|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  223 224 [225] 226 227   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
18.6.2010 23:55:26   
leona81
moja i dalje pegla s hranom...mi mislili uvoditi 3 obrok a ona i ovaj 2 izbacuje? uglavnom probali smo puretinu, jedan dan spucala pola kasice pomijesano sa domacim povrcem a drugi dan nije ni okusila?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5601
19.6.2010 7:09:06   
delly
pozdrav , imam jedno pitanje za vrsnjake , moja mala ce sad  za koji dan napuniti 11 mj i sad  u zadnje  2 sedmice nece mi da je hranim na kascicu , inace imamo 4 do 5 obroka guste hrane  dnevno , sad  ujutro zahtjeva kruh sa namazom ali da joj kidam komadice  i stavljam joj na tablu da  bi ona sama  uzimala  i jela, tako i sva hrana, ali kako cu joj npr  povrce skuhano sa mesom stavljat da sama jede user posted image  jeeli kod vas tako ?? kako ste to sredili, mislila sam da je faza ali nije, jer onako kasasto na kasiku nece mi vise neznam zasto user posted image  a nektarine  obozava, ako uzmem nektarinu i ogulim i izrezem ma okrene glavu i sad kaze i ne ne . a kad  joj dam cjelu nektarinu pojede je ko jabuku sto ja jedem i to do kosti pojede sama ! i dali jojo mogu dati nektarinu sa korom ???

25.07 -dosla je nasa princezica

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5602
19.6.2010 8:59:58   
niki83
mi smo jucer bili na jednoj svadbi cijeli dan i kako nisam mogla kuhati i sve stici kupila joj kasice hipp (voce sa zitaricama, povrce)..nevjerovatno koliko malo je pojela, i malo malo gladna, pa smo se 100x skrivale i dojile user posted image user posted image user posted image user posted image
danas evo isto ne znam sta bih...bas sam bez ideja, ne kuham jedan dan i kao da ispadnem iz fazonauser posted image user posted image

N&N

(odgovor članu delly)
Neposredna veza do poruke: 5603
19.6.2010 9:03:06   
mama Nataša
ja ću malom danas skuhati buraniju sa krompirom i mrkvom i komadićem mesa, malo soli, malo ulja, biće super!

sinoć za večeru smekšala kornfleks u jogurtu i stavila komadić banane, sve pomazao user posted image

delly
, ja voće sa korom još ne bih davala, doduše ne znam zašto, ali ne bih

< Poruku je uredio mama Nataša -- 19.6.2010 9:05:43 >

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5604
19.6.2010 10:45:19   
teacher75
IZVORNA PORUKA: anidla

danas nam je pedijatrica savjetovala da s glutenom krenemo od 9 mjeseca, pa cemo jos malo pricekati, za svaki slucaj...
meso nam je rekla da krenemo sa 8 mjeseci...

do sada sam je sve slusala, i mislim da nismo nigdje pogrijesili, a nas meni je sve siri i siri...ipak, opet se ponovaljam ali i opet cu IMAMO CITAV ZIVOT ZA OTKRIVANJEM OKUSA, samo sve u svoje vrijeme...

do sada smo probali i volimo i jedemo :

1.jabuke(0d ' mjeseca)
2.kruske(od ' mjeseca)
3.breskve(od 7 mjeseca)
4.marelice(od 7 mjeseca)
5.bananu (od ' mjeseca)manje je volimo, ali mam prevari sina, ponekad user posted image )
'.tikvicu(od ' mjeseca)
7.karfiol(od '.5 mjeseca)
8.rizu(od ' mjeseca)
9.krompir (od 7 mjeseca)
10. pileci temeljac (od 7 mjeseca)
11.sljive (od 7 mjeseca)

od 8 mjeseca uvodimo mesiku, jedva cekam, posto mama voli puretinu user posted image

mi sm odo sad probali sve gore navedeno plus:
-teleci temeljac i teletinu
-brokule
-tresnje
-jogurt u kasicama
-spinat
-blitvu
-koru hljeba
-riza-stiropor:))
-proso
-puru
-mladi sir
-griz
-buraniju
sve je proslo ok, jedino pura sa mladim sirom nije bas isla, mladi sir sam je prihvatila...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu anidla)
Neposredna veza do poruke: 5605
19.6.2010 10:47:57   
teacher75
lana je konacno jutros malko vise pojela nago zadnjih dana, nadam se da su razlog bile vrucine i da ceo pet jesti kao nekada. smixala sam joj breskvu, nekoliko tresnji i pola banane i dodala 2 kasike babyrice i skoro sve je pojela user posted image danas cemo za rucak piletinu i krompir sa 2-3 kasike ostatka od jucerasnjeg rucka (malo brokule,tikvice i mrkve)

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5606
19.6.2010 10:54:15   
Srculence
teacher75 bravo za Lanicuuser posted image user posted image
D je od jučer počeo da jede na kašikicu ..a do jučer je samo jeo kašice na flašicu i to jedva....Kod njega su i zubići problem a i vrućine .
Jutros je pojeo 1 jabuku i 1 bnanu izblendanouser posted image ...meni srce ko kućauser posted image
za ručak ćemo da smislimo nešto....

< Poruku je uredio Srculence -- 19.6.2010 10:55:50 >

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

Neposredna veza do poruke: 5607
19.6.2010 10:59:55   
niki83
IZVORNA PORUKA: mama Nataša

ja ću malom danas skuhati buraniju sa krompirom i mrkvom i komadićem mesa, malo soli, malo ulja, biće super!

sinoć za večeru smekšala kornfleks u jogurtu i stavila komadić banane, sve pomazao user posted image

delly
, ja voće sa korom još ne bih davala, doduše ne znam zašto, ali ne bih

vi vec jedete cornflakes?!user posted image
a ja se bas pitala otkada bih to mogla ponuditi mojoj N..user posted image

N&N

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5608
19.6.2010 11:26:31   
katarinaaa
draga niki,to je mozda i zbog sve te guzve,nije navikla na sve to.probaj joj dati kupovnu vrstu hrane koju joj spremas kod kuce

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5609
19.6.2010 11:33:13   
niki83
ma ne, ja sam vec pisala ranije kako nece te gotove kasice da jede, ali mislim da je stvar navike, jer sam od samog pocetke kuhala hranu ja iskljucivo (narocito povrce)..ali malo po malo naviknut ce se
eh zaboravila sam jos samo spomenuti da smo probale i onu kasicu za laku noc (griz, vanilija) - pojela je mozda pola i rezultiralo je time da mi se tek ujutro u pola 4 probudila da doji...eh sad ovo je prvi put, trebale bismo probati jos koji put da dam zakljucak da je to zbog sitosti obroka..

N&N

(odgovor članu katarinaaa)
Neposredna veza do poruke: 5610
19.6.2010 12:05:10   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: niki83

mi smo jucer bili na jednoj svadbi cijeli dan i kako nisam mogla kuhati i sve stici kupila joj kasice hipp (voce sa zitaricama, povrce)..nevjerovatno koliko malo je pojela, i malo malo gladna, pa smo se 100x skrivale i dojile user posted image user posted image user posted image user posted image
danas evo isto ne znam sta bih...bas sam bez ideja, ne kuham jedan dan i kao da ispadnem iz fazonauser posted image user posted image

zivila siskauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image sta bi da nedojis uh nebi bilo lako,kad nece kasice kupovne.A.voli tako gdje god idem nemam vrem.spremat tu su dobro dosle kasiceuser posted image i svu pojede prije je jeo male po 120g sada pojede cjelu po 160g
Cak,znam dvije povrtne male frutek po 120g  podgrijati (inace se podgrijavaju povrtne pise na njima ) sve pojeede sad je veliki mamin mis

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 5611
19.6.2010 12:10:42   
niki83
masallah za Anela! ma kao da nije bio onaj mali misic kad se tek rodio! user posted image samo neka on jede, a ostalo ce sve doci na svoje..
upravu si za sike, sta bih da mi nije njih user posted image user posted image user posted image

N&N

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5612
19.6.2010 12:15:29   
Anoniman
da bas tko bi rekao od malog svrce da ce porast pravi mamin momcina ulozilo se tu puno,truda,strpljenja,zivaca ,a najvise ljubaviuser posted image ......Neka mi je zdrav samo Bogu Hvala
Ostalo,sve dodje na svoje .....
A.jede usta stalno rade user posted image ako nista gricka pettit ili smokiuser posted image kad vidi jelo cucu baca i odma usnicama cappce da vidis samo poguzijeuser posted image
Zivile Nikita siskeuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu niki83)
  Neposredna veza do poruke: 5613
19.6.2010 12:16:44   
merjem
pusa svima,

e moje zenice kako ste sretne kad hoce kasice moja je nece nema sanse pa muku mucimo kad trebamo vani na duze.ona papa sve al nece nista sto ne moze da zvace.kad pokusam da joj dam kasicu pravi facu i ima nagon da povrati.

19.12.2006 Merjem
22.10.2009 Ajse

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5614
19.6.2010 12:20:40   
niki83
pa merjem ona kao velika beba, a vidim da je mladja od nas malkice..hoce da zvace?!user posted image user posted image
pa je li je dojis ili pije mlijeko na flasicu?

N&N

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 5615
19.6.2010 12:33:53   
katarinaaa
i ja sam svome davala te good night i njama njama,al isto u 5 sati trazi jest,a sad mi se budi po noci,nekad zaspi odmah,pa za sat se opet probudi,a nekad po sat dva brblja a nije gladan,koda se naspava lopov mali

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5616
19.6.2010 13:34:31   
Leonche
Mame,
da li neko zna kada mogu poceti sa jogurtom, pavlakom? Kod ovih tabela je sve drugacije, a citam i ovdje da je neko davao vec ranije! Mom malcu deset mjeseci za deset dana. user posted image

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 5617
19.6.2010 15:28:46   
amela2208
ja stvarno nemam vrfemena cıtatı 200 i kusur stranica oçe li mi neko nabrzine ispisat sta smijem davati da jede curici od 4 mjeseca i 10 dana.
hvala unaprijed

Sara&Mohammad

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5618
19.6.2010 15:56:48   
niki83
IZVORNA PORUKA: amela2208

ja stvarno nemam vrfemena cıtatı 200 i kusur stranica oçe li mi neko nabrzine ispisat sta smijem davati da jede curici od 4 mjeseca i 10 dana.
hvala unaprijed

amela ako si odlucila da krenes sa dohranom onda prvo dajes bebi pomalo voce...svaka 3-4 dana neko novo uvodis...ono sto ima u kasicama gotovim za taj uzrast, i ono sto smo mi tada jele jeste: jabuka (kuhana, pecena), banana, breskva/kajsija, sljiva i kruska (isto kuhane)...
ali ti mozes poceti dohranu i sa prvim zitaricama za bebe kao sto je Babyrice ili sl.

N&N

(odgovor članu amela2208)
Neposredna veza do poruke: 5619
19.6.2010 15:57:48   
niki83
leonche tebi zaboravih napisati da mi imamo evo 8,5 mj i sve smo to vec probali..tako se preporucuje kod nas u tablicama

N&N

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5620
19.6.2010 16:09:36   
Niina
amela ja sam svojoj N pocela davati gh sa unih 5 mj i prvo sam pocela s jabukom, skuham je i onda izblendam i procijedim. Davala sam samo par kasikica i postpeno povecavala a nakon 7 dana vise nisam davala sok nego onako izblendanu jabuku.
Svaka 4 dana sam uvodila novu namirnicu.
Prvo jabuka, zatim banana (obavezno bananu razblazi ili sa sokom od jabuke ili mlijekom)
A onda sam davala, krompir, mrkvu, tikvicu.

Niki a gdje da kupim tu babyrice, ja sam svuda trazila ali nigdje nisam nasla. I posto nisam nasla pocela joj kuhati ovu nasu rizu samo je dobro iskuham. Kupila sam rizine pahuljice u BBI ima ona prodavnica zdrave hrane pa evo namocila ih u jabukovom soku pa kontam izblendati.

Kupila sam proso i sad ne znam kako da to napravim????

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5621
19.6.2010 16:34:33   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: niki83
vi vec jedete cornflakes?!user posted image
a ja se bas pitala otkada bih to mogla ponuditi mojoj N..user posted image

pa sinoć mu je bilo prvi put da ga jede, al odmah sam mu dala punu šaku i zalila jogurtom, kontam, eć je puru jeo, to je skoro pa isto user posted image

osim toga, sa punih 10 mjeseci brate ne mogu više da cicam u gram šta će jesti, sad mu u jedan obrok na dan nadrbim i kruha, jogurt jede već neko vrijeme, planirala sam sad i mlijeko iz tetrapaka polako uvoditi pa onda žumance, jao meni, još mu nisam jaje davala, sve danas ću, sutra ću, pa nikad.
ne znam zašto bježim od jaja, valjda što je vruće??? pojma nemam

a buranije je ispala super, sve je smazao user posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5622
19.6.2010 16:42:20   
niki83
IZVORNA PORUKA: Niina

amela ja sam svojoj N pocela davati gh sa unih 5 mj i prvo sam pocela s jabukom, skuham je i onda izblendam i procijedim. Davala sam samo par kasikica i postpeno povecavala a nakon 7 dana vise nisam davala sok nego onako izblendanu jabuku.
Svaka 4 dana sam uvodila novu namirnicu.
Prvo jabuka, zatim banana (obavezno bananu razblazi ili sa sokom od jabuke ili mlijekom)
A onda sam davala, krompir, mrkvu, tikvicu.

Niki a gdje da kupim tu babyrice, ja sam svuda trazila ali nigdje nisam nasla. I posto nisam nasla pocela joj kuhati ovu nasu rizu samo je dobro iskuham. Kupila sam rizine pahuljice u BBI ima ona prodavnica zdrave hrane pa evo namocila ih u jabukovom soku pa kontam izblendati.

Kupila sam proso i sad ne znam kako da to napravim????

pa imas one hipp babyrice u dm-u npr.
a u svakom slucaju ti je i bolje i zdravije kuhati rizu kako sad dajesuser posted image
ja sam isto na pocetku dohrane uzela babyrice, i na kraju pola kutije bacile, jer nismo uspjele pojesti toliko, a ne moze stajati cini mi se duze od mjesec dana otvorena kutija
zato sad jedemo rizu user posted image

N&N

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 5623
19.6.2010 17:05:02   
teacher75
meni je babyrice super za vocne jutarnje kasice, jer mi samo voce bude previse tecno pa mi treba nesto da ga zgusne. a ne mogu svaki put ujutro kuhati rizu. ali u povrtne ne stavljam babyrice, vec dodam proso, zadnjih 5 minuta kuhanja ubacim s povrcem da se kuha, ili stavim rize da se kuha zajedno s povrcem. voce nekad pomijesam sa grizom, i to ga fino zgusne... ni mi jos nismo poceli sa jajima, a od mlijecnih proizvoda je samo probala mladi sir. koji jogurt i pavlaku je bolje da uzmem- masni ili sa manje masti, koji vi uzimate? i imate li savjet kako da pocnem uvoditi jaje?

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5624
19.6.2010 17:08:10   
Leonche
Oki-dokiuser posted image pusaaaa

Neposredna veza do poruke: 5625
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  223 224 [225] 226 227   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  223 224 [225] 226 227   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *