare...nemam pojma  koliko  da  mu  dam,  jer  on  super  zvace,  ali  me  starh  mu  dati  komadic  da  zvakce,  inace  jede  krastavce..pa  sad  valjda  moze  i  komadice  mesa ;)user posted image ....a  sjeda  za  stol  cim  neko  jedeuser posted image user posted image ..i  sve tamani  i  proba ;)

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

Neposredna veza do poruke: 1406
30.6.2010 9:49:22   
ivanak
Mi smo navršili 17.6 godinu dana pa tako da se prebacamo na ovu temu.
Jučer smo imali lijepo jelo... pa je mama sretna.
Jeli smo:
8h mlijeko sa kraš expressom 250 ml,
9.30h voće - jagode sa jogurtom i 200 ml čokolina,
spavali skoro 3h....
pa u 3h patata, blitva sa maslacem, malo mlijeka, soli smiksano,
6h voće - jabuka i breskva izmiksana
9h keksolino i spavanac

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1407
30.6.2010 9:56:21   
Anoniman
Andreju sam neki dan skuhala cveklu (u pretis loncu)...ono kao na salatu...na kraju smo mi sve pojeli...ne svidja mu se boja...nije ni probao...inace koliko sam primjetila sve bijelo i zuto proba bez opreza...zeleno, uz nagovor...a sve ostalo...nema teorije...sve sto ide na smedje nece...meso, cveklu, grah...

p.s...doduse...hoce cokoladu...teorija mi je pala u voduuser posted image

< Poruku je uredio dadada -- 30.6.2010 9:57:02 >

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 1408
30.6.2010 15:13:31   
gvendolina
Mi jos nismo jeli cveklu,a i kad bi mu je davala ja bi mu je skuhala.Ne znam da li je do mene ili do cvekle,ali meni ona svjeza nekako tesko padne na zeludac

Mi smo danas za dorucak imali puru sa pavlakom
uzina:jagode i keks
za rucak: corbica sa graskom i teletinom (prvi put mu pravila i svidjelo mu se)
vecera : ponovo corbica,sto ostaneuser posted image

zaboravi napisati da je uz rucak isao jogurt.On je lud za jogurtom i obicnim i vocnim,vole li vase bebe jogurt?

< Poruku je uredio gvendolina -- 30.6.2010 15:19:14 >

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1409
30.6.2010 15:28:28   
megi
moracu i ja djetetu malo cvekle da dam zdrava je
a ja je ne podnosim, pa da djete ne ispasta user posted image

gvendolina i moja adna bas voli jogurt, ako nesto nece da jede ja joj zakamufliram jogurtom i spuca sve dok si rekao keks

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1410
30.6.2010 18:38:07   
Mya_81 RR
Malo prije sam iscijedila skuhane cvekle u HIPP voćni čaj i evo pije...

A sinoć sam napravila pitu i to je večerala zajedno s jogurtom.....skroz mi smiješno to bilo user posted image user posted image user posted image A vala bi i plakala kako je već tako velika da jede pitu i pije jogurt user posted image

Voća je danas bilo dosta....probali smo i lubenicu, mada ne znam od kad se to daje, ali nakon ovog roćkasa postala sam baš nešto opuštenija pa si mislim da bi sad mogla uglavnom jesti sve....

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 1411
2.7.2010 14:23:11   
ivanak
Jučer smo super jeli i neki dan, iako je vruće.
Danas ćemo, aBd:
8h mlijeko sa malo kaš expressa,
9.30h 200 ml čokolina
spavanje od 10 do 13h
13.30h mi je jeo kašu sa žitaricam i medom oko 180 ml, popio čaja 70 ml
Kasnije ćemo pataticu i domaće tikvice sa maslom.... vjerojatno će popiti oko 70 ml čaja
Voće će biti jabuka i malo keksica izmrvljenih i čaja nakon toga
I za laku noć ćemo lješnjak - čokolino popiti oko 200 do 250 ml.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

Neposredna veza do poruke: 1412
2.7.2010 14:46:10   
gvendolina
draga mya i ja sam se malo opustila nakon rockasa,mama me sve zezala user posted image A kao sto kazes u neku ruku sam user posted image jer su tako brzo porasli

Mi smo za dorucak imali cuspajz,kasnije je zasladio malinama
rucak : pileca supica sa tarhanom, brokulama,tikvicama i mrkvicom
uzina:zitarice iz DM-a sa jabukom
vecera:ponovo supica

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1413
2.7.2010 14:46:50   
Anoniman
smije li susenu brusnicu? (15 mjeseci)

(odgovor članu ivanak)
  Neposredna veza do poruke: 1414
2.7.2010 15:46:11   
gvendolina
dadada ja mislim da sad smiju jesti svo voce i povrce

smijem li dati Ajdinu borovnice ako mu je tvra stolica,ne mogu da se sjetim kako one djeluju na stolicuuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1415
2.7.2010 16:54:38   
Mya_81 RR
Ne znam da borovnice djeluju ikako na stolicu osim na boju...ja ovih dana svaki put ostanem šokirana koliko je crna user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1416
2.7.2010 17:30:40   
gvendolina

Ne znam da borovnice djeluju ikako na stolicu osim na boju...ja ovih dana svaki put ostanem šokirana koliko je crna user posted image

boja je baš....user posted image user posted image user posted image    ali eto danas mu je osim boje bila i jako tvrda,pa sam mislila da mu mozda nije borovnica djelovalauser posted image A ja nisam smjela da mu dam dok ne provjerim s vamauser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Neposredna veza do poruke: 1417
2.7.2010 22:06:57   
dafri
IZVORNA PORUKA: dadada

smije li susenu brusnicu? (15 mjeseci)

ja sam svojoj počela davati nedavno i brusnice i grožđice,sama ih uzima i baš joj se sviđa

mišljenje je kao dupe,svako ima po jedno

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1418
2.7.2010 22:59:01   
Anoniman
Ma cim mi je gvendolina dala zeleno svjetlo i ja sam njemu dalauser posted image ...i bas su mu se svidjele...kontam da mu sutra kompot od njih napravim

(odgovor članu dafri)
  Neposredna veza do poruke: 1419
2.7.2010 23:01:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: škorpija

ja doduše ajdinu dajem med od kad je napunio godinu u nekoj voćnoj kašici pa eto do sad nije bilo problemauser posted image

Mene strah user posted image  Nisam mu još dala med, ni limun, ni jaode ..... user posted image  Kod mene sve nešto na odgodu user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 1420
2.7.2010 23:08:12   
Anoniman
ja jesam jagode i to neki dan i bas ih je uslast jeouser posted image user posted image   i limun je liznuo...sto je najgore svidjelo mu se...uopste se nije stresao...a med jos nismo

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 1421
2.7.2010 23:09:32   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: enisa_sara

IZVORNA PORUKA: škorpija

ja doduše ajdinu dajem med od kad je napunio godinu u nekoj voćnoj kašici pa eto do sad nije bilo problemauser posted image

Mene strah user posted image  Nisam mu još dala med, ni limun, ni jaode ..... user posted image  Kod mene sve nešto na odgodu user posted image

pa za med...hm ne znam...ja sam dala malenoj pomaslo...nekako za zimu da se spremimo.
Limun također....al u kapimauser posted image
a jagode baš fino tamani...
enisa daj mu jagoda...pa  grehota da dijete do iduće godine čeka da se najede...djeca stvarno vole jagodeuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1422
2.7.2010 23:14:01   
Mya_81 RR
Kod nas jagoda više nema user posted image user posted image Inače, najela se i šumskih i običnih...

Mi smo limun probali prije možda dva mjeseca...stavljala sam joj po nekoliko kapi ponekad u kašice...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 1423
2.7.2010 23:14:55   
Anoniman
E da znate...na otoci, ispred merkura, su "dani meda" tako se nesto zove...i ima standova 20ak...ljudi iz citave bih donose med...mi smo prosle godine bas finog meda kupili...ja sam sebi uzela onaj vrcani ili vec kako se zove...bijeli...kremasti...njega najvise volimuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1424
3.7.2010 0:10:14   
gvendolina
IZVORNA PORUKA: dadada

Ma cim mi je gvendolina dala zeleno svjetlo i ja sam njemu dalauser posted image ...i bas su mu se svidjele...kontam da mu sutra kompot od njih napravim

Ma nista ne dajem dok se na rr ne odobri  user posted image user posted image user posted image

Mi od kada smo napunili godinicu jedemo skoro sve,izbjegavam samo hranu sa aditivima i ne stavljam mu vegetu u hranu

Kad smo vec kod provjera da nesto provjerim sa vamauser posted image   Govore mi da je zdravo bebama davati secer,po jedna kockica secera dnevno,navodno pomaze razvoju mozdanih celijauser posted image    ja reko` ˝ nista ne znam dok na rr ne provjerim˝  user posted image user posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  55 56 [57] 58 59   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *