|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
11.6.2010 16:35:56   
niki83
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: niki83

ma nece sigurno..nego ja onako uvijek pomislim ima li u necemu jaje kad trebam dati..postalasam fobicna zbog jajauser posted image , a bezveze, zumance mi jedemo, i nista, sigurno joj ni cijelo jaje, tj. i bjelance ne bi smetalo..eto vi vec probaste..morat cemo i miuser posted image
mala8' u pravu si, hvala Bogu super jede ovih dana, evo probudila se i na tuti je stavila, zacas je napunilauser posted image

nismo mi jos ni poceli sa jajima, ne znam jel u kiflama ima jaja, vidim da dosta daju djeci kifle a vidis nisam uopce razmisljala o tome, vidi se da ne znam praviti hljeb user posted image user posted image user posted image

ma ja sam majstor za pravljenje pizze user posted image pa zato znam
a pocele smo s tutom vec 3 sedmice, redovno tako kaki(oprostite na izrazu)user posted image

N&N

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5526
11.6.2010 16:40:04   
teacher75

ma nece sigurno..nego ja onako uvijek pomislim ima li u necemu jaje kad trebam dati..postalasam fobicna zbog jajauser posted image , a bezveze, zumance mi jedemo, i nista, sigurno joj ni cijelo jaje, tj. i bjelance ne bi smetalo..eto vi vec probaste..morat cemo i miuser posted image
mala8' u pravu si, hvala Bogu super jede ovih dana, evo probudila se i na tuti je stavila, zacas je napunilauser posted image

nismo mi jos ni poceli sa jajima, ne znam jel u kiflama ima jaja, vidim da dosta daju djeci kifle a vidis nisam uopce razmisljala o tome, vidi se da ne znam praviti hljeb user posted image user posted image user posted image

ma ja sam majstor za pravljenje pizze user posted image pa zato znam
a pocele smo s tutom vec 3 sedmice, redovno tako kaki(oprostite na izrazu)user posted image

blago tebi! ja ne znam kako da krenemo sa tutom, voljela bih i ja sto ranije, al ova moja jos ne zna ni da sjedi stabilno, a plasljiva, svega se zivog boji user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5527
11.6.2010 16:44:29   
niki83
ma htjet ce samo moras pokusati kad bude stabilno sjedila..otisle smo OT

N&N

Neposredna veza do poruke: 5528
11.6.2010 17:59:04   
bubuli
gospodja je spavala 2 i po sata a da sam legla i ja spavala bi pola sata uhhh
mafijasica :)
nego malo sam se zaletila sa karfiolom napravila vise...smije li ovo sto nije pojela prenociti u frizideru????
prvp sam ga oprala pa obarila dva puta i onda skuhala na maslinovom ulju...
pojela je pola a pola ostalo...reko valjda smije pa imamo rucak gotov sutra???

valjda mi neko odgovori...

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5529
11.6.2010 18:03:45   
mala86
ja mislim da smije!jer i meni je dosta puta znalo ostat,nikad nisam uspjevala napravit-taman,pa bi ostavila,ali bi ja za svaki slucaj probala kad ugrijem,da se nije sta promjenilo

Dijete uvijek može odraslog naučiti trima stvarima:
Da bude veseo bez razloga, da bude uvijek nečim zabavljen i da se zna svom snagom zauzeti za ono što želi

moje sunce 19.09.2009 ¦ ¦

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5530
11.6.2010 18:24:11   
bubuli
pa eto skuhano i izmiksano i stavila u aventovu kutiju sa poklopcem i u frizider...
ima 100ml a toliko je pojela...
skuhala ja masala heheh
zaspala opet
pravi razmak izmedju hapa po 6-7h valjda to nije previse...
opet kako izracunam dnevno popije oko 500-600ml
a ostavit cu pa ugrijati u mikrovalnoj

(odgovor članu mala86)
Neposredna veza do poruke: 5531
11.6.2010 18:48:31   
leona81
mi smo jucer probali svjezu breskvicu prvi put a danas je jela jabuku, marelicu i proso za dorucak a popodne tikvicu puru na pilecem temeljcu...
jeli smo za uzinu malo svjeze dinje:)

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5532
11.6.2010 21:22:58   
niki83
jest lijepo cuti kako bebe sad jedu svjeze voce, raznovrsno..ja sama uzivam u tome pa mi drago i zboguser posted image user posted image user posted image
eh zaboravila sam napisati da smo mi neki dan tako probali malinu(kupinu) samo jednu user posted image , nije bilo reakcije pa mislim da cemo nastaviti, jer imamo domace kod nena
a danas sam zajedno sa graskom koji sam kuhala ubacila i paradajza svjezeg..ukus joj je bio skroz drugaciji i pravo joj se svidjelo, jos malo rize u tome jer je bilo rijetko i super je ruckila masallah...a ostalo i za sutrauser posted image to ce nam biti prvi put da jedemo nesto sto je prenocilo, ali mora se sve probatiuser posted image meni dosadi kuhati po ovoj vrucini...jucer sam joj tako ponudila hipp kasicu - mlado povrce za rucak i nema sanse da pojede, malo je lopov, navikla da mama sprema, nista od gotove hrane..ali moramo se i to naviknuti, trebat ce nam na moruuser posted image

N&N

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5533
11.6.2010 21:26:46   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: bubuli
nego malo sam se zaletila sa karfiolom napravila vise...smije li ovo sto nije pojela prenociti u frizideru????
prvp sam ga oprala pa obarila dva puta i onda skuhala na maslinovom ulju...
pojela je pola a pola ostalo...reko valjda smije pa imamo rucak gotov sutra???

valjda mi neko odgovori...

Smije user posted image 24 sata bez ikakvih problema

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5534
12.6.2010 10:19:06   
bubuli
moja mala je lopov i po user posted image user posted image user posted image
jutros joj zamjenim cucu za AD...umjesto one sto ide samo za mlijeko stavim onu za gustu hranu i hopa puce 150 za tren...
istina bebimil 2 je gusci od 1 al davno sam skontala da je polijena i mrsko joj vuci...
nema veze kontam kupit cu ja ove vece rupe samo nek jede..
ona bi da samo kapa nedo Bog potrudit ce malo...na oca user posted image user posted image user posted image
poslije hape jela marelice i breskvu...nije sve pojela spavalo joj se zato ce polizati kad ustane...

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5535
12.6.2010 10:21:43   
bubuli
eh zanima me jos jel pametno da recimo navece kad imam vise vremena nego ujutro spremim kasice od svjezeg voca i povrca i ostavim u frizider da imam za sutra???
koliko se gube vitamini???
prevruce je i nemogu sve stici zivota mi...
ujutro se slomim...

(odgovor članu bubuli)
Neposredna veza do poruke: 5536
12.6.2010 12:49:37   
Anoniman
mozel mi tko reci kako i scim pravite teletinu ???
Ja sam kontala sam krompirom i blitvom i sta poslije izmiksam i mogul dodat maslaca nesmijem stavljat maslinovo ulje jer ima rijetku stolicu da< nas neprocjerauser posted image

(odgovor članu Visnja RR)
  Neposredna veza do poruke: 5537
12.6.2010 18:12:55   
Koalinka
Draga [b]Felix, u pravu si, skuhaš u malo vode sitne komadće teletine, kad je skoro gotovo dodaš krompir na sitne kockice i na kraju blitvu, jer njoj treba najmanje vremena. U toj vodi već ima nešto masnoće od mesa pa i ne moraš dodavati masl.ulje ili puter-zbog tvog trenutnog problemčića i sve fino izblendaš u kašicu, tako i ja radim. Ili teletina + integralna riža + tikvica. Teletina + krompir + mrkvica...i sve druge moguće kombinacije. Ja pravim mesne obroke svaki dr.dan i to mijenjam piletinu i teletinu, a dane između samo povrtne obroke (u vrijeme ručka). Ujutro pravim voćnu kašicu, za ručak povrtno-mesnu i pred veče opet neku voćnu sa mljev.keksom, grizom, prosom....Sve između doji.
Pozz! user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 5538
13.6.2010 16:25:15   
teacher75
lana zadnja 2-3 dana jede kolicinski puno manje nego prije, mozda cak i duplo manjeuser posted image ne znam jel to zbog ovih vrucina pa ni ona nema apetit il je nesto drugo u pitanju. ima li jos neko ovaj problem zadnjih dana?

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Koalinka)
Neposredna veza do poruke: 5539
13.6.2010 17:38:35   
megi
a teacher da joj nece zubici
adna je znala slabije jesti kad je nervozna zbog zubica a moguce i da joj je vruce pa ni nama se bas nesto ne jede po ovoj vrucini

moja slabo hoce vodu pa joj moram malo sokica usuti i pomjesati sa vodom inace ne bi nista pila

nego mi smo na odvikavanju od dnevnog dojenja pa ako mogu ove iskusnije mame da daju prijedlog
naime, jedemo oko 9 nesto mlijecno kasicu ili puru sa sirom ili groz s necim, pa oko 11 neku vocno mlijecno zitaricnu kombinaciju kako kad, e sad oko 1 smo dojili ali sad to izbacujemo a rucak nam je oko 4 koji ne bih pomjerala, pa ako ima ko prijedlog sta dati u 1user posted image user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

Neposredna veza do poruke: 5540
13.6.2010 18:21:27   
mamaajna
probali smo sve i sve nam se svidza.....sem......LUBENICE....juce malo probala i nije htjela vise.iman u svom zivotu nista nije odbila da jede sem lubenice

nedim 23.05.1999
iman 20.09.2009

nedim-drugi put u pubertetu uhhh ovaj je tezi
iman-poceli smo da pricamo uhhh puno da pricamo
trudimo se za trece

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5541
13.6.2010 19:27:23   
chuci
IZVORNA PORUKA: megi

a teacher da joj nece zubici
adna je znala slabije jesti kad je nervozna zbog zubica a moguce i da joj je vruce pa ni nama se bas nesto ne jede po ovoj vrucini

moja slabo hoce vodu pa joj moram malo sokica usuti i pomjesati sa vodom inace ne bi nista pila

nego mi smo na odvikavanju od dnevnog dojenja pa ako mogu ove iskusnije mame da daju prijedlog
naime, jedemo oko 9 nesto mlijecno kasicu ili puru sa sirom ili groz s necim, pa oko 11 neku vocno mlijecno zitaricnu kombinaciju kako kad, e sad oko 1 smo dojili ali sad to izbacujemo a rucak nam je oko 4 koji ne bih pomjerala, pa ako ima ko prijedlog sta dati u 1user posted image user posted image

ja bi probala da joj povećam doručak količinski, i pomjerim ovaj obrok u 11 da bude kasnije. doručak bi joj probala povećati tako da joj nakon pola sata dam još malo onoga čega je jela (a valjda bi ona vremenom sama povećala pa da izbacimo to nakon pola sata). a npr ono u 11 pomjerim na 12. onda bi joj dala još neki keks i sok, ili voće, ili druge zdrave grickalice oko 2 pa bi valjda izdržala do ručka.

i mene to čeka, a ovo mi jedino pada na pamet. možda još neko da bolji prijedlog, ili nam čak ispriča kako je to teklo iz iskustva. sretno

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5542
14.6.2010 16:27:41   
niki83
mi vec 4-ti dan jedemo i paradajz u vec isprobanoj hrani..evo danas kuhana piletina, riza i paradajz..meni superuser posted image , a i njoj..mada slabije jede definitivno zbog vrucina,ali doji vise, cesce(umjesto da prorijedimo, mi se zafurale kao nekad prije)..ali sta da se radi, odjednom nece ni caj, sok, vodu ionako samo iz fildzana (pomalo), moram joj ponuditi onda da doji, jer se znoji i bojim se da ne dehidrira
sinoc srela jednu mamu cija je beba kao i moja (5 dana razlike) i kaze ona meni: uh, on super jede sve, voce, povrce, doji mozda 3 puta samo u toku dana....a sto je napredan! masallah!
ne znam, ali meni je ipak drago sto moja N doji cesce..8 puta prosjek..

N&N

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5543
14.6.2010 17:19:21   
teacher75

mi vec 4-ti dan jedemo i paradajz u vec isprobanoj hrani..evo danas kuhana piletina, riza i paradajz..meni superuser posted image , a i njoj..mada slabije jede definitivno zbog vrucina,ali doji vise, cesce(umjesto da prorijedimo, mi se zafurale kao nekad prije)..ali sta da se radi, odjednom nece ni caj, sok, vodu ionako samo iz fildzana (pomalo), moram joj ponuditi onda da doji, jer se znoji i bojim se da ne dehidrira
sinoc srela jednu mamu cija je beba kao i moja (5 dana razlike) i kaze ona meni: uh, on super jede sve, voce, povrce, doji mozda 3 puta samo u toku dana....a sto je napredan! masallah!
ne znam, ali meni je ipak drago sto moja N doji cesce..8 puta prosjek..

i kod nas sve isto ovako user posted image

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5544
14.6.2010 23:55:41   
leona81
i moja puno cesce doji...i po danu i po nosi, a ja taman mislila uh sto je super spava po 5, 6 sati, kad ono opet svaka 2 sata

plus jela 3 obroka guste hrane...ujutru marelice, jabuka i proso...popodne tikvica i piletina...i predvecer voce s zitaricama od hippa...porcije od skoro 190 ml

< Poruku je uredio leona81 -- 14.6.2010 23:57:09 >

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

Neposredna veza do poruke: 5545
15.6.2010 0:36:51   
scarlett
Blago vama - kad vidim koliko vaše bebice jedu, moj ne pojede ni 100gr za čitav dan, a evo za par dana puni 10 mjeseci. Koliko sam upratila dajem uglavnom kombinacije kakve i vi dajete, al kod nas većina obroka završi svud po sobi i po nama,jer gospodin voli da udari po kašikici i to odleti na sve strane.
Puno, puno bolje jede kad ga neko drugi hrani, npr. majka i tetke, ali nažalost rijetko smo u prilici da ga neko drugi hrani, a on izgleda voli da ljuti svoju mamuuser posted image

"Ne hodaj po zemlji nadmeno, jer zemlju ne možeš probiti ni planine u visini dostići."

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5546
15.6.2010 0:51:53   
nikita

lana zadnja 2-3 dana jede kolicinski puno manje nego prije, mozda cak i duplo manjeuser posted image ne znam jel to zbog ovih vrucina pa ni ona nema apetit il je nesto drugo u pitanju. ima li jos neko ovaj problem zadnjih dana?

imamo mi, nece EI da jede nista osim AD, pustila sam ga sad dva dana nisam mu nista ni davala pa cemo vidjet sutra

Boze hvala ti na ovom najljepsem daru...
EI 16.11.2009.

Neposredna veza do poruke: 5547
15.6.2010 8:29:31   
Mya_81 RR

isto user posted image

Jučer nije htjela doručkovati...poslije spavanja je kao malo nešto jela, a i ručala je OK, ali zato nije htjela večerati, a ni mlijeko prije spavanja jedva je pola popila...i eto već neko vrijeme nam je tako user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 5548
15.6.2010 9:46:21   
niki83
tjesit cemo se da je zbog vrucina user posted image
ali stvarno, skroz slabo jedu, i hvala Bogu evo imamo priliku napisati i procitati da nismo sami, da nije individualno, inace ja bih se zabrinula user posted image
ja kupila cokolino, i jutros joj napravim sa 50ml ad mlijeka i u to ubacila pola svjeze banane..vidim da joj se svidjelo, ali pojela je samo pola od toga

N&N

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5549
15.6.2010 9:51:32   
teacher75

tjesit cemo se da je zbog vrucina user posted image
ali stvarno, skroz slabo jedu, i hvala Bogu evo imamo priliku napisati i procitati da nismo sami, da nije individualno, inace ja bih se zabrinula user posted image
ja kupila cokolino, i jutros joj napravim sa 50ml ad mlijeka i u to ubacila pola svjeze banane..vidim da joj se svidjelo, ali pojela je samo pola od toga

dobro je dok ne povracaju. lana juce za rucak malo vise pojela, ja se taman obradovala (mada nije pojela ni priblizno ko nekad), kad navcer krenu povracanjeuser posted image sve izbacila, pa poslije dojila pa i to izbacila, pa nakon toga jos jednom malo user posted image bas sam se bila nasekirala, al sada je ok, valjda od vrucine. cekam da se probudi da vidim kako ce ici dorucak danas, ima li ikakvog napretka. utjesile ste me kad sam cula da nije kod mene samo takav slucaj da slabije jede

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *