|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocinteza
3.3.2010 14:18:21   
mamilica
Sana 81, user posted image sretna sam zbog tebe. Prekrasan dan, zar ne. Cuvaj se i sretno!

(odgovor članu lilix)
Neposredna veza do poruke: 376
3.3.2010 14:44:26   
enna
Sana81 sretno draga uzivaj u ostatku trudnoce znam da su ti dani do rezultata nalaza bili ka u paklu prosla sam to ali sada uzivaj u svakoj sekundi svoje trudnoce user posted image user posted image user posted image

23.04.2008-stigla mamina sreca poslije 9 godina!!!!

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 377
3.3.2010 19:02:06   
sana81
Hvala vam puno na podrsci drage moje sadasnje i buduce mame.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 378
10.3.2010 21:53:01   
child
Cestitke mamilica i sana81!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 379
10.3.2010 22:36:44   
enna
Cestitke drage moje zelim vam da sada uzivate u ostatku trudnoce i da donesete na svijet zive i zdrave bebice!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu child)
Neposredna veza do poruke: 380
11.3.2010 15:09:21   
Dabo
pozdrav
molila bih neku od vas, drage moje trudnice, koje ste zavrsile AC, da me malo uputite u postupak, sta obavezno uraditi a sta ne. Kako umanjiti strah? Ja za cetiri nedjelje trebam to odraditi, a vec mi se stvara muka u stomaku.
Unaprijed hvala

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 381
11.3.2010 23:16:54   
sana81
Nemoj nista da se brines nije tako strasno.Trebas isprazniti mokracni mjehur.Pod kontrolom UZ ti odrede povoljno mjesto za ubod i dok se snadjes vec je igla u stomaku i to je jedini neugodan dio procedure.Boli malkice,ali nista sto je nepodnosljivo.Ja licno nisam imala nikakvu pripremu,mada sam cula u cekaonici da zene popiju apaurin da se malo smire.Ako mislis da ce ti biti lakse uzmi jedan apaurin od 2mg malo prije intervencije.Reci ce ti da ce nalaz biti za 15 dana,ali se nemoj zabrinuti ako ne bude posto je i moj bio tek za 3 sedmice.Cuvam ti fige i zelim uredan nalaz.user posted image

(odgovor članu Dabo)
Neposredna veza do poruke: 382
11.3.2010 23:41:57   
rokoko
IZVORNA PORUKA: Dabo

pozdrav
molila bih neku od vas, drage moje trudnice, koje ste zavrsile AC, da me malo uputite u postupak, sta obavezno uraditi a sta ne. Kako umanjiti strah? Ja za cetiri nedjelje trebam to odraditi, a vec mi se stvara muka u stomaku.
Unaprijed hvala

Sana 81 ti je fino objasnila.Ja sam AC radila tri puta,prije bih rekla da je malo neprijatno,a ne da boli.I radila bih je uvijek,naravno ako ne postoje razlozi zbog kojih se ne preporucuje.Zaista mislim da nema razloga da se tim opterećuješ.

(odgovor članu Dabo)
Neposredna veza do poruke: 383
12.3.2010 10:00:42   
enna
Kao sto su ti nase drage forumasice rekle mislim da nema potrebe za strah ja sam postupak radila ovdje u It i nista strasno kao sto rokoko rece malo neugodan osjecaj mene nista nije bolilo i nisam pila nikakav lijek ni prije ni poslije postupka dole kod nas se pije cini mi se poslije postupka ali to ce ti reci doktor.Legnes na sto pod UZ te bocnu na pogodno mjesto odakle izvuku vodicu i to je to mirujes pola sata i brisi kuci i miruj 3 dana i naravno cekaj nalaz kjo ce biti uredu vidjet ces jeste malo srterno to iscekivanje ali prode ovdje se ceka  sedmice u svakom slucaju sretno i ne brini sve ce biti ok!!!!

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 384
12.3.2010 11:30:33   
delfin
dabo, izvini što pitam, a iz kojeg razloga radiš AC?
Kao što su rekli nije ništa strašno, i brzo se završi, bitno je samo da sfino opustiš i da ne grčiš mišiće. Ja sam popila apaurin to jutro, ionako ti ga propišu da piješ poslije zajedno sa antibioticima. Ujutro možeš normalno jesti.
ja sam imala osjećaj nakon toga kao da imam upalu stomačnih mišića, jer ipak sam se malo prepala jer nisam znala šta me čeka pa sam ko robot hodala. Ali vjeruj nije ništa strašno.

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu enna)
Neposredna veza do poruke: 385
12.3.2010 23:03:58   
Dabo
hvala na utjesnim rijecima. Stvarno ste super.
Radim AC zbog godina (35), a preporucljivo je od 35.e na dalje da se uradi. Malo me vise ovo brine jer od 7.e nedjelje imam kontrakcije (manje ili vece) i na progesteronu sam. Dr.me umiruje da ce biti sve ok, hajde da mu vjerujem. Dace Bog da sve bude u redu.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 386
18.3.2010 11:03:48   
delfin
Zna li neko šta je bilo sa petunijom, mislim da bi i njen nalaz trebao biti gotov, ne vidim je ni na jednom pdf, bila je na tripl

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Dabo)
Neposredna veza do poruke: 387
15.4.2010 17:03:03   
Dabo
zdravo svima. Evo ja zavrsila AC ,pa vam javljam utiske. Bilo je skroz bezbolno, sto se same intervencije tice, ali kasnije ipak boli, ja nisam mogla da duboko disem a bolno mi je bilo i da pricam, a ne daj boze da se smijem, i to je trajalo par sati. Kasnije je bol popustio, sjutra dan malo sam osjecala neugodno boluckanje oko samog mjesta uboda, i to je to. Dr.rece strogo mirovanje 7 dana, uz terapiju i zakljucujem da je ovo stvarno jedna rutinska intervencija. Nalazi ce biti za 3 sedmice.

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 388
17.5.2010 18:50:48   
druga beba
Da li je neko imao iskustva da se prilikom AC nije moglo uzeti dovoljno p.vode?

Naime dr nije sigurna da li će uzeta količina biti dovoljna.

(odgovor članu Dabo)
Neposredna veza do poruke: 389
28.5.2010 13:36:41   
rose
eto drage moje, u ponedjeljak imam zakazanu AC na GAK-u. Citala sam ovu temu od pocetka ali sam vec zaboravila najbitnije vezano za pripremu...znam da trebam popiti apaurin prije zahvata i da se trebam opustiti sto ce biti veoma tesko...bilo koji drugi savjet vas koje ste to prosle mi je dobrodosao. hvala i pozdrav svima!!

(odgovor članu druga beba)
Neposredna veza do poruke: 390
28.5.2010 14:36:09   
Mila_80
ma samo se opusti i polako, ništa ne brini, ja nisam čak ni pila apaurin, proces je bezbolan , malo neugodan i vrlo kratko traje...teže se podnosi ono čekanje rezultata nego sama AC ali aBd biće sve OKuser posted image

ESMA-to mi je ljubav-05.07.2010.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 391
30.5.2010 15:41:18   
rose
citam da treba biti prazan mjehur kad se radi amnio...a opet posto se prije toga radi UZ u GAK-u ima upozorenje da se na UZ dolazi punog mjehura...sad sam zbunjena user posted image

(odgovor članu Mila_80)
Neposredna veza do poruke: 392
30.5.2010 15:58:22   
vjestica
punog mjehura se dolazi na abdominalni uzv do ja mislim 12 sedmice trudnoće ili ranije
amniocenteza se radi kasnije

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 393
30.5.2010 16:49:42   
rose
ok..meni su do 12-e radili samo vaginalni UZ i isla sam privatno...znaci prazan mjehur...amislim i da bih se i upisala kad me ubodu user posted image

(odgovor članu vjestica)
Neposredna veza do poruke: 394
31.5.2010 15:33:12   
rose
eto odradila i to..sada cekamo rezultate i nadamo se najboljem user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 395
1.6.2010 14:09:49   
druga beba
Već je prošlo 15 dana od AC i niko ne zove ali vidim da je uobičajeno da se čeka 3 sedmice. Da li treba ja njih da zovem i pitam za nalaz? I da li ima neki određeni dan u sedmici kada stižu nalazi?  

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 396
1.6.2010 14:43:48   
rose
probaj da ih kontaktiras i javi sta kazu

Neposredna veza do poruke: 397
4.6.2010 15:33:40   
druga beba
Evo prođe i treća sedmica od AC ali još nema nalaza.

A moram reći da su sestre koje se javljaju na telefon jako ljubazne pa mi već malo i neprijatno što zovem svaki dan ali......

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 398
4.6.2010 15:37:28   
rose
pomislila sam na tebe prije 5 minuta i samo zato sam dosla na temu...sta kazu osim da jos nema rezultata...kada mozes ocekivati? sta ti mislis da li i ovi nasi imaju praksu nakon par dana javiti ako nesto nije ok?

Neposredna veza do poruke: 399
4.6.2010 16:07:27   
druga beba
Kažu da je bilo dosta trudnica koje su radile AC taj dan i da vjerovatno zato nema nalaza još uvijek i da se mogu očekivati naredni dan. Ja sam negdje na internetu pročitala (i evo baš sada to tražim ali ne mogu naći)da je praksa da doktori, u slučaju lošeg nalaza odmah obvještavaju (a pretpostavljam da to znači i ranije), a da li se to i kod nas primjenjuje ne bih znala reći. Ako je suditi po onome što sam vidjela na GAK-u teško mi je povjerovati da se oni pridržavaju bilo kakve prakse koja je uobičajena u civiliziranim društvima.

Ponovom naglašavam da su sestre stvarno divne i pune razumjevanja ( a nadam se da će biti i poneki doktor).....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 400
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *