Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 22:23:24
chuci
ma hajd bitno je da nije bilo alergije. i mi smo uveli žumance prošle sedmice. Davala joj s povrćem i nije htjela. Ove sedmice joj dala sa ABC sirom pola žumanceta i smazala sve.
Usput kako je Lana, okrećel' se sad nisam upratila?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 22:26:00
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci
ma hajd bitno je da nije bilo alergije. i mi smo uveli žumance prošle sedmice. Davala joj s povrćem i nije htjela. Ove sedmice joj dala sa ABC sirom pola žumanceta i smazala sve.
davala sam i ja sa povrcem i voli jaje vrti se na bok al i dalje ne voli potrbuske. kad je stavim potrbuske odmah se buni i vrati na ledja. a sa ledja ne voli da se okrene na stomak, dodje do pola i kad skonta da ce se prevrnuti, vrati se. mudrica jedna
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 22:26:23
Honey3
mi maline ruckimo svaki dan,jaje vec odavno i to odmah i zumance i bjelance,od grickalica sinoc je probala stapice i fino ih gricka gode joj zubicima jer je evo bas muce i da vas pitam daje li neko bebi monte ako daje od kad ste poceli?...mi svaki dan dobijemo od komsiluka ali ovi veliki pojedu beba jos nije probala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 22:28:15
teacher75
IZVORNA PORUKA: zaha
mi maline ruckimo svaki dan,jaje vec odavno i to odmah i zumance i bjelance,od grickalica sinoc je probala stapice i fino ih gricka gode joj zubicima jer je evo bas muce i da vas pitam daje li neko bebi monte ako daje od kad ste poceli?...mi svaki dan dobijemo od komsiluka ali ovi veliki pojedu beba jos nije probala
zar nije ovdje pisalo da je monte pravo stetan za ? ja ga ne mislim davati...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 22:31:14
chuci
IZVORNA PORUKA: teacher75
davala sam i ja sa povrcem i voli jaje vrti se na bok al i dalje ne voli potrbuske. kad je stavim potrbuske odmah se buni i vrati na ledja. a sa ledja ne voli da se okrene na stomak, dodje do pola i kad skonta da ce se prevrnuti, vrati se. mudrica jedna
duša draga, sve zna. da ne bude ona ko one bebe što odmah hodaju, a preskoče puzanje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 22:36:26
teacher75
duša draga, sve zna. da ne bude ona ko one bebe što odmah hodaju, a preskoče puzanje
i ja mislim da ce tako biti. sumnjam da ce propuzati
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 22:54:02
chuci
teacher otišle smo OT, otjeraće nas
evo malo na temu: današnji meni doručak: HIPP marelica breskva kašica ručak: proso, tikvica, karfiol, mrkva, maslinovo ulje nekoliko zalogaja pastrmke (možda 4-5) međuobrok : 2 bobe borovnice večera: neslani kravlji sir (sam jela, baš joj legao)
i još voda u par navrata po par gutljaja, dojenje 4 puta u toku dana i bilo je 4 noćna dojenja jučer. vidjećemo koliko će ih biti noćas
< Poruku je uredio chuci -- 8.7.2010 22:55:49 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 23:40:16
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: megi
nikita zasto ne bi mogla piletina pa njemu ce sad 8 mjeseci to je veliki djecak naravno da moze i piletine i puretina mi smo sa 8 mj probali i teletinu
a topu ja pravim tako da stavim malo putera malo mladog sira pavlake abc sira i moja cura to bas u slast pojede sad kad jedemo i jaje znam joj u ovu smjesu ubaciti i jaje
i ovo fino prebaciš preko tjestenine i prste da poližeš!
a mi smo danas napravili kombinaciju riža+mrkva na kockice+grašak+kukuruz i bilo je MLJAC!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2010 10:42:04
niki83
mi smo tako jucer probale grickati stapice iako nemamo jos zubica...ali pozuri da ih proguta pa sam opet odustala, onda smo presli na borovnice i to joj je bio jedan medjuobrok, onako same bobice je zvakala i svidjaju joj se inace bolje jede, hvala Bogu dragom samo u manjim kolicinama ali kad joj ponudim poslije 3h sata opet moze jesti dojimo sad u prosjeku 4x u toku dana i 2-3x u toku noci ... jednostavno sam shvatila da kad mi se probudi (dnevno spavanje) ne nudim joj vise da doji nego joj ponudim voce ili povrce i dojenje ide 1,5 - 2h poslije..ehehehhehe bravo za mene, dobro sam skontala
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2010 10:48:20
niki83
htjedoh jos podijeliti sa vama jedan receptic..za bebe koje su probale zumance.. stavite jednu kasiku rize u vodu da se kuha, i kada bude dobro skuhana ubacite malo putera ili maslinovog ulja (sta ko jede), a umutite zumance i lijepo sipate tu rizu koja jos malo kuha, mijesate dok ne dobijete zitku masu ( valjda cete me razumjeti)...i eto obroka, naravno mi smo sebi ubacile malo mladog sira i kasikicu jogurta kad smo ovo jele i bilo je super..jer moja N nikako nece kuhano zumance, pa sam morala traziti ove druge recepte i nacine kako da joj dajem..uglavnom ovako barem pojede..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2010 19:53:12
myb@by
Mi ponekad gricnemo malo keksa od dinkela, rižin kreker, voda i to je to između obroka. Ali to je baš dva do tri zalogajčića. Ostalo između obroka je plastika, platno i ostale materijali od kojih se prave igračke
moja mama danas dala lani piskote, kad procitah kasnije da imaju jaja u sebi. eto, mi nesvjesno poranili sa jajima, nista joj nije bilo, hvala bogu. a tek joj prije par dana pocela davati zumance
I ja sam A davala piskote i kasnije procitala da u njima ima meda . Bas sam se prepala ali na svu srecu nije bilo reakcija
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 9.7.2010 22:43:16
Lady26
Posto smo mi nekad "davno" (prije mjesec-dva) probali pavlaku i mlijeko dukat 7vitamina, ja bih isto Lani da probam napraviti topu, bas joj vrtim sve jedno te isto...meni dosadilo a mogu misliti njoj . Sta mislite? Inace (sad ce me napasti) vecinu stvari sta ja jedem dam i njoj da proba, npr ABC sir, pavlaku, sir joj stavim na komadic sredine hljeba i pojede tako 4-5 zalogajcica, kad je nesto kuhano umocim opet malo sredine u vodu/saft i dam joj....ali to je sve vrlo malo kolicinski...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2010 15:21:27
lekica83
gledam na nekoliko kalendara nadohrane da se pastrnjak smije koristiti od 6 mjeseca pa bi i to da probamo ali problem je sto ne znam sta je to pa ako neko zna ako moze da to podjeli s nama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2010 15:23:22
lekica83
IZVORNA PORUKA: Lady26
Posto smo mi nekad "davno" (prije mjesec-dva) probali pavlaku i mlijeko dukat 7vitamina, ja bih isto Lani da probam napraviti topu, bas joj vrtim sve jedno te isto...meni dosadilo a mogu misliti njoj . Sta mislite? Inace (sad ce me napasti) vecinu stvari sta ja jedem dam i njoj da proba, npr ABC sir, pavlaku, sir joj stavim na komadic sredine hljeba i pojede tako 4-5 zalogajcica, kad je nesto kuhano umocim opet malo sredine u vodu/saft i dam joj....ali to je sve vrlo malo kolicinski...
Lady da li si bebi davala da pije mlijeko ili si ga koristila s hapicama, tj s onim rizolinom, keksolinom itd..
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2010 15:27:51
Lady26
Nije ga pila vec tako u hapicama, tj keksolino-rizolino-griz....imali smo krizu sa jelom pa smo ga koristili kratko naravno po preporuci pedijatra (odbijala je hranu-mlijeko danima)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2010 15:55:25
lekica83
Nama je pedijatrica rekla da slobodno mozemo piti to mlijeko od 6og mjeseca a svi goovore da ne smije mlijeko do godinu dana pa zato pitam. Ja sam do sada samo pravila rizolino ali sa AD mlijekom, nesto se nisam smjela usuditi da probam s obicnim al mozda pokusam ovih dana p.s. Nadam da se da imenjakinja sada papa fino
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2010 16:01:53
Lady26
Ne smijem reci da ne ureknem, masallah . To je bilo "davno" tj sa 4mj nije danima jela skoro nista, probali smo svasta i na kraju presli na drugo AD...sa hipp-a na bebimil. Ma ja ga koristim (mlijeko)...nisam bas veliki pobornik tablica - pratim dosta ali ne sve i ne pridrzavam se bas. Supe joj pravim sa tjesteninom za supe, probala je svasta (po malo naravno) cak i smoki...cokoladu joj nisam dala jos i nije probala svo voce.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2010 16:09:55
lekica83
I ja to odprilike radim kao i ti sto se tablica tice i vecinu stvari koju mi jedemo dam joj da proba po nekoliko zalogaja, cisto radi raznovrsnosti okusa i do sada je sve bilo ok.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2010 21:58:53
Hanady RR
e ženice pošto smo ovdje oko hrane najaktivnije imama pitanje... lad ste vi djeci dali smokve... ja fakat nemogu da sjetim sa starijom. sanas bili na vikendici kod kume i dole navalili da maloj daju mokvu a ja nekakva zbunjena kažem dajte joj samo lubenice...fakat nemam pojma o smokvama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 10.7.2010 23:50:26
chuci
kod mene u tablici pišu smokve sa 10 mjeseci.
Ja ih ne volim nikako, ne sviđa mi se ni okus ni konzistencija, ali mm ih voli. Njoj još nisam davala jer čekam ove domaće da stignu na pijace pa ćemo vidjeti je li na mamu ili babu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 11.7.2010 11:11:29
lekica83
kod mene u tablici pišu smokve sa 10 mjeseci.
Ja ih ne volim nikako, ne sviđa mi se ni okus ni konzistencija, ali mm ih voli. Njoj još nisam davala jer čekam ove domaće da stignu na pijace pa ćemo vidjeti je li na mamu ili babu
Chuci mozes li staviti tu svoju tablicu ovdje ako ima jos nekih dodatnih stvari koje nemaju u ovoj tablici na pocetku?