Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 15:47:53
niki83
joj blago vama..ja sam sa svojom N jutros zajedno plakala nece pa nece da jede, Boze dragi nista... probale smo svakako, ali ona se dere, place kad vidi kasikicu..ne mogu vjerovati da nije gladna..jer doji kao i kad je dobro jela GH, tako me strah, pa ionako je sicusna.. sinoc sam joj recimo uspjela ubaciti 10tak zalogajica hljeba(mama pravila domaci ) sa abc sirom, ali to dok se igrala s muzem, pa ja uletim i ubacim, i ona se tako igra i "zvace" inace, katastrofa
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 18:20:44
delly
kad ustane ad mlijeko vocna kasica danas jabuka i banana ad mlijeko trahana corba za nju , povrcem brokula,cvjetaca,grasak,mrkva ,krompir, mljeveno meso i trahana i luk,i malo ruzmarina i jednu nektarinu poslije toga koju grizemo kao jabuku , kruha malo pastete djecje i sira laku noc hapica od paste i rize i pred spavanje poslije kupanja znaci ad
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 21:37:31
leona81
mi smo jeli krusku i sljive jutros...popodne pilecu vodu i malo piletine izmiksano sa pahuljicama od prosa i veceras pahuljice pomijesali s prokuhanom vodom i dodali malo vocnog soka za aromu....super ima ukus....jedemo manje obroke sad, manje od 100 ml
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 22:14:29
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: niki83
joj blago vama..ja sam sa svojom N jutros zajedno plakala nece pa nece da jede, Boze dragi nista... probale smo svakako, ali ona se dere, place kad vidi kasikicu..ne mogu vjerovati da nije gladna..jer doji kao i kad je dobro jela GH, tako me strah, pa ionako je sicusna.. sinoc sam joj recimo uspjela ubaciti 10tak zalogajica hljeba(mama pravila domaci ) sa abc sirom, ali to dok se igrala s muzem, pa ja uletim i ubacim, i ona se tako igra i "zvace" inace, katastrofa
a da je pokušaš fiksirati pogledom ? meni to nekad uspijeva a vidjela od MM-a on običava pričati "pošla koka na pazar" tonom ko da prepričava triler/horor, sve skupa sa značajnim dizanjem obrva i tako, samo da pogled ne odluta, oči fiksiram a kašika radi :P
i ovo sam znala, joj odvala je al upali, hihi, počnem zujati ko komarac kad zuji, zzzzzzzzzzzzzzzzz ionda gledam okolo, ko kad bi gledala muhu u letu, znači tamo amo nevezano, i onda zzzzzzzzzZ i kašika u usta, haha, palilo je probaj!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 22:27:04
niki83
IZVORNA PORUKA: mama Nataša
a da je pokušaš fiksirati pogledom ? meni to nekad uspijeva a vidjela od MM-a on običava pričati "pošla koka na pazar" tonom ko da prepričava triler/horor, sve skupa sa značajnim dizanjem obrva i tako, samo da pogled ne odluta, oči fiksiram a kašika radi :P
i ovo sam znala, joj odvala je al upali, hihi, počnem zujati ko komarac kad zuji, zzzzzzzzzzzzzzzzz ionda gledam okolo, ko kad bi gledala muhu u letu, znači tamo amo nevezano, i onda zzzzzzzzzZ i kašika u usta, haha, palilo je probaj!
hvala ti draga na savjetu, pokusat cu naravno.. evo i danas cijeli dan muka mi je vise od pokusaja hranjenja, sve smo uflekale, hrane ima svugdje, samo ne u njenim ustima..pitam se je li moguce da ce zubici?!! nista ne vidim, a ona je sva kenjkava
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 23:04:00
myb@by
Niki mislim da su zubici u pitanju. Moja A je samo dojila kad su joj izbijali zubici, ostalo nije dolazilo u obzir
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 23:17:02
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: delly
IZVORNA PORUKA: scarlett
Zna li neko kada se smiju davati borovnice
ovdje pak idu od 4 do 6 mj .
ja sma sa 6 ipol mjeseci malenoj uvela sokiće...domaće...koristila sam borvnice jer je pedijatrica rekla može...pravila kompot isto stavljala borvnice...kao voćku sma joj dla nekad u 8 mjesecu izblendanu.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 23:26:31
lila25
kada da pocnem davati zumance i na koji nacin ga prvo pripremiti,joj nikako da se organiziramo i u obrocimo i dalje jede stalno a po malo kako cu mu napraviti razmak izmedju jela obicno kad ustane doji ,pa za sat oped sika pa kasica i onda po malo voca i kad mi rucamo dam mu slanu kasicu izmedju su i dalje podoji...
Ja se nešto sa sigurnosću ne sjećam je li 8. ili 9. mjesec, ali znam da počinješ sa četvrtinom tvrdo kuhanog žumanjceta. Sedmično povećavaš malo količinu dok ne dodjete do cijelog....eh, to je ono po PS-u, ali ja nisam bila baš nešto doslijedna
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2010 13:20:46
katarinaaa
moja pedica je nama rekla sa 6.5 mj da mogu krenuti sa zumancetom i to 1/8,pa postupno smanjivat do cjelog jajeta.zumance i meso su najzasiceniji zeljezom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2010 14:06:50
Lady26
Mi smo jutros 2x pili AD, u podne mama napravila "supicu", skuhala brokulu, karfiol, mrkvu, kasiku maslinovog ulja i dodala fidoline za supu i to da malo bude gusce, sve izmiksali i pojeli smo hB punu zdjelicu (valjda ce joj biti dovoljno da zamijeni jedan obrok AD)...kad naidje na komadic mrkvice zvace hihihhihi....poslije cemo voce sa zitaricama....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 1.7.2010 15:24:38
bubuli
5h 200ml AD 9h mix (banana,komad dinje i dvije kajsije) 12.30 200ml AD u 16h ce biti mix(karfiol,krompiric,mrkva) poslije nastavljamo sa AD nekad oko 20h i mozda jos jednom u toku noci...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.7.2010 11:19:06
mala86
jel pocela papat malena?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.7.2010 19:01:13
lekica83
mojoj curici je sutra 6 mjeseci i jede razno voce a povrce bas i nije ljubitelj ali tikvicu, krompir i mrkvu nekako pojede. Interesuje me kolko kolicinski bi trebalo da pojede? Ja kada joj pravim kasice napravim u onu solju za kafu a to je negdje odprilike oko 100-120 grama, pa me interesuje koliko kolicinski ste davale svojim bebicama. Fazon je sto ja kolko god da dajem mojoj ona bas i ne zna pokazati kad je dosta nego jede pa kasnije bljucka, poguzija, a ja bi da ocijenim da joj dajem dovoljno a ne previse ni premalo
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.7.2010 19:11:23
nerkica
ja mislim da je to kolicinski dovoljno... i moja je danas bas pretjerala,poguzija samo daj jos,pa kasnije u mlazu bljucka.. a cini mi se da je gore kad nejede... najbolje je se drzati sredine... al sta cu kad trazi i place
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.7.2010 19:14:32
leona81
mozda place jer je zedna samo? moja je tako plakala ja je hranila pa je cesto bljuckala i povracala, i onda sam joj samo davala vodu i to sad funkcionise:)
mi smo jeli jutros kruske vilijamovke, popodne povrce na mesnoj vodi sa prosom i probali smo abc sira ubaciti, jela je malo...povrce nam bas ne ide
jucer smo probali i griz sa vanilijom nocnu kasicu i svidja joj se:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 2.7.2010 19:24:10
lekica83
moram i ja probati poslije svakog gustog obroka da joj dam vode, pa ce je i to zasititi i nece se prejesti. MAda ona odbija vodu pa joj dodam nekoliko kasikica soka u 120 ml vode i onda to pije a samu vodu nece pa smo sad u fazi da sve manje i manje soka dodajemo dok ne krene sama voda, uhhh muke zive ali sva sreca sto jede i ne odbija nista