|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
5.7.2010 9:59:07   
Mya_81 RR
Mala, ja nisam uzimala te, ali jesam Nestle žitarice+kakao koje se isto stavljaju u mlijeko. Ja sam to miješala s kravljim mlijekom i voćem. 

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5851
5.7.2010 10:07:50   
megi
mala
ja sam pravila te nestele i mijesala sa vocem, dosta mama napravi povrtnu kasicu pa ako im je rijetka dodaju kasiku toga da malo zgusne a i djeca vole okus
ja sam cak probala i samo dati i adna se nije bunila

mi smo jogurt i to onaj obicni probali bas rano i adna ga stvarno voli, nikad nije bilo nikakvih problema
a sto se tice krastavaca ja ih ne podnosim tesko mi padnu pa ih ni ona jos nije jela,, mada je skoro sve probala
i papriku smo probali al joj se nije svidjela, patlidzan smo takodjer jeli bez problema

evo da dam podrsku srculence  i mi smo probali grahuser posted image  i super je ruckila

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5852
5.7.2010 10:22:17   
niki83
ma vase bebe su vec velike, i sta ako probaju i grah, ali slusajte ovo: neku vecer srela jednu mladu majku, nekad smo bile komsinice, i kaze ona "moja jede sve, one vode od graha, jos udrobim hljeba i bas se najede, i jaje kad mi jedemo dam i njoj malo, i jagode je probala.." bebi je NEPUNIH 6mj...pa mislim neki roditelji stvarno nemaju granica...user posted image user posted image
i iako je ovo OT, kaze jos: vodila sam je i da joj usi probiju da stavimo nausnice, sto prije, to bolje user posted image user posted image user posted image user posted image
Boze mili, pa kako ih nije strah toliko eksperimentisati na svojoj rodjenoj djeci!!??user posted image

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5853
5.7.2010 10:34:38   
niki83
hej ja mislim da one sve rade samo da njima bude lakse..eh da neka takva vidi meni evo upravo sad, smijala bi mi se, padala bi od smijeha, evo stavila grasak pred sebe i dok je jos svjez skidam ljuspicu sa svakog da danas N mogu skuhati, nece ga nikako, smeta joj ta ljuspica, a znam koliko je zdrav, zao mi da sad ne jede dok imamo svjezeg i to domaceguser posted image

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5854
5.7.2010 10:50:07   
Srculence
niki jesi li joj probala zamaskirati s nečim...krompirom npr? i malo rijeđe napraviti izblendati?Ni d nije htio grašk baš zbog ljuspica i ja sam malo s krompirom i mrkvom pomiješala i riješe napravila i jeo jeuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5855
5.7.2010 13:26:07   
chuci
doručak: dinja i zobene pahuljice smekšane u vodi
ručak: tikvica, riža, malo ABC sira
večera: HIPP mliječna kašica marelica breskva
između dojenje i voda

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5856
5.7.2010 16:28:59   
niki83
IZVORNA PORUKA: Srculence

niki jesi li joj probala zamaskirati s nečim...krompirom npr? i malo rijeđe napraviti izblendati?Ni d nije htio grašk baš zbog ljuspica i ja sam malo s krompirom i mrkvom pomiješala i riješe napravila i jeo jeuser posted image

pa ja sam joj tako i pravila grasak, nisam ga nikad solo davala, ali jela bi ona, samo ljuspice smetaju..no, eto danas ocistila, i evo upravo zavrsila kasicu: grasak, mrkva, malo celera s piletinom..nadam se da ce joj se svidjeti jer je glatuser posted image bez ljuspica

N&N

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5857
5.7.2010 17:49:13   
teacher75
ja sam lani kuhala ledo grasak sa ostalim povrcem i izmixala i nisam primijetila nikakve ljuspice, sve je fino pojela. danas je konacno pojela poprilicno povrca sa piletinom i prosom (mrkva, brokula i tikvica). napokon!user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5858
5.7.2010 17:53:21   
Mya_81 RR
Niki,  ni ja nisam skidalja ljuspice jer nakon blendanja ih ne bude...

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5859
5.7.2010 20:16:05   
leona81
i moja je danas super jela i voce a i povrce, omiljenu tikvicu:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5860
6.7.2010 10:37:03   
katarinaaa
HAJ,sta vi dajete za veceru kao zadnji obrok,ja svom mlijeko sa kasikom keksolina,ili onu good night,pojede citavu,al da mi je sta drugo da ga zasiti.obicno jede oko 8 navecer i ujutro oko 5,al moram ustati 2,3 puta okrenuti ga ili se nekad probudi i bude budan po 2 sata a nije gladan

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5861
7.7.2010 12:06:52   
niki83
katarina je li mislis da ne vecera dovoljno pa se budi ili? mi smo poceli isto i da veceramo pomalo, jer ionako jede male kolicine, pa joj moram stalno davati, tako da jede nekih 3-4 puta u toku dana, a za veceru smo probale jogurt s bananom, ove kasice za laku noc...moze i neko voce lagano sa zitaricama..mi koristimo sad i zobene pahuljice, dobre su user posted image

N&N

(odgovor članu katarinaaa)
Neposredna veza do poruke: 5862
7.7.2010 14:09:44   
Honey3
katarina pa mozda nije gledan ako nece da jede,mozda se onako samo budi...mi pred spavanje mlijeko 150ml,a prije mlijeka obicno bananu sa prosom,nemamo nocnih obroka,jede oko 21 i 30 i ujutro kad ustane,obicno oko 9user posted image danas za rucak evo grasak sa mrkvom i krompirom,za dorucak je bila flasica i malo pavlake je ruckila i jela je maline i breskvuuser posted image za veceru vidjet cemo.....juce smo probali i buraniju i super nije bilo problemauser posted image

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5863
7.7.2010 16:03:25   
marinčii
bambi,megi kako vi pravite tu famoznu topu?nekako mi se to čini ukusno pa ako može recept?

Matej 10.7.2009.
Andrej 9.12.2014.
Danas je,možda više nego ikad prije,istina da će način na koji se ponašamo prema djeci odrediti budućnost svijeta!

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 5864
8.7.2010 10:27:51   
niki83
e dobro si marincii i mene zanima kako se pravi topa..mozemo to probati..
moram pohvaliti svoju djevojcicu user posted image jucer je pojela hipp kasicu mlado povrce (naravno mala teglica)user posted image

N&N

(odgovor članu marinčii)
Neposredna veza do poruke: 5865
8.7.2010 13:19:55   
nikita
eh drage moje sad ce nam 8 mj i trebamo kusati nove okuse, do sad smo probali:
mrkva
jabuka, kruska, banana, kajsija, sljiva, breskva, tikvica, riza, krompir, spinat, brokulu, juhicu telecu i pilecu....e ovo sve mi je vise na vrh glave, zelim probat nesto novo !
mamice iskusne recite mi sta je sljedece? da li mogu sad pilece meso i bijelu ribu(preporuka, koja riba)? kad ide gluten?

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5866
8.7.2010 14:00:21   
megi
nikita zasto ne bi mogla piletina pa njemu ce sad 8 mjeseci to je veliki djecak
naravno da moze i piletine i puretina 
mi smo sa 8 mj probali i teletinu

a topu ja pravim tako da stavim malo putera malo mladog sira pavlake abc sira i moja cura to bas u slast pojede
sad kad jedemo i jaje znam joj u ovu smjesu ubaciti i jaje  

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5867
8.7.2010 14:09:26   
Atarka
Nikita, cudi me da do sada jos nisi davala malom nista sto ima glutena. Nama je pred.rekla da od 6mj.slobodno mozemo uvoditi gluten. Tako smo i uradili, pomalo kruh, plazma keks, frutolino, kasice s glutenom i sl. Meso smo sa 7mj.pomalo domacu piletinu i puretinu, kasnije teletinu. 
Danas sam mu izgnjecila malo dinje, nektarine, banane i dodala malo kasice od sljive sto nam je ostalo od jucer i sve je smazao u slast.

30.09.2009

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5868
8.7.2010 17:34:57   
niki83
hvala megi na receptu za topu user posted image
nego zanima me sta nasa generacija gricka izmedju obroka?? mi smo keks prevazisli, ne mozemo stalno ni voce, ionako ga jedemo 2x dnevno najmanje, poceli malo sa smokijem i posto nam je ustanovljen atopijski dermatitis dr. nam rekla naravno niposto vise to davatiuser posted image
nego imate li neke prijedloge

N&N

(odgovor članu Atarka)
Neposredna veza do poruke: 5869
8.7.2010 20:12:06   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

hvala megi na receptu za topu user posted image
nego zanima me sta nasa generacija gricka izmedju obroka?? mi smo keks prevazisli, ne mozemo stalno ni voce, ionako ga jedemo 2x dnevno najmanje, poceli malo sa smokijem i posto nam je ustanovljen atopijski dermatitis dr. nam rekla naravno niposto vise to davatiuser posted image
nego imate li neke prijedloge

keks- petit beure i piskote, "stiropor" od rize i kukuruza- ima da se kupi u DM-u i voce, ja ne dajem lanu nista drugo jos uvijek, smoki nismo ni probali, ne vidim neke koristi od njega

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5870
8.7.2010 22:13:36   
chuci
IZVORNA PORUKA: nikita

mrkva
jabuka, kruska, banana, kajsija, sljiva, breskva, tikvica, riza, krompir, spinat, brokulu, juhicu telecu i pilecu....e ovo sve mi je vise na vrh glave, zelim probat nesto novo !
mamice iskusne recite mi sta je sljedece? da li mogu sad pilece meso i bijelu ribu(preporuka, koja riba)? kad ide gluten?

Od voća slobodno smijete trešnje, višnje, dinju, lubenicu, maline, kupine, borovnice
Povrće: blitva, celer, karfiol, buranija, peršin, tikva, mladi luk, slatki krompir
Žitarice: kukuruz, amarant, proso i ječam, raž zob i pšenicu smije kad uvedeš gluten. Slobodno smije sa 8 mjeseci ako nema slučajeva celijaklije u porodici.
Smije i jogurt, a od mesa piletinu, puretinu i bijelu ribu. Ja sam pitala svog ''ribara'', kaže da se morske ribe smrzavaju dok dođu u sarajevo i da je jedino pastrmka nesmrzavana, tako da joj jedino nju dajem.

Ovo ti je kombinacija raznih tablica, najviše Rodine i još nekih raznih drugih. Širite jelovnik polahko.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu nikita)
Neposredna veza do poruke: 5871
8.7.2010 22:15:27   
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci

IZVORNA PORUKA: nikita

mrkva

Od voća slobodno smijete trešnje, višnje, dinju, lubenicu, maline, kupine, borovnice
Povrće: blitva, celer, karfiol, buranija, peršin, tikva, mladi luk, slatki krompir
Žitarice: kukuruz, amarant, proso i ječam, raž zob i pšenicu smije kad uvedeš gluten. Slobodno smije sa 8 mjeseci ako nema slučajeva celijaklije u porodici.
Smije i jogurt, a od mesa piletinu, puretinu i bijelu ribu. Ja sam pitala svog ''ribara'', kaže da se morske ribe smrzavaju dok dođu u sarajevo i da je jedino pastrmka nesmrzavana, tako da joj jedino nju dajem.

Ovo ti je kombinacija raznih tablica, najviše Rodine i još nekih raznih drugih. Širite jelovnik polahko.

nisam znala da vec smije sumsko voce: maline, kupine, borovniceuser posted image ja to jos nisam dala...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5872
8.7.2010 22:17:59   
chuci
Mi ponekad gricnemo malo keksa od dinkela, rižin kreker, voda i to je to između obroka. Ali to je baš dva do tri zalogajčića.
Ostalo između obroka je plastika, platno i ostale materijali od kojih se prave igračke user posted image user posted image user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5873
8.7.2010 22:19:49   
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci

Mi ponekad gricnemo malo keksa od dinkela, rižin kreker, voda i to je to između obroka. Ali to je baš dva do tri zalogajčića.
Ostalo između obroka je plastika, platno i ostale materijali od kojih se prave igračke user posted image user posted image user posted image

moja mama danas dala lani piskote, kad procitah kasnije da imaju jaja u sebi. eto, mi nesvjesno poranili sa jajima, nista joj nije bilo, hvala bogu. a tek joj prije par dana pocela davati zumance

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5874
8.7.2010 22:21:30   
chuci
samo su jagode jak alergen, ostalo nije. ali se u većini tablica po automatizmu piše sve vrste bobičastog voća nakon 12 mjeseci. nema razloga da se sve uvodi tako kasno, pogotovo ako je u sezoni, jer je jako zdravo. ja joj ne bi davala da je u zimu imala 8-9 mjeseci nego bi čekala. ovako sam joj davala sve što sam imala domaće. mi smo probali maline i borovnice i jede fino.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5875
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  233 234 [235] 236 237   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *