Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2010 1:17:16
Leonche
Moj Leon rodjen 28.8.2009
IZVORNA PORUKA: mala8'
IZVORNA PORUKA: Srculence
jooj Dino uopšte neće da jede kašice .Samo zatvori usta i gotovo. Ne znam više šta da radim
ja se nadam da je to faza jer zadnjih par dana je i kod mene tako!kupovna pravljena-slano nikako,ali slatko obozava,jos ubacim keksa,to smaze samo tako,ali me slano brine
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2010 18:59:44
Anoniman
ja sam danas definitivno skontala da mi Nane vise voli slanu hranu od slatke... jucer sam mu prvi put ponudila kasu od sljive, malo se mrstio ali pojeo je... jutros mu napravila supicu i malo zadrobila sredine hljeba spucao dok rece sta bi... za rucak bio krompir dijete uzivalo pravo... al kad sam mu ponudila bananu, znaci slatko, malo se mrstio ali je pojeo... definitivno voli slano... al ne odbija ni slatko...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2010 19:09:13
rose 87
mi smo rucali danas nestle pahuljice riza-kukuruz i pola banane ali slabo nesto,koliko vase bebe kolicinski pojedu,ja mislim da E. nece zbog zubica jer kad ga ne muce gustu hranu super jede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2010 19:09:24
salmy
Masallah Bambi Nane pravo napredan i bolje je sto voli slano nego slatko! Moj voli vise slatke obroke ali dajem mu i slane! u zadnje vrijeme jede griz kao vecernji obrok i super je cak se i meni svidja,Stavim 2dc mlijeka i 2 kasike griza prokuham i stavim smedjeg secera,vjeruj da je toliko ukusno da i ja Tako da AD mlijeko samo pije navecer oko 12!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2010 19:12:40
salmy
IZVORNA PORUKA: rose 87
mi smo rucali danas nestle pahuljice riza-kukuruz i pola banane ali slabo nesto,koliko vase bebe kolicinski pojedu,ja mislim da E. nece zbog zubica jer kad ga ne muce gustu hranu super jede
te pahuljice su zakon,ja ih cesto stavim u zelenis i bude puno ukusnije! a kolicinski pojede neznam jede koliko moze.Kad pocne usta da zatvara ja odustanem,a nekad zna i citav tanjir veci pojesti!takodje je odusevljen sa pahuljicama svima bih preporucila,skuham kasiku pahuljica 5 min izblendam i dodam voce ili keks,bude isto hipp nocna kasica
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2010 19:42:19
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Bambi09
ja sam danas definitivno skontala da mi Nane vise voli slanu hranu od slatke... jucer sam mu prvi put ponudila kasu od sljive, malo se mrstio ali pojeo je... jutros mu napravila supicu i malo zadrobila sredine hljeba spucao dok rece sta bi... za rucak bio krompir dijete uzivalo pravo... al kad sam mu ponudila bananu, znaci slatko, malo se mrstio ali je pojeo... definitivno voli slano... al ne odbija ni slatko...
poguzija mali neka papa i Anel,voli vise slanu hranu mada neodbija ni slatku al slana je br 1.kod njega
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 26.6.2010 20:00:15
mala86
samo da se pohvalim da uspjesno savladavamo komadice-isjeckam mu bananu i on je sam lovi prsticima i stavlja usta
za malene koji vole slano!moj bas nije ljubitelj,ali trudimo se!on bi mozda jeo stalno mrkvu i krompir,valjda mu ona daje slatkast okus!najgore mi je kad krene sa pljuvanjem,uh okupa me kasicom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.6.2010 9:52:01
Anoniman
zamolila bih da mi napisete repecat kako vi pravite kukuruznu kasu svojim pilicima??? ja sam htjela napraviti kao puru ali puno zidje, pa reko ipak da vidim mozda je neko od vas pravio vec pa ima neki repecat.....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 28.6.2010 10:17:32
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: chuci
bambi kad si već tu vidjela sam da ti spominješ supice. možeš li napisati kako praviš supicu bebi i šta staviš.
ja pravim puru na vodi, ako je sama, a obično je dodajem u povrtnu kašicu na kraju kuhanja jednu kašiku. gustoća bude ono tamam za kašicu.
shuci mila evo imamo temu posebnu o supicama...možda nešto nađeš da ti pomogne Kako pravite supice
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2010 18:05:46
marinčii
kašica sa voćem i žitaricama,puding od čokolade,cijelo jaje sa krompirom i sirompo prvi put(meri hvala na receptu mateju se svidilo),večeras ćemo opet nešto od voća i dojenje za kraj,između smo pili sokića od breskve i vodu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2010 18:41:33
Anoniman
IZVORNA PORUKA: marinčii
kašica sa voćem i žitaricama,puding od čokolade,cijelo jaje sa krompirom i sirompo prvi put(meri hvala na receptu mateju se svidilo),večeras ćemo opet nešto od voća i dojenje za kraj,između smo pili sokića od breskve i vodu
bravo za mateja Mi smo jutros flasa kasica povrtna voda banana,sa kravljim sirom mix kasica stacu kad voli kasice od hiip voda supica cokoladica voda cokolino i veceras AD. dosta za danas
Marinci,kako si mu dala jaje ?Kako si napravila.Ja kako je onda povraco nisam se vise usudila dat jaje kad smo u boln.zavsili a nemora znaciti da smo od jajeta al,eto mene nesto strah dat Ja sam prije pravila na mlijeku jaje A ti?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2010 21:09:09
rose 87
mi smo rucali povrtnu supicu danas:krompir,tikvicu i mrkvicu u to dodali malo pahuljica kukuruz-riza i hB dobro pojeo,prvi put da pojede vise od 2-3 kasikice povrca
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 29.6.2010 21:22:06
marinčii
ja sam isto ispekla jaje na maslacu i maslinovom ulju ,posebno skuhala krompir i to dvoje izgnječila i dodala malo sira bilo baš ukusno,samo jaje nije htio jesti pa sam tako napravila,mislim da nije ti povraćo od jajeta,to je tebi pedijatrica rekla da mu ne daješ jer ti je tada još rano bilo,sad možeš slobodno dati ne bi trebalo biti problema
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 30.6.2010 12:10:25
marinčii
banana i marelica,za ručak janjetina ,tikvica,krompir i mrkva,večeri još neznamo šta ćemo al skontat ćemo nešto,između voda i dojenje ... mama Nataša ni mi nismo svašta nešto oprobali,ni luk,ni rajčice ni papriku,neznam kako bi mu to dala s čim bi napravila?grah isto nismo probali ,ali ima vremena probat ćemo sve samo polako