Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2010 11:58:21
chuci
teacher tako i ja kada dajem hipp kašicu, ako smo negdje vani dajem joj ono što je već probala, i za šta je spremna po tablici i što ti kažeš po meni (i ja neke stvari sa tablice još nisam dala) a ne onako kako piše po njihovoj etiketi. mislim oni imaju kašicu sa šumskim voćem za dijete od 6 mjeseci. zamislite da to dam djetetu i ono se npr izaspe. pa kako bih ja znala na šta je alergija izašla kad tamo ima toliko vrsta voća da nema šanse da ih je ona uspjela sve isprobati čak i da je krenula sa 4 mjeseca sa dohranom (a nije).
a ovo što kažeš da bebe koje piju AD mlijeko smiju i ranije s nekim stvarima nije tačno. prije ti smiješ bebi dati stvari ranije, jer nju štiti majčino mlijeko.
i ja sam inače primjetila da su mame kojima bebe piju AD puno slobodnije u davanju različitih namirnica, i u ranijem mijenjanju obroka mlijeka za obrok čvrste hrane. meni to nije u redu, ali svakom njegovo
najbitnije je da su djeca dobro i zdrava, kao i to da takva ostanu
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2010 13:08:32
leona81
mi jos uvijek imamo jedan cijeli obrok i jos kao 2 uzine...ja sam probala uvesti drugi obrok ali ona jednostavno u zadnje vrijeme odbija povrce...mi smo krenuli ranije sa dohranom, a ona vec ima punih 7 mj i dosad je sve bilo super...ja jako pazim jer ne zelim da je previse opteretim, medjutim pedijatrica mi je rekla da mogu slobodno davati kupovne kasice i da vise dajem povrce nego voce jer ima manje kalorija a moja je utrostrucila porodjajnu tezinu vec sa 6 mj...voce mijesam sa raznim zitaricama...
mislila sam uvesti ove povrtne kupovne kasice jer pretpostavljam da su ukusnije od ovoga sto ja pravim jer ona ne zeli uopste da jede povrce i meso koje smo uveli, piletinu od 6 mj i puretinu od nekidan...sta da radim? ona otkad su vrucine stalno doji to po noci opet na 2 sata a taman smo znali spavati po 5, 6 sati u cjelosti?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 20.6.2010 17:52:57
lavić Simba
Evo Lavic opet zeza ...mama mu danas napravila teletinu skuhala i na to dodala mrkvu,grasak,tikvicu,brokulu,karfiol,maslinovo ulje i izblendala i meso i sve...Ali evo kao nikad on manje pojede jer sam mu napravila malo guscu kasicu navikao na rijetko kao corbicu pa mu lakse gutati bilo ...odmah hoce kao da povrati...inace nesto mi se stresa kada jede kao da mi je prehladio stomacic a i povratio mi je sinoc ja mislila puno mu mlijeka dala ali nije i stolica mu je bila drugacija...jeli moguce da mu se zbog stomacica hrana kao gadi...a u snu normalno pojede flasicu kada je budan stresa se na hranu?
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 10:49:04
niki83
IZVORNA PORUKA: megi
mi smo danas doruckovali jaje napravila ja nama, a adna se privalila nije puno pojela par zalogajcica al je sve proslo ok
rucali teletinu sa rizom i blitvom, a jeli i kasicu griz banana, pa kasnije tresnje i banane pa malo keksa, pa kasicu jabuke piskote pa malo caja, malo soka, al sasvim malo opet odbija flasicu
teacher zumance treba biti dobro skuhano i ja joj ga pomijesam ili s povrcem ili napravim spinat na mlijeku pa joj umijesam zumance, uglavnom joj dajem uz ono sto najbolje pojede
mi odavno jedemo jogurt i bas joj se svidja, pisala sam da ako nece nesto da jede ja prelijem jogurtom i ona sve smaze, pravili smo i domaci vocni i dobro je proslo
a sto se tice ovih gotovih kasica adna ih nece ni pod razno probala sam i ja ove za laku noc reko mozda ce bolje spavati al vise od 2 kasikice nije htjela
megi a otkad ste vi pocele s mlijekom, posto isto dojite kao i mi... i jesi li uspjela zamjeniti i onaj podoj oko podne..kako ste to uspjele, sta rucki tada? ma sve me interesuje jer nas to ceka isto, a ti mi bas djelujes onako svjesna, razumna i razmisljas hladne glave, nisi panicar kao ja , pa mislim mogu od tebe stosta nauciti
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 11:23:08
Lady26
Mi juce i danas ne jedemo skoro nista, ne znam sta cu....jutros od 5 nista nije jela...evo je spava, pokusala sam u snu joj dati flasicu, samo je stisne desnima a mlijeko curi sa strane.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 11:26:18
salmy
IZVORNA PORUKA: Lady2'
Mi juce i danas ne jedemo skoro nista, ne znam sta cu....jutros od 5 nista nije jela...evo je spava, pokusala sam u snu joj dati flasicu, samo je stisne desnima a mlijeko curi.
Mogu ti reci da i moj u zadnje vrijeme losije jede! mozda zubici ili vrucina
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 11:47:48
teacher75
lana zadnja 3 dana rucka fino kao nekad, izgleda da su razlog bile vrucine. jutros joj smixala: breskvu, pola banane, jabuku, nekoliko visnji (prvi put probali visnje) i 2 kasike babyrice. pojela skoro sve! nisam mogla sebi doci, ostalo par kasikica, a ja mislila bice joj i za dorucka sutra
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 11:55:13
katarinaaa
drage mame ja vise nemam ideje sta napravit svom za rucak.kad mi rucamo i njemu nesto spremim.obicno to bude krompir i piletina,krompir i blitva,supica...al vise mi to dosadilo neznam sta bi mu danas spremila,ako neko ima ideju nek je podjeli sa mnom.
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 11:56:44
teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83
za lanu mi ni blizu ne mozemo pojesti
i ja sam se iznenadila pravo, gleda baby einstein i jede, pa valjda se zagleda u tv i ne osjeti, hahaha. znam da nije prporucljivo zabavljati dok jede, al kad vidim koliko vise pojede ako gleda tv ili ako je zapricavam... izgleda da su joj se visnje svidjele pravo, a i voli bananu, pa u stagod stavim bananu, pojede duplo vise nekidan kad ono nije htjela puno jesti, napravila joj povrce a ona nece i nece, ja joj usput dala bananu,pa je zavaram, uvalim joj malo banane, a ona misli opet banana a ja joj onda uvalim kasiku povrca i tako sam joj na prevaru uspjela dati jos 2-3 kasike povrca
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 11:58:16
teacher75
IZVORNA PORUKA: katarinaaa
drage mame ja vise nemam ideje sta napravit svom za rucak.kad mi rucamo i njemu nesto spremim.obicno to bude krompir i piletina,krompir i blitva,supica...al vise mi to dosadilo neznam sta bi mu danas spremila,ako neko ima ideju nek je podjeli sa mnom.
a sta mislis o carskoj mjesavini, sa ili bez mesa? brokula, karfiol, mrkvica- to ide brzo, ja jos ubacim kasiku prosa ili dodam krompir ili meso, zavisi sta imam... a moze si tikvicu u kombinaciji sa mrkvom i mesom ili krompirom
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 12:00:25
niki83
eh mi isto kao mnoge bebe ovih dana slabo hocemo povrce, jucer samo 4-5 malih kasikica sam joj ubacila u usta i nece vise, place!!!! bila piletina, krompir i tikvica... danas cemo nesto sa blitvom i graskom, mozda jos malo rize s tim...eto katarinaaa ideje
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 12:06:15
katarinaaa
brokulu i karfiol nece nikako,pojede 1,2 kasike pa pljuje ili hoce povratit.a da mi nije rano sa tim bobicastim povrcem,kad ste vi poceli davati grasak.moj ima 6,5 mj.hvala na idejama
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 12:06:32
Srculence
IZVORNA PORUKA: teacher75
IZVORNA PORUKA: niki83
za lanu mi ni blizu ne mozemo pojesti
i ja sam se iznenadila pravo, gleda baby einstein i jede, pa valjda se zagleda u tv i ne osjeti, hahaha. znam da nije prporucljivo zabavljati dok jede, al kad vidim koliko vise pojede ako gleda tv ili ako je zapricavam... izgleda da su joj se visnje svidjele pravo, a i voli bananu, pa u stagod stavim bananu, pojede duplo vise nekidan kad ono nije htjela puno jesti, napravila joj povrce a ona nece i nece, ja joj usput dala bananu,pa je zavaram, uvalim joj malo banane, a ona misli opet banana a ja joj onda uvalim kasiku povrca i tako sam joj na prevaru uspjela dati jos 2-3 kasike povrca
hahahah ti si još super a moja drugarica je u slane kašice počela da miješa bananu....kaže tako jedino hoće da jede
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 12:12:49
katarinaaa
draga ladi,mozda su joj i zubici u pitanju,i moj je slabije jeo,ili kad mu dajem bocicu on je stisne desnama i nece da jede.prođi joj prstom preko desni ako su ostre zubici ce
RE: Ishrana bebe od (4,5) 6 do 12 m... 21.6.2010 12:15:03
teacher75
IZVORNA PORUKA: katarinaaa
brokulu i karfiol nece nikako,pojede 1,2 kasike pa pljuje ili hoce povratit.a da mi nije rano sa tim bobicastim povrcem,kad ste vi poceli davati grasak.moj ima ',5 mj.hvala na idejama
po mojoj tablici grasak je u 9.mjesecu ,a buranija je ranije, ja sam davala buraniju al nisam grasak, al i buraniju tek u 8. ipak je to jako za stomacic 6-mjesecnebebe... jeste li probali tikvicu?