|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: sunet muškog djeteta
7.5.2010 12:56:45   
Emina22
IZVORNA PORUKA: tehna

dobro jutro drage moje htjela sam  vas pitati nesto jutros kada sam presvlacila mladjeg sina na gacicama sam mu ugledala kao sekret koji izlazi iz pise jos nije osunecen a i ima podignute testise dali je neka od vas imala ovakav problem pusica za sve

To je dosta cesto kod neosunecene djece. Ispod kozice se skuplja smegma i zaostavstine urina. Kada se toga dosta skupi oko glavica to onda pocne izlaziti napolje. Te nakupine cesto mogu izazvati infekciju i upalu organa, kod djece i odraslih. Kod osunecene djece toga nema!

Je li mu redovno svlacis kozicu i cistis?
Kako je kod starijeg?
Je li ih namjeravate sunetiti? Ako ne, onda im kozicu svakodnevno moras povlaciti!!

(odgovor članu tehna)
Neposredna veza do poruke: 1476
7.5.2010 14:10:04   
tehna
da ja njima redovno svlacim kozicu i bas vodim racuna o tome zato me je i bas zabrinulo a posto krajem maja ocekujem cetvrto dijete akoBOGda mislim da cemo ih tada osunetiti.Da li da mu ispiram kamilicom ili da ga vodim kod ljekara jer ja nisam tip koji panici i za svako malo trcim kod dr ali za ovo bih ga odvela 

(odgovor članu Emina22)
Neposredna veza do poruke: 1477
7.5.2010 18:05:50   
MinaMM
Ja sam danas drzala malog u krilu dok su mu vadili krv za pregled i kad nisam umrla od boli sto ga bodu, a on se smije i sarmira sestruuser posted image .

Mi danas bili na kontrolnom pregledu i aBd sl petak i mi sunetimo malisu. Odoh citati iskustva sa dr. Zvizdicem, ako ima napisano!

Samo da dodam da nakon vasih iskustava mi smo odlucili ipak da idemo sa opstom anestezijom.

Kakav je dr. Zvizdic?

< Poruku je uredio maja78 RR -- 24.7.2010 19:13:11 >

16.11.2009. u 7:50 - nova sreca, nova ljubav

(odgovor članu tehna)
Neposredna veza do poruke: 1478
7.5.2010 20:38:02   
škorpija
zvizdić je vrhunski dr i divan čovjek, ajdina je i operirao i osunetio, drago mi je da ste se odlučili na opštu anestezijuuser posted image , sigurno će biti bolje i vama i bebiju, a to i nije prava opšta anesteija, ne sekiraj se, kratko traje i bebi se budi brzo. sretno 

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu MinaMM)
Neposredna veza do poruke: 1479
7.5.2010 20:42:04   
Anoniman
Mina hvala mila... nadam se da cete i vi brzo odraditi i bezbolno kao sto smo i mi... samo lagano i bice sve ok.. nemoj se previse sikirati, vidjeces kako ce i brzo i jednostavno sve da se zavrsi... samo budi pozitivna... ljubi nam druga i javi kako je proslo

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 1480
8.5.2010 18:52:47   
Anoniman

evo samo da se pohvalimo, 2 dana nakon obavljenog posla, ispali su nam konci... nema crvenila, nema otekline, cundara je superiska... hvala Bogu sve je super...

< Poruku je uredio maja78 RR -- 24.7.2010 19:10:34 >

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 1481
9.5.2010 13:19:51   
lavić Simba
Lavic Simba dobar masala cuna extrica,proslo je 10 dana i ja pravi frajeruser posted image ha ma tako se i ponasam nedam mami da me puno maziuser posted image ...i straha je manje ne pazi vise kada mu se pelena dira kao na pocetku...Nego cunica se sasvim malo crveni do kada kantarionovo ulje...ja stavim jos po malo...a i jesti sam poceo malo me grlo zezi pa sam zato bio i to umanjio...ljubim vas drugariuser posted image

< Poruku je uredio lavić Simba -- 9.5.2010 13:20:41 >

mamina radost....moj mali djecak
03.10.2009.
prvi zubic sa 9.5 mjeseci
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1482
10.5.2010 11:58:30   
lavić Simba
evo posto vidim da mi odg. onda sam ja sama prestala stavljati kantarionovo....Sto ste se uspavaleuser posted image user posted image

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu lavić Simba)
Neposredna veza do poruke: 1483
10.5.2010 12:04:05   
Anoniman
Simba, to ti stavljala kantarionovo ulje??? mi nismo nista stavljali, osim jednom kremu koju nam je dr. ostavio da mu namazem nakon kupanja... u pitanju je krema za oci, protiv konjuktivitisa sto se koristi.. evo hvala Bogu danas mu izasli i ostala dva konca, od ukupno 4 koje je imao... nema ni crvenila niti otoka nista... cundara prava pionirska... user posted image

Neposredna veza do poruke: 1484
10.5.2010 13:23:38   
Aki Sa
Drage mame,

gdje ste radile sunet ja se nadam da kad ozdravimo idemo u Sanasu pa me zanimaju svezija iskustva

Mali princ Kian stigao 01.09.09
Veliki princ Nur 19.09.04

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1485
10.5.2010 13:25:08   
škorpija
ja i danas stavlja kantarionovo na ćunči poslije kupanja, a davno smo se nekad sunetiliuser posted image

(odgovor članu Aki Sa)
Neposredna veza do poruke: 1486
11.5.2010 10:23:42   
lavić Simba
dragi moj Ajdin uvijek je tu za odgovor,ljubi te tvoj drugar Lavic Simbauser posted image !Ma on vec cupa cunicu rukama ma ko veliki sjedne i stavi rukicu izmedju noguuser posted image

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1487
11.5.2010 10:26:30   
lavić Simba
AKI SA ja sam nedavno bila u Sanasi dobri su samo radi obavezno sa opstom anestezijom moj djecak je imao traume pa i danas pomalo od lokalne jer je sve gledao... sve to prodje za dan dva vidjet ces aBd SRETNO

< Poruku je uredio lavić Simba -- 11.5.2010 10:27:51 >

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

Neposredna veza do poruke: 1488
12.5.2010 15:30:21   
Nunny
Drage moje evo i mene sa lijepim vijestima uz pomoc dragog Allaha osunetili smo malog user posted image user posted image user posted image
kod dr. Dizdarevica...mali je plakao dok ga ja nisam zagrlila...malo je nocu kenkao, a vec jutros se sam okrece na stomak..
ne znam da li ga boli malo je tih sto za njega nije uobicajeno ali ipak spreman da nam podjeli koji osmjeh...
mamina veselica je sada pravi djecak

Neposredna veza do poruke: 1489
12.5.2010 15:37:54   
Nunny
i ja se nadam par puta sam ga okretala na ledja ali se on vraca...
pustila sam ga i tako je stajao 10 min na stomaku nije se zalio...

(odgovor članu koka i po)
Neposredna veza do poruke: 1490
12.5.2010 16:24:47   
Anoniman
Allah mubarek olsun Nunny... ljubi nam druga, sada momka pravog... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu škorpija)
  Neposredna veza do poruke: 1491
12.5.2010 21:30:16   
lavić Simba
user posted image I Lavic Simba se pridruzuje cestitkamauser posted image

03.10.2009.
prohodao sa 11 mjeseci

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1492
13.5.2010 20:18:49   
Anoniman
Mina samo lagano... zamisli da je to samo jedna vakcina vise... budi svjesna da mora plakati i da ce plakati puno puno... ali vjeruj da ne place od boli nego od hladne vode i od straha... ipak nepoznat je svijet oko njega i jos ga nesto ceprkaju... bice ako Bog da sve u redu... samo hrabro... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Schecherlemica)
  Neposredna veza do poruke: 1493
13.5.2010 20:39:04   
škorpija
minam ako idete sa opštom anestezijom to će sve dobro proći, bebi neće imati trauma i domah ti je lkaše kad pomisliš na to, a bol će brzo proći i biti zaboravljena. sretno arslanu ( to ime mi je jedno od omiljenihuser posted image )majom i javite se brzo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1494
14.5.2010 10:44:59   
MinaMM
e cure divne steuser posted image , ove suze su jer ste me kao i uvijek dirnule vasom paznjomuser posted image .

Danas idemo u sanasu. Sve smo pripremili sto su nam rekli - kupili kantarionovo ulje i jekogel, i sad cekamo da se user posted image probudi, da nam tata dodje i pravac poliklinika. Vjerujte mi da mi se knedla u grlu stvori kd mislim o tome al bice to sve aBd dobro. Idemo sa opstom jer je A bas jak i dobro mlatara nogama. Jedva ga nekad presvucemouser posted image . Mislim da mi je najveci strah upravo anestezija ali iskreno veca bi mu trauma bila, sto skorpija kaze, da ga neko drzi - morala bi ga drzati barem 3.

Uglavnom, javimo se cim ugrabim priliku.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 1495
14.5.2010 18:25:43   
MinaMM
Uz Boziju pomoc i mi obavismo to danasuser posted image user posted image user posted image user posted image . Plakao je - da se ispravim - vristao je 2 sata nakon operacije i onda je zaspao i malko se smirio, cak se i smijao, al sad malko kenjka. Trebamo cekati nekih2-3 sata da ga presvucemo. Uh i to je iza nas.

A sad malo OT: kazem ja MM da bi A mogao izgubiti malo na tezini jer je danas slabije jeo a i jucer (zubici ga muce) a MM kaze na to: pa, bona, nisu toliko kozice odrezali

(odgovor članu frenkoza)
Neposredna veza do poruke: 1496
14.5.2010 19:07:40   
acudesa

Allah mubareculauser posted image user posted image

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

(odgovor članu acudesa)
Neposredna veza do poruke: 1497
14.5.2010 21:51:05   
Lanaa
Eh evo i nas nakon duzeg vremena...
Mi se sunetimo sljedeci petak ako Bog da,na dan mog rodjendana :(
Nadam se da ce sve biti u redu...Uz Božiju pomoć...

12.11.09. rodio se naš sin Tarik...

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 1498
17.5.2010 12:32:56   
amanullah
IZVORNA PORUKA: malosunce

POZDRAV
I nas isto ceka ta muka kao i tebe.Po literaturi koju sam pribavila pise da netreba sunetiti prije 1 godine zivota ,a takodjer se savjetuje 2 godina kao bolja solucija.Tako da mislim da nisi pogrijesila sto si cekala.
A naravno da je bolje ici kod doktore nego da ti dolazi kuci tamo neki ko zna sta bi uradio zamisli da nesto krene po zlu .To se inace radi u lokalnoj anesteziji.Oporavak je 3 dana uz primjenu masti koja se maze.
toliko ja znam

ja ne znam koju si literaturu čitala, no sunet po Islamskoj literaturi bi se po pravilu trebao obaviti 7. 14. ili 21 dan  u vrijeme akike izvor (  ukrasi novorodjenceta) ibn qajjim !

No nije problem obaviti i kasnije ako niste u mogućnosti !

< Poruku je uredio amanullah -- 17.5.2010 12:33:53 >

Abdullah obradovao mami 23.02.2010

Zivot bez vjere je prazan i besmislen !

(odgovor članu malosunce)
Neposredna veza do poruke: 1499
21.5.2010 22:20:59   
Lanaa
Drage mame,i mi smo danas ćunu recnuli :-)

sunet nam je zakazan jutros u 11h...da navedem da ga je sunetio dr.Zuher u Bihacu.Usli su u 11.02 min djecak,nejgov tata,i njegov dajdza a ja sam cekala vani.U 11.17 min moj brat je izasao po mene da udjem.ocekujem dijete koje place,vristi...iznenadjena..tarik me je docekao s osmjehom na licu.uzela sam ga sebi,poljubila ga a on se i dalje smije.pitala sam muza da li je uopste plakao ,kaze jeste samo kada je primao anesteziju.
i evo sada je  22.15 a Tarik nikako nije zaplakao.Odmah se popiskio ma nista,ni aaaa...
Da napomenem da je njemu danas 6 mj i 9 dana,a moj rodjendan :-)
E drage mame,stvarno,ali stvarno nemate razloga da se brinete,ja sam bila na rubu zivaca kako cemo,sta bla,bla...ma nista,vjerujte mi.tako imam dobro iskustvo sa sunetom hvala Allahu dragom,super je sve...Sutra cu da mu skinem zavoj i to je to...Mamim junak,dusa moja hrabra...

12.11.09. rodio se naš sin Tarik...

(odgovor članu amanullah)
Neposredna veza do poruke: 1500
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  58 59 [60] 61 62   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Da li su vam menstruacije bolne?
пеперутка16

U poslednje vreme imam toliko bolne menstruacije da se i onesvestim..hitno je, dala mi je injekciju i to je to..I sad kad starim kako starim. Imam 29 godina, nisam se jos porodila itd.

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *