|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana beba od 12 do 18 ...
9.7.2010 11:08:59   
ivanak
Hanabana, ma davam mu ja nekad mladog sira i kruha... ili ako nemamo to onda abc sir namaz sa kruhom. Nekad mu dam jaje u meko sa kruhom, a nekad čokolino. I tako otprilike se vrtimo u krug.
Eto, danas je takav menue.
Puru ne voli, a jogurt isto, jer mu je vjerojatno kiseo. Pa neka još malo poraste pa ću mu opdt početi davati da jede to...

< Poruku je uredio ivanak -- 9.7.2010 11:09:43 >

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

(odgovor članu gvendolina)
Neposredna veza do poruke: 1451
9.7.2010 12:17:00   
Dinkica
Doručak:jaje sa ABC sirom i crnim hljebom
Užina: breskve
Ručak:grašak
Užina: Lino keksići
Večera: palačinak sa sirupom od javora
Aptamil3 2x180 ml, voda

Mamino pile se rodilo 12.02.2009

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1452
9.7.2010 12:35:23   
hanabanana
IZVORNA PORUKA: ivanak

Hanabana, ma davam mu ja nekad mladog sira i kruha... ili ako nemamo to onda abc sir namaz sa kruhom. Nekad mu dam jaje u meko sa kruhom, a nekad čokolino. I tako otprilike se vrtimo u krug.
Puru ne voli, a jogurt isto, jer mu je vjerojatno kiseo. Pa neka još malo poraste pa ću mu opdt početi davati da jede to...

Evo još prijedloga za doručak:
- žitarice s mlijekom ( ona prave, ne lina )
- uštipci
- kruh sa pekmezom ili mermeladom
- palačinke sa sirom
- sendvić sa tvrdim sirom ( ako bebara već žvaće )

Lina mogu biti super medjuobrok, nikako glavni - barem ne u njegovom uzrastu.

(odgovor članu ivanak)
Neposredna veza do poruke: 1453
9.7.2010 14:32:09   
pocahontas
vidim neke mame se zale da ne znaju sta da daju za dorucke svakodnevno...ja to ne kontam, jer mi nije problem davati mu svaki dan vise manje isto jer mu je ukpna cjelodnevna ishrana jako raznovrsna...sve mu je zastupljeno od namirnica tokom citavog dana, tako da samo sto mijenjamo su vrste voca ili povrca....

U toku dana pojede rasporedjeno u 5-6 obroka:

- voce (jabuke, banane, borovnice, breskve, maline itd.) i
- zitarice(proso, rizu, puru, hljeb itd.) i
- jogurt (dajem mu LGG B. aktiv zbog dobrih bakterija i zato sto gode stomacicu kako god okrenes user posted image ), i
- pavlaku i mladi sir, i
- meso (samo teletinu, piletinu nikada - kupovnu je bolje i da ne pojede) i
- jaje (eh to je kupovno opet user posted image ), i
- povrce (karfiol, blitva, buranija, celer, mrkva, persun, brokula itd.) i
- maslinovo ulje, min. 1 kasiku rasporedjenu u dva obroka;

ujutro odmah voce sa mlijekom i zitaricama
onda jogurt sa bananom i breskvom (svaki dan)
onda mesna supa sa komadicem mesa i povrcem i prosom i hljeb ili dvopek + maslinovo
ostatak povrtne supe (bez mesa) sa pavlakom, hljebom
voce - uzina
voce sa zitaricama i mlijekom opet za laku noc
dojenje

Bilježim se sa štovanjem

(odgovor članu hanabanana)
Neposredna veza do poruke: 1454
9.7.2010 14:56:34   
Mala Selma
mi takodjer nemamo problema sta da dorckujemo tj.jedemo tokom dana.Imamo 5-6 obroka, kolicinski kako kad, nekada malo vise , nekada malo manje....i jedemo skoro sve...otprilike ovako izgleda nas dnevni jelovnik:
dorucak : mileram ili mladi sir ili sirni namaz ili zdenka sa crnim hljebom (rijetko bijelim), pura ili griz sa vocem (obicno jakubaka i banana) ili jaje (kao cimbur) uz to mlijeko ili jogurtili zitarice sa mlijekom i vocem
uzina : najcesce voce (banana-kruska-jabuka-malina-kupina-dinja-jagoda-tresnje-breskve-kajsije-nektarine-grejfut-isitnim mu na tanjiric bar vocki i on kricka i naravno pojede sve u igri) ili keks od cijelih zitarica, rijetko keks plazma ili lino
rucak : od mesa jedemo sve, znaci piletina, puretina, riba (oslic filete), teletina, junetima pripremljena na pari i vrlo malo masnoce, povrce obavezno i to jedmo sve, grasak, buranija, karfiol, mrkva, kupus, tikvica, luk,  brokula, prokula, celer, persun, krompir, poceli smo jesti i papriku i obavezno salata, bas voli paradajz i krastivicu. Spremim supicu obavezno sa povrcem koje imam trenutno i na mesnoj vodi (obicno od telece koljenice) i zaspem tarhanu domacu.E kad se najede supice onda malo pojede nesto konkretno i salatu.
uzina: opet voce ili keksic
vecera: obicno kao dorcak (samo jaje nedajem u vecernim satima)
Popije 2-3x 250 ml kravljeg ili kozjeg mlijeka sa kaskicom krasexpresa i kaskicom plazme mljevene (obicno pred spavanje), također pije oko 500ml vode i soka ali samo prirodnog ili cijedim voce ili domaci sok od drenjka i oko 150 do 200ml jogurta.
Sto se tice slatkisa jede domaci puding (najvise voli od cokolade) i kinder cokalu.Nikada nejede smoki, grisini i grickalice,a  niti mu nudim.Nece cokolino, monte, vocne jogurte i sl.
To je od prilike nas jelovnik.Nisam neki pobornik zdrave ishrane (jer se mm i ja bas zdravo nehranimo svaki dan) ali stvarno nastojim da se A zdravo hrani, bar dok jos mogu vrsiti kontrolu nad njim.Mislim da za godinu-dvije jest ce sta on zeli, a ne sto ja forsiram tj.bojkotovat ce zdrave namirnice, stoga nastojim da ga naucim da voli voce i povrce i zitarice.Naravno ne-mora da znaci ali obicno to tako bude.....

Ljubav se zove imenom tvojim 28.04.2009.

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1455
9.7.2010 14:59:24   
iv@ncica
sta  da  vam  kazem..lako  je  kad  beba  hoce  da  pije  mlijeko..moj A.  od  kad  je  prestao  dojiti nece  da  pije  mlijeko..ali  ga  jede  u  svemu..evo  i  jutros sam  mu  opet  probala dati  s  kakaom  na  slamku..ma  nema  sanse...gutljaj  dva  i  cim  skonta..nema  sanse....onda  mu  za  dorucak  i  veceru  dam malo  nekih  zitarica  u  mlijeku, ili  cokolino+zitarice  ili  keks+mlijeko....ono  bar  da  ujutro  i  navecer  uzme  dozu  mlijeka...a  po  danu  jede  svasta... od  kiflica  sa  kajmakom i  sirom, voca  u  nekim  kombinacijama  iako  nije  neki  ljubitelj, meso,  juhe, povrce i corbice  obavezno  za  rucak..pa  jede  i  copka  sve  sto  se  jede  u  kuci...ne  dajem  mu  bas  pudinge  ni  cokolade...vec  mu  napravim  griz  s  kockicom  cokolade  ili  malo  voca umjesto  pudinga....ponekad  pojede  napolitanku  ili  keks..smoki  samo  kad  je  nemiran  vani..da  ga s mirim  u  kolicima  i  ponekad  jos  malo...jogurt  hoce  ali  ne puno,  puru  ne  voli,  ali  mu  je  ubacim  u  nesto...pite,  namaze  sirne,  izlivace...sireve   jede...ne  jedmo  konzervirano  i  nismo  kjos  jeli  ribu..posto  mi  je  sva  upitna..a  ostalo ide  sve  fino  bez  puno  zacina  i  vegete.... 
e  jedno  pitanje...ja  mju  dajem  voce  ,  iako  nece  bas  sve  da  je  sam  da uzima  da  gricka  jer  ko  da mu  se  gadi  kad  je  nesto  mokrouser posted image ..ali  mu  ne  volim  davati  nesto  sto  nije  jos  u  sezoni  ili  ako  nije  barem  malo  provjereno..npr.  kupine  i  maline  kad  vidim  odakle  ih  uvoze...i  slicno..  a  cekam  jos  nase  breskve  da  prispiju  pa  cu  dobiti  domace  ne  prskane  isl...

Andrej-06.04.2009 ♥❤♥❤♥

Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!

(odgovor članu pocahontas)
Neposredna veza do poruke: 1456
9.7.2010 15:05:51   
hanabanana
Ivančice pa on sasvim dovoljno unese mliječnih proizvoda. Ne moraš brinuti.
On jede i sir, i pavlaku, i mladi sir.
Još uz to nekada hoce i puding, i žitarice.
Njemu mlijeko ne treba više biti glavna hrana, mislim da je ovo ok što unese.

I ja djeci dajem povrće i voće kojem je sezona.
Tako im nikada neću dati paradajz u januaru.

(odgovor članu iv@ncica)
Neposredna veza do poruke: 1457
9.7.2010 15:10:52   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: hanabanana

IZVORNA PORUKA: ivanak

Evo još prijedloga za doručak:
- žitarice s mlijekom ( ona prave, ne lina )
- uštipci
- kruh sa pekmezom ili mermeladom
- palačinke sa sirom
- sendvić sa tvrdim sirom ( ako bebara već žvaće )

Lina mogu biti super medjuobrok, nikako glavni - barem ne u njegovom uzrastu.

Eh, zato sam ja napravila domaći pekmez. Ne želi više toliko jesti na kašiku i obavezno mora imati komadiće na tacni da i ona sama jede.

Tako da joj stavim komadiće kruha, a onda uz to ide pavlaka i jogurt ili jaje i jogurt ili neka slatka varijanta tj. pekmez. A počela sam joj praviti i pitu, jer ionako već jede sve te sastojke i ne solim je. Jest da nama bude bljutava, ali hajde šta ćemo...

Mi smo danas doručkovali pavlaku i kruh, onda je imala AD prije spavanja, pa za užinu bananu s mlijekom i keksom. Na ručku je kod svekrve pa ne znam šta će jesti.Ali se žena stvarno pridržava onoga na čemu ja inzistiram tako da uvijek budem zadovoljna izvještajem user posted image

Ivančice, ni moja neće kravlje...probala sam joj podvaliti više puta, jest da ga jede ovako s keksom i nekim voćem, ali samo nema šanse...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 1458
9.7.2010 15:14:41   
Anoniman
Meni Andrej odbija jaja...to mi je najveci problem...jede voce (za mene u enormnim kolicinama, zato sto ja nisam neki ljubitelj voca) sto mi je drago..povrce svo sem mahunarki...ne znam sto nece grah, grasak,mahune...e meso mu moram "kamuflirati"...nije neki mesozder...puru nece...pavlaku i jogurt obozava...mlijeko- onako...mladi sir...kako kad

Neposredna veza do poruke: 1459
9.7.2010 18:00:23   
ivanak
Hanabana a šta kad odbija slano jelo... to mi je najvažnije, a ne znam šta ću kad to ne jede?
Recimo, jučer mu ja skuhala lijepo malo teletine, malo patatice i malo mahune - i naravno na kraju nije ništa pojeo i sve bacila....

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1460
10.7.2010 14:49:34   
Mya_81 RR
Ima li neko neki fin recept s patlidžanom?

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1461
10.7.2010 15:01:40   
ivanak
Mi smo se danas rano digli..... pa smo skoro jutro cijelo prespavali
u 7h popio 200 ml mlijeka
oko 9h pošao spavati sve do 12 i pol, tako da nije ni jeo jutarnji međuobrok
u 13h pojeo kašu od patate, blitve, malo maslaca i soli i popio 100 ml čaja
aBd će kasnije jesti voće sa grizom i malo keksića ili šta već

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 1462
10.7.2010 15:33:00   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Ima li neko neki fin recept s patlidžanom?
ne znam koliko je pogodan za user posted image ...ja jos nisam Andreju pokusala dati..pa ti sama procijeni

prepolovi patlidzan napola (uzduz) ...izdubi...nasjeckaj na kockice meso od patlidzana...u serpi proprzi luk...dodaj patlidzan i pelat (ili paradajz...samo oguljen..ako je friski paradajz ne treba vode)...malo posoli...stavi od zacina sta volis (ja stavim lovorov list, origano...) i malo vode...to tako treba da krcka dok se ne ukrcka :) nakon nekih 30 min. dodaj sira...inace ide feta jer je slana a posto treba to Minja da jede ti stavi mladog sira...ili zutog...e to sad treba da krcka dok se sir ne otopi...e onda napunis koru s tim i gurnes u rernu (odozgo se opet pospe parmezanom a i ne mora) pa se pece dok se kora neispece...na nekih 180C

Neposredna veza do poruke: 1463
10.7.2010 18:17:12   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: dadada

ima li iko tablicu da mi provjeri za lignje...od kad?

Negdje sam na nekom forumu našla da može nakon godine...

A ovo za patlidžan, imam onu knjihu bebi kuhar i tamo ga ima u periodu od 9-12 mjeseca...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1464
10.7.2010 20:33:07   
škorpija
mi smo katastrofa, ajdin jede svakom danom sve manje i manje količinski, ne znamd od kud mu ovih 12,2 kguser posted image  on bi živio od keksa i jami kiflica da mu damo, odbija slani obrok i onda kad sjedem da pijem kafu on žica kiflice od tate, radnim danom jede manje više zdravo jer teta pazi na to, ali vikendom nastupi potpuno rasulo. mm i ja ne jedemo baš zdravo, a on hoće da jede što i mi, a mi smo opet lijeni da mijenjamo isranu zbog njega i sve u svemu, poprimiće sve naše grozne prehrambebe navike, ali znala sam da nema ništa od otga da ja on jede povrćeke,a  mi meso i krompir,user posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1465
10.7.2010 23:56:42   
shejla

mi smo jeli  (doduse one Ledo zamrznute)
mi jeli, pa probala i Lamija....

a gljive???

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1466
11.7.2010 9:50:17   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: shejla

a gljive???
gljive izgleda idu tek od druge god.

(odgovor članu shejla)
  Neposredna veza do poruke: 1467
11.7.2010 10:01:17   
R&T@
IZVORNA PORUKA: škorpija

mi smo katastrofa, ajdin jede svakom danom sve manje i manje količinski, ne znamd od kud mu ovih 12,2 kguser posted image  on bi živio od keksa i jami kiflica da mu damo, odbija slani obrok i onda kad sjedem da pijem kafu on žica kiflice od tate, radnim danom jede manje više zdravo jer teta pazi na to, ali vikendom nastupi potpuno rasulo. mm i ja ne jedemo baš zdravo, a on hoće da jede što i mi, a mi smo opet lijeni da mijenjamo isranu zbog njega i sve u svemu, poprimiće sve naše grozne prehrambebe navike, ali znala sam da nema ništa od otga da ja on jede povrćeke,a  mi meso i krompir,user posted image

To on vama provodi svoje, draga moja...
Ne brini, pa 5 dana jede zdravo, a 2 "ocejfi"user posted image

Pokusaj kad pravis vama rucak, recimo bas to meso i krompir, ubaciti u tepsiju i mrkvu i papriku i tikvicu... pa njega nahraniti prije nego sto vi pocnete jesti...

Ili, nemoj dodavati masnocu i so dok se jelo kuha... pa izvadi njemu u tanjir i onda zacini ostatak vama...

Ako jedete vani za vikend, izbjegavaj brzu hranu...
Otidjite u neki restoran gdje mozes izabrati kuhanu hranu...

Moja Tajra je ranije vikendom zivjela od graska u Mercatoru user posted image user posted image

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1468
11.7.2010 10:18:08   
Mya_81 RR

IZVORNA PORUKA: shejla

a gljive???
gljive izgleda idu tek od druge god.

Eh, i mene zanimaju šampinjoni...u ovom bebi kuharu imaju recepti sa šampinjonima koji idu od godinu

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1469
11.7.2010 13:04:32   
škorpija
hvala tajra, ma i ja kontam da on korsiti priliku što ga poželimo, pa mu vikendom sve puštamo na volju user posted image . al mi nešto žao da postane pegla na hrani ko ja, al vjrewovatnos va djeca u nekom kasnijem periodu postanu peglativni  na hrani, toga se ne bojim, ali se bojim da ne postane gojazan, vidm  da je sklon user posted image

a i vi svi ostali šta ste se uhvatili tih gljiva, ko da će od njih nešto aman zaman imatiuser posted image , ja pravim nama omlet sa gljjivama i njemu uleti koji komadić u usta dok jedemo, al što neko reče kako uđu u usta tako i izađu na guzu, samo malo sažvakaneuser posted image

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 1470
11.7.2010 14:37:23   
hanabanana
http://www.ringeraja.ba/forum/m_3059/mpage_8/key_/tm.htm

Gljive ne prije trećeg rodjendana, a neki kažu ni do petog.
Razlog, dječija jetra nema mogućnost da preradi enzime iz gljiva.
U prijevodu: i šampinjoni ( za koje će mnogi reći da i nisu gljive u biti jer su vještački uzgojeni ) mogu biti fatalni za zdravlje vašeg dijeteta - mogu ih otrovati.

< Poruku je uredio hanabanana -- 11.7.2010 14:38:20 >

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1471
11.7.2010 16:05:10   
R&T@
Ja ovo za gljive prvi put cujem...

Ja sam dala objema poslije prvog rođendana...
Doduse sampinjone...
Hvala Bogu, nije bilo reakcije...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

Neposredna veza do poruke: 1472
12.7.2010 10:27:16   
Anoniman
mene zanima koliko puta dnevno dajete jaje cuj dnevnouser posted image mislim u sedmici jednom ili svako jutro ???

Neposredna veza do poruke: 1473
12.7.2010 11:09:51   
Mya_81 RR
Dva puta sedmično joj jaje dam za doručak...a možda ga unese još koji put u nekim drugim proizvodima tipa tjestenina i tako to...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1474
12.7.2010 12:27:10   
gvendolina
I ja dajem jaje 2-3 puta sedmicno.Za dorucak je obicno pura,pavlaka i sir,kajmak,cuspajz,jaje,zitarice sa vocem i tako se vrtimo u kruguser posted image

Nesto smo slabije jeli ovih dana vjerovatno mu ove vrucine ne gode,poremetio je i spavanjeuser posted image

Pokusavam mu davati laganiju hranu,jest da je za vikend bio kod nane na rostiljuuser posted image
Jutros za dorucak:jajeuser posted image
uzina : po pola banane i jabuke
mlijeko pred spavanjac
za rucak mu pravim pilecu supicu sa tarhanom
za kasnije cemo vidjeti,nadam se da ce mi pojesti ovo sto je za rucakuser posted image

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

Neposredna veza do poruke: 1475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  57 58 [59] 60 61   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *