|
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 8.7.2010 22:15:27
|
|
|
|
teacher75
|
IZVORNA PORUKA: chuci IZVORNA PORUKA: nikita eh drage moje sad ce nam 8 mj i trebamo kusati nove okuse, do sad smo probali: mrkva jabuka, kruska, banana, kajsija, sljiva, breskva, tikvica, riza, krompir, spinat, brokulu, juhicu telecu i pilecu....e ovo sve mi je vise na vrh glave, zelim probat nesto novo ! mamice iskusne recite mi sta je sljedece? da li mogu sad pilece meso i bijelu ribu(preporuka, koja riba)? kad ide gluten? Od voća slobodno smijete trešnje, višnje, dinju, lubenicu, maline, kupine, borovnice Povrće: blitva, celer, karfiol, buranija, peršin, tikva, mladi luk, slatki krompir Žitarice: kukuruz, amarant, proso i ječam, raž zob i pšenicu smije kad uvedeš gluten. Slobodno smije sa 8 mjeseci ako nema slučajeva celijaklije u porodici. Smije i jogurt, a od mesa piletinu, puretinu i bijelu ribu. Ja sam pitala svog ''ribara'', kaže da se morske ribe smrzavaju dok dođu u sarajevo i da je jedino pastrmka nesmrzavana, tako da joj jedino nju dajem. Ovo ti je kombinacija raznih tablica, najviše Rodine i još nekih raznih drugih. Širite jelovnik polahko. nisam znala da vec smije sumsko voce: maline, kupine, borovnice ja to jos nisam dala...
|