|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  231 232 [233] 234 235   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
30.6.2010 15:28:12   
mama Nataša
za doručak jabuka, kajsija i keks
za ručak grašak, mrkva, riža, meso
za večeru malo od ručka i jogurt i kruh + jabuka sa keksom ponovo

alaj jede ovo dijete user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5801
30.6.2010 15:47:53   
niki83
joj blago vama..ja sam sa svojom N jutros zajedno plakalauser posted image
nece pa nece da jede, Boze dragi nista...
probale smo svakako, ali ona se dere, place kad vidi kasikicu..ne mogu vjerovati da nije gladna..jer doji kao i kad je dobro jela GH, tako me strah, pa ionako je sicusna..
sinoc sam joj recimo uspjela ubaciti 10tak zalogajica hljeba(mama pravila domaciuser posted image ) sa abc sirom, ali to dok se igrala s muzem, pa ja uletim i ubacim, i ona se tako igra i "zvace"
inace, katastrofa

N&N

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5802
30.6.2010 18:20:44   
delly
kad  ustane ad  mlijeko
vocna kasica danas  jabuka  i banana
ad  mlijeko
trahana  corba za nju , povrcem brokula,cvjetaca,grasak,mrkva ,krompir, mljeveno meso i trahana i luk,i malo ruzmarina  i jednu nektarinu poslije toga  koju grizemo kao jabuku   ,
kruha  malo pastete djecje i sira
laku noc hapica od  paste i rize  i pred spavanje poslije kupanja znaci ad

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5803
30.6.2010 21:37:31   
leona81
mi smo jeli krusku i sljive jutros...popodne pilecu vodu i malo piletine izmiksano sa pahuljicama od prosa i veceras pahuljice pomijesali s prokuhanom vodom i dodali malo vocnog soka za aromu....super ima ukus....jedemo manje obroke sad, manje od 100 ml

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5804
30.6.2010 21:57:40   
scarlett
Zna li neko kada se smiju davati borovnice user posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5805
30.6.2010 22:02:18   
marinčii
po tablici koju ja imam idu od 8 mjeseca,

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 5806
30.6.2010 22:14:29   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: niki83

probale smo svakako, ali ona se dere, place kad vidi kasikicu..ne mogu vjerovati da nije gladna..jer doji kao i kad je dobro jela GH, tako me strah, pa ionako je sicusna..
sinoc sam joj recimo uspjela ubaciti 10tak zalogajica hljeba(mama pravila domaciuser posted image ) sa abc sirom, ali to dok se igrala s muzem, pa ja uletim i ubacim, i ona se tako igra i "zvace"
inace, katastrofa

a da je pokušaš fiksirati pogledom ? meni to nekad uspijeva a vidjela od MM-a user posted image on običava pričati "pošla koka na pazar" tonom ko da prepričava triler/horor, sve skupa sa značajnim dizanjem obrva i tako, samo da pogled ne odluta, oči fiksiram a kašika radi :P

i ovo sam znala, joj odvala je al upali, hihi, počnem zujati ko komarac kad zuji, zzzzzzzzzzzzzzzzz ionda gledam okolo, ko kad bi gledala muhu u letu, znači tamo amo nevezano, i onda zzzzzzzzzZ i kašika u usta, haha, palilo je probaj!

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5807
30.6.2010 22:14:44   
scarlett
Eh super, hvalauser posted image , nama je nastao 11 mjesec, znači možemo probati.

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5808
30.6.2010 22:27:04   
niki83
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

inace, katastrofa

a da je pokušaš fiksirati pogledom ? meni to nekad uspijeva a vidjela od MM-a user posted image on običava pričati "pošla koka na pazar" tonom ko da prepričava triler/horor, sve skupa sa značajnim dizanjem obrva i tako, samo da pogled ne odluta, oči fiksiram a kašika radi :P

i ovo sam znala, joj odvala je al upali, hihi, počnem zujati ko komarac kad zuji, zzzzzzzzzzzzzzzzz ionda gledam okolo, ko kad bi gledala muhu u letu, znači tamo amo nevezano, i onda zzzzzzzzzZ i kašika u usta, haha, palilo je probaj!

user posted image hvala ti draga na savjetu, pokusat cu naravno..
evo i danas cijeli dan muka mi je vise od pokusaja hranjenja, sve smo uflekale, hrane ima svugdje, samo ne u njenim ustima..pitam se je li moguce da ce zubici?!! nista ne vidim, a ona je sva kenjkavauser posted image user posted image

N&N

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5809
30.6.2010 23:04:00   
myb@by

inace, katastrofa

Niki mislim da su zubici u pitanju. Moja A je samo dojila kad su joj izbijali zubici, ostalo nije dolazilo u obziruser posted image

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5810
30.6.2010 23:05:18   
delly
IZVORNA PORUKA: scarlett

ovdje pak idu od  4 do 6 mj .

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu scarlett)
Neposredna veza do poruke: 5811
30.6.2010 23:15:08   
mama Nataša
niki, nema druge nego da probamo zajedničko hranjenje, možda u paru krene na bolje user posted image

ja sam voljna, bez zezanja

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5812
30.6.2010 23:17:02   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: delly

IZVORNA PORUKA: scarlett

ovdje pak idu od  4 do 6 mj .

ja sma sa 6 ipol mjeseci malenoj uvela sokiće...domaće...koristila sam borvnice jer je pedijatrica rekla može...pravila kompot isto stavljala borvnice...kao voćku sma joj dla nekad u 8 mjesecu izblendanu.

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5813
30.6.2010 23:26:31   
lila25
kada da pocnem davati zumance i na koji nacin ga prvo pripremiti,joj nikako da se organiziramo i u obrocimo i dalje jede stalno a po malo kako cu mu napraviti razmak izmedju jela obicno kad ustane doji ,pa za sat oped sika pa kasica i onda po malo voca i kad mi rucamo dam mu slanu kasicu izmedju su i dalje podoji...

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5814
1.7.2010 8:09:35   
Mya_81 RR
Lila, evo tema o mliječnim proizvodima i jajima.

Ja se nešto sa sigurnosću ne sjećam je li 8. ili 9. mjesec, ali znam da počinješ sa četvrtinom tvrdo kuhanog žumanjceta. Sedmično povećavaš malo količinu dok ne dodjete do cijelog....eh, to je ono po PS-u, ali ja nisam bila baš nešto doslijedna user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu lila25)
Neposredna veza do poruke: 5815
1.7.2010 13:20:46   
katarinaaa
moja pedica je nama rekla sa 6.5 mj da mogu krenuti sa zumancetom i to 1/8,pa postupno smanjivat do cjelog jajeta.zumance i meso su najzasiceniji zeljezom

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5816
1.7.2010 14:06:50   
Lady26
Mi smo jutros 2x pili AD, u podne mama napravila "supicu", skuhala brokulu, karfiol, mrkvu, kasiku maslinovog ulja i dodala fidoline za supu i to da malo bude gusce, sve izmiksali i pojeli smo hB punu zdjelicu (valjda ce joj biti dovoljno da zamijeni jedan obrok AD)...kad naidje na komadic mrkvice zvace hihihhihi....poslije cemo voce sa zitaricama....

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu katarinaaa)
Neposredna veza do poruke: 5817
1.7.2010 15:24:38   
bubuli
5h 200ml AD
9h mix (banana,komad dinje i dvije kajsije)
12.30 200ml AD
u 16h ce biti mix(karfiol,krompiric,mrkva)
poslije nastavljamo sa AD nekad oko 20h i mozda jos jednom u toku noci...

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5818
1.7.2010 16:03:38   
Lady26
Drzalo ju je jedva 2h user posted image user posted image , napravila joj 160ml AD, sve pojela i zaspala odmah hihihi

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5819
2.7.2010 11:19:06   
mala86
jel pocela papat malena?

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5820
2.7.2010 11:23:24   
niki83
pa jucer je bila mnogo bolja, ali znas kolicinski to je pola one male teglice..zato je jela 4X, zadnji put sinoc oko 19.30...ali uglavnom bolje je..user posted image

N&N

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5821
2.7.2010 19:01:13   
lekica83
mojoj curici je sutra 6 mjeseci i jede razno voce a povrce bas i nije ljubitelj ali tikvicu, krompir i mrkvu nekako pojede. Interesuje me kolko kolicinski bi trebalo da pojede? Ja kada joj pravim kasice napravim u onu solju za kafu a to je negdje odprilike oko 100-120 grama, pa me interesuje koliko kolicinski ste davale svojim bebicama. Fazon je sto ja kolko god da dajem mojoj ona bas i ne zna pokazati kad je dosta nego jede pa kasnije bljucka, poguzija, a ja bi da ocijenim da joj dajem dovoljno a ne previse ni premalouser posted image user posted image user posted image

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5822
2.7.2010 19:11:23   
nerkica
ja mislim da je to kolicinski dovoljno...
i moja user posted image  je danas bas pretjerala,poguzija
samo daj jos,pa kasnije u mlazu bljucka..
a cini mi se da je gore kad nejede...
najbolje je se drzati sredine...
al sta cu kad trazi i place

rodila se mala Nedzolina 19.12.2009
prvi zubic dobili 5.6.2010 sa 5 mjeseci i 17 dana

(odgovor članu lekica83)
Neposredna veza do poruke: 5823
2.7.2010 19:14:32   
leona81
mozda place jer je zedna samo? moja je tako plakala ja je hranila pa je cesto bljuckala i povracala, i onda sam joj samo davala vodu i to sad funkcionise:)

mi smo jeli jutros kruske vilijamovke, popodne povrce na mesnoj vodi sa prosom i probali smo abc sira ubaciti, jela je malo...povrce nam bas ne ide

jucer smo probali i griz sa vanilijom nocnu kasicu i svidja joj se:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu nerkica)
Neposredna veza do poruke: 5824
2.7.2010 19:24:10   
lekica83
moram i ja probati poslije svakog gustog obroka da joj dam vode, pa ce je i to zasititi i nece se prejesti. MAda ona odbija vodu pa joj dodam nekoliko kasikica soka u 120 ml vode i onda to pije a samu vodu nece pa smo sad u fazi da sve manje i manje soka dodajemo dok ne krene sama voda, uhhh muke zive ali sva sreca sto jede i ne odbija nista

Nase blago je zasjalo u maminom narucju 03.01.2010.

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  231 232 [233] 234 235   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  231 232 [233] 234 235   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *