Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 12:15:21
chuci
IZVORNA PORUKA: katarinaaa
brokulu i karfiol nece nikako,pojede 1,2 kasike pa pljuje ili hoce povratit.a da mi nije rano sa tim bobicastim povrcem,kad ste vi poceli davati grasak.moj ima ',5 mj.hvala na idejama
nije ti još grašak po tablicama tek sa 8-9 mjeseci čini mi se.
ja sam ga svojoj skuhala (sa nekih 8,5 mjeseci) i onda fino ispučila, tj pritisnem malo bobu svaku i onda izleti sredina sva meni ostane opna u ruci i ja je bacim. tako 20tak boba i još malo krompira i mesa je bilo i eto.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 12:47:32
Honey3
katarina ja rizu cesto dajem samu sa puterom i pavlakom a nekad sto kaze felix povrce ili malo mesa a grasak sam mislim sa nekih6,5mj.imas na prvim stranicama ove teme raznih jelovnika za bebe pa ces vjerovatno naci nesto za svoju bebu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 13:20:44
nerkica
IZVORNA PORUKA: Lady2'
Mi juce i danas ne jedemo skoro nista, ne znam sta cu....jutros od 5 nista nije jela...evo je spava, pokusala sam u snu joj dati flasicu, samo je stisne desnima a mlijeko curi sa strane.
ja mislim da su zubici i kod nas je bila ista situacija,mucili smo se jedno 7 dana dobila je 2 zubica i sad hvala bogu jede sve povrce,voce ,zitarice,mlijeko
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 16:14:00
chuci
smiješ naravno. napraviš, podijeliš u čaše ili posude za led ili tako nešto i zamrzneš. samo pazi šta stavljaš jer se neke namirnice ne zamrzavaju (krompir npr). ima negdje tema o zamrzavanju hrane za bebu pa tamo možeš više pročitati o tome.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 17:52:03
Lady26
IZVORNA PORUKA: nerkica
Mi juce i danas ne jedemo skoro nista, ne znam sta cu....jutros od 5 nista nije jela...evo je spava, pokusala sam u snu joj dati flasicu, samo je stisne desnima a mlijeko curi sa strane.
ja mislim da su zubici i kod nas je bila ista situacija,mucili smo se jedno 7 dana dobila je 2 zubica i sad hvala bogu jede sve povrce,voce ,zitarice,mlijeko
Sve do juce bilo je super, i onda....nista, iskreno se nadam i ja da su zubici, dole su joj se ocrtale 2 kockice.
Od jutros u 5h pojeli sveukupno : - 130ml AD - pola teglice hipp baby keksa - pola banane To sve u toku dana danas (tj. za 13h), poludit cu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 18:02:38
anidla
Vidjela sam sve danas, a vidjela sam i na tebi da te to bas brine...kako i ne bi..ali ti i dalje forsiraj do sutra...znat ce oni kad je vide sta i kako...
ali ponavaljam, njoj zubici samo sto nisu!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 18:33:22
Lady26
Ma ne ide mi u glavu da beba od 6mj za 12h pojede svega 130ml mlijeka i pola banane . Jezim se na : jest ce kad bude gladna ...izasipam se od toga, meni srce hoce da pukne.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 18:38:57
chuci
Ma ne ide mi u glavu da beba od 'mj za 12h pojede svega 130ml mlijeka i pola banane . Jezim se na : jest ce kad bude gladna ...izasipam se od toga, meni srce hoce da pukne.
i pola teglice hipp baby keksa nemoj zaboravljati
ako je tako kako izgleda anidli onda neće jesti kad ogladni nego kad joj nikne zubić. možeš joj probati namazati desni onim gelom ili tečnošću za zubiće pa nakon par minuta kada to počne djelovati dati da jede. možda tako upali. nisam probala tako da ne znam sigurno.
idi na onu temu o bolnom nicanju zubića pa rastabiri ima li kakvih korisnih savjeta. biće to brzo gotovo, nic nic i nije više krezava
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 21:09:54
Lady26
IZVORNA PORUKA: teacher75
draga teacher75,palaku je bolje koristit s manje masnoce a sto se tice jajeta trebas pocet sa jednom osminom pa sa jednom cetvrtinom itd
jel sigurno ovo da je bolje sa manje masnoce?
Meni su govorili sa sto vise masnoce da dajem Lani pavlaku . P.S. upravo je pojela 140ml mlijeka, hB, i zaspala je odmah nije uspjela pojesti do kraja, ali zauhar...
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 22:38:05
leona81
mi vec 3 dana imamo pelenski osip i to najvise u predjelu ledja i bokova? da li je moguce da je od uvodjenja glutena, ja sam mislila da je od vrucine ali mazemo stalno a samo se povecava, a i nije vise onako vruce?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 9:05:00
teacher75
IZVORNA PORUKA: teacher75
draga teacher75,palaku je bolje koristit s manje masnoce a sto se tice jajeta trebas pocet sa jednom osminom pa sa jednom cetvrtinom itd
jel sigurno ovo da je bolje sa manje masnoce?
Meni su govorili sa sto vise masnoce da dajem Lani pavlaku . P.S. upravo je pojela 140ml mlijeka, hB, i zaspala je odmah nije uspjela pojesti do kraja, ali zauhar...
i ja nadjoh po drugim forumima da treba biti od 3.2%masti, a ne obrani
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 10:53:35
selina
gdje ste mile,de mi recite od kada smije beba da jede bundevice od kojeg mjeseca???? i imal gdje tablica ishrane gdje se moze vidjet od kad sta ide???? hvala unaprjed
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 22.6.2010 11:08:13
Anoniman
danas anelu kuham rizu,sa mrkvom,blitvom,i krompirom eh sad me zanima kad se sve skuha i kad htjedne papat smijemli na sve to staviti kasiku pavlake nisam dosad u ovakvu kombinaciju stavljala pa me zanima moguli ??