Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 12:42:56
nikita
citam po tablicama da se sa 7 mj moze dat visnje jeste li ih vi davali djeci ? mogu sad i marelicu i breskvu, dal da to skuham, s cime to kombinarate? dojadilo mi je pripremanje non stop iste hrane, vise ne znam ni sta da mu dam pa sad mislila prosiriti jelovnik...ajde pls neko brzi odg da mi da
< Poruku je uredio nikita -- 17.6.2010 12:43:39 >
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 13:23:39
leona81
IZVORNA PORUKA: nikita
citam po tablicama da se sa 7 mj moze dat visnje jeste li ih vi davali djeci ? mogu sad i marelicu i breskvu, dal da to skuham, s cime to kombinarate? dojadilo mi je pripremanje non stop iste hrane, vise ne znam ni sta da mu dam pa sad mislila prosiriti jelovnik...ajde pls neko brzi odg da mi da
moze, ja sam visnju kupila od fruteka da probamo al sam dala svjeze tresnje, nektarine, marelice i breskve...cak i dinju nekidan...svjeze izmiksam ili skuham pa miksam, a nektarinu jede onako oguljenu i cijelu pojede:)
moja nece povrce al nikako, pojede par kasikica i to je to, al zato jede voce 2 put dnevno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 13:28:36
nerkica
moja cura je pocela malo bolje da jede,vjerovatno je mucili zubici ja vec 3 dana dajem breskvu uopste je nekuham nego dodam kasiku rize,kukuruza od Humane jutros je pojela pola teglice od hippa vrhnje sa povrcem i u to sam dodala riza,kukuruz od humane uopste se nije bunila cini mi se bolje jede kad se dodaju zitarice a od sutra prelazimo na bebimil 2 pa vidjecemo kako ce ga prihvatiti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 13:50:44
leona81
dakle pitanje...mi smo krenuli sa 4, 5 mj s dohranom...smijemo li sad uzeti kasice koje sadrze malo vrhnja ili mlijeka...pise punomasno mlijeko jel to AD? jer onda imamo jako velik izbor kasica a ne kao sad samo nekoliko? i ove nocne sa keksom i griz s vanilijom, smijemo li to? uveli smo gluten, nije bilo problema...
sad nam je punih 7 mj:)
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 15:27:04
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81
dakle pitanje...mi smo krenuli sa 4, 5 mj s dohranom...smijemo li sad uzeti kasice koje sadrze malo vrhnja ili mlijeka...pise punomasno mlijeko jel to AD? jer onda imamo jako velik izbor kasica a ne kao sad samo nekoliko? i ove nocne sa keksom i griz s vanilijom, smijemo li to? uveli smo gluten, nije bilo problema...
sad nam je punih 7 mj:)
mi smo odavno probale razne kasice sa tim mlijekom, nocna joj se nije svidjela nikako, jedva je pojela jednu kasikicu a vocne sa jogurtom i zitaricama i vocem i ostale su joj bile ok. a poceli smo sa dohranom sa 5,5mj. znace da i vi mozete slobodno
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 15:38:26
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
IZVORNA PORUKA: teacher75
Lana danima nece cvrstu hranu (od kako su ove vrucine) pojede jedva par kasikica i to je to, a prije je mogla i 200ml. jedino hoce da doji
Možda bi joj neke kašice, tipa gušće čorbice više odgovarale? Žedna je sigurno, zato više traži da doji. Preslatke ste mi kad ovako znate koliko mililitara hrane dijete pojede
ma ja to otprilike znam, jher kad istresem kupovnu kasicu u ovu jednu njenu zdjelicu znam do kojeg nivoa dodje- to je 190ml. a kad sam joj povremeno kupovala te kupovne znala je cijelu pojesti ili kad skuham pojede otprilike toliko. a ona nece nista sto je tecno, onda joj sve samo curi niz bradu, to mi je jos gore
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 16:08:00
*pcelica*
Eh ovako ja imam jedno pitanje. Kako vi dajete bebama voce, mislim da li ga dajete u kombinaciji sa zitaricama ili samo. Mi smo na jednom obroku pa kad joj dam samo voce ona brzo ogladni i trazi nesto konkretno, pa neznam vise kako da joj ga dam
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 16:14:51
anidla
danas nam je pedijatrica savjetovala da s glutenom krenemo od 9 mjeseca, pa cemo jos malo pricekati, za svaki slucaj... meso nam je rekla da krenemo sa 8 mjeseci...
do sada sam je sve slusala, i mislim da nismo nigdje pogrijesili, a nas meni je sve siri i siri...ipak, opet se ponovaljam ali i opet cu IMAMO CITAV ZIVOT ZA OTKRIVANJEM OKUSA, samo sve u svoje vrijeme...
do sada smo probali i volimo i jedemo :
1.jabuke(0d 6 mjeseca) 2.kruske(od 6 mjeseca) 3.breskve(od 7 mjeseca) 4.marelice(od 7 mjeseca) 5.bananu (od 6 mjeseca)manje je volimo, ali mam prevari sina, ponekad ) 6.tikvicu(od 6 mjeseca) 7.karfiol(od 6.5 mjeseca) 8.rizu(od 6 mjeseca) 9.krompir (od 7 mjeseca) 10. pileci temeljac (od 7 mjeseca) 11.sljive (od 7 mjeseca)
od 8 mjeseca uvodimo mesiku, jedva cekam, posto mama voli puretinu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 18:48:45
nerkica
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Eh ovako ja imam jedno pitanje. Kako vi dajete bebama voce, mislim da li ga dajete u kombinaciji sa zitaricama ili samo. Mi smo na jednom obroku pa kad joj dam samo voce ona brzo ogladni i trazi nesto konkretno, pa neznam vise kako da joj ga dam
ja ga dajem vecinom u kombinaciji sa zitaricama jer je dugo drzi sitom danas smo probali lubenicu izmiksala zagustila malo sa 1 kasikom zitarica mala se davila
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.6.2010 13:22:11
nikita
ja i u voce i povrce dodam nestle kukuruz -riza, daje svemu fin okus, otkad je ugrijalo mali mi skroz slabo jede, ne znam sta cu s njim, evo danas mu izmiksala kzhanu breskvu i rizu nije htio i onda mu dam ad jer nisam imala gotovo kasice...bas me naljuti kad ovako skuham a on nece ni da lizne
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.6.2010 21:14:43
chuci
ti jogurti obično imaju dodatog šećera. provjeri sadržaj pa vidi.
možeš mu i ti sama napraviti voćni jogurt, u obični dodaš svježe voće, može i izmiksano i voila. puno zdravija varijanta od kupovnog, a ne zahtjeva puno vremena.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.6.2010 22:16:32
Lejla Ka
Srculence voćni jogurti su puni konzervansa, jer ne može jogurt pomješan sa voće trajati onoliko koliko traju kupovni voćni jogurti. Poslušaj chuci, napravi domaći. A ako niste još probali jogurt, probaj po malo prvo obićni pa onda voćni.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 18.6.2010 22:19:21
Anoniman
mi smo danas papali,makaronice sa pavlakom i piletinom i sve pojeo voli slanu hranu samo tako Joj sve sam izredala nemam vise ideja sta da mu dajem Posle smo ruckili bananu cjelu to je ko uzina Pa plazmu s mlijekom sta jace da ga drzi do flase Uglavnom papa svasta hb.