|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocinteza
4.6.2010 16:52:46   
rose
nadam se da ces uskoro saznati rezultate i da ce bit dobri user posted image

ja svoje ne mogu ocekivsti prije polovine mjeseca...a ko zna da li i tada...koliko sam upratila 10ak zena je radilo ac sad u ponedjeljak

(odgovor članu druga beba)
Neposredna veza do poruke: 401
5.6.2010 22:10:07   
druga beba
Hvala na podršci! Nemoj se brinuti ako i tebi rezultati budu kasnili.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 402
5.6.2010 22:23:47   
rose
javi cim budu tvoji...pratit cu user posted image

Neposredna veza do poruke: 403
5.6.2010 23:02:45   
mamilica
Druga beba i rose, sretno sa nalazima, saljem pozitivne vibre, bice sve ok, aBd.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 404
   RE: Amniocenteza
5.6.2010 23:05:59   
rose
hvala mamilice user posted image

< Poruku je uredio Visnja RR -- 6.6.2010 11:59:16 >

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 405
8.6.2010 16:57:28   
druga beba
Stigao nalaz i piše normalan muški kariotip!

Kada sam nazvala rekli su mi da je nalaz OK ali kada smo otišli podići nalaze rekli su da ipak vidim sa svojom doktoricom da li bi trebalo ponoviti test jer je uzorak bio mali. Moja dr kaže da je sve OK.

I nisam sigurna da li bih ponovila test jer, ove skoro 4 sedmice iščekivanja su mi bile strašne.

rose, bit će sve u redu samo se strpi ( i ne brini ako ti se ne jave i više od 3 sedmice).

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 406
8.6.2010 17:10:05   
rose
IZVORNA PORUKA: druga beba

Stigao nalaz i piše normalan muški kariotip!

Kada sam nazvala rekli su mi da je nalaz OK ali kada smo otišli podići nalaze rekli su da ipak vidim sa svojom doktoricom da li bi trebalo ponoviti test jer je uzorak bio mali. Moja dr kaže da je sve OK.

I nisam sigurna da li bih ponovila test jer, ove skoro 4 sedmice iščekivanja su mi bile strašne.

rose, bit će sve u redu samo se strpi ( i ne brini ako ti se ne jave i više od 3 sedmice).

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  bravo za dobar nalaz. jedva cekam da i meni jave slicnu vijest (s mogucom razlikom muski ili zenski user posted image user posted image ) osjecam i nadam se da je sve u redu i drago mi je za tebe da si skinula tu brigu...meni valja cekati jos najmnaje sedmicu ako je po njihovom ali istrpit cu se user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 407
8.6.2010 22:00:43   
mamilica
Druga beba, divna vijest, neka je sretno i zelim ti lijepu i lahku trudnocu i predivno malo stvorenje.
Rose, samo strpljivo, bice lijepih vijesti, aBd.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 408
8.6.2010 22:58:14   
rose
IZVORNA PORUKA: mamilica

Druga beba, divna vijest, neka je sretno i zelim ti lijepu i lahku trudnocu i predivno malo stvorenje.
Rose, samo strpljivo, bice lijepih vijesti, aBd.

hvala mamilice user posted image

(odgovor članu mamilica)
Neposredna veza do poruke: 409
16.6.2010 16:03:43   
rose
ako koga zanima, danas dijele rezultate od 17. maja...mada mi je rekla da bi moglo od 31. maja doci u dan-dva, tj. do petka a imajuci u vidu da je bio ponedjeljak i 24. maja...moguce jos sedmicu i po da cu cekati user posted image  ako nista malo se bolje osjecam danas sa svojim iscekivanjem user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 410
22.6.2010 20:52:16   
rose
drage moje, javila mi se sestra Ramiza maloprije i kaze da dodjem sutra po rezultate...na moje pitanje moze li se znati kakav je rezultat, dobila sam odgovor da je UREDAN user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jedino nisam sigurna jel rece prije tri ili iza tri da dodjem...nacisto me zbunila pa vas molim ako koja zna da mi javi user posted image tako sam sretna i jedva cekam da sutra svojim ocima vidim rezultat

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 411
   Amniocenteza
22.6.2010 21:37:18   
drasan
Ćao svima! Odavno čitam sve sa ovog foruma ali se do sada nisam javljala.
Što se tiče ove AC ja ne spadam u rizičnu grupu, al sam ovih dana razmišljala da sama tražim od svoje doktorice da je uradim, za svaki slučaj.
Trenutno sam u 13. sedmici trudnoće i prošle sedmice sam bila na UZ, ali mi doktorica uopšte nije spominjala taj napuhani nabor. Ja već imam jednog dečka od 5 i po godina, ovo mi je druga trudnoća, ali tek od vas sada prvi put čujem za taj nabor.user posted image Sad mi mnogo krivo što sve ovo ne pročitah prošle sedmice pa bi se raspitala kod doktorice. Sad sam uzela ovaj nalaz UZ i gledam da li nešto na njemu piše što bi me moglo uputiti na nabor ali ništa. Da li to uopšte piše na nalazu? Zašto meni to niko nije pominjao do sada, ni sa prvim djetetom?
Hvala!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 412
22.6.2010 21:56:31   
Nanica Sarajevo
Nuhalni nabor radi doktor preko ultrazvuka (color doplerom) i tako moze da prepozna rizičnu trudnoću. Ultrazvučni pregled je obavezni dio ultrazvučnog pregleda između 10. i 14. sedmice trudnoće, bar je meni tako objasnio moj ginekolog. Tu se mjere odredjene mjere bebice (udaljenosti tjeme-trtica, promjer glavice, trbuha, bedrene kosti), a zbog odredjivanja rizika od Down sindroma, sindromom Edwards i sindromom Turner. Ako taj pregled nije u redu ili se sumnja nesto, onda se radi amniosinteza (ili ako je trudnica preko 35 godina).

Mozda tvoj ginekolog nema color doppler? Meni su to radili u obje trudnoce, kao rutinski pregled.

Mamin život - Naida se rodila 19.12.2008. godine....
Mamina radost - Adi se rodio 08.07.2010. godine.
“Good children make good mothers.”

(odgovor članu drasan)
Neposredna veza do poruke: 413
22.6.2010 21:58:13   
Nanica Sarajevo
Rose,

cestitam na uredniom nalazu!!!! user posted image
Sigurno je prije tri, jer glavna sestra Ramiza radi do tri, mada ti nalaz moze dati i dezurna sestra.... ali prije tri je, moras nalaz potpisati da si primila....

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 414
22.6.2010 22:02:16   
rose
to se radi od 11-14 sedmice...vidi ima li na nalazu skracenica NN ili NT...ne bi trebalo preko 3 mm...mozda jos mozes da uradis to...amnio je invazivna metoda i ja sam dva dana plakala kada su me poslali na to...ni po godinama i ni po cemu drugom nisam bila rizicna kategorija ali je triple pokazao odredjeni povecan rizik...srecom po nas i hvala dragom Bogu, to je sada proslo i nalaz je uredan user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu drasan)
Neposredna veza do poruke: 415
22.6.2010 22:05:25   
rose
IZVORNA PORUKA: Nanica Sarajevo

Rose,

cestitam na uredniom nalazu!!!! user posted image
Sigurno je prije tri, jer glavna sestra Ramiza radi do tri, mada ti nalaz moze dati i dezurna sestra.... ali prije tri je, moras nalaz potpisati da si primila....

hvala nanice user posted image

a mozda se sta promjenilo s radnim vremenom...mene je Ramiza nazvala oko 9 veceras user posted image ma nije mi tesko ni 2 puta otici ako treba...samo da vidim svojim ocima user posted image user posted image

(odgovor članu Nanica Sarajevo)
Neposredna veza do poruke: 416
22.6.2010 22:07:06   
Nanica Sarajevo
hehehe, nema nista ljepse od tog momenta kada dobijes dobar nalaz, vjeruj mi user posted image

Odmah se pocasti, recimo, sokom od brusnice, hehehhee user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 417
22.6.2010 22:14:12   
rose
IZVORNA PORUKA: Nanica Sarajevo

hehehe, nema nista ljepse od tog momenta kada dobijes dobar nalaz, vjeruj mi user posted image

Odmah se pocasti, recimo, sokom od brusnice, hehehhee user posted image

mm i ja smoe se vec pocastili kajsijama...sad se sjetih da u frizideru imam i sok od jabuke user posted image

Neposredna veza do poruke: 418
22.6.2010 22:21:25   
Nanica Sarajevo
user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 419
23.6.2010 11:34:57   
rose
46, xx Normalan zenski kariotip user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 420
23.6.2010 11:39:26   
/MMK/
IZVORNA PORUKA: rose

4', xx Normalan zenski kariotip user posted image user posted image

Čestitam, neka je živa i zdrava roditeljima 100 godina.

09.2010.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 421
23.6.2010 11:46:12   
rose
hvala na lijepim zeljama user posted image user posted image

(odgovor članu /MMK/)
Neposredna veza do poruke: 422
23.6.2010 14:47:17   
drasan
Da, i bila sam na tom UZ u 12 nedjelji i uradili smo mjrerenja (jedva, doktorica kaže bebica vrlo živahna) dok ona zaustavi da snimi ova se već pomjerila user posted image ! Samo mi nije spominjala nikada taj napuhani nabor.
Našla sam na nalazu skraćenicu NT = 1,6 mm, to je onda dobro, jel?
Ima još jedna CRL= 46 mm (šta god da to značilo), uglavnom je ona meni rekla da je sve O:K. Mimam 33 god. , nismo imali neka oboljenja u porodici (hB) tako da dalje analize ne treba raditi.
Nešto razmišljam da sljedeće sedmice (tad ulazim u 15 nedjelju)odem kod Mehmedbašića na taj 4D, još za svaki slučaj, da vidim šta će on da kaže.(tad je već velika beba mislim da se može svašta fino vidjeti)user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 423
23.6.2010 14:53:32   
drasan
A od aminocinteze sam odustala još juče kada sam pročitala sve vaše komentare...i svu silnu nervozu dok čekaš nalaz!user posted image
Nemam pojma koji je UZ, ja sam na Otoci kod doktorice Vesne Bralo, tu sam bila i sa prvim djetetom o bilo je super samo kod doktora kučuka(samo on više ne radi).
Ja sam sigurna da je sve dobro! Kažu misli dobro i sve će se dobro i završiti.user posted image
Puno sreće svima!!!

(odgovor članu drasan)
Neposredna veza do poruke: 424
23.6.2010 15:03:12   
rose
dobar ti je nuhalni a CRL je duzina bebe od tjemena do guze. sto se tice amnio, ne zamaraj se s tim...prvo salju na triple test u 16-oj pa onda  eventualno preporuce amnio sto ti opet mozes odbiti

(odgovor članu drasan)
Neposredna veza do poruke: 425
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  15 16 [17] 18 19   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *