|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  225 226 [227] 228 229   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m...
20.6.2010 11:58:21   
chuci
teacher tako i ja kada dajem hipp kašicu, ako smo negdje vani dajem joj ono što je već probala, i za šta je spremna po tablici i što ti kažeš po meni (i ja neke stvari sa tablice još nisam dala) a ne onako kako piše po njihovoj etiketi.
mislim oni imaju kašicu sa šumskim voćem za dijete od 6 mjeseci. zamislite da to dam djetetu i ono se npr izaspe. pa kako bih ja znala na šta je alergija izašla kad tamo ima toliko vrsta voća da nema šanse da ih je ona uspjela sve isprobati čak i da je krenula sa 4 mjeseca sa dohranom (a nije).

a ovo što kažeš da bebe koje piju AD mlijeko smiju i ranije s nekim stvarima nije tačno. prije ti smiješ bebi dati stvari ranije, jer nju štiti majčino mlijeko.

i ja sam inače primjetila da su mame kojima bebe piju AD puno slobodnije u davanju različitih namirnica, i u ranijem mijenjanju obroka mlijeka za obrok čvrste hrane. meni to nije u redu, ali svakom njegovo user posted image

najbitnije je da su djeca dobro i zdrava, kao i to da takva ostanu user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 5651
20.6.2010 13:08:32   
leona81
mi jos uvijek imamo jedan cijeli obrok i jos kao 2 uzine...ja sam probala uvesti drugi obrok ali ona jednostavno u zadnje vrijeme odbija povrce...mi smo krenuli ranije sa dohranom, a ona vec ima punih 7 mj i dosad je sve bilo super...ja jako pazim jer ne zelim da je previse opteretim, medjutim pedijatrica mi je rekla da mogu slobodno davati kupovne kasice i da vise dajem povrce nego voce jer ima manje kalorija a moja je utrostrucila porodjajnu tezinu vec sa 6 mj...voce mijesam sa raznim zitaricama...

mislila sam uvesti ove povrtne kupovne kasice jer pretpostavljam da su ukusnije od ovoga sto ja pravim jer ona ne zeli uopste da jede povrce i meso koje smo uveli, piletinu od 6 mj i puretinu od nekidan...sta da radim? ona otkad su vrucine stalno doji to po noci opet na 2 sata a taman smo znali spavati po 5, 6 sati u cjelosti?

29.04.2013-29.10.2013...184 days
For every day, I miss you. For every hour, I need you. For every minute, I feel you. Forever, I love you...

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 5652
20.6.2010 17:52:57   
lavić Simba
Evo Lavic opet zezauser posted image ...mama mu danas napravila teletinu skuhala i na to dodala mrkvu,grasak,tikvicu,brokulu,karfiol,maslinovo ulje i izblendala i meso i sve...Ali evo kao nikad on manje pojede jer sam mu napravila malo guscu kasicu navikao na rijetko kao corbicu pa mu lakse gutati bilouser posted image ...odmah hoce kao da povrati...inace nesto mi se stresa kada jede kao da mi je prehladio stomacic a i povratio mi je sinoc ja mislila puno mu mlijeka dala ali nije i stolica mu je bila drugacija...jeli moguce da mu se zbog stomacica hrana kao gadi...a u snu normalno pojede flasicu kada je budan stresa se na hranu?

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu leona81)
Neposredna veza do poruke: 5653
21.6.2010 10:49:04   
niki83
IZVORNA PORUKA: megi

mi smo danas doruckovali jaje user posted image user posted image  napravila ja nama, a adna se privalila nije puno pojela par zalogajcica al je sve proslo ok user posted image

rucali teletinu sa rizom i blitvom, a jeli i kasicu griz banana, pa kasnije tresnje i banane pa malo keksa, pa kasicu jabuke piskote pa malo caja, malo soka, al sasvim malo opet odbija flasicuuser posted image  

teacher  zumance treba biti dobro skuhano i ja joj ga pomijesam ili s povrcem ili napravim spinat na mlijeku pa joj umijesam zumance, uglavnom joj dajem uz ono sto najbolje pojede user posted image

mi odavno jedemo jogurt i bas joj se svidja, pisala sam da ako nece nesto da jede ja prelijem jogurtom i ona sve smaze, pravili smo i domaci vocni i dobro je proslo

a sto se tice ovih gotovih kasica adna ih nece ni pod razno probala sam i ja ove za laku noc reko mozda ce bolje spavati al vise od 2 kasikice nije htjela user posted image

megi a otkad ste vi pocele s mlijekom, posto isto dojite kao i mi...
i jesi li uspjela zamjeniti i onaj podoj oko podne..kako ste to uspjele, sta rucki tada?
ma sve me interesuje jer nas to ceka isto, a ti mi bas djelujes onako svjesna, razumna i razmisljas hladne glave, nisi panicar kao jauser posted image , pa mislim mogu od tebe stosta nauciti user posted image user posted image

N&N

(odgovor članu megi)
Neposredna veza do poruke: 5654
21.6.2010 10:53:10   
mama Nataša
ja sam maom jutros dala malo žumanceta, sad ni ne znam kakve reakcije da očekujem???

valjda neće ništa biti, baš sad nemamo ni knjižicu za ne daj Bože ako nešto bude, kakv osip isluser posted image

veliki dječak 16.10.2004.
i mali dječak 16.08.2009.

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5655
21.6.2010 11:15:28   
salmy
Mi smo jucer kupili mix zitarica! bez secerauser posted image kako ih dati? ima neko recept? ja sam razmisljala skuhati 5-10 min izblendati i pomijestai sa necimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5656
21.6.2010 11:22:44   
Srculence
salmy skuhaj i izblendaj i možeš pomiješati s voćem npr jabukomuser posted image

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 5657
21.6.2010 11:23:08   
Lady26
Mi juce i danas ne jedemo skoro nista, ne znam sta cu....jutros od 5 nista nije jela...evo je spava, pokusala sam u snu joj dati flasicu, samo je stisne desnima a mlijeko curi sa strane.

< Poruku je uredio Lady26 -- 21.6.2010 11:26:20 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu mama Nataša)
Neposredna veza do poruke: 5658
21.6.2010 11:25:01   
Lady26
.

< Poruku je uredio Lady26 -- 21.6.2010 11:26:04 >

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5659
21.6.2010 11:26:18   
salmy
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Mi juce i danas ne jedemo skoro nista, ne znam sta cu....jutros od 5 nista nije jela...evo je spava, pokusala sam u snu joj dati flasicu, samo je stisne desnima a mlijeko curi.
Mogu ti reci da i mojuser posted image u zadnje vrijeme losije jede! mozda zubici ili vrucinauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5660
21.6.2010 11:27:40   
Lady26
Pa juce ni danas nije vruce user posted image ...
Ja se isto nadam se su zubici, ali 6,5h vec nije nista okusila, osim caja, to hoce, cim prinesem mlijeko u plac

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 5661
21.6.2010 11:35:16   
niki83
IZVORNA PORUKA: salmy

Mi smo jucer kupili mix zitarica! bez secerauser posted image kako ih dati? ima neko recept? ja sam razmisljala skuhati 5-10 min izblendati i pomijestai sa necimuser posted image user posted image user posted image

salmy kakve zitarice? kao musli?

N&N

(odgovor članu salmy)
Neposredna veza do poruke: 5662
21.6.2010 11:47:48   
teacher75
lana zadnja 3 dana rucka fino kao nekad, izgleda da su razlog bile vrucine. jutros joj smixala: breskvu, pola banane, jabuku, nekoliko visnji (prvi put probali visnje) i 2 kasike babyrice. pojela skoro sve! nisam mogla sebi doci, ostalo par kasikica, a ja mislila bice joj i za dorucka sutra user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5663
21.6.2010 11:51:13   
niki83
user posted image za lanu
mi ni blizu ne mozemo pojestiuser posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 5664
21.6.2010 11:55:13   
katarinaaa
drage mame ja vise nemam ideje sta napravit svom za rucak.kad mi rucamo i njemu nesto spremim.obicno to bude krompir i piletina,krompir i blitva,supica...al vise mi to dosadilo neznam sta bi mu danas spremila,ako neko ima ideju nek je podjeli sa mnom.

Neposredna veza do poruke: 5665
21.6.2010 11:56:44   
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83

i ja sam se iznenadila pravo, gleda baby einstein i jede, pa valjda se zagleda u tv i ne osjeti, hahaha. znam da nije prporucljivo zabavljati user posted image dok jede, al kad vidim koliko vise pojede ako gleda tv ili ako je zapricavam... izgleda da su joj se visnje svidjele pravo, a i voli bananu, pa u stagod stavim bananu, pojede duplo vise user posted image nekidan kad ono nije htjela puno jesti, napravila joj povrce a ona nece i nece, ja joj usput dala bananu,pa je zavaram, uvalim joj malo banane, a ona misli opet banana a ja joj onda uvalim kasiku povrcauser posted image i tako sam joj na prevaru uspjela dati jos 2-3 kasike povrcauser posted image user posted image user posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5666
21.6.2010 11:58:16   
teacher75
IZVORNA PORUKA: katarinaaa

drage mame ja vise nemam ideje sta napravit svom za rucak.kad mi rucamo i njemu nesto spremim.obicno to bude krompir i piletina,krompir i blitva,supica...al vise mi to dosadilo neznam sta bi mu danas spremila,ako neko ima ideju nek je podjeli sa mnom.

a sta mislis o carskoj mjesavini, sa ili bez mesa? brokula, karfiol, mrkvica- to ide brzo, ja jos ubacim kasiku prosa ili dodam krompir ili meso, zavisi sta imam... a moze si tikvicu u kombinaciji sa mrkvom i mesom ili krompirom

(odgovor članu katarinaaa)
Neposredna veza do poruke: 5667
21.6.2010 12:00:25   
niki83
eh mi isto kao mnoge bebe ovih dana slabo hocemo povrce, jucer samo 4-5 malih kasikica sam joj ubacila u usta i nece vise, place!!!! bila piletina, krompir i tikvica...
danas cemo nesto sa blitvom i graskom, mozda jos malo rize s tim...eto katarinaaa ideje user posted image

N&N

Neposredna veza do poruke: 5668
21.6.2010 12:02:29   
Srculence
IZVORNA PORUKA: Lady2'

Pa juce ni danas nije vruce user posted image ...
Ja se isto nadam se su zubici, ali ',5h vec nije nista okusila, osim caja, to hoce, cim prinesem mlijeko u plac

tako je kod nas isto bilo i ja ga odvela doktoru i upala grlauser posted image .Odvedi malecku doktoru ako se tako nastavi.

Blaženstvo se nalazi u ukusu, a ne u stvarima, i čovjek je sretan kad dobije ono što voli, a ne kad dobije ono što drugi smatraju da treba voljeti.

(odgovor članu Lady26)
Neposredna veza do poruke: 5669
21.6.2010 12:05:00   
Lady26
Sutra svakako idemo na kontrolu i vakcinu, pa cu vidjeti...inace je vesela, nasmijana, samo nece da jede

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5670
21.6.2010 12:06:15   
katarinaaa
brokulu i karfiol nece nikako,pojede 1,2 kasike pa pljuje ili hoce povratit.a da mi nije rano sa tim bobicastim povrcem,kad ste vi poceli davati grasak.moj ima 6,5 mj.hvala na idejama

(odgovor članu niki83)
Neposredna veza do poruke: 5671
21.6.2010 12:06:32   
Srculence
IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: niki83

i ja sam se iznenadila pravo, gleda baby einstein i jede, pa valjda se zagleda u tv i ne osjeti, hahaha. znam da nije prporucljivo zabavljati user posted image dok jede, al kad vidim koliko vise pojede ako gleda tv ili ako je zapricavam... izgleda da su joj se visnje svidjele pravo, a i voli bananu, pa u stagod stavim bananu, pojede duplo vise user posted image nekidan kad ono nije htjela puno jesti, napravila joj povrce a ona nece i nece, ja joj usput dala bananu,pa je zavaram, uvalim joj malo banane, a ona misli opet banana a ja joj onda uvalim kasiku povrcauser posted image i tako sam joj na prevaru uspjela dati jos 2-3 kasike povrcauser posted image user posted image user posted image

hahahah ti si još super a moja drugarica je u slane kašice počela da miješa bananu....kaže tako jedino hoće da jedeuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 5672
21.6.2010 12:10:51   
chuci
e to je pravo slano kad se doda banana user posted image

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

(odgovor članu Srculence)
Neposredna veza do poruke: 5673
21.6.2010 12:12:49   
katarinaaa
draga ladi,mozda su joj i zubici u pitanju,i moj je slabije jeo,ili kad mu dajem bocicu on je stisne desnama i nece da jede.prođi joj prstom preko desni ako su ostre zubici ce

Neposredna veza do poruke: 5674
21.6.2010 12:15:03   
teacher75
IZVORNA PORUKA: katarinaaa

brokulu i karfiol nece nikako,pojede 1,2 kasike pa pljuje ili hoce povratit.a da mi nije rano sa tim bobicastim povrcem,kad ste vi poceli davati grasak.moj ima ',5 mj.hvala na idejama

po mojoj tablici grasak je u 9.mjesecu ,a buranija je ranije, ja sam davala buraniju al nisam grasak, al i buraniju tek u 8. ipak je to jako za stomacic 6-mjesecnebebe... jeste li probali tikvicu?

Neposredna veza do poruke: 5675
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  225 226 [227] 228 229   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  225 226 [227] 228 229   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *