|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Amniocinteza
12.9.2011 19:47:48   
teacher75
ja sam na kraju odlucila da idem na UZ u 16.sedmici i ako mi sve bude ok pokazalo da ne radim ni tripl ni amnio, jer mi je to prevelik stres da radim tripl i cekam rezultat najmanje 5 dana i onda jos da mi pokaze velik rizik (a da je sve ok) pa da se dodatno sekiram, ne radi mi se ni amnio pogotovo. evo drugarica je nedavno radila tripl i pokazao joj rizik 1:80 i strasno se nasekirala, dobila kontrakcije pa je radila amnio i sad mora cekati 2-3 sedmice rezultat, a dr kaze na osnovu UZ da je 95% sve uredu, i ona sama kaze da je znala da ce ovako biti, ne bi ga ni radilauser posted image

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 501
12.9.2011 19:50:31   
teacher75
ovo sam odlucila jer mi je ipak 2.dijete i do sada je sve hb bilo ok i sa 1.trudnocom i sada, jedini problem je starost, a vani je ta dobna granica pomjerena, mislim da preporucuju tek nakon 38.godine. da mi je 1.dijete ili da su vidjeli nesto na UZ da nije kako treba naravno da bih odmah pristala na tripl i amnio po potrebi.

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

(odgovor članu teacher75)
Neposredna veza do poruke: 502
12.9.2011 19:53:00   
klemzi
I ja bih tako uradila teacher da sam na tvom mjestu user posted image

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

Neposredna veza do poruke: 503
12.9.2011 20:03:20   
teacher75

IZVORNA PORUKA: klemzi

I ja bih tako uradila teacher da sam na tvom mjestu user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 504
13.9.2011 12:42:57   
ivannna
E drage moje, ja sam bila odlucila da vjerovatno necu raditi amnio i pored triple testa koji je pokazao povećan rizik za Down, međutim kada sam otisla svom doktoru kojem jako vjerujem, on kaže uradi amnio da se ne mislimo, a rizik ti je ko pad aviona, ili eventualno da ponovim triple, jer postoji neslaganje u gestacijskoj dobi koju su oni naveli u testu, a samim tim i sansa za lažno poz nalaz. Tako ja ipak odlucih prvo ponoviti triple, pa ako opet bude isto mozda ipak uraditi tu amnio, tada cu biti u 19-oj sedmici.
Al interesuje me ko od ljekara gore na jezeru radi amnio, jel se može birati ili ko te zapadne, jer sto je ljekar strucniji rizik je manji

Neposredna veza do poruke: 505
13.9.2011 12:46:43   
teacher75

IZVORNA PORUKA: ivannna

E drage moje, ja sam bila odlucila da vjerovatno necu raditi amnio i pored triple testa koji je pokazao povećan rizik za Down, međutim kada sam otisla svom doktoru kojem jako vjerujem, on kaže uradi amnio da se ne mislimo, a rizik ti je ko pad aviona, ili eventualno da ponovim triple, jer postoji neslaganje u gestacijskoj dobi koju su oni naveli u testu, a samim tim i sansa za lažno poz nalaz. Tako ja ipak odlucih prvo ponoviti triple, pa ako opet bude isto mozda ipak uraditi tu amnio, tada cu biti u 19-oj sedmici.
Al interesuje me ko od ljekara gore na jezeru radi amnio, jel se može birati ili ko te zapadne, jer sto je ljekar strucniji rizik je manji

mojoj drugarici je juce radio dr begic i rezultati se cekaju 2-3 sedmice

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 506
13.9.2011 13:02:13   
ivannna
Teacher jel ona trazila dr. begića ili je on svima koji su jucer dosli radio?

Neposredna veza do poruke: 507
13.9.2011 18:46:23   
teacher75
IZVORNA PORUKA: ivannna

Teacher jel ona trazila dr. begića ili je on svima koji su jucer dosli radio?

nije ga trazila, mislim da je on svima radio, kaze da je bilo puno zena li da je pravo brzo to sve islo, ko na pokretnoj traci, nije dugo cekala i nije je boljelouser posted image

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 508
13.9.2011 20:44:30   
rose
koliko se ja sjecam amnio se radi samo ponedjeljkom i ima nekoliko ljekara koji to rade...meni je bila dr. nidzara

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

Neposredna veza do poruke: 509
14.9.2011 7:56:15   
ivannna
Koliko sam upratila rade dr.Nidžara, dr.Begić, dr.Nikulin, ako ko zna jos nekog nek napise

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 510
24.10.2011 11:39:35   
Aida.G.
Zdravo svima, samo da Vam javim da sam ja u petak radila Aminocintezu kod dr.Mehmedbasica i da je super proslo.
Covjek je profesionalac.
Vjerujte mi da nisam osjetila ubod igle i da je to sve zajedno sa pregledom trajalo 5min.
Samo sam taj dan mirovala i nije bilo potreba vise. Tablete nikakve nisam uzimala za smirenje jer nije bilo potrebe.
Ovo samo pisem zenam koje ne mogu da se odluce na taj test...jer stvarno nije strasno. Kao i svaki drugi nalaz.
Eh sada ne znam kako je gore na klinici. Ali kod dr. Mehmedbasic je super.
Nalaz se ceka 15 dana.

(odgovor članu ivannna)
Neposredna veza do poruke: 511
24.10.2011 17:14:37   
delfin
meni je prošle godine radila dr. Dizdarević

16.05.2010 Napokon je stigla naša najveća sreća- mamino sunce :)
19.08.2011 stigla je i mamina princeza :)

(odgovor članu Aida.G.)
Neposredna veza do poruke: 512
24.10.2011 18:40:32   
teacher75
na jezeru se nalaz ceka oko mjesec dana, pa kome se zuri bolje da vadi kod mehmedbasica

< Poruku je uredio teacher75 -- 24.10.2011 18:41:16 >

(odgovor članu delfin)
Neposredna veza do poruke: 513
24.10.2011 19:08:49   
ElmaB
Je li istina da je kod Mehmedbašića 700 KM? Ili su tu cifru raja provalila.

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 514
24.10.2011 19:10:08   
teacher75
IZVORNA PORUKA: ElmaB

Je li istina da je kod Mehmedbašića 700 KM? Ili su tu cifru raja provalila.

moze se izganjati i djaba-preko socijalnog i kod njega al ne znam koja je procedura

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 515
24.10.2011 19:12:03   
ElmaB
E super, baš ti hvala, da znam!user posted image

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

Neposredna veza do poruke: 516
26.10.2011 11:48:23   
Aida.G.
Jeste kod Mehmedbasica je 700KM, s tim da se moze dobiti odobrenje u zdravstvu da se radi besplatno ali ta odobrenja se cekaju po 2 mjeseca jer ih kao nemaju. Znaci cim ostane zena trudna treba da podnese zahtjev da radi amonocintezu i da ceka, trebalo to njoj ili ne:) zalosno..
Ja sam i sa stelom pokusala ali sam na kraju morala platiti..jer ih samo iz zdravstva odobre 5kom za mjesec dana ali to niko ne zna sta se desi s tim odobenjima.
Ko dobije regularno svaka mu cast..

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 517
28.10.2011 22:40:25   
Imanlicious
Ja sam amino radila u ponedeljak na Jezeru, radio mi je doktor Mikulin. Mislim da cak rade samo 4 doktora aminocintezu, Mikulin, Dizdarevic i jos neka 2. Proces nije tako strasan, i traje neke 2 minute, Osjeti se naravno kada igla prodje kroz kozu ali stvarno nije tako strasno. Radi se samo ponedeljkom, treba se doci u 9:30, sa kopirane prve cetiri strane zdravstvene knjizice, kopijom uputnice i dobijete gore izjavu koju potpisete. Poslije toga ne lezite gore tih pola sata koje kazu, dobijete apaurine i antibiotike i ako ste negativna krvna grupa treba primiti rogam u narednih 70 sati. Rogam kupujete sami, kosta 114KM.

(odgovor članu Aida.G.)
Neposredna veza do poruke: 518
5.11.2011 19:57:23   
yasemin
da li neko zna da li se radi u Mostaru aminocenteza  i koji dr. je radi??

yasemin

(odgovor članu Imanlicious)
Neposredna veza do poruke: 519
1.12.2011 13:34:10   
Anoniman
j

Neposredna veza do poruke: 520
1.12.2011 13:38:54   
Anoniman
izvinjavam se zbog greske u prethodom postu

molim vas zene koje ste radile u Sa amnio, u kojim se bolnicama u Sa, zdravstveno osiguranim  licima radi amnio, kako se narucuje za termin, neke kontakt telefone, ako u vise bolnica rade, koja je razlika, ili rade samo u jednoj (nisam iz Sa, pa nemam predstave uopste).
molim sto prije odgovor

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 521
3.12.2011 13:05:48   
Anoniman
ima li iko da mi odgovori?

(odgovor članu Anoniman)
  Neposredna veza do poruke: 522
5.12.2011 13:56:14   
lelli
Amnio se radi ponedjeljkom na GAK-u na Jezeru. obzirom da vodim trudnocu gore moj mi je ljekar rekao kad da dodjem i da donesem uputnicu za bolnicu i kopiju zdravstvene knjizice. bilo je zena i iz drugih kantona ali ne znam kakva je procedura. broj GAK-a je 250 250, pa je najbolje da nazoves i provjeris

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 523
7.12.2011 13:24:26   
Anoniman
hvala puno !

(odgovor članu lelli)
  Neposredna veza do poruke: 524
3.1.2012 16:26:42   
maajaa
Pokusala sam doci do uputnice za amnio kod dr. Mehmedbasica (jer mi inace on vodi trudnocu), medjutim u Skerlicevoj su mi otvoreno rekli da je dobiti tu uputnicu ravno dobitku na lutriji. Imam termin 9. januara za amnio na GAK-u.

Ena, 22.05.2003
Dino, 13.06.2012

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 525
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *