|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocenteza
7.7.2011 16:01:40   
zumbulcica

IZVORNA PORUKA: mama_81

Drage moje, hvala vam na informacijama. Imam 30 godina i što se tiče satrosne dobi ne bi bilo potrebe za amniocintezom, međutim čisto iz predostrožnosti, sigurnosti i mirnog sna zbog situacije prvog rođaka i dječaka sa d.sy. htjela bih da radim amnio, a ne triple test obzirom da on nije 100% pouzdan.
Zamolila bih za info, ako neko zna kad je dr. Lejla Imširija na godišnjem, jer bi mi ona trebala raditi amnio... Konkretno da li ide na godišnji u julu???

Moja dr. iz Doma zdravlja (ginekologija) trenutno je na godišnjem i čekam nju da se vrati, pa da tražim uputnicu odmah za amnio, nadam se da ću je i dobiti, jer prije par dana radila sam NN kod dr. Imširije i ona mi je predoložila triple test, a da se za amnio konsultujem sa suprugom. Ipak voljela bih ostati pri svom i amnio, jer 100% je 100% user posted image .

Ako neko zna da li se plačaju triple test i amniocinteza na našoj klinici, osigurana sam, ali trenutno ne uposlena...

Hvala još jednom svima za info i sorry odužila sam malo sa postom. Pozdrav, user posted image

Dr. Lejla je od 15.7 na godisnjem.

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 451
7.7.2011 16:03:59   
zumbulcica
Sigurno ti ova informacija danas ne znaci nistauser posted image

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 452
11.7.2011 14:37:56   
mama_81
Draga moja hvala ti za info. Razgovarala sam već sa dr. Lejlom, sa prim.Begićem i naravnom mojim ginekologom iz DZ.
Triple test sam radila i hvala Bogu ok je i nalaz i moja draga bebica tako da su mi rekli da amnio ne trebam ni raditi. Sad na odmor idem presretna i opuštena, a kad se vratim organizirat ću se oko kontrole.

Lijep pozdrav user posted image

Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano
na vlastitom razmišljanju.

(odgovor članu zumbulcica)
Neposredna veza do poruke: 453
11.7.2011 14:40:42   
mama_81
Draga klemzi, hvala za podršku. Lijep pozdrav user posted image

Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz
nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano
na vlastitom razmišljanju.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 454
28.7.2011 17:35:46   
lana32
Zdravo svima,relativno sam nova na forumu ,javljam se povodom amino ,jer sam u velikoj dilemi . Sve sam vaše postove pročitala ,ali nisam naišla na moj problem.Trudnoću vodim privatno kod dr Frljak na Grbavici ,tokom svih pregleda stalno mi konstatuje da imam jako nisku posteljicu ,pijem th i mirovanje itd.Pri zadnjem pregledu mi je rekla da radim aminocentezu jer imam 32 godine ,a muž 40 ,iako niko u porodicama nema nikakvih genetskih bolesti . Moja briga je da li se to smije raditi s obzirom na nisku posteljicu ,sve su mi aktivnosti zabranjene,nikad mi nije rekla nista o nuhalnom naboru ,niti je spominjala druge testove.Napominjem da aminocentezu zeli raditi privatno u svojoj ordinaciji,a o cijeni nemam pojma. Sad sam u 15 sedmici trudnoće. Nadam se da neko zna odgovor na ovo
Hvala

(odgovor članu mama_81)
Neposredna veza do poruke: 455
28.7.2011 18:18:08   
Semica
kod mene prijateljica imala slican problem...njoj je 35 muzicu ja mislim oko 35...36 tako nekako...i iako je nuhalni ok i svi nalazi ok i nema genetskih poremecaja u porodici,dali joj da radi amnio...i ona je odbila jer ne zeli da rizikuje dzabe ( iako je rizik jako mali ali ipak postoji)...ali je zato odlucila da ide na 4D...i to u Zagreb kod dr.Kosa ( cini mi se da se tako zove)..platila je oko 150KM i kaze da se svaki boncic isplatio...potvrdio je da je bebica dobro i da nema potrebe da se radio amnio...ja sam radila amnio iako su mi 22 godine...ali zbog prosirenog nuhalnog nabora...sam zahvat nije strasan ni bolan mnogo (kao inekciju kad primas) ali opet me neki strah uhvatio da nece slucajno poceti neki bolovi ili da nece doci do infekcije...hB bebica je dobroouser posted image ( i daaa...amnio se radi izmedju 16te i 18te nedjelje...ja sam radila sa 17nedjelja i 5dana...)SRETNO!!!

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.8.2011 17:01:55 >

Mami i tati poklon za 5 mjeseci braka-nasa princeza Sarah 15.09.2011 :)

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 456
28.7.2011 21:10:19   
animagical
odluka da li raditi ili ne je ipak samo tvoja...procitaj ipak rizike kod amnio, cisto da znas...
a da, amnio ne moras placati,mozes uraditi na gaku ili kod mehmedbasica sa zdravstvenom knjizicom...u svakom slucaju, mozes uraditi bar triple prvo, kakva ti je to doktorica, odmah pa na amnio...jel njoj do 700 km ili sta? jako invazivna metoda, za moj ukus i previse ako nema indikacija za istuuser posted image

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.8.2011 17:02:46 >

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 457
29.7.2011 10:33:44   
Semica
I meni se cini da ona zeli samo pare....cuj striktno kod nje privatno da se radi.....ccccc...
Mozda ipak da ti odes i kod drugog dr. i potrazis i njegovo misljenje,...

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 458
29.7.2011 10:44:09   
Lejla Ka
Draga Lana potraži drugo mišljenje! Otiđi kod nekog drugog ginekologa, napravi triple test, napravi ekspertni 4D UZV. Amniocenteza je posljednja instanca kad se već ranije sumnja na neke probleme, a ne nešto što se radi samo zato što je nekome ovoliko ili onoliko godina.

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 459
29.7.2011 10:52:30   
Nina_Lana
Lana draga ta nas je Amira vecinu u crno zavila...Meni se u pocetku dr. jako finom cinila dok nije pocela da valja gluposti i meni i par mojih prijateljica...Samo jedna info. mojoj prijateljici je u 6 nedjelji trudnoce rekla da nema ploda ali da ima trudnoce i da mora odmah na ciscenje...Na to su oni otisli na Jezero cini mi se kod dr. Nikulinai evo je ima prelijepu bebicu od 10 mjeseci koja je ziva i zdrava hb...

Moj ti je savjet trazi savjet drugog ljekara pod hitno...

Mamina princeza 01.10.2008.
Mamin princ 25.12.2011.

(odgovor članu Lejla Ka)
Neposredna veza do poruke: 460
29.7.2011 11:05:11   
mala75
lana,
kao prvo promjeni dr.
kao drugo uradi ovaj 4D koji ti cure spominju
kao treće tvoje godine i nisu neka indikacija za amnio, ta se granica pomjerila na 38 godina
a i sam imam 36, uradila UZ 4D i dr kaže da nema potrebe za amnio još čekam razultate duble testa eto da budemo još sigurnije. i kod mene je posteljica sprijeda što bi bio problem kod rađenja amnio.
odluka je na kraju ipak tvoj ali ja bih potražila još neko mišljenje drugog dr.

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.8.2011 17:01:16 >

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 461
29.7.2011 11:07:14   
Malenaoduvijek
kako ce raditi amniocentezu u svojoj ordinaciji kada ona to ne radi.ja sam kod iste dr vodila trudnocu i isla sam i na amniocentezu ali na kosevo gdje nisam nista placala.
ona to tada nije radila u svojoj ordinaciji i ja koliko znam to jedino privatno radi dr mehmedbasic.
kod mene je bila postelica pp i nisko cijelo vrijeme samo sto ja nisam lezala, ali ja sam amniocentezu radila iz drugih razloga...
a ona tebi moze predloziti da radis ali naravno na tebi je da odlucis ona te nece natjerati na to...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.8.2011 17:01:35 >

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 462
29.7.2011 11:09:27   
Semica
CCCCCCCCCCCCC nisam mogla a da ne prokomentarisem....jebuser posted image ti svakakvog dr. cuj molim te -odmah na ciscenjeee....hB pa postoji vise doktora na svijetuuu...pa se moze i drugo misljenje potraziti....uh sto sam se sad razljutila...
Tako je meni u TZ dr.Balicka rekla da bebi nije mozak ok ( u 11toj sedmici) i da dodjem za 2 sedmice i ako se to ne popravi da moram abortirat...a ja fino odem za 2 sedmice kod drugog dr.(Omeragica) koji me pregledao skoro sat vremena i rekao da pola onoga sto je Balicka napisala u nalazu za mozak on ne vidi...da vidi samo blagu asimetriju izmedju lijeve i desne strane mozga sto moze biti neki genetski prob a i ne mora...i dao mi amnio da radim i naglasio ukoliko amnio bude ok da trudnoca moze slobodno da se privede kraju da je bebica dobrooo...i eto sad u 31voj sedmici isla sam opet na UZ i bebica je superiska hB (kuc kuc da ne ureknem)...i kad samo shvatim da tako hajde kazem poznat dr.kao sto je dokttorica Balic nije spomenula ni jedan drugi test ni jednu dr.pretragu nego striktno abortus i da nisam potrazila misljenje drugo ne bi sada uzivala u ovom lupanju i protezanju svoje bebe u stomaku i iscekivanju tog devetog mjeseca ( koji je za par dana)user posted image -dodje mi da placem...a da ne spominjem koje sam "traume" imala zbog svega toga..koliko sam se isplakala i nasikirala...

Sve ovo sam napisala samo da bi vam stavila do znanja da obavezno trazite dr.misljenje ukoliko vam bilo sta nije jasno..makar najobicnija sitnica to bilo...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.8.2011 17:02:19 >

(odgovor članu Nina_Lana)
Neposredna veza do poruke: 463
29.7.2011 12:26:26   
Silver
OT
kloni se te dr. koliko daleko mozes...user posted image

Ja sam otisla privatno kod nje da mi potvrdi trudnocu, i ona je rekla da ima trudnoca, ali imam i vrliku cistu na jajniku, da moze puci da mogu dobiti sepsu, da mogu umrijeti, da moze plod umrijeti, da se najvjerovatnije nece razvijati fino, da dodjem za 2 sedmice da ona vidi sta cemo jer znas...i ona te zahvate radi tu u ordinaciji...my ass samo dosla kod nje ponovo...u skerlicevu i na jezero po drugo i trece misljenje, svi se slozili da nema potrebe dirati cistu a kasnije konstatovali da se smanjuje...a plus sam platila UZV ko nje 50 KM a bila je tako neljubazna...mislim tek mi govori da sam trudna a ujedno i da cu umrijeti i ja i beba user posted image  pa i sve da je tako, moze se to drugacije reci...vjeruj da mi je bila pokvarila cejf na sve...

...kad iz ljubavi zivot nastane...
* 10.01.2012.g.*

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 464
29.7.2011 16:59:05   
lana32
Pravo da vam kazem ,svaki put kad dođem od nje ,sva sam deprimirana,kod nje je sve nesto u problemima,sve nesto u zabranama,te moram ovo ,te ono ,na kraju sam se naručila u polikliniku sunce ,kod dr Taiba Delica,uradicu 4d uzv,popričati s njim ,a onda bi mogla uraditi triple test jer sam u 16 sedmici,pa onda polako ,mislim da ce to biti dosta. Juce sam vise od pola dana provela na internetu citajuci sve i svasta,i mislim da ste u pravu kad kazete da treba promijeniti dr,ici polako s bezbolnim ispitivanjima itd.Tako cu i uraditi. Kod nje kad nalaz dobijete nema ni tri rijeci napisano ,ama bas nista.Cudna mi je od samog pocetka bila,ne znam ni ko me samo na nju uputi .

(odgovor članu Silver)
Neposredna veza do poruke: 465
1.8.2011 14:46:05   
plava72
Cao zenice

Vidim da raspravljate o aminocentezi pa rekoh da i ja iznesem svoj slucaj....prvo nisam htjela raditi amino zbog rizika
od pobacaja jer sam tesko zanijela pa sam se odlucila uraditi 4D,da napomenem da je nuhalni nabor bio ok a da je meni 37 punih
godina......na 4D doktor je vidio da je sa mojom bebom sve hb ok ,nosna kost,protok krvi i sl.ali mi je jos rekao da je 4D pouzdan niko ne bi
slao na amino vec bi svi radili 4D...to me je pocelo kopkati pa sam preko noci odlucila kontaktirati Brcko jer kod njih dolaze doktori iz Srbije
i ne moras se narucivati ....ne kazem da su nasi doktori losi ili da ne znaju svoj posao ...ja sam jednostavno takva osoba da sam to morala odmah uraditi inace bih osijedila cekajuci termin ili rezultat..... i ja nisko nosim tako da me je dr.morao ubosti iglom odmah iznad stidne kosti,nije bolno samo se moras malo opustiti i to je to.....jos mi je doktor rekao da do pobacaja dolazi kod onih trudnoca kojima itako nesto fali....dobila sam terapiju i strogo mirovanje 3 dana a posteda od napora i tereta 2 sedmice,na kontroli sve ok,ja mirna i svima bih preporucila da urade ovaj nalaz i hb kad postoji.....u Brckom aminocenteza kosta 600KM

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu lana32)
Neposredna veza do poruke: 466
1.8.2011 16:09:45   
animagical
IZVORNA PORUKA: plava72
jos mi je doktor rekao da do pobacaja dolazi kod onih trudnoca kojima itako nesto fali....d

ovo boldirano toooliko nije tacno da ne mogu ni da komentarisem...

< Poruku je uredio malena27 RR -- 1.8.2011 17:04:30 >

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 467
1.8.2011 16:23:00   
plava72
ja nemam razloga da izmisljam....to su njegove rijeci na moju izjavu da se ne bojim intervencije nego rizika koji nosi aminocenteza..

Ako si usamljen kad si sam u lošem si društvu..

(odgovor članu animagical)
Neposredna veza do poruke: 468
7.8.2011 5:57:40   
Dadaa
Draga moje...
Ja imam 37 god, i prva mi je trudnoca.Radila sam krajem 13 nedelje NT nalaz i bio je sasvim ok,ali mi je zbog god. savetovano da uradim jos neki test.Na dubl test sam zakasnila jer sam morala da zakazem 3 nedelje unapred,a tad mi je i bilo kasno da zakazem i za tripl testi.Tako da sam se odlucila za amniocintezu.Sto je sigurno ,sigurno je.I bila sam rascistila sa sobom,sto je jako bitno.I meni su kao i Lani rekli da je spustena posteljica( a jos sam imala i krvarenja,i braon iscedak...a niko ne zna od cega.),ali Dr.mi je rekao da je lakse uraditi amniocintezu kad je posteljica nisko.U medju vremenu sam bila i na more...i prosli smo 4000km.Od 16-18 nedelje trudnoce sam bila u Makedoniji ,tako da me tamo uhvatilo da radim amniocintezu.I mogu vam reci da sam promenila dosta lekara od kako sam u drugom stanju,ali kao ovog Dr.nisam srela.Jako prijatan i pozitivan.Kaze:"Opusti se ,nemoj da te je strah...tebi je ovo prva amniocinteza,a nama milionita,i posle ovoga mozes u kafic na kafu"i trajalo je nekih par min.I nisam ni sekundu lezala,cak sam bila u pokretu cijelo vrijeme.Inace amniocinteza kosta od 250-300€,bilo gde privatno da se radi.I preporucuje se zenama starijim od 35...jedino ako po nekim rezultatima zena ima potrebe i pre.Zato nije to tako strasno i opasno kako se prica,normalna ambulantska intervencija,a jako korisna.
user posted image

(odgovor članu plava72)
Neposredna veza do poruke: 469
7.8.2011 6:06:51   
Dadaa
evo i link gdje mozete naci fino objasnjenje o amniocentezi

Izbrisan link upucuje na srodan forum.

i samo pozitivno,sve ce biti ok!!!

< Poruku je uredio Skvo RR -- 7.8.2011 9:19:20 >

(odgovor članu Dadaa)
Neposredna veza do poruke: 470
   RE: Amniocinteza
19.8.2011 12:19:47   
bebane
zdravo svima ja sam nova .imam nekoliko pitanja pa da pocnem od pocetka .naime imam troje djece i cetvrto na putu .dr.mi predlozila aminocintezu iz razloga sto je zbir goina muza i mene iznad 70 ja imam 33.ali sam procitala da i uz.u 12. nedelji pouzdan ako ga radi dobar ginekolog pa me zanima gdje bih isla i kod koga u sarajevu ili bilo gdje drugdje da bih eventualno izbjegla amino.hvala

(odgovor članu Adana)
Neposredna veza do poruke: 471
19.8.2011 12:43:33   
bebane
user posted image

(odgovor članu bebane)
Neposredna veza do poruke: 472
19.8.2011 12:56:29   
Semica
Evo da i ja iznesem svoja iskustva...meni su 22 godine...radila sam amnio zbog prosirenog nuhalnog koji je u 11toj sedmici bio ok...ali nakon mjerenja u 13toj bio je 3,7mm.Doktor je rekao da je to zanemarljivo ali da bih ja bila rahat-da uradim amnio i da ako sve bude ok da mogu privesti mirno trudnocu kraju i roditi svoju bebicu...u TZ sam radila na GAK-u..imam zdravstveno osiguranje i ni bona nisam dala za taj nalaz!!!Proces je trajao svega nekoliko min...uopce nije mnogo bolno ( kao kad se inekcija u guzu prima)...i isto tako sam odmah mogla raditi sve kao i prije s tim da su nam naglasili da ne radimo poslove koji zahtijevaju prevelik napor...da malo mirujemo 2 dana...dobila sam terapiju da pijem 10 dana-ampiciline,gynipral i ispotin...da ne bi doslo do infekcije ili kontrakcija ( stoooo je jakoo rijetko)...sto se tice pobacaja,zna se desiti ali u manje od 1% slucajeva...aaa ovo za pobacaje da se desavaju kada bebica nije ok-to je tacno ali ne u slucaju amnio ( tj.zbog amnio) nego kod spontanih pobacaja u ranoj trudnoci ( kada zena jos i ne zna da je trudna ) ili sazna vrlo rano...to mi je dr.rekao a i citala sam o tome...nije uvijek tako ali u vecini tih spontanih ili je to razlog ili majka nije bas najboljeg zdravlja pa trudnoca ne moze opstati...budite pozdravljene user posted image

(odgovor članu bebane)
Neposredna veza do poruke: 473
23.8.2011 13:54:06   
ana08
Uh, kada sam pročitala ove postove ponovo sam u dilemi oko aminocinteze. I ja sam otišla kod dr Frljak, i to po drugo mišljenje (imam 34. godine i predlagali su mi aminocintezu), ali upravo zato što sam čula da je ona jedina ultrasoničarka! Nadala sam se da će mi ona na osnovu UZV reći da može biti prilično sigurna da mi aminocinteza nije potrebna (nuhalni je potpuno uredu), međutim ona me potpuno ubjedila da radim amino! Kaže da UZV nikada nije 100% tačan, da ne može ukazati na hormonalne promjene i da je ona u svojoj karijeri imala slučajeve gdje je nuhalni bio uredu ali su rođena djeca sa Daunovim sindromom! E sada kada vi kažete da ona to svima predlaže da bi zaradila, stvarno ne znam šta da mislim.
Sa druge strane sigurna sam da UZV ne može uvijek otkriti ovu vrstu anomalije pa ipak je do nas koliko smijemo rizikovati! Ja se stvarno bojim rizika i mislim da ću zakazati amino!

(odgovor članu Semica)
Neposredna veza do poruke: 474
23.8.2011 13:55:56   
teacher75
bas sam se htjela javiti na ovu temu. posto mi je 36 godina, doktori mi preporucuju, cak kazu da cu u slucaju da odbijem da je uradim morati nesto potpisati da je na moju odgovornost, tako nesto. ipak, ne bih voljela ni da rodim nedajboze bolesno dijete, pa ne znam sta da radim, znam da postoji rizik od spontanog i pravo me strahuser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu ana08)
Neposredna veza do poruke: 475
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  17 18 [19] 20 21   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *