Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2010 10:04:34
anidla
Joj jest mi zao Lanice dusha draga, jos onako krhka...ljubni je od druga Noe da prodje!
Mi smo od jutros uveli krompir u nasu ishranu, nema se vise sta cekati, napunili smo 7 mjeseci....Jutros skuhala krompir sa pola tikvice i dodala malo maslinovog ulja...vrlo malo je ostalo, pa kontam da mu zamjenim jedan AD obrok??? Smijem li? Ako bude gladan kasnije mislila sam mu dati vocnu kasicu pa tek tamo oko pola 4 AD obrok....
Joj vise me buni ovo, kad ukinuti, kad znati jel dosta unosi ustale hrane da zamjeni jedan mlijeacni obrok...
On se meni i dalje budi 2 put nocu da jede AD mlijeko....
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2010 10:15:33
mala86
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83
cuj povracala? jadnica.. bas mi je zao nadam se da je to vec proslo aBd a kakva je kod nje situacija sa zubicima?
ne znam, mozda je i to, nema jos nijedan!
moj Leon kad bi povratio,tako bi i zubic dobio!ne znam dali to ima veze,ali odmah za dan-dva bi se ukazo mi smo jutros odmah na uranku,prije setnjice jeli hipp-ovu sljivicu,jer mu je malo tvrdja stolica juce bila
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2010 10:32:59
Lejla Ka
Najnormalnije je da djeci opadne apetiti na ovim vručinama. Nemojte se sekirati i nemojte ih tjerati da jedu. pojačajte unos tečnosti (vode, majčinog mlijeka) i koncentrišite se na svježe voće i lagane kašice.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2010 17:14:52
nerkica
i kod mene ista situacija sa jelom, skoro pa zabrinjavajuca uglavnom cini mi se da nikad nije gladna,sve se svodi na silu jedva da popije 500ml mlijeka u 24sata,voca joj jedva nekako na silu uguram i mozda 1 fildan mlijecne kase,al zato popije malo vise soka kojeg razrjedim sa vodom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2010 18:15:39
*pcelica*
Nerkice kako nam je mala Nedzlica. Jasa svojom poguzijom hb nemam problema, ona bi uvijek mogla jesti. Neznam ni gdje joj sve stane, cim vidi da neko jede odmah vriska hoce i ona. Za povrcem je luda i obavezan jeslani obrok voce manje vise.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 15.6.2010 18:40:56
nerkica
ejjjjjjjjjjj ma gdje si ti dolazi vamo u moju mahalu ma jela je i ona masala dobro,jedino povrce nece ni da pogleda sad kako je dobila zubice apsolutno nista dovodi me do nervnog sloma... al nadam se da ce je proci
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2010 9:59:00
niki83
nesto razmisljam da probam u LGG jogurt smixati malo voca i dati mojoj N?! sta vi kazete na to? jos nismo probale jogurt..a bas ova vrucina mi se cini idealnom za probu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2010 10:01:53
Lejla Ka
Niki, kreni sa malo jogurta. Prvi dan daj kašićicu, da okusi. Možda joj se i ne svidi, nema veze, više kao alergo test. Drugi dan opet malo. Nemoj odmah previše. Kasnije povećavaš količini.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2010 12:15:37
teacher75
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Niki, kreni sa malo jogurta. Prvi dan daj kašićicu, da okusi. Možda joj se i ne svidi, nema veze, više kao alergo test. Drugi dan opet malo. Nemoj odmah previše. Kasnije povećavaš količini.
ni mi jos nismo probali jogurt. koji jogurt je najbolje da kupim?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2010 12:28:29
Lejla Ka
Znaš, ja stalno preporučujem da sami ukiselite mlijeko. Zato što smo mi imali jako neugodno iskustvo sa kupovnim i to samo jednom određenom flašom, koja je imala uredan rok trajanja, ali je vjerovatno u mlijeku od kojeg je proizveden bio neki alergen. Moj je sin i prije tog jogurta i poslije te reakcije najurednije pio jogurt i mlijeko i mliječne proizvode bez posljedica, ali ta jedna flašica nam je zadala dosta glavobolje.
Mada sam se sad opet opustila, i dajem mu kupovno, sama kiselim kad god sam u prilici. Postupak je jednostavan, pa ako imate malo vremena pred veče: Mlijeko (opet za što prirodniju varijantu, kupim ono u kesi, kratkotrajno (Sarajmilk mi se pokazao savršenim), prokuham) ugrijete (ili pustite da se ohladi ako ste ga upravo kuhali; može se grijati i u mikrovalnoj) na temperaturu da se može dodirnuti a da se ne opečete. Na litar mlijeka šoljica od crne kafe jogurta (prvi put kupim, a ako kiselim uzastopno ostavljam za slijedeće kiseljenje), malo joj se doda vručeg mlijeka i promješa, pa se doda u mlijeko. Posuda se poklopi i zamota u dva sloja kuhinskih krpa, te ostavi preko noći da stoji. U jutro imate svjež, blag domaći jogurt. Možda je za početak puno cijeli litar mlijeka, pa možete prepoloviti količinu. Kad smo kod kupovnih, ja u zadnje vrijeme biram domaće manje proizvođače, nekako se rukovodim logikom da nemaju dovoljno tehničke logistike a ni potrebe da proizvode od Bogznakakvog praška.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2010 12:33:47
Anoniman
On se meni i dalje budi 2 put nocu da jede AD mlijeko....user posted image
cemu cudjenje pusti ga neka jede ako hoce naravno posle flase zaspati. Anel,veci od nonija pa se zna buditi dva puta jede kad podje lec oko 22 . I obavezno se budi nakon 4 do 5 sati znaci oko 3 .popije 180ml i opet ujutro oko 8. pije flasu sta cu ruzna navikla al boze moj
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2010 13:01:15
megi
anidla pa i mojoj curi ce godina skoro a ona se budi po noci i doji minimalno dva put
a mi smo davno probali jogurt i bas ga voli pa smo neki dan smiksali breskvu i bananu u malo jogurta i bas je fino pojela
mi smo danas jeli nestle zitarice i kakao, pa brskvu jabuku i proso, pa cemo kad ustane malo supice sa povrcem pa za rucak neko povrce a veceras ????????? izmedju joj pokusavam dati sto viste tecnosti sokica vode
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 16.6.2010 18:08:08
Lady26
Mi danas oko 3 jeli jedan krompir, brokulu, karfiol, mrkvicu...natezale smo se jedno 45min ali je pojela, ja je stavila da spava u 4 a ona kresti GLADNA, ja napravim 160ml AD da vidim hoce li, ona u cugu sve popila i zaspala . Nju povrce ne drzi nista... cak i kad pojede kupovnu kasicu od 190ml jedva izdrzi 2h do flasice....pa da je buca rekla bih da razumijem a ovako mi nista nije jasno...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 9:02:13
chuci
Lady ne znam šta bih ti rekla. Probaj stavljati žitarice neke u svaki obrok. one su zasitne i zdrave, prije svega. Zato ih i mi konzumiramo u svakom obroku. Pošto je njoj tek 6 mjeseci možeš joj davati rižu, kukuruz, amaranth, proso.
teacher i mi smo imali problema sa jedenjem, odnosno nejedenjem ovih dana, ali eto hB jučer je jela normalno. nadam se d aće i danas
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 9:30:33
niki83
vec sam vjerovatno pisala da moja N ne voli palentu, ali to mi je nekako bio najprikladniji nacin da probam ove mlijecne proizvode, i jucer joj lijepo skuham malo tikvice i karfiola s maslinovim uljem, na kraju ispasiram i dodam kasiku palente, sve lijepo ukuhalo, dodam kasikicu kajmaka (meggle - super je) i kasikicu lgg jogurta..ma tako je slatko pojela, kao rijetko sta ovih dana..ali nam je ispalo malo vise i to smo sad pojele za dorucak..ovo nam je prvi put da pojedemo nesto sto je prenocilo u frizideru, eto dosad nismo danas cemo jos krusku, malo malina i nekom od zitarica a za rucak imamo opet povrce, s mesom danas
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 9:53:37
Lejla Ka
Lana danima nece cvrstu hranu (od kako su ove vrucine) pojede jedva par kasikica i to je to, a prije je mogla i 200ml. jedino hoce da doji
Možda bi joj neke kašice, tipa gušće čorbice više odgovarale? Žedna je sigurno, zato više traži da doji. Preslatke ste mi kad ovako znate koliko mililitara hrane dijete pojede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 17.6.2010 10:04:36
niki83
IZVORNA PORUKA: Lejla Ka
Lana danima nece cvrstu hranu (od kako su ove vrucine) pojede jedva par kasikica i to je to, a prije je mogla i 200ml. jedino hoce da doji
Možda bi joj neke kašice, tipa gušće čorbice više odgovarale? Žedna je sigurno, zato više traži da doji. Preslatke ste mi kad ovako znate koliko mililitara hrane dijete pojede
upravu si ti kada kazes da ih ne ogranicavamo, ali eto to je sve iz straha da nije malo, i da mozemo uporediti sa drugim bebama...a istina je da ni sami sebe ne ogranicavamo, nekad pojedemo vise, nekad manje...a nekako najvise ne volim kad mi neko pocne "brojati zalogaje"