Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 12.7.2010 16:04:37
ivanak
Iskreno, ja dajem 1 put sedmično jaje. Ne znam, meni je pedijatrica rekla da se s tim jajetom ne pretjeruje. Kasnije se može više puta davati.... Mi smo danas papali: 8h - mlijeko 200 ml sa malo krašexpressa oko 9.30h - kruha sa malo maslaca i džema ( mješani kupovni - to sam imala ) Čaja oko 50 ml... Spavanje do 13.30h 14h - patatica sa mahunom i malo sira Voćni jogurt od breskve Sokić od jabuke HIPPov ( da ga se riješimo ) oko 70 ml Sad je opet na spavanju, ali se nadamo da ćemo papati, ubiti voće i slatko volimo pa tako da hoćemo. oko 18h - voće bananu, malo dinje sa keksom ćemo smiksati iza toga čaja, najvjerojatnije 50 ml, jer je voće. I za laku noć čokolino 250 ml-
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 12.7.2010 17:27:44
Mya_81 RR
Mi smo danas prvi put imali ručak za odrasle I zajedno smo papale nas dvije. Napravila sam joj za ručak umak od brokule i piletine s tjesteninom i svidjelo joj se
Jeli smo još ribizle, bananu, pili mlijeko i 2 bočice čaja.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.7.2010 13:50:26
Dinkica
Doručak: crunchy musli sa medom Užina: nektarine Ručak: tarhana sa piletinom, mrkvom Užina: lino keksići Večera: maslenica i jogurt, inače pravo malo večera, par zalogaja i to je to Aptamil 2x180 ml, ujutro i naveče i puno vode
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.7.2010 17:25:59
Mya_81 RR
Mi smo danas propustili ručak, jednostavno nije htjela da jede...i malo prije sam joj dala, ali jedva je nešto pojela...garant od ovih vrućina i nema apetita...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 15.7.2010 17:37:51
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Mi smo danas propustili ručak, jednostavno nije htjela da jede...i malo prije sam joj dala, ali jedva je nešto pojela...garant od ovih vrućina i nema apetita...
isto...pojeo je 3 kasike rucka i koricu kruha...valjda je radi vrucine
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 16.7.2010 9:54:30
Dinkica
IZVORNA PORUKA: marinčii
evo da se i mi prebacimo u ovu skupinu jer više nismo bebe dinkice jeli može recept za maslenicu?
Marinči, gdje me nađe sa maslenicom na ovoj temi , to ja pravim za nas, pa ona samo malo gricne , više jogurta ali eto.... Stavljam recept na temi recepti
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 16.7.2010 11:07:56
shejla
mi smo se jucer najeli musake Bas joj se nesto svidjelo...
nego imam pitanjce...kupili smo onaj HIPP ORS sok, kad smo posli na more (u slucaju proljeva i sl...hvala Bogu nije ga bilo...), pa sad ne znam sta cu sa njim. Je li se to moze piti kao i svaki sok ili...
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 16.7.2010 12:01:16
mojbebac
moja cici je konacno pocela jesti kako treba ..... ujutro pojede kiflu sa abc sirom, ili nekom sunkaricom ..... pa pojede neku vocku ( sada uglavnom beremo bobicasto voce koje obozava, i sama ga jede ) .... pred spavanje pojede mlijeko i keks ..... kad se probudi obavezno supica ...... sa nama za rucak uglavnom jede sto i mi, ne pravim joj posebno, s tim sto sve mora da jede sama, osim supe, ne da da je hranimo .... pred spavanje pije flasicu mlijeka ..... pije dosta vode i domacih sokova koje joj baka pravi ..... sad trenutno pijemo caj od zove koji bas voli, a kazu da je dobar u vrijeme vrucina .....
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 16.7.2010 12:12:57
megi
mya daj nam receptic za taj umak od brokule i piletine
mi smo juce jeli zitarice i kakao, pa jaje sa pavlakom pa malo hljeba sa abc sirom, pa za rucak piletinu i rizu, pomalo od nas krala makaroncica pa smo jeli navece piletine, sira krompria, malo torte i puno vode soka i caja
Piletinu dinstajte dok ne omekša, a brokule skuhajte. Istopite maslac i umiješajte brašno te postupno dodajite mlijeko na laganoj vatri tako da se zgusne. kuhajte minut i miješajte neprestano. sklonite s vatre i dodajte sir da se istopi. Pomiješajte s piletinom i brokulom te sve nasjeckajte ili izblendajte. Umak dodati tjestenini.
Ja nisam stavljala sir.
Eh, sad u ovoj knjizi koju imam ima jako puno recepata sa sirevima, a ja pretpostavljam da se radi o onim klasičnim trapist sirevima. Kad se to daje djeci? Ne znam zašto ali ja sve mislim da ti sirevi spadaju u onu nezdravu hranu
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 16.7.2010 19:07:37
ivanak
- U 8h 200 ml mlijeka sa kraš expressom, - u 9.30h krofnu sa mermeladom ( ja pravila dan prije krofnice ), soka od jabuke oko 50 ml... Spavanje od 10 i pol pa sve do 12h - U 13h bananu, nektarin i malo smrvljenog keksića, čaj oko 70 ml Ponovno spavanje od 15 do 17h - Oko 17.30h mlade blitve, patata, malo piletine sa mlijekom i maslacem Jogurt voćni 200 ml i čaja 70 ml popio - Za laku noć, oko 20.30h do 21h keksolino i spavanac
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 16.7.2010 23:59:32
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
Poštovane, kako se na temi kritika, sugestija ...pojavio određeni broj postova koji se odnose upravo na teme iahrane beba bila sam dužna pobrisati određeni broj postova koji su mimo date teme. Molim vas da se ubuduće držite okvora teme bez nekih većih diskusija jer tako tema postaje preopširna i komplikovana forumašicama koje žele da se uključe u istu.
Ova tema postoji jer je preporuka pedijatara da se pridržavamo kalendara nadohrane...imamo temu kalendar nadohrane posebno i molim vas da pitanja tipa...kada da bebi dam paradjz...pitate tamo...
Nadalje...dosta Vas nema ticker niti ispod posta podatak koliko je stara vaša beba...što je od krucialne važnosti pri poštivanju kalendara nadohrane te vas molim da na kraju svakoga posta, ako ne želite imati ticker ili da vam taj podatak bude u potpisu, napišete starost svoje bebe. Npr. Moja beba ima _mjeseci. Tako da to da vam bude posljednja rečenica posta.
U nadi da smo se razumjele i da ćemo nastaviti dalje sa posebnom pažnjom hraniti naše bebe srdačno vas pozdravljam.
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 27.7.2010 11:48:38
Dinkica
IZVORNA PORUKA: megi
mi smo bili malo prehladjeni pa smo oslabili s jelom
dinkice kako pravis tarhanu, jel joj dajes kupovnu ili sama pravis
mama mi napravi domacu tarhanu, a ja onda kasnije u prestisu iskuham piletinu i mrkvu, icopkam meso, prebacim sve zajedno u serpicu i dodam tarhanu da se skuha. Malcice posolim , persuna i to je to. Napravim maksuz gustu da ona lakse jede i bas bude mljac mljac.
Ja forsiram domacu piletinu ali mogu i kupovna krilca (ona su najbolja za supice)
RE: Ishrana beba od 12 do 18 ... 28.7.2010 15:17:43
Dinkica
IZVORNA PORUKA: ivanak
dinkica kakav je taj cruncy sa medom, u biti šta je to? to je neka smjesa, ala čokolino... se pravi ili?
Ovako izgleda
U biti to je mješavina zobanih pahuljica ali da bude hrskava, ima dodatak šećera . Ja kupujem još Provitine pahuljice sa jogurtom i jagodama a one sa čokoladom ne. Obzorom da moja Adna ne jede nikako slatkiše osim Lino keksa onda sam se pomirila da ga može uzeti kroz ove pahuljice. Napravimo ponekad i obicni muesli, on ne sadrži šećer ali je tvrđi i duže mu treba da omekša. Ja pravim sa običnim mlijekom ili jogurtom.