|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
3.7.2010 17:51:33   
nerkica
dorucak kruska sa rizinim pahuljicama
rucak zemlja iz cvijecauser posted image
stavila je u hodalicu na trenutak
dok se okrenuh ona pored vaze izrovila zemlju
ruke crne oko usta  i na jeziku
te brzo peri premrla sam

rodila se mala Nedzolina 19.12.2009
prvi zubic dobili 5.6.2010 sa 5 mjeseci i 17 dana

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 5826
4.7.2010 1:12:20   
teacher75
mi se pravo napatile sa hranom na moru. bila sam odlucila da ne kuham i nakupovala hippove kasice za 8 dana, vocne za ujutro a povrtne za popodne. jela je samo vocne i to nepunu teglicu, dok neke povrtne nije nikako htjela ili bi na silu pojela samo pola male teglice, rijetko kada vise. prije bi povrce koje joj ja skuham u slast pojela a i gotove kasice kad bih joj ponekad dala pojela bi, mada sam joj u zadnje vrijeme rijetko davala kupovne, pa se mozda odvikla od njih. sreca da doji, pa je valjda to spasilo, mada me budila po noci da doji svaka 2 sata user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu nerkica)
Neposredna veza do poruke: 5827
4.7.2010 8:24:40   
Mya_81 RR
Teacher, nije ni čudo...kupovne slane kašice su meni fuj, ni ja ih ne bih jela i potpuno se razlikuju od domaće spremljene hrane, dok to nije slučaj sa voćnim kašicama. Doduše, šteta što vam je tako bilo jer si se sigurno i ti htjela odmoriti od stalnog kuhanja.

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5828
4.7.2010 12:03:29   
niki83
IZVORNA PORUKA: teacher75

mi se pravo napatile sa hranom na moru. bila sam odlucila da ne kuham i nakupovala hippove kasice za 8 dana, vocne za ujutro a povrtne za popodne. jela je samo vocne i to nepunu teglicu, dok neke povrtne nije nikako htjela ili bi na silu pojela samo pola male teglice, rijetko kada vise. prije bi povrce koje joj ja skuham u slast pojela a i gotove kasice kad bih joj ponekad dala pojela bi, mada sam joj u zadnje vrijeme rijetko davala kupovne, pa se mozda odvikla od njih. sreca da doji, pa je valjda to spasilo, mada me budila po noci da doji svaka 2 sata user posted image

eh teacher drago mi je da si podijelila iskustvo s nama, mi idemo za 20 dana na more, i isto sam planirala, posebno sto smo na bazi polupansiona pa nemam gdje ni kuhati, a znaci da se pripremim na odbacivanje hrane..joooojuser posted image a taman je pocela malo vise jesti u odnosu na protekle dane

N&N

Neposredna veza do poruke: 5829
4.7.2010 13:38:23   
marinčii
N i M ne voli te kupovne povrtne kašice,što mya reče baš su ružne ni ja ih jela ne bi,e sad šta i kako na moru vidit ćemo valjda nešto smislim...
mi smo jutros jeli jabuku,bananu i keks,za ručakćemo blitvu i krompir sa malo maslinovog ulja,između pio soka i dojio a za večeru još neznam šta ćemouser posted image

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5830
4.7.2010 14:34:16   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: niki83

IZVORNA PORUKA: teacher75

eh teacher drago mi je da si podijelila iskustvo s nama, mi idemo za 20 dana na more, i isto sam planirala, posebno sto smo na bazi polupansiona pa nemam gdje ni kuhati, a znaci da se pripremim na odbacivanje hrane..joooojuser posted image a taman je pocela malo vise jesti u odnosu na protekle dane

Meni nije onda u tom slučaju van pameti ponijeti onaj mali rešo i neki mini šerpicu. Jer ako neće htjeti jesti ništa slano onda bar možeš skuhati nekad neko povrće na brzinu user posted image Još ako ne miksaš već gnječiš viljuškom onda to nije nikakva dodatna komplikacija user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5831
4.7.2010 19:02:07   
niki83
ma hvala vam na savjetima, dobro su dosli svakako user posted image

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5832
4.7.2010 20:30:38   
myb@by
Niki zasto ne pripremis hranu za par dana i onda to zaledis u male spremnike i poneses na more. I onda samo tamo stavis u zamrzivac i vadis svaki dan porciju.user posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5833
4.7.2010 21:01:09   
Anoniman
interesuje me da li ste i kada ste poceli davati user posted image  papriku i na koji nacin???

p.s. molim samo bez suvisnih komentara, jednostavno pitanje pa ocekujem jednostavan odgovor... user posted image

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 5834
4.7.2010 21:06:02   
koka i po
Nemoj Bambi do godine danauser posted image

Paprika je teška odraslima a kamoli djeci.

Ja sam svom skoro počela davati po malo u čorbicama a 16 mu mjeseci.I to dobro ogulim da nema one kožice što stvara probavne smetnje.

Dala sam ja i ranije ali je od nje dobio proliv.

Eto nisam te iskritikovalauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5835
4.7.2010 21:06:56   
marinčii
my b@by to je baš super ideja 
bambi ja ti neznam kad idu paprike ,ja još nisam dala pošto nije  bilo vrijeme od njih al sad budemo probali samo neznam kako ih pripremiti

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5836
4.7.2010 21:50:35   
myb@by
Bambi i ja tek planiram poslije godine davati: paprike, grah, kupus, patlidžane,citruse

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5837
4.7.2010 22:02:52   
Anoniman
hvala na odgovoru, vrlo ste ljubazite... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu myb@by)
  Neposredna veza do poruke: 5838
4.7.2010 22:49:07   
leona81
krastavac kad moze?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 5839
4.7.2010 22:50:50   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: leona81

krastavac kad moze?

i mene interesira, dobro si naspomenula... user posted image

(odgovor članu leona81)
  Neposredna veza do poruke: 5840
4.7.2010 22:55:32   
leona81
mi smo probali abc sir i vrhnje...samo kao dodatak kasicama eh sad me interesuje kad moze jogurt? i koji je jogurt dobar za djecu, acidofil, probiotik ili obicni jogurt

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5841
4.7.2010 22:59:16   
Srculence
Mi smo neki dan probali malo graha i fino je pojeo.....bez začina sa mrkvom i peršunom...hajte sad kamenujte meuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5842
4.7.2010 23:02:35   
Mya_81 RR
Mi krastavac još nismo probali....Nešto mi taj krastavac baš djeluje previše kompliciran user posted image user posted image user posted image Sve mi nekako bilo bezveze da ga blendam (nešto mi ta pomisao bila fuj ), a nije ni mekan da joj dajem komadiće da ih sama jede...

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5843
4.7.2010 23:02:37   
teacher75
nase muke sa povrcem su se nastavile i nakon povratka sa mora. danas joj napravila fino kasicu, kao nekada kada je znala jako puno pojesti i pojela samo 3-4 kasikice user posted image izgleda da je problem u vrucini, istu sitaciju smo imali nekoliko dana prije 3-4 sedmice kada su bile one paklene vrucine i kada je danima jela jako malo...mada je jutros voca pojela prilicno puno...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5844
4.7.2010 23:04:02   
Mya_81 RR
Jooooooj, Srculence ti si jedna užasna mama user posted image user posted image user posted image user posted image

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 5845
4.7.2010 23:09:30   
zvecka
Hej zene user posted image ,,,
ja negdje procita da grah ne dajete,,a grah se moze davati djeci od 4 mjeseca,,,eh kako ga pripremiti bebama to neznam,,znam da mogu ga ruckat jer ovdje imaju kasice za bebe i ima jedna 4+ mjeseca od graha i jabuke i moja curica je rado rucka,,karfiol jede,mrkvu,,grasak,,a voce jede skoro sve osim jagode.

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 5846
4.7.2010 23:10:04   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

mi smo probali abc sir i vrhnje...samo kao dodatak kasicama eh sad me interesuje kad moze jogurt? i koji je jogurt dobar za djecu, acidofil, probiotik ili obicni jogurt

mi smo poceli sa jogurtom prije 2 sedmice, uzela joj najobicniji meggle jogurt 3.2% masti, dala malo da proba samog, ali joj se vise svidjelo kad sam smixala sa vocem user posted image

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5847
4.7.2010 23:10:44   
R&T@
"....Mislite li da je krastavac bezvrijedno povrće i da u tim plodovima prirode nema zdravih i ljekovitih sastojaka, te da su jedino puni vode, varate se! 
Zbog dosta niske kalorične vrijednosti (120 do 150 cal/kg) krastavac je pogodan za dijetalnu prehranu. U plodovima je najviše zastupljena voda, jer ima svega oko četiri posto suhe materije. U stotinu grama ploda krastavaca sa 27,5 posto otpadaka ima 0,4 grama bjelančevina, 0,1 grama masti, 0,7 grama ugljikohidrata, 0,07 miligrama vitamina B1 i B2, zatim 0,2 grama hormona PP (pankreasni polipeptid, građen od 35 aminokiselina, koji potiče lučenje inzulina), osam miligrama vitamina C, osam miligrama kalcija i 0,3 miligrama željeza. U novije vrijeme poznato je da krastavac ima u sebi kalija i joda. Posebnu prehrambenu vrijednost krastavaca čini bogata lepeza fermenata koji pomažu probavi, a plodu daju svjež i ugodan okus.

U narodnoj medicini krastavci se kao hrana koriste »za liječenje šećerne bolesti«, a znanost je potvrdila da imaju i kemijske tvari čija je struktura nalik na inzulin. Od sjemenaka iz krastavaca pravi se čaj koji pomaže u liječenju bubrega, a također pospješuje odstranjenje mokraće i mokraćne kiseline iz organizma. Čaj se priprema tako da se sjemenke izvade iz zrelih krastavaca, operu i dobro osuše, a potom se mala žlica sjemenki kuha šest do osam minuta u dva decilitra vode...."

Ovaj tekst o krastavicama sam nasla kao pomoc u jednoj suvisnoj raspravi, a sad moze posluziti i ovdje...
Ne vidim ni jedan razlog zasto bi ga izbjegavali, pogotovo u sezoni...
Ja sam ga uvela u ishranu objema cim su znale zvakati...

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu myb@by)
Neposredna veza do poruke: 5848
4.7.2010 23:11:01   
Anoniman
leona, ja sam citala u prospektu koji su mi dali u bolnici da se jogurt moze uvesti od 6-og mjeseca, ali sad koji jogurt user posted image user posted image user posted image user posted image

Srculence bas si stvarno i odista si i zaista si... user posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 5849
5.7.2010 9:54:12   
mala86
cure one nestle kukuruz-riza kako dajete?
pravo se iznenadila kad sam otvorila-ono ko mlijeko u prahu
na pakovanju pise da se stavi u mlijekouser posted image

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

Neposredna veza do poruke: 5850
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  232 233 [234] 235 236   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *