|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  224 225 [226] 227 228   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
19.6.2010 17:09:50   
Leonche
Superuser posted image   a gdje mogu pogledati ove nase tablice, pa da malo kombiniramuser posted image i da krenemo papati i jogurte

IZVORNA PORUKA: niki83

leonche tebi zaboravih napisati da mi imamo evo 8,5 mj i sve smo to vec probali..tako se preporucuje kod nas u tablicama

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5626
19.6.2010 17:19:12   
amela2208
Niina-Niki83: hvala vam na savjetima. Moja mala S ima dovoljno mlijeka i doji fino ali sam planirala da joj dodajem po malo i po malo. Ne radi tezine jer vec ima oko 7 kg, vec neka se navikne na sve ukuse. A ja evo par dana po 4-5 malih kaşika jogurta joj dajem ali nije puno masni...ne znam da li grijeşimuser posted image
Niina pubi malu od nas

Sara&Mohammad

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5627
19.6.2010 17:34:28   
katarinaaa
draga leonce,ja sam svom pavlaku posla davat sa 6 mj nako malo dodam u krompir i piletinu,a jogurt cu ovih dana po koju kasičicu.aA ti draga amela trebas krenit sa kupovnim kasicama,na svakoj pise od koliko mj ide.uzmes jednu vrstu kasice i to dajes jednu sedmicu po par kasika,zatim drugu sedmicu drgu kasicu isto tako.Ako bude reagovala da se zna od ceg je pa poslije mozes davat u sedmici vise vrsta.

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5628
19.6.2010 17:39:42   
katarinaaa
draga teacher75,palaku je bolje koristit s manje masnoce a sto se tice jajeta trebas pocet sa jednom osminom pa sa jednom cetvrtinom itd

(odgovor članu Leonche)
Neposredna veza do poruke: 5629
19.6.2010 17:42:01   
niki83
nama je pedijatrica savjetovala prvo 1/4 jajeta, pa sedmicno povecavati
a takve iste preporuke sam nasla i na temi na forumu

N&N

(odgovor članu katarinaaa)
Neposredna veza do poruke: 5630
19.6.2010 17:48:32   
merjem

IZVORNA PORUKA: niki83

pa merjem ona kao velika beba, a vidim da je mladja od nas malkice..hoce da zvace?!user posted image user posted image
pa je li je dojis ili pije mlijeko na flasicu?

na moju veliku zalost ne dojiuser posted image vec 4.mj a flasicu obozava.od pocetka kad smo poceli sad dohranom sa 5 mj. ni tada nije htjela kasice.od prestanka dojenja sam joj davala AD a onda se desilo da je dobila zatvor i tad smo presli na mlijeko i super je.ma mala ne bira rucka sta se napravi prava je rucalica za razliku od seke.

19.12.2006 Merjem
22.10.2009 Ajse

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5631
19.6.2010 18:38:08   
Srculence
Dino neće da žvače hranuuser posted image ako je kašica malo gušća on odmah počne da kašlje ko da hoće da se udavi...ne znam šta mu je to se od nedavno počelo dešavati...prije je jeo i gusto i rijetko sve isto...a sad nećeuser posted image .Kontam da nije od upale grla,ali popio je antibiotikeuser posted image .

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu merjem)
Neposredna veza do poruke: 5632
19.6.2010 19:07:02   
Niina
Ee, hvala vam...a proso znaci dodati zadnjih pet min kuhanja..ok probat cu...a da li ima neki proso oguljei i ne oguljeni??

Teacher..sto se tice jajeta..ja imam neki baby kuhar i u njemu kaze da se zumance ukljucuje od 8 mjesca zivota ili 9 ako je neko u porodici alergican na jaje...i to mjesec dana od uvodjenja mesa. i prvo se dva dana daje 1/8 pa se povecava svaka 2-3 dana za 1/8 dok se ne dodje do polovine zumanceta. i kad se dodje daje se tako ja mislim jdan mjesec pa tek onda se daje citavo zumance, i to zumance i mesno naizmjenicno tj. jedan dan zumance, drugi meso.
Tako kaze kuhar.

Kada bi srce moglo da misli, na svijetu ne bi bilo ljubavi.

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5633
19.6.2010 20:19:21   
lavić Simba
E i ja imam slican problem navikao da mu sve blendam ako mu dajem u manjim komadicima ili sl samo iplazi jezik ili se zakaslje i povrati a i onako imam problem hranim ga na kasiku user posted image jer flasicu popije samo kada spava...i onda ako povrati hajde sve ispocetkauser posted image ...Pa neznam sta da radim?Kontam davati cu mu po malo dok se ne navikne a ni zubice jos nemauser posted image pa mozda je i to malo...

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5634
19.6.2010 20:22:16   
lavić Simba
Niki83 sto se tice jajeta ja sam svomuser posted image  odmah cijelo zumance i ponjopao i nista sve super...jutros je pojeo malo sa pavlakom i vrhnjem i voli pravo!

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5635
19.6.2010 20:56:17   
leona81
ovih dana uvodimo

http://hipp.ba/gnpaps/50-gnpaps-djeciji-keks.html

http://www.hipp.ba/povrce/90-povre-s-vrhnjem.html

http://www.hipp.ba/povrce/91-pinat-s-vrhnjem-i-krompirom.html

http://www.hipp.ba/povrce/89-mlado-povre-s-riom.html

Nadam se da nece biti nezeljenih reakcija...i mene interesuje koji jogurt i vrhnje da dam? lgg probiotik? obicni jogurt? acidofil? vrhnje sa najmanjim postotkom mlijecne masti? smije li domace vrhnje?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 5636
19.6.2010 20:58:11   
leona81
i jos mi jedna stvar nije jasna zasto smije sve ovo prije prve godine a mlijeko ne?

For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5637
19.6.2010 21:03:54   
mama Nataša
IZVORNA PORUKA: lavić Simba

E i ja imam slican problem navikao da mu sve blendam ako mu dajem u manjim komadicima ili sl samo iplazi jezik ili se zakaslje i povrati a i onako imam problem hranim ga na kasiku user posted image jer flasicu popije samo kada spava...i onda ako povrati hajde sve ispocetkauser posted image ...Pa neznam sta da radim?Kontam davati cu mu po malo dok se ne navikne a ni zubice jos nemauser posted image pa mozda je i to malo...

vezano za ovo i slične probleme, mi smo uspješno prešli za pasirane hrane na gnječenu sa nekih 9 i po mjeseci, hranu kuham bar 20 minuta duže da se dobro smekša a onda gnječim gnječilicom za pire.
i naravno pazim da nije pregusto

da probate tako??? možda nekom pomogne

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 5638
19.6.2010 21:56:10   
teacher75
IZVORNA PORUKA: leona81

ovih dana uvodimo

Nadam se da nece biti nezeljenih reakcija...i mene interesuje koji jogurt i vrhnje da dam? lgg probiotik? obicni jogurt? acidofil? vrhnje sa najmanjim postotkom mlijecne masti? smije li domace vrhnje?

zar niste ove vec probali? mi smo jos davno sve ove osim good night probali, ima sigurno i 2 mjeseca!

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5639
19.6.2010 21:57:47   
teacher75
IZVORNA PORUKA: Niina

Ee, hvala vam...a proso znaci dodati zadnjih pet min kuhanja..ok probat cu...a da li ima neki proso oguljei i ne oguljeni??

Teacher..sto se tice jajeta..ja imam neki baby kuhar i u njemu kaze da se zumance ukljucuje od 8 mjesca zivota ili 9 ako je neko u porodici alergican na jaje...i to mjesec dana od uvodjenja mesa. i prvo se dva dana daje 1/8 pa se povecava svaka 2-3 dana za 1/8 dok se ne dodje do polovine zumanceta. i kad se dodje daje se tako ja mislim jdan mjesec pa tek onda se daje citavo zumance, i to zumance i mesno naizmjenicno tj. jedan dan zumance, drugi meso.
Tako kaze kuhar.

uh, jest ovo komplikovano user posted image a jel treba tvrdo kuhano ili neko? koliko minuta da kuham jaje? ja ga nikad ne kuham jer to ne volim, znaci moracu svaki dan baciti po jedno jaje- njoj ide samo osmina zumanceta...

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Niina)
Neposredna veza do poruke: 5640
19.6.2010 22:22:48   
Lady26

ovih dana uvodimo

Mi ovo vec sve jeli...i sve nam se svidja - spinat malkice manje nego ovo ostalo, a keks nam je praaaava poslastica

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5641
19.6.2010 22:25:17   
teacher75
lana je probala babylove kasicu sa keksom i prvi put da nije nikako htjela da jede nesto, pojela jedva 2 kasikice, tako da ove hippove nisam ni kupovala

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5642
19.6.2010 22:26:17   
Lady26
Lana danas ruckala tj. pojela koju kasicicu (vec je bila popila flasicu AD) telece supice sa terhanom, nisam joj je gnjecila nego onako dala tek da vidim kako ce to prihvatiti i tako mi je slatka bila dok ju je zvakala hihihihhi...

Ovaj HIPP keks je preukusan hihihihi, ja sve probam sto Lana jede user posted image

< Poruku je uredio Lady26 -- 19.6.2010 22:27:04 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5643
19.6.2010 22:51:32   
leona81
@teacher75 i lady26 ma nismo jos ja se sve bojala zbog ovog mlijeka i vrhnja...negdje pise punomasno, negdje obrano, negdje samo mlijeko, negdje vrhnje...nista mi nije jasno

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5644
19.6.2010 22:55:49   
teacher75

@teacher75 i lady2' ma nismo jos ja se sve bojala zbog ovog mlijeka i vrhnja...negdje pise punomasno, negdje obrano, negdje samo mlijeko, negdje vrhnje...nista mi nije jasno

ma draga, nemoj se toliko opterecavati, ne bi stavili da moze za bebe da je stetno, i taj uzrast- 4 mjeseca. ipak nije bezveze firma-hipp, ne bi oni to sebi mogli priustiti, losu reklamu i da ih neko tuzi sto su mu otrovali bebu. ..

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5645
20.6.2010 0:11:21   
megi
mi smo danas doruckovali jaje user posted image user posted image  napravila ja nama, a adna se privalila nije puno pojela par zalogajcica al je sve proslo ok user posted image

rucali teletinu sa rizom i blitvom, a jeli i kasicu griz banana, pa kasnije tresnje i banane pa malo keksa, pa kasicu jabuke piskote pa malo caja, malo soka, al sasvim malo opet odbija flasicuuser posted image  

teacher  zumance treba biti dobro skuhano i ja joj ga pomijesam ili s povrcem ili napravim spinat na mlijeku pa joj umijesam zumance, uglavnom joj dajem uz ono sto najbolje pojede user posted image

mi odavno jedemo jogurt i bas joj se svidja, pisala sam da ako nece nesto da jede ja prelijem jogurtom i ona sve smaze, pravili smo i domaci vocni i dobro je proslo

a sto se tice ovih gotovih kasica adna ih nece ni pod razno probala sam i ja ove za laku noc reko mozda ce bolje spavati al vise od 2 kasikice nije htjela user posted image

mrvica nas obradovala 26.juna 2009.
seka stigla 13.aprila 2012.

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5646
20.6.2010 8:48:06   
chuci

i jos mi jedna stvar nije jasna zasto smije sve ovo prije prve godine a mlijeko ne?

ne smije ni ove stvari ni mlijeko beba da unosi tada kada piše na HIPP kašicama. HIPP ne prati preporuke WHO, najlakše vidite po tome što imaju kašice na kojima piše od 4 mjeseca, a po WHO početak dohrane je sa 6 punih mjeseci.

možete vi davati bebi šta hoćete kad god hoćete, to je svačija odgovornost prema svom djetetu. i možda bebi neće ništa ni biti. problem je ak ose javi alergija što beba od 5-6-7 mjeseci puno burnije reaguje na namirnicu na koju je alergična nego starije dijete (jer je nenaviknut organizam), problem je što neke namirnice jednostavno preteško padaju bebi na želudac pa se muči. problem je što ljudi daju bebama sve i svašta a to bebama NIJE POTREBNO.

zamislite da vi jedete svaki dan umjesto jednog obroka nekoliko komada torte. šta će vam biti. pa ništa. ali nakon nekog vremena pokazaće se na težini a i na zdravlju da je vaša odluka bila pogrešna. jer vam to zaista NIJE BILO POTREBNO.

ne tjeram nikoga niti osuđujem što daje ovu ili onu namirnicu svojoj bebi. htjela sam da kažem da nije HIPP sa tablicama dohrane usaglašen. i ponavljam svako je odgovoran za stvari koje daje svojoj bebi.

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5647
20.6.2010 11:27:38   
teacher75
IZVORNA PORUKA: chuci

ne smije ni ove stvari ni mlijeko beba da unosi tada kada piše na HIPP kašicama. HIPP ne prati preporuke WHO, najlakše vidite po tome što imaju kašice na kojima piše od 4 mjeseca, a po WHO početak dohrane je sa ' punih mjeseci.

možete vi davati bebi šta hoćete kad god hoćete, to je svačija odgovornost prema svom djetetu. i možda bebi neće ništa ni biti. problem je ak ose javi alergija što beba od 5-'-7 mjeseci puno burnije reaguje na namirnicu na koju je alergična nego starije dijete (jer je nenaviknut organizam), problem je što neke namirnice jednostavno preteško padaju bebi na želudac pa se muči. problem je što ljudi daju bebama sve i svašta a to bebama NIJE POTREBNO.

zamislite da vi jedete svaki dan umjesto jednog obroka nekoliko komada torte. šta će vam biti. pa ništa. ali nakon nekog vremena pokazaće se na težini a i na zdravlju da je vaša odluka bila pogrešna. jer vam to zaista NIJE BILO POTREBNO.

ne tjeram nikoga niti osuđujem što daje ovu ili onu namirnicu svojoj bebi. htjela sam da kažem da nije HIPP sa tablicama dohrane usaglašen. i ponavljam svako je odgovoran za stvari koje daje svojoj bebi.

slazem se da nije usaglasen, ali ja recimo dajem njihove kasice kad je predvidjeno po tablicama dohrane, a ne kako pise tamo, al sam htjela reci da ipak nije to stetno ako se preporucuje malim bebama od 4 mj. (leonina mala je vec puno starija, mi smo te njihove kasice sto bise 4 mj. uveli sa 6 ili 7 zavisnosti od kalendara). e sad mlijeko... mislim da je u njima AD mlijeko, ne vjerujem da je pravo kravlje, pa ne vidim kako moze skoditi, a onaj ko ima u porodici historiju alergije na mlijeko naravno da mora paziti i citati na svim proizvodima da li sadrze mlijeko, kao sto je slucaj kad su ostale alergije u pitanju. mi, hvala bogu, nismo u porodici imali nikad nikakvih alergija i do sada je sve fino prihvatila. cak nisam razmisljala kad sam joj dala komad pizze nekidan (suhi), zaboravila sam da se pravi s jajima, ja kontala kad moze hljeb, moze i to user posted image al srecom, nista joj nije bilo...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5648
20.6.2010 11:28:18   
katarinaaa
chuci potpunosti se slazem s tobom.Uopce nije potrebno s dohranom kretati do 6 mj,jer bebina crijeva nisu dovoljno razvijena da svu tu hranu probave.ali eto svima nama daje da vidimo nasu dječicu kako to slatko papaju,a nismo svjesni da to moze biti fatalno.sve je dobro ako beba reaguje koznim osipom,nedaj boze da dodje do gusenja.ja sam svom sa 3,5 mj promjenila samo kremu za guzu pa se sav izasuo.drage mame ,oj je savjet polako sa namirnicama jer cjeli je zivot pred vasim bebama da isprobaju nesto novo.Nece njima dosadit okus hrane ako je jedu duze vrijeme.

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5649
20.6.2010 11:32:31   
teacher75
IZVORNA PORUKA: katarinaaa

chuci potpunosti se slazem s tobom.Uopce nije potrebno s dohranom kretati do ' mj,jer bebina crijeva nisu dovoljno razvijena da svu tu hranu probave.ali eto svima nama daje da vidimo nasu dječicu kako to slatko papaju,a nismo svjesni da to moze biti fatalno.sve je dobro ako beba reaguje koznim osipom,nedaj boze da dodje do gusenja.ja sam svom sa 3,5 mj promjenila samo kremu za guzu pa se sav izasuo.drage mame ,oj je savjet polako sa namirnicama jer cjeli je zivot pred vasim bebama da isprobaju nesto novo.Nece njima dosadit okus hrane ako je jedu duze vrijeme.

i ja se slazem, mi smo krenuli pomalo s jabukom tek sa punih 5,5 mjeseci i pratim kalendar, cak neke namirnice koje su navedene u kalendaru kasnije uvodim, jer smatram da jos nije spremna za to.. ima citav zivot da proba razne ukuse, pogotovo sto doji, za bebe sto ne doje je druga prica i one vjerovatno malo ranije trebaju krenuti sa dohranom

(odgovor članu katarinaaa)
Neposredna veza do poruke: 5650
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  224 225 [226] 227 228   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  224 225 [226] 227 228   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *